Νέα κόλπα....για παλιούς μαθητές

melina

Cargo 200
Reaction score
46.213
Ποιος καλός άνθρωπος θα μπορούσε να φτιάξει ένα ενημερωτικό τόπικ όπως αντίστοιχα έχουν γίνει για ηχεία και άλλες κατηγορίες και να αφορά τη σύγκλιση τεχνολογιών η/υ, audio, video.

Προσπαθώ να παρακολουθήσω τα τόπικ σχετικά με htpc και χάνω την μπάλα. Ο κόσμος των mac για μένα, και φαντάζομαι και όσοι άλλοι δεν έχουν ακουμπήσει προιόντα Apple, είναι ένα σκοτάδι ενώ υποψιάζομαι ότι υπάρχουν προιόντα και εφαρμογές που είναι ότι πρέπει για να διαχειριστεί κανείς ψηφιακό υλικό. Τελευταία πηρα ένα Media player και βλέπω κάποιες δυνατότητες όπως να ακούω internetικο ράδιο, να βλέπω ταινίες, να ακούω μουσική με καλή ποιότητα από flac αρχεία.

Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει το pc ή το Mac που θα μπορεί να είναι και Media player, και υπολογιστής, και διαχειριστής των αρχείων όλων, και δέκτης τηλεόρασης και, και, και δεν ξέρω εγώ τι άλλο....

Αυτό το ενημερωτικό τόπικ θα το ήθελα Sticky, να ενημερώνεται που και που με σημαντικές εξελίξεις και αν είναι δυνατόν να είναι γραμμένο ώστε και οι παλιότεροι 'μαθητές' να το καταλαβαίνουν...φυσικά πάντα θα υπάρχει χώρος για απορίες και την παροχή βοήθειας από τους πιο έμπειρους. Εχω την εντύπωση ότι το φόρουμ σε αυτό το κομμάτι, που όλο και πιο πολύ μπαίνει στη ζωή μας και μπλέκει με το audio/video του σπιτιού μας, δεν έχει το βάθος που θα έπρεπε. Εκτός αν υπάρχουν σχετικά τόπικς και δεν τα έχω πάρει χαμπάρι, οπότε απλά δείξτε τα μου κάποιος και συγγνώμη για την ενόχληση...ότι είπαμε ψωμί και αλάτι δλδ! :105:

Reaction score
1.460
Απάντηση: Νέα κόλπα....για παλιούς μαθητές

Για τα mac θα μπορούσα να φτιάξω κάτι,μου έδωσες και πολύ καλή ιδέα τώρα!
Θέλω λίγο χρόνο όμως.Νομίζω μες στο Νοέμβριο θα το ξεκινήσω,θα το βρεις στο iCorner όταν ανοίξω το θέμα!:615:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...

το νήμα θα μεταφερθεί στην κατηγορία HTPC

Υ.Γ. αν δεν πληρωθώ δεν κάνω τίποτα...:137:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

δεν είναι για σένα Λεωνίδα...:107:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.213
Re: Απάντηση: Νέα κόλπα....για παλιούς μαθητές

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...

το νήμα θα μεταφερθεί στην κατηγορία HTPC

Υ.Γ. αν δεν πληρωθώ δεν κάνω τίποτα...:137:
Πιο απλά...θέλω να μάθω τι δυνατότητες υπάρχουν και τι δρόμοι ανοίγονται στο audio/video με τη χρήση υπολογιστών (pc ή mac), να καταλάβω όλα αυτά τα ακρονύμια nas, htpc κ.α., τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων αρχείων mp3, flac, mkv, avi, ίντα'ναι οι ματρόσκες...και διάφορα άλλα τέτοια που κάθε φορά που διαβάζω κάτι πρέπει να τρέχω σε δέκα διαφορετικές μεριές να διαβάσω από τον googlη...ενώ αν τα είχαμε όλα εδώ μαζεμένα κάπου νομίζω θα ήταν καλύτερα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα κόλπα....για παλιούς μαθητές

Πιο απλά...θέλω να μάθω τι δυνατότητες υπάρχουν και τι δρόμοι ανοίγονται στο audio/video με τη χρήση υπολογιστών (pc ή mac), να καταλάβω όλα αυτά τα ακρονύμια nas, htpc κ.α., τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων αρχείων mp3, flac, mkv, avi, ίντα'ναι οι ματρόσκες...και διάφορα άλλα τέτοια που κάθε φορά που διαβάζω κάτι πρέπει να τρέχω σε δέκα διαφορετικές μεριές να διαβάσω από τον googlη...ενώ αν τα είχαμε όλα εδώ μαζεμένα κάπου νομίζω θα ήταν καλύτερα.
Εσύ θες την wikimedia :137:, δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, θέλει πολύ χρόνο.
Μπορείς όμως αν θες να ανοίξεις ένα νέο νήμα και να βάζεις εκεί όλες τις απορίες που έχεις.

Reaction score
1.460

Θα τα βάλουμε σε mac μες το μήνα που έρχεται (υπόσχομαι) και είναι πιο απλά,πιο εύκολα και πιο ποιοτικά τα πράγματα!
Θα τρίβουν τα μάτια τους κάποιοι!:604:
Μπράβο melina & thanks γιατί μου έδωσες ένα πολύ ωραίο θέμα,που κάνω πολύ κέφι να το αναπτύξω!:126:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Lessaros ξεκίνα κάπως έτσι:

"Παραγγέλνουμε το macmini της αρεσκείας μας..."

:138:

Reaction score
1.460

Για htpc στο σπίτι μου, παράγγειλα το βασικό mac mini.Φυσικά στην πορεία θα του προσθέσω ότι θέλω σε hardware και ότι προγράμματα free ή οικονομικά shareware για να γίνει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ HTPC.Και αν και ότι χρειαστεί βέβαια!
Θα φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο νήμα με την βοήθεια όλων βέβαια,που θα ανανεώνεται συνεχώς!
Και φυσικά το καλύτερο και πιο οικονομικό htpc!Γι αυτό να είστε βέβαιοι!:126:
Οπως και νάχει θα τα δούμε όλα και θα τα πούμε όλα.Και τα καλά και τις αδυναμίες,τα πάντα.
Αλλωστε ποτέ δεν κρύψαμε τίποτα,παρόλες τις αδυναμίες που έχουμε!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.501

1080 παίζει ή ακόμα; :107:

Reaction score
4.910
Πάντως εγω πριν μια βδομάδα άλλαξα λόγω προβλημάτων το ..εσωτερικό του desktop του σπιτιού (που ήταν ....απο το μακρινό 2000 της δραχμης!) και πήρα ότι φτηνοτερο υπήρχε στην αγορα ( μητρική, επεξεργαστη, μνήμες, DVD player γιατι δεν ηταν Sata τα παλια, τροφοδοτικο και έναν ssd δίσκο για το λειτουργικό διατηρώντας τον sata παλιο ως δεύτερο) και έπαθα πλάκα για το πόσο αθόρυβος είναι πλέον ο υπολογιστής....κάλλιστα θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω σαν htpc καθώς έχει και έξοδο hdmi και USB 3.0 ( μου δώσατε μάλιστα την ιδέα να το δοκιμάσω!)
Θέλω να πω πως για την βασική ανάγκη που ήξερα για ένα htpc, ότι δηλαδη πρέπει να ειναι απολύτως αθορυβο, αυτη πλέον καλύπτεται και απο το...ταπεινό τερο των desktop....

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
Έτσι. Η διαχείριση της ισχύος στα νέα πισιά είναι εξαιρετική. Και στα μακμίνι επίσης.

Reaction score
1.460

Μόλις σήμερα το απόγευμα παρέλαβα τα 2 τελευταία περιφερειακά που χρειαζόμουν για να στήσω το media center των ονείρων μου με το mac mini:Ενα micro dvb-t tv tuner & ένα sat tuner για τα δορυφορικά.Ακόμη θα υπάρχουν εξωτερικό bd player καθώς και usb pickup για τα LP.Τώρα νομίζω μπορεί να γίνει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση.
Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν!:615:

Reaction score
1.815

Ωραία πράματα!:607:
Κυριακή σήμερα!!! Aρχίζει το διάβασμα!
Δάσκαλεεεεεε... Ξεκίνα!:614:

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Νέα κόλπα....για παλιούς μαθητές

Πόσες του μηνός έχουμε σήμερα;

:136:

Reaction score
1.460

Ειμαι λίγο τεμπελάκος παιδιά είναι αλήθεια,μου τό λεγε και η μάνα μου από παιδί άλλωστε!:116:
Αύριο θα ξεκινήσω το θέμα,υπόσχομαι.
Κάθε εμπόδιο (και καθυστέρηση) για καλό πάντως.Κάτι ωραίο βγήκε σήμερα!:126:

Το θέμα θα ανοίξει στο iCorner και ΟΧΙ στην κατηγορία HTPC!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@