Νέα σύνθεση για HTPC

Reaction score
0
Ήθελα την γνώμη σας για την σύνθεση HTPC. Σκοπός του είναι να βλέπω HD ταινίες με σχετικά λίγο θόρυβο από το pc (τώρα έχω συνδέσει το παλιό μου με την tv και κάνει σαν την ηλεκτρική μου σκούπα). Παιχνίδια θα παίζω του linux που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις .

myHTPC
Μητρική κάρτα ASROCK G31M-GS R2.0 €44 reviews
Επεξεργαστής-CPU INTEL DUAL CORE CELERON E3300 2.5GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX €46 reviews
Μνήμη Ram KINGSTON KHX6400D2/2G HYPERX DDR2 2GB PC6400 800MHZ GENESIS €40
Κάρτα γραφικών ASUS EN210 SILENT/DI/1GD2 LP 1GB PCI-E RETAIL €60 reviews
Τροφοδοτικό XILENCE 420W RED WING SERIES PSU €50
Σύνολο € 240

Δεν βρήκα θήκη σε προσιτή τιμή που να μου αρέσει και θα προσπαθήσω να τροποποιήσω ένα παλιότερο που έχω. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ο ανεμιστήρας του cpu , μήπως ακούγεται.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Νέα σύνθεση για HTPC

Μακριά από Celeron, η διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με τους Core 2 είναι τεράστια και δεν είναι ανάλογη της διαφοράς τιμής.
INTEL PENTIUM DUAL CORE E5500 70 euros.

Η κάρτα γραφικών είναι οριακή πάρε κάποια καλύτερη
π.χ. ASUS EAH5550 SILENT 70 euros.

Reaction score
55

Ο φίλος gkontoletas έχει απόλυτο δίκιο! Ακατάλληλος επεξεργαστής και ακατάλληλη κάρτα γραφικών. Θα αναγκαστείς να αναβαθμίσεις και θα ξοδέψεις περισσότερα. Επίσης σου προτείνει την πλέον κατάλληλη κάρτα γραφικών.

Reaction score
7.341

Πηγαινε σε motherboard me με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και δωσε τα χρηματα σε επεξεργαστη και μνημες ή δισκο. Αν δεν εχεις απαιτησεις και αν δεν εχεις μεγαλη οθονη μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου ενω κερδιζεις σε θορυβο απο την ψυξη της καρτας γραφικων.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Εκτός από το θέμα του θορύβου και της τιμής, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η ποιότητα απεικόνισης.
Σε προηγούμενο νήμα είχα μαζέψει μερικές δοκιμές με το HQV Benchmark 2.0

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=84297&highlight=benchmark

Reaction score
0

Πηγαινε σε motherboard me με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και δωσε τα χρηματα σε επεξεργαστη και μνημες ή δισκο. Αν δεν εχεις απαιτησεις και αν δεν εχεις μεγαλη οθονη μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου ενω κερδιζεις σε θορυβο απο την ψυξη της καρτας γραφικων.
Το έχω σκεφτεί για ΙΟΝ αλλά μου φαίνονται λίγο ακριβές. Και ρωτάω ο αρχάριος: αν βάλω αυτήν την κάρτα ASUS ENGT240/DI/1GD3/A , θα μπορέσω να δω 3D , στην fullHD 42'' τηλεόραση μου (που ΔΕΝ είναι 3D); Ή πέταξα κοτσάνα;:137:
Edit: Βιάστηκα λίγο.Βρήκα τις απαντήσεις εδώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.510
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio