Νέα εγκτάσταση με USALS και HD δέκτη. Σκέφτηκα κάτι λάθος;

Reaction score
0
Μετά από αρκετή μελέτη κατέληξα στο παρακάτω πακέτο αντικατάστασης της τυπικής εγκατάστασης NOVA που μέχρι τώρα διαθέτω.

Α) Δέκτης: Edision Argus VIP2 (HD , DVB-S , DVB-T , PVR , Ethernet)
http://www.edision.gr/vip2.html

Β) Εγκατάσταση κατόπτρου
Κινητό, συμβατό με USALS
Μέγεθος 1,2 ή 1m ALU (το σκέφτομαι το 1,2 γιατί είναι οριακό)

Γ) LNB : Edision Quad QSL-6 LNB / 0,2DB
Θα φεύγουν 4 καλώδια ανεξάρτητα για κάθε δέκτη:
1 => Edision Argus VIP2
2 => DSN GR8300 CI UC
3 => Panasat (της NOVA)
4 => Κάρτα δέκτη PC
Γνωρίζω ότι όλοι οι δέκτες θα λαμβάνουν από τον δορυφόρο που θα κλειδώνει ο Argus, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, μια και συνήθως θα είναι παρκαρισμένος στον Hotbird για Nova.

Δ) Διαμοιρασμός κάρτας irdeto NOVA
SMARTWI . Ασύρματο Card Splitter X3
(Ο Panasat θα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο και βολεύει η ασύρματη)

Την προμήθεια του εξοπλισμού και την εγκατάσταση θα την κάνει στην Θεσσαλονίκη γνωστό ιντερνετικό shop της πόλης.

Αυτή την στιγμή το 60ράκι της νόβα κρέμεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού μου. Η τοποθέτηση μεγαλύτερου πιάτου μήπως είναι πρόβλημα; Δυστυχώς η πρόσβαση στην ταράτσα της πολυκατοικίας μου είναι πολύ δύσκολη λόγω κεραμοσκεπής.
Ο προσανατολισμός μου είναι νότιος και έχω καθαρό ορίζοντα σε ολόκληρο το τόξο.

Δεκτές οι όποιες επισημάνσεις και βελτιώσεις πριν προχωρήσω στην υλοποίηση.

Ευχαριστώ που διάβασες το πόστ μου!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Νέα εγκτάσταση με USALS και HD δέκτη. Σκέφτηκα κάτι λάθος;

Εχει ενα θεμα... κινητό σε 4 δέκτες με Quad LNB ?

Εγω θα προτιμούσα κάποιο πιάτο τύπου Wave Frontier T90 torointal, το οποίο μπορεί να πιάσει μέχρι 16 δορυφόρους.
Αφού περισσότερο Hotbird θα βλέπεις. Μετά εαν κάποιος θελει Filmnet και εσυ κάτι αλλο απο ASTRA πχ. θα γυρνας το πιατο ... και παπαλα οι αλλοι, και εχει και ποδοσφαιρο ξερεις....:109:

Ενω με το Wave Frontier (και εγω το ιδιο setup εχω ) λύνεις το πρόβλημα σου.
Εγω εχω WF με 4 quad lnb για 4 διαφορετικά σημεία δεκτών και ...πέρα βρέχει τι βλεπει ο καθένας.

Μπορείς μαλιστα να συνδιάσεις και ενα κινητό πιάτο για να το ελεγχεις απο ενα δεκτη (μονο για ενα δέκτη όμως) και όλα αυτα μεσα απο ενα καλωδιο. Να μην μιλήσουμε και για εγκατασταση Unicable...
4 Unicable LNB , τον αντίστοιχο μικτη, απλά πρεπει οι δέκτες να υποστηρίζουν Unicable, όπως ο AZBOX HD πχ.:126:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589
Μετά από αρκετή μελέτη κατέληξα στο παρακάτω πακέτο αντικατάστασης της τυπικής εγκατάστασης NOVA που μέχρι τώρα διαθέτω.

Α) Δέκτης: Edision Argus VIP2 (HD , DVB-S , DVB-T , PVR , Ethernet)
http://www.edision.gr/vip2.html

Β) Εγκατάσταση κατόπτρου
Κινητό, συμβατό με USALS
Μέγεθος 1,2 ή 1m ALU (το σκέφτομαι το 1,2 γιατί είναι οριακό)

Γ) LNB : Edision Quad QSL-6 LNB / 0,2DB
Θα φεύγουν 4 καλώδια ανεξάρτητα για κάθε δέκτη:
1 => Edision Argus VIP2
2 => DSN GR8300 CI UC
3 => Panasat (της NOVA)
4 => Κάρτα δέκτη PC
Γνωρίζω ότι όλοι οι δέκτες θα λαμβάνουν από τον δορυφόρο που θα κλειδώνει ο Argus, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, μια και συνήθως θα είναι παρκαρισμένος στον Hotbird για Nova.

Δ) Διαμοιρασμός κάρτας irdeto NOVA
SMARTWI . Ασύρματο Card Splitter X3
(Ο Panasat θα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο και βολεύει η ασύρματη)

Την προμήθεια του εξοπλισμού και την εγκατάσταση θα την κάνει στην Θεσσαλονίκη γνωστό ιντερνετικό shop της πόλης.

Αυτή την στιγμή το 60ράκι της νόβα κρέμεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού μου. Η τοποθέτηση μεγαλύτερου πιάτου μήπως είναι πρόβλημα; Δυστυχώς η πρόσβαση στην ταράτσα της πολυκατοικίας μου είναι πολύ δύσκολη λόγω κεραμοσκεπής.
Ο προσανατολισμός μου είναι νότιος και έχω καθαρό ορίζοντα σε ολόκληρο το τόξο.

Δεκτές οι όποιες επισημάνσεις και βελτιώσεις πριν προχωρήσω στην υλοποίηση.

Ευχαριστώ που διάβασες το πόστ μου!

Να σε ρωτήσω κάτι? Οι δέκτες (εκτός του Πατατασατ) υπάρχουν ήδη? Το λέω γιατί οι Edision Argus VIP που σκέφτεσαι να πάρεις υποστηρίζουν το μοίρασμα της κάρτας NOVA μέσω ethernet. Αυτό βέβαια προ'υ'ποθέτει ύπαρξη δικτύου, αλλά και καλωδιώσεις, που στην περίπτωσή σου δεν ξέρω αν βολεύει. Πάντως η ποιότητα εικόνας των Edision καμμία σχέση δεν έχει με τον Πατατασατ:142:

Reaction score
1
Απάντηση: Νέα εγκτάσταση με USALS και HD δέκτη. Σκέφτηκα κάτι λάθος;

Γεια σου Άκη, δεν ξέρω αν πήρες τα πράγματα καθώς έχει περάσει περίπου μήνας.
Δεν ξέρω επίσης αν θα δουλεύεις πάντα την κάρτα μέσω του SmartWI.
Αν κάποια στιγμή στο μέλλον, η κάρτα δεν μπορεί πλέον να παίζει σε ucas κλπ,
μήπως να προτιμήσεις τον Edision Argus Mini 2in1 Combo που παίρνει και μοντούλες για να είσαι καλυμμένος?

Φιλικά... Σάκης!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης