Νέα από την Pro-Ject

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η Pro-Ject πρόσφατα αναβάθμισε τα πικάπ της RPM 6 και RPM 9. Τα δύο πικάπ, που πλέον άλλαξαν και όνομα (το RPM 6 λέγετε πλέον RPM 6SB και το RPM 9 λέγετε RPM 9x), μπορεί οπτικά να παρέμειναν ίδια αλλά οι αλλαγές που δέχθηκαν είναι εκτεταμένες.

Οι πιο σημαντικές:

Το RPM 6SB έχει πλέον ηλεκτρονικό έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής του πλατώ. Γι’ αυτό η Pro-Ject ενσωμάτωσε στο κάτω μέρος του RPM 6SB το Speed-Box της (το οποίο κάποιος μπορεί να το αγοράσει ξεχωριστά). Έγιναν αλλαγές στο σύστημα του πηγαδιού (το οποίο κατασκευάζεται πλέον από σκληρότερο υλικό) και της λίπανσης όπου χρησιμοποιείτε μια νέα σιλικόνη.

Το RPM 9x έχει πλέον ακρυλικό σασί (σε χρώμα μαύρο ή διαφανές) και έγιναν οι ίδιες αλλαγές σε πηγάδι και λίπανση με το RPM 6SB.

Ήδη τα πρώτα τεστ είναι πολύ θετικά (ιδίως για το 6SB μιας που με μει καλή κεφαλή αποτελεί πλέον ένα giant killer)

Reaction score
666
Sorry, που έβαλα το RPM6SB πάλι, αλλά δεν το είδα (άργησε ν΄ανοίξει).
Δεν ξέρω πάντως αν η βάση από διαφορετικό υλικό έχει επίπτωση στον ήχο ή μόνο στην τιμή.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Pro-Ject

Παιδιά έχουν ανακοινωθεί τιμές;
Στο εξωτερικό οι τιμές είναι ίδιες με των προκατόχων τους οπότε κι εδώ λογικά θα πρέπει να υπάρχει η ίδια τιμολογιακή πολιτική.

Το RPM6SB θα διαθέτει τον ίδιο βραχίονα με το RPΜ9;
Ναι. Είναι ο 9.2 της Pro-Ject τον οποίον έχουν τα περισσότερα μοντέλα της (RPM-4, 2.9 κλπ κλπ)

Reaction score
666
Έχει βγεί και αυτό: "2Xperience"

• Pro-Ject 9c βραχίονας
700€ χωρίς κεφαλή στη Γερμανία.

Reaction score
666
Έτσι μπράβο! Να προάγουμε και το βινύλιο. όντως είναι ένα πάρα πολύ καλό πικάπ, ήσυχο, αχρωμάτιστο κι εκπέμπει τη ζεστασιά των αναλογικών συστημάτων. Έχει και πολύ καλό drive σε ροκ κομμάτια. Με μια κεφαλή γύρω στα 500Ε (π.χ Clearaudio Virtuoso, Ortofon Kontrapunkt A) θα παίξει φανταστικά.

Reaction score
666
Νομίζω ότι είναι αρκετοί αυτοί που είναι πιστοί στο βινύλιο. Για να βγάζουν ακόμα πικαπ οι εταιρείες κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό! :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απλά έχω την εντύπωση ότι κάποτε το καλό πικάπ ήταν το front end της κάθε εταιρίας, ενώ τώρα είναι το side project...

Όσοι έχουν μεγάλες δισκοθήκες και δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία ας πάνε να το ακούσουν και είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστούν.

Reaction score
666
Σωστά μιλάς. Θα συμφωνήσω και στα δύο. Θα προσθέσω ότι υπάρχουν όμως και εταιρείες όπως η Pro-Ject, Rega, Clearaudio που είναι προσανατολισμένες προς το βινύλιο περισσότερο. Δυστυχώς οι πιο πολλές έχουν στραφεί προς τα νεα φορμά γιατί είναι πιο κερδοφόρα. Και καλύτερα να σου πω για να μείνει χώρος στην αγορά για τις vinyl dedicated companies. Γιατί αν μαζευτούνε πολλοί δεν θα μπορέσουν να αντέξουν στον ανταγωνισμό των μεγάλων εταιρειών.
Για το RPM 9 συμφωνώ απόλυτα. Παίζει παρα πολύ καλά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88