Νέα βελόνα ή κεφαλή για UHER PS 950.

Reaction score
11.770
Ένας φίλος χωρίς πρόσβαση έχει ένα πικάπ UHER PS 950 το οποίο έχει την κεφαλή Shure M110HE με σπασμένη βελόνα. Θέλει να ακούει τους περίπου 250 δίσκους που έχει και σκέφτεται είτε να αντικαταστήσει μόνο τη βελόνα στην υπάρχουσα κεφαλή είτε να αγοράσει ολόκληρη καινούρια κεφαλή.
Το διαθέσιμο κεφάλαιο είναι περίπου 100 ευρώ.

Εμένα μου φαίνεται ότι η κεφαλή Shure M110HE που έχει τώρα είναι αρκετά καλή και καλό θα ήταν να βάλει μια ελλειπτική βελόνα. Εκείνος σκέφτεται για αλλαγή ολόκληρης της κεφαλής με κάποια από τις παρακάτω δύο:

1. Ortofon 2M RED
2. Nagaoka MP-100

Ξέρει κάποιος την Shure M110HE; Αξίζει να αλλαχθεί η βελόνα της ή είναι πολύ παλιά και θα ήταν καλύτερα να αγοραστεί μια καινούρια κεφαλή στα ίδια χρήματα;

Reaction score
1.600
Mε τα μισά χρήματα προτείνω αυτή, στο δικό μου τουλάχιστον σύστημα ακούγεται πιο ευχάριστα από τη nagaoka mp-110. Θα του περισσέψουν χρήματα και για δίσκους.

Reaction score
11.770
Η SHURE Μ110 είναι P-mount.
Τη Shure M110 την έχει ήδη επάνω το πικάπ. Δεν ξέρω τί είναι P-mount.
Post automatically merged:

Η SHURE Μ110 είναι P-mount.
Σίγουρα θέλει τέτοιου τύπου?
Έμαθα τί είναι P-Mount. Τέτοια έχει τώρα μαζί με τον αντάπτορα για κοινό headshell.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
H M110HE ήταν δυό σκαλιά κάτω από την V15 type III/IV/V τη 10ετία του '80, και οπωσδήποτε ανώτερη από τις σειράς M90 και Μ70, καθώς και τις σημερινές απογόνους τους. Εφ' όσον η κεφαλή δεν έχει πρόβλημα, προτείνω αλλαγή βελόνας. Και επειδή ίσως το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, ας πάρει και μια Arkiv ή OM Q.Bert. Οι 2M red και η Nagaoka έχουν βελόνα με πολύ μαλακή ανάρτηση σε σχέση με το βραχίονα αυτού του πικάπ (και όλους τους σχήματος S της εποχής), οπότε δεν θα παίζουν σωστά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
Δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί να έχει πάρει αυτήν με την ενσωματωμένη IEC μπαγιονέτα. Πρακτικά όμως είναι η ίδια γεννήτρια.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οι s-shape βραχιονες της εποχης εκεινης δεν ειχαν ολοι την ιδια μαζα.Η πλειοψηφια των πικαπ εκεινης της κατηγοριας ειχε συνηθως βραχιονες μετριας μαζας 10-12 γρ, η καπου εκει.Οσο δηλαδη και η πλειοψηφια των σημερινων.
Μια mp110,at94,red κλπ δεν θα εχουν προβλημα,αντιθετα πιθανον κεφαλες με πολυ χαμηλη ενδοτικοτητα/ψηλα βαρη αναγνωσης.Η ΑΤ95 ειναι μια λογικη επιλογη τοσο σε θεμα τιμης αλλα και χαρακτηριστικων.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μπορούμε να μετρήσουμε το βάρος του βραχίονα;
Μετρωντας το βαρος του armtube χωρις αντιβαρο δεν ειναι το ιδιο με την ενεργο μαζα του.Καπου εχω αποθηκευμενο εναν τυπο υπολογισμου να κοιταξω κι αν τον βρω να στον στειλω.Μπορεις ομως χρησιμοποιωντας μια κεφαλη με γνωστα χαρακτηριστικα βαρους,ενδοτικοτητας και ενα test record να δεις που ειναι η συχμοτητα συντονισμου και να υπολογισεις την μαζα του βραχιονα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν έχουμε τίποτα από τα 2.
H AT-95E θα ηταν η δικη μου επιλογη τοτε.Αυτο δεν σημαινει οτι και αλλες δεν θα δουλεψουν καλα,αλλα για την κατηγορια του πικαπ αυτου η ΑΤ95Ε θα ειναι οκ,και εχει και το πλεονεκτημα της χαμηλοτερης τιμης αν το θελει ο φιλος.
Post automatically merged:

Σαν KENWOOD μου μοιάζει το πικάπ.
Ειναι KENWOOD !!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.955
Members
38.522
Νεότερο μέλος