Νέα Ψηφιακή Πηγή

Ψηφιακή πηγή

  • SACD player

    Votes: 0 0,0%
  • DVD Audio player

    Votes: 0 0,0%
  • Universal player

    Votes: 0 0,0%
  • Άσε καλύτερα θα πάρω αναλογική πηγή!

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    18

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Έστω ότι θέλετε να προσθέσετε/αναβαθμίσετε μία ψηφιακή πηγή στο σύστημά σας. Τι θα κάνατε?

Θα επενδύατε σε ένα CDplayer, ή μήπως τα κελεύσματα των καιρών σας οδηγούσαν σε ένα SACDplayer ή DVDAudio player ή ακόμα καλύτερα και για να 'μαστε 100% σίγουροι για το μέλλον θα κοιτούσατε για universal player ή μήπως απλά θα προσθέτατε ένα DAC στο ήδη υπάρχων CDplayer σας???
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Αααχ, ξύνεις πληγές με τις πηγές...

Γενικώς και επί του παρόντος... CD και τα μυαλά στο mixer!
Τα νέα φορμά νομίζω ότι αξίζουν τον κόπο, αλλά θα περάσει καιρός μέχρι να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε σωστά στα συστήματά μας.
 


Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Εμένα τα SACD player ή DVD Audio player δεν με ενθουσιάζουν. Έχω την αίσθηση ότι αναμασάμε τα ίδια πράγματα διαφορετικά σερβιρισμένα. Μόνο σε καινούργιες παραγωγές τα νέα αυτά φορμά μπορούν ν' αποδώσουν. Σε remaster παλιών εγγραφών δεν τα καταφέρνουν (ΙΜΗΟ). Τα τραγούδια ακούγονται σαν να έχουν αναλυθεί σε χίλια κομμάτια και να ξαναέχουν συντεθεί για να μας προσφερθούν ξανά σε διαφορετικό περιτύλιγμα, χάνοντας όμως έτσι τη φυσικότητά τους.

Με ένα καλό
αναλογικό πικάπ κι ένα CD player είμαι πλήρης κι απολαμβάμω πολύ καλά τη μουσική μου. Θα αγόραζα ίσως ένα καλύτερο πικάπ γιατί τα πιο πολλά που έχω είναι τα βινύλια.
 


Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
SACD,DVD-AUDIO, για να ακουω τι? Δεν νομιζω τελικα να επικρατησουν ποτε αθυτα τα συστηματα,ισως καποιο αλλο αλλα οχι αυτα.Αν σκεφτειτε οτι ακποιοι χωρεσαν 50 gb σε ενα dvd καταλαβαινετε οτι τα 4.7,9.4 των παραπανω ειναι αστεια μεγεθη.
 



Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Εμένα τα SACD player ή DVD Audio player δεν με ενθουσιάζουν. Έχω την αίσθηση ότι αναμασάμε τα ίδια πράγματα διαφορετικά σερβιρισμένα. Μόνο σε καινούργιες παραγωγές τα νέα αυτά φορμά μπορούν ν' αποδώσουν. Σε remaster παλιών εγγραφών δεν τα καταφέρνουν (ΙΜΗΟ). Τα τραγούδια  ακούγονται σαν να έχουν αναλυθεί σε χίλια κομμάτια και να ξαναέχουν συντεθεί για να μας προσφερθούν ξανά σε διαφορετικό περιτύλιγμα, χάνοντας όμως έτσι τη φυσικότητά τους.

Με ένα καλό
αναλογικό πικάπ κι ένα CD player είμαι πλήρης κι απολαμβάμω πολύ καλά τη μουσική μου. Θα αγόραζα ίσως ένα καλύτερο πικάπ γιατί τα πιο πολλά που έχω είναι τα βινύλια.
Γιάννη μου διαφωνούμε σχεδόν σε όλα.
Καλά, η σχέση μου με τα πικάπ είναι ανύπαρκτη οπότε γι αυτό δεν εκφέρω άποψη. Στην περίπτωση που αγοράζει κάποιος όμως μια νέα ψηφιακή πηγή η απόφαση είναι όντως δύσκολη. Για παράδειγμα γιατί ψάχνουμε cd με καινούρια dacs και δεν αρκούμαστε σε παλιάς τεχνολογίας και ανάλυσης. Γιατί απλά παίζει καλύτερα. Τι dac θα προτιμούσες να είχε τώρα αν αγόραζες ένα cdp?
Το περνάμε στο φλου αλλά η διαφορά είναι μεγάλη. Πραγματικά κάποτε θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος αυτό το χάσιμο της φυσικότητας σε μια καλή ψηφακή πηγή που σπάει όπως λες σε χίλια κομάτια τη μουσική :|

Με την ίδια λογική και τα νέα φορμά ίσως να παίζουν καλύτερα. Και σε ότι έχει να κάνει με τις ηχογραφήσεις sacd και dvd audio, οι γνώμες πραγματικά είναι οι καλύτερες σε όποιο σημείο του internet και να πέσεις και αναφέρομαι στο δικάναλο τμήμα τους. Τα ίδια δισκάκια για πολλούς παίζουν καλύτερα ακόμη κι αν παίζει το cd κομάτι τους...! και αυτό γιατί είναι πολύ πιο προσεγμένες παραγωγές.
Και το μόνο που λέω είναι ότι αν δεν ακούσω δίπλα δίπλα π.χ. το 1812 από πανάκριβο βυνίλιο και από sacd δεν λέω τίποτα...
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κλείσουμε την πόρτα στην τεχνολογία επειδή αυτή λέγεται ψηφιακά ηλεκτρονικά ή οπωσδήποτε αλλιώς. Το αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ή όχι τις δυνατότητες αυτές στα συτήματά μας είναι άλλο, αλλά τουλάχιστον να δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας...

Προσωπικά θα ξαναπώ ότι πιστεύω πως μια καλή ψηφιακή πηγή CDP είναι η καλύτερη των λύσεων για ένα δικάναλο σύστημα. Η θεωρία όμως με "σπρώχνει" να ψάξω να δω τι παίζεται και με τα άλλα φορμά και συνεπώς θα αλλάξω το CDP μου αλλά θα πάρω κι ένα universal (Γιώργο αυτά παίζουν και DVDA) για να αρχίζω να μπαίνω στο νόημα...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Τι να κάνουμε Νίκο, γούστα είναι αυτά. Έτυχε να ακούσω σε  SACD το κομμάτι
so danco samba από το δίσκο Getz-Gilberto  που βλέπεις παρακάτω.
Επίσης τυγχάνει να έχω το αυθεντικό βινύλιο του 1963.
Ξέρω πολύ καλά λοιπόν το δίσκο. Ε, δεν μου άρεσε το SACD τι να κάνω.
Αυτή είναι η άποψή μου δεν κάνω καμμία σύγκριση πια,  ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το φορμά που θέλει. Άκου και κανα βινυλιάκι ποτέ δεν ξέρεις! :wink:
 


Getz/Gilberto [ORIGINAL RECORDING REMASTERED]
Joao Gilberto, Stan Getz, Antonio Carlos Jobim




1. Girl from Ipanema    
2. Doralice    
3. Para Machuchar Meu Coracao (To Hurt My Heart)  
4. Desafinado  
5. Corcovado (Quiet Nights of Quiet Stars)  
6. So Danco Samba (I Only Dance Samba)  
7. O Grande Amor  
8. Vivo Sonhando (Dreamer)
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ναι ρε συ σίγουρα, γούστα είναι αυτά...
Αντίστοιχα το παράδειγμα που έγραψα για το 1812 είναι πολύ πραγματικό και με βυνίλιο πολύ προσεγμένο κλπ κλπ....
Και φυσικά, είναι άλλο το πως έχουμε συνηθίσει να ακούμε κάτι και άλλο το πως πρέπει να παίζει κανονικά. Μπορεί δηλαδή να είμαστε σε εντελώς λάθος δρόμο και να μην το ξέρουμε. Απάντηση δεν υπάρχει μιας και ο πιο αρμόδιος κριτής είναι αυτός που το έγραψε...

Απλά όταν μιλάμε για νέες αγορές καλά είναι να έχουμε τα ματάκια ανοιχτά...
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Για μένα οι ηχογραφήσεις που έγιναν με αναλογικά μηχανήματα χωρίς ψηφιιακή επεξεργασία έχουν την μεγαλύτερη αληθοφάνεια κατά την αναπαραγωγή.
Από το 1955-1975 περίπου.
Ακούς εγγραφή της RCA LIVING STEREO του 1958 και παθαίνεις πλάκα, από την αληθοφάνεια των οργάνων, την παρουσία των φωνών κ.λ.π. κ.λ.π.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.593
Μηνύματα
2.865.203
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top