Νέα Πηγή

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum AVsite. Ονομάζομαι Γιάννης είμαι τεχνολόγος μηχανολόγος και έχω ένα VW POLO. Ενδιαφέρομαι για τον καλό και δυνατό ήχο και σκέφτομαι να αλλάξω την πηγή μου μιας και έχω καλά ηχεία μπρος-πίσω,θέλω να βγάλουν τα μέγιστα τα 4 ηχεία. αφού η πηγή είναι 5τίας. Επειδή έμεινα ευχαριστημένος με τη SONY , θέλω να ξαναπάρω SONY. Ποιό μοντέλο προτείνεται? Δεδομένου ότι θέλω να δέχεται USB 2.0, και Cd-ιέρα. Αυτά:cool_4:

Reaction score
49
Απάντηση: Νέα Πηγή

Θα συμφωνήσω με την πρόταση του Sub. :cool_4:
Και υπάρχουν αρκετοί λόγοι:
1. Ηχητικό αποτέλεσμα ανώτερο σε σχέση με όποιο SONY επιλέξεις
2. USB που δεν έχει περιορισμό στα GB της flash ή του εξωτερικού σκληρού
3. Αξιοπιστία

Η SONY ήταν πολύ καλή την δεκαετία '90-'00.
Με peak την περίοδο 95-98 και μετά βουτιά προς τα κάτω.
Πέρασαν αρκετές πηγές της SONY από τα χέρια μου και ευτυχώς τις είχα στις καλές μέρες της SONY.
Πηγές όπως η XRC-500RDS ήταν και τίμιες και έπαιζαν και καλά (και ξεχώριζαν στην αγορά τόσο λόγω της πολύ εντυπωσιακής σχεδίασης με μεγάλες οθόνες, μεγάλες ευκολίες στην αναπαραγωγή κ.ο.κ)
Πέρασαν δύο τέτοιες απ' τα χέρια μου.

Μετά ένα XRC-900RDS που ήταν ένα εκπληκτικό μηχάνημα με τρομερές δυνατότητες και κορυφαίο ήχο.
Μιλάμε για τα μέσα της δεκαετίας (νομίζω το είχα πάρει το 1996).
Πολύ ακριβό (αν θυμάμαι είχε 250000δρχ) αλλά είχε στοιχεία που και σήμερα τα βρίσκεις πολύ δύσκολα.
Bέβαια υπολογίστε +80000δρχ το ξεχωριστό 10δισκο CD-changer (με ESP βεβαίως)
Τι να πω για εκείνη την πηγή?
Χάλκινο σασί, deck, 3 εξόδους προενίσχυσης 4V, έπαιρνε xtra DSP της SONY με ψηφιακό x-over και ισοσταθμιστή, τηλεχειρισμό και joystick
Ο ήχος του ήταν μαγικός, ιδιαίτερα αν μιλάμε για τα τότε δεδομένα

Παράλληλα είχα και ένα XRC-850RDS και εκεί έβλεπες άμεσα τις διαφορές της ναυαρχίδας της SONY σε σχέση με ένα καλό της μοντέλο.

Η κουταμάρα μου τότε ήταν που δεν είχα πάρει το CDX-910RDS με την μόνη διαφορά ότι ήταν RCD και όχι RCass.

Και βεβαίως δεν ξεχνώ ακόμα το εκπληκτικό joystick της SONY.
Ό,τι καλύτερο είχε (και έχει) επιδείξει η βιομηχανία του In Car Entertainment στον τομέα της ευκολίας και εργονομίας. Απλά τέλειο!!!! (ιδανικό το RMX-2S)

Σήμερα σε δύο αυτοκίνητα της οικογενείας έχουμε 2 διαφορετικά SONY
Στο CDXF-5500 που έχω δει και ακούσει περισσότερο έχουμε:
καλή οθόνη, αρκετές ευκολίες, καλή κατασκευή αλλά δύσχρηστο!!!
Κατάφερε η SONY να χαλάσει την εύκολη πρόσβαση σε menu και submenu.
Ακόμα και η αλλαγή files στα MP3 είναι δύσκολη και σου αποσπά την προσοχή.
Ευτυχώς το joystick (RMX-2s) είναι εκεί και θυμίζει ποδήλατο!!!
Αν έχεις χρησιμοποιήσει παλιά δεν το ξεχνάς!!!

Σήμερα δεν θα έπαιρνα SONY.
Δυστυχώς......

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Αντε ρε ψαρούκλα που είχες XRC και μας το παίζεις και παλιός. Τι να πούμε κι εμείς που είχαμε XRU δηλαδή...

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Νέα Πηγή

Αντε ρε ψαρούκλα που είχες XRC και μας το παίζεις και παλιός. Τι να πούμε κι εμείς που είχαμε XRU δηλαδή...

Δεν ήθελα να βγάζω τα μάτια μου σε δύο μικρές οθονούλες!!! :happy_5: :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.955
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa