Νέα τηλεόραση

Reaction score
2.237
Θέλουν οι γονείς μου να πάρουν νέα τηλεόραση. Κύρια χρήση παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος, αλλά και ταινίες. Ο πατέρας μου έχει γλυκαθεί με το ενδεχόμενο να πάρει μια 3D τηλεόραση, του αρέσουν κυρίως οι παθητικές (τις βρίσκει πιο ξεκούραστες και τον γοητεύει και το ότι είναι φτηνά τα γυαλιά και δε χρειάζεται να αγοράζει και άλλα, αλλά και το ότι είναι ελαφριά, δε θέλουν φόρτιση κλπ). Η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 3,5 μέτρα και παρότι αρχικά σκεφτόταν να πάρει μια 42άρα τον έπεισα για κάτι μεγαλύτερο οπότε κοιτάμε στις 46-47 ίντσες. Από χρήματα μου είπε μέχρι 700 ευρώ, αλλά υποθέτω ότι μπορεί να φτάσει τα 800 max.

Άρα 46-47", παθητικό 3D, 800 ευρώ max κόστος.

Κάτι σαν αυτό είναι μονόδρομος; Υπάρχει κάτι άλλο που να ικανοποιεί τις προδιαγραφές αυτές καλύτερα; Υπάρχει κάποια σοβαρή ένσταση για τις προδιαγραφές; Κάποια σοβαρή ένσταση για την τηλεόραση καθαυτή;

Reaction score
11
Απάντηση: Νέα τηλεόραση

ο συγκεριμενος τυπος τρισδιαστατου δειχνει ως μονοδρομο την Lg.προσωπικα να το δουμε και ρεαλιστικα ομως...ποσες ταινιες τριασδιαστατες θα βλεπει?ολες ετσι θα ειναι?
γιατι αν δεν κολλαμε στο τρισδιαστατο,h samsung πιστευω πως ειναι πολυ καλυτερη στο θεμα εικονας σε υψηλη ευκρεινια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

γιατι αν δεν κολλαμε στο τρισδιαστατο,h samsung πιστευω πως ειναι πολυ καλυτερη στο θεμα εικονας σε υψηλη ευκρεινια.
Xμμμ,έτσι και έτσι.
Ναι μεν είναι πιό κοντραστάτη η εικόνα της και με ''πιό'' μαύρο σε hd αρχεία(άσχετως αν κρασάρουν στα χαμηλά IRE) αλλά οι τελευταίες LG έχουν πολύ καλύτερη χρωματική συμπεριφορά ακαλιμπράριστες και καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Eπίσης το πλαίσιο στην Τσιμισκή έχει αυτή απ ότι βλέπω.Demo γαρ αλλά θα έκανα μια κρούση μήπως και την πάρεις γύρω στα 800.

Reaction score
2.237
Σίγουρα αν το δούμε ρεαλιστικά είναι πιθανό το να μην δουν πολλές ταινίες 3D. Θα κατεβάσω μερικές εγώ, θα νοικιάσουν μερικές από το video club, μπορεί να δοκιμάσω και κανένα παιχνιδάκι με το ps3. Αλλά τον περισσότερο χρόνο θα τον καταναλώσουν βλέποντας τηλεοπτικό πρόγραμμα (πιθανώς και 80-90% του χρόνου λειτουργίας της τηλεόρασης).

Από την άλλη όμως, αφού πάρουν τώρα τηλεόραση θέλουν να έχουν και το 3d και το κατανοώ, με την έννοια παίρνεις μια συσκευή και θέλεις να έχει ένα σύγχρονο feature που έχουν οι περισσότερες πλέον τηλεοράσεις. Και καταλαβαίνω και το ότι δε θέλει να δώσει άλλα 100 ευρώ για να φτάνουν τα γυαλιά για όλους, και το ότι δε θέλει να έχει το νου του στη φόρτιση κλπ. Επίσης επειδή τον ξέρω τον πατέρα μου, τον έχω ικανό με το που πάρει την τηλεόραση να της κολλήσει το λαπτοπ πάνω και να βλέπει από το πρωί ως το βράδυ 3D βίντεο στο youtube, έτσι για να χαζεύει το "καινούριο".

Βέβαια τα παραπάνω τα σκέφτηκα με βάση το ότι κατά τα άλλα οι εναλλακτικές θα είναι πάνω κάτω ίδιες σε ποιότητα εικόνας και λοιπές ευκολίες. Αν πράγματι υπάρχει χαοτική διαφορά σε σχέση π.χ. με τις samsung θα το σκεφτώ σοβαρά. Θα τον πάρω μάλλον σήμερα μια βόλτα σε μαγαζιά να τις δούμε live.

Με βάση καθαρά κριτήρια εικόνας σε αυτά τα χρήματα καλύτερη επιλογή είναι η Samsung? Μήπως κάτι άλλο, π.χ. Panasonic; Σε ευκολίες;

Αλήθεια μια που διάβασα για θέματα σε μαύρο και χρώματα, θα είναι π.χ. η LG ή η Samsung χειρότερη από την plasma Panasonic 42U20 διετίας που έχω; Αισθητά;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.668

Εγώ θα πρότεινα πρώτα να δει μια ταινία σε 3D και μετά ν'αποφασίσει.

Reaction score
2.237
Χμμμ... Δεν το βλέπω και τόσο εύκολο. Σινεμά δεν πάει, γνωστός ουδείς με 3D τηλεόραση, όσο μπορέσουμε να χαζέψουμε σε μαγαζί

Θα σκεφτώ μήπως μου έρθει καμιά άλλη ιδέα...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.668

Άλλο στο σινεμά και άλλο στην τηλεόραση, όπως και άλλο η μία τηλεόραση από την άλλη...
Ας βρει ένα μαγαζί που να του δίνουν τα γυαλιά και να κάθεται να κοιτάει όση ώρα θέλει, το μοντέλο που τον ενδιαφέρει. Πάντως εμένα, με την αναδουλειά που έχει πέσει, όποτε πάω στα μαγαζιά, οι πωλητές κάνουν... τούμπες. :105:

Ας δοκιμάσει και το θέμα της διάστασης: για την απόσταση που αναφέρεις, οι 46" είναι σαφώς καλύτερες αν βλέπεις κυρίως HD. Αν βλέπεις λιγότερο ποιοτικό υλικό, είναι συζητήσιμο...

Παρεμπιπτόντως σχετικά με τη U20, οι LΕD της κατηγορίας είναι πολύ χειρότερες από πλευράς γωνιών θέασης και clouding.
Σε επίπεδο μαύρου -άρα και κοντράστ- υπερέχουν όταν υπάρχει πολύ φως στο χώρο (οι U20 υστερούν εδώ). Η επίστρωση οθόνης της Samsung, διαχειρίζεται καλύτερα τις ανακλάσεις κατά τη γνώμη μου.

Στο θέμα του χρώματος, εκ πείρας σου λέω ότι οι... γονείς δε βλέπουν διαφορές -κι αν τυχόν δουν, δεν προτιμούν απαραίτητα το "σωστό". :114:

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Νέα τηλεόραση

...Επίσης επειδή τον ξέρω τον πατέρα μου, τον έχω ικανό με το που πάρει την τηλεόραση να της κολλήσει το λαπτοπ πάνω και να βλέπει από το πρωί ως το βράδυ 3D βίντεο στο youtube, έτσι για να χαζεύει το "καινούριο".
:143::204: Moυ αρέσει που ο πατέρας σου έχει ψυχάρα!!!:444:

Δες αυτή!
Μιλάμε για 400Ηz με απρόσκοπτη - κορυφαία κίνηση, εξαιρετικό design (Cinema Screen χωρίς πλαίσια), ασύρματη επικοινωνία με το modem, Smart-TV, 47 ίντσες (όχι 46) και βγαίνει με δώρο ...ηχομπάρα!!!:116:

Αλλιώς αν δε σας παίρνει από οικονομικής απόψεως πας σε αυτή, με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά σε 42 ίντσες (όχι 40) και δώρο πάλι την ηχομπάρα!

Ότι κι αν αποφασίσεις, καλές αγορές!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.668

Σχετικά με το youtube, οι Samsung -νομίζω και οι LG- το υποστηρίζουν εγγενώς, όπως και την αναπαραγωγή βίντεο από USB ή δίκτυο DLNA και πολλά άλλα κόλπα, οπότε το laptop είναι μάλλον περιττό.

Μια soundbar όμως είναι πολύ καλή ιδέα, γιατί η ποιότητα ήχου όλων των LED που έχω ακούσει, είναι εντελώς απαράδεκτη -εκτός βέβαια αν κάποιος χρησιμοποιεί την τηλεόραση, μόνο για να βλέπει ειδήσεις.

Reaction score
2.237
Re: Απάντηση: Νέα τηλεόραση

Άλλο στο σινεμά και άλλο στην τηλεόραση, όπως και άλλο η μία τηλεόραση από την άλλη...
Ας βρει ένα μαγαζί που να του δίνουν τα γυαλιά και να κάθεται να κοιτάει όση ώρα θέλει, το μοντέλο που τον ενδιαφέρει. Πάντως εμένα, με την αναδουλειά που έχει πέσει, όποτε πάω στα μαγαζιά, οι πωλητές κάνουν... τούμπες.

Ας δοκιμάσει και το θέμα της διάστασης: για την απόσταση που αναφέρεις, οι 46" είναι σαφώς καλύτερες αν βλέπεις κυρίως HD. Αν βλέπεις λιγότερο ποιοτικό υλικό, είναι συζητήσιμο...

Παρεμπιπτόντως σχετικά με τη U20, οι LΕD της κατηγορίας είναι πολύ χειρότερες από πλευράς γωνιών θέασης και clouding.
Σε επίπεδο μαύρου -άρα και κοντράστ- υπερέχουν όταν υπάρχει πολύ φως στο χώρο (οι U20 υστερούν εδώ). Η επίστρωση οθόνης της Samsung, διαχειρίζεται καλύτερα τις ανακλάσεις κατά τη γνώμη μου.

Στο θέμα του χρώματος, εκ πείρας σου λέω ότι οι... γονείς δε βλέπουν διαφορές -κι αν τυχόν δουν, δεν προτιμούν απαραίτητα το "σωστό".
Λοιπόν...

Πήγαμε μια βόλτα από πλαίσιο, public, media markt. Δεν στάθηκε δυνατό να δούμε τις τηλεοράσεις που θέλαμε σε 3d, αλλά είδαμε αρκετά από αντίστοιχες (π.χ. το ίδιο μοντέλο σε άλλη διάσταση). Οι γονείς μου συμφώνησαν και οι δυο ότι το παθητικό 3d τους αρέσει περισσότερο. Άρα αποφασίσαμε να τείνουμε προς αυτό. Λόγω τεχνολογίας οι επιλογές δεν είναι πολλές. Οι πωλητές μάλλον ήταν καλοί πωλητές, γιατί έχουμε καταλήξει να συζητάμε για μοντέλα ακριβότερα από αυτά τα οποία είχαμε ξεκινήσει, περίπου στα 900-1000 ευρώ (ενδεχομένως και παραπάνω, θα δείτε*). Έχουμε και λέμε

1

2

Διαφορά στην εικόνα δε μπορώ να πω ότι παρατήρησα ιδιαίτερη. Στις δυνατότητες είναι πάνω κάτω ίδιες. Ένας πωλητής μου είπε ότι καλύτερη είναι η LG (υποθέτω ότι στηρίχτηκε στο ότι είναι 400hz αντί 300 της panasonic, αυτή είναι η εντύπωση που μου έδωσε), ο άλλος μου είπε ότι μάλλον θα προτιμούσε την panasonic, αλλά οι διαφορές είναι μικρές και ότι έτσι κι αλλιώς τόσο τα 400 όσο και τα 300 hz είναι απάτη αφού το πάνελ έχει παντού 100 (αυτόν τον εκτίμησα περισσότερο) και η διαφορά προκύπτει από τη συχνότητα φωτισμού. Η Panasonic είναι λίγο φτηνότερη.

:143::204: Moυ αρέσει που ο πατέρας σου έχει ψυχάρα!!!:444:

Δες αυτή!
Μιλάμε για 400Ηz με απρόσκοπτη - κορυφαία κίνηση, εξαιρετικό design (Cinema Screen χωρίς πλαίσια), ασύρματη επικοινωνία με το modem, Smart-TV, 47 ίντσες (όχι 46) και βγαίνει με δώρο ...ηχομπάρα!!!:116:

Αλλιώς αν δε σας παίρνει από οικονομικής απόψεως πας σε αυτή, με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά σε 42 ίντσες (όχι 40) και δώρο πάλι την ηχομπάρα!

Ότι κι αν αποφασίσεις, καλές αγορές!!
Σχετικά με το youtube, οι Samsung -νομίζω και οι LG- το υποστηρίζουν εγγενώς, όπως και την αναπαραγωγή βίντεο από USB ή δίκτυο DLNA και πολλά άλλα κόλπα, οπότε το laptop είναι μάλλον περιττό.

Μια soundbar όμως είναι πολύ καλή ιδέα, γιατί η ποιότητα ήχου όλων των LED που έχω ακούσει, είναι εντελώς απαράδεκτη -εκτός βέβαια αν κάποιος χρησιμοποιεί την τηλεόραση, μόνο για να βλέπει ειδήσεις.
Αυτό για την ηχόμπαρα δώρο πόθεν προκύπτει; κανένα μαγαζί από τα τρία που πήγα δε μου ανέφερε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι για την συγκεκριμένη τηλεόραση δε θα τη χρειαστώ: Ο πατέρας μου έχει home cinema (εντάξει όχι τρελά πράγματα, αλλά το θεωρώ αξιοπρεπέστατο) εκεί που θα μπει η τηλεόραση. Αλλά όσο και να ναι, ένα τέτοιο δώρο δεν περνάει απαρατήρητο, ούτε θα μείνει στο κουτί του, υπάρχουν και άλλες τηλεοράσεις στο σπίτι.

* Ο πωλητής που μου είπε ότι 300 με 400 δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά, με έβαλε και σε ένα άλλο δίλημμα. Ή μάλλον τρίλημμα! Σαφής οπαδός των πλάσμα, επέμεινε για την ανωτερότητα της εικόνας τους (και δε διαφώνησα για να είμαι ειλικρινής) επέμενε ότι το 3d κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρησιμοποιηθεί παραπάνω από μερικές φορές, και μας έδειξε τις τηλεοράσεις που έπαιζαν όπου η διαφορά των 2 πλάσμα στις οποίες επικεντρωθήκαμε ήταν σαφής. Συγκεκριμένα η μια ήταν μια 50u50 (ακριβή κωδικό δε θυμάμαι, πρέπει να ήταν όμως αυτή) και μου έδειξε και μια ντέμο, τελευταίο κομμάτι 50VT30 με 5000 ώρες είπε, η οποία ήταν λίγο ακριβότερη. Αλλά... Τι εικόνα ήταν αυτή! Χαλαρά η καλύτερη του καταστήματος!!!!! Μέχρι και η μάνα μου διέκρινε με τη μια τη διαφορά και τη διαβάθμιση: Ακριβή πλάσμα, φτηνή πλάσμα, LED (οποιαδήποτε στο μαγαζί)

Ο πατέρας μου δεν πολυπείστηκε, από τη μια δε θέλει μτχ τηλεόραση (δεν ξέρω πως αλλιώς να χαρακτηρίσω μια ντέμο με 5000 ώρες...) από την άλλη είδε το 90άρι των γυαλιών της Panasonic, αναλογίστηκε ότι πρέπει να πάρει 3 αφού η τηλεόραση περιέχει ένα μόνο, και ότι έστω και με γερή έκπτωση και στα γυαλιά που μας υποσχέθηκε ο πωλητής, πάλι μιλάμε για αρκετά χρήματα έξτρα. Μαζί με την επέκταση εγγύησης που φαίνεται καλή περίπτωση, πάει σχεδόν στα διπλά από τον αρχικό στόχο. Άρα ως επιλογή μάλλον τις απορρίπτει τις πλάσμα. Αλλά Θεέ μου τι εικόνα!!! Αν διάλεγα εγώ θα με έβλεπα χαλαρά για την ντέμο...

Πλέον με τα αναθεωρημένα δεδομένα, εκεί λίγο κάτω από το χιλιάρικο, και κλίνοντας κατά 80% υπέρ των παθητικών 3d (αν υπάρχει δηλαδή κάτι δυνατό σε ενεργητικό 3d ας το δούμε ρε παιδί μου) εκτός από τις δυο προαναφερόμενες LED LG και Panasonic, υπάρχει κάτι άλλο, κάτι καλύτερο; Αυτές πως σας φαίνονται σαν επιλογές, και ανάμεσα στις δυο ποια βρίσκετε καλύτερη;

Α οι media δυνατότητες φαίνονται ωραίες σε όλες. Απλά σκέφτομαι ότι δεδομένου ότι μιλάμε για τους γονείς μου, αν κάποια έχει media player αλλά δεν υποστηρίζει εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους srt είναι σαν να μην έχει media player. Οπότε ίσως παίξει λίγο και αυτό το ρόλο του.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.668

Μεταξύ των δύο LCD η Panasonic μάλλον έχει καλύτερο 3D, αλλά επιμένω ότι αυτό πρέπει είναι το τελευταίο κριτήριο επιλογής.

Το δίλημμα LCD ή Plasma μπορεί ν'απαντηθεί μόνο εσάς. Αν πάντως πάτε σε LCD, σε αυτήν την κατηγορία τιμής υπάρχει ακόμα ένας παίκτης που πρέπει να δείτε.

Η εμπειρία μου πάντως λέει ότι οι ενσωματωμένες δυνατότητες media player και δικτύωσης είναι εξαιρετικά χρήσιμες σε μια τηλεόραση καθημερινής χρήσης (και ναι, υποστηρίζονται ελληνικοί εξωτερικοί υπότιτλοι σχεδόν σε όλα τα μοντέλα).

Reaction score
1.815
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέα τηλεόραση

Διαφορά στην εικόνα δε μπορώ να πω ότι παρατήρησα ιδιαίτερη. Στις δυνατότητες είναι πάνω κάτω ίδιες. Ένας πωλητής μου είπε ότι καλύτερη είναι η LG (υποθέτω ότι στηρίχτηκε στο ότι είναι 400hz αντί 300 της panasonic, αυτή είναι η εντύπωση που μου έδωσε), ο άλλος μου είπε ότι μάλλον θα προτιμούσε την panasonic, αλλά οι διαφορές είναι μικρές και ότι έτσι κι αλλιώς τόσο τα 400 όσο και τα 300 hz είναι απάτη αφού το πάνελ έχει παντού 100 (αυτόν τον εκτίμησα περισσότερο) και η διαφορά προκύπτει από τη συχνότητα φωτισμού. Η Panasonic είναι λίγο φτηνότερη.
Κατά μια πλευρά ο πωλητής έχει δίκιο στα λεγόμενά του.
Η έννοια των Hz στις σημερινές τηλεοράσεις δεν έχει καμία σχέση με τη δυνατότητα των Hz σε CRT τηλεόραση. Ουσιαστικά είναι ένα marketing material για "κατανάλωση". Καταντάει δε ...διασκεδαστικό όταν φτάνουμε σε απίστευτα νούμερα τύπου ..."1000" ή και "1200" Hz!!!

Εαν προσέξεις οι εταιρίες δεν αναφέρουν μόνο τα Hz ως μέτρηση. Βάζουν δίπλα και "κάτι άλλο". Πχ η Samsung το ονομάζει CMR, η LG το λέει ΜCI και πάει λέγοντας. Αυτό ως ελεύθερη μετάφραση μας δείχνει τη συχνότητα που μια τηλεόραση θα διαχειριστεί την κίνηση και όχι καθαρά τα Hz όπως τα ξέραμε ως μέτρηση από τις CRT που πολύς κόσμος συγκρίνει.

Το νόημα της μέτρησης είναι ένα: "Το πόσο καλά αποδίδει το panel την κίνηση" Συνήθως μια τηλεόραση στα 400ΜCi, εκ των πραγμάτων θα αποδώσει εξαιρετική κίνηση, οπότε δεν κοιτάς τίποτε λιγότερο από αυτό.

Αυτό για την ηχόμπαρα δώρο πόθεν προκύπτει; κανένα μαγαζί από τα τρία που πήγα δε μου ανέφερε τίποτα.
Σε δυο-τρεις μέρες θα στο πουν...:116:
Νομίζεις οτι όλοι διαβάζουν AVSite, για άμεση ενημέρωση???:204:

Reaction score
2.237
Α και κάτι ακόμη: Η τηλεόραση, εφόσον παίζει από το ενσωματωμένο media player θα μπορεί να βγάλει από την ψηφιακή έξοδο DTS και DD, ώστε να τα αποκωδικοποιήσει ο ενισχυτής;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.668
Απάντηση: Re: Νέα τηλεόραση

Κατά μια πλευρά ο πωλητής έχει δίκιο στα λεγόμενά του.
Η έννοια των Hz στις σημερινές τηλεοράσεις δεν έχει καμία σχέση με τη δυνατότητα των Hz σε CRT τηλεόραση. Ουσιαστικά είναι ένα marketing material για "κατανάλωση". Καταντάει δε ...διασκεδαστικό όταν φτάνουμε σε απίστευτα νούμερα τύπου ..."1000" ή και "1200" Hz!!!

Εαν προσέξεις οι εταιρίες δεν αναφέρουν μόνο τα Hz ως μέτρηση. Βάζουν δίπλα και "κάτι άλλο". Πχ η Samsung το ονομάζει CMR, η LG το λέει ΜCI και πάει λέγοντας. Αυτό ως ελεύθερη μετάφραση μας δείχνει τη συχνότητα που μια τηλεόραση θα διαχειριστεί την κίνηση και όχι καθαρά τα Hz όπως τα ξέραμε ως μέτρηση από τις CRT που πολύς κόσμος συγκρίνει.
Πολύ σωστά! :615:

Α μάλιστα!!
Ελπίζω μόνο με την αφορμή του δώρου να μην ανεβάσουν την τιμή.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο -ή αν δεν κάνουν έκπτωση στο κατάστημα με αυτήν τη δικαιολογία- τότε είναι δώρον άδωρον, δεδομένου ότι υπάρχει εγκατεστημένο ηχοσύστημα HC.
Ούτως ή άλλως, η προσφερόμενη είναι εντελώς εισαγωγική και απλά στέρεο. Προσωπικά, αν έπρεπε να δώσω χρήματα για soundbar, θα πήγαινα για τουλάχιστον κάτι τέτοιο. Έχω ακούσει ένα μεγαλύτερο "αδερφάκι" του και έμεινα άφωνος και από την ποιότητα του ήχου και από την ικανότητά του να παράγει πολυκάναλο ήχο.

Α και κάτι ακόμη: Η τηλεόραση, εφόσον παίζει από το ενσωματωμένο media player θα μπορεί να βγάλει από την ψηφιακή έξοδο DTS και DD, ώστε να τα αποκωδικοποιήσει ο ενισχυτής;
Κατά πάσα πιθανότητα ναι, αλλά επιβεβαίωσέ το για το μοντέλο που θα επιλέξετε, γιατί είναι σημαντική παράμετρος.

Reaction score
2.237
Λοιπόν!

Τελικά αγοράσαμε την LG.

Μόλις την άνοιξα, την έστησα, την χάζεψα λίγο, έβαλα λίγο 3D, όλα πολύ ωραία. Μέχρι να δω κάτι που με κρύωσε λίγο: Σε σκοτεινά πλάνα (π.χ. στο μαύρο desktop μου, ή σε ταινίες με μπάρες πάνω κάτω, ή γενικά σε σκοτεινές σκηνές) στην πάνω δεξιά γωνία, υπάρχει μια μεγάλη περιοχή (σαν ένα τεταρτοκύκλιο με κέντρο την γωνία και ακτίνα ~25 πόντους) που είναι αισθητά φωτεινότερη από το καλό μαύρο της υπόλοιπης εικόνας. Θαρρείς και διαρρέει φως από το πλαίσιο (λίγο πιο αριστερά από τη γωνία) και φωτίζει την υπόλοιπη εικόνα. Αντίστοιχη περιοχή υπάρχει και λίγο κάτω από την πάνω αριστερή γωνία, αλλά πολύ μικρότερης έκτασης. Δοκίμασα να το βγάλω και φωτογραφία με το κινητό, και σε σκοτεινό δωμάτιο, η μεγάλη περιοχή φαίνεται έντονα.

Η απορία μου, δεδομένου ότι η πλάσμα Panasonic μου δεν έχει καθόλου τέτοια θέματα, είναι αν αυτή η συμπεριφορά μπορεί να θεωρείται φυσιολογική βάσει τεχνολογίας. Πάντως δεν το βρίσκω πολύ φυσιολογικό, πλέον τώρα που το έχω προσέξει το βλέπω συνεχώς και το βρίσκω ενοχλητικό. Τι λέτε;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.668

Αυτό είναι το clouding που σου ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα. Είναι λίγο-πολύ κοινό φαινόμενο στις edge-lit LED LCD τηλεοράσεις, αν και η σοβαρότητά του διακυμαίνεται αρκετά, όχι μόνο από μοντέλο σε μοντέλο, αλλά και από κομμάτι σε κομμάτι.
Οφείλεται στο ότι το υπερβολικά λεπτό πάχος που τις φτιάχνουν οι κατασκευαστές -στην προσπάθεια να δείξουν "ντιζαϊνάτες"- δεν επαρκεί για να εστιαστεί ομοιόμορφα το φως των περιφερειακών LED από τους μικροφακούς. Τα απαράδεκτα ηχεία και οι αντιεργονομικές συνδέσεις AV, είναι άλλες παράπλευρες απώλειες στην κούρσα για τη λεπτότερη LED LCD.

Προσωπικά το βρίσκω ανυπόφορο σε θέαση σκοτεινών σκηνών σε περιβάλλον με ελεγχόμενο φωτισμό και πρέπει πω ότι οι "συμβατικές" LCD (με λάμπα CCFL) έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά: μια LED που είχα πάρει προ καιρού, επιστράφηκε λίγες μέρες μετά στο μαγαζί και ανταλλάχτηκε χωρίς πολλά λόγια με μια CCFL (βέβαια κάνω καλό τζίρο στο εν λόγω κατάστημα).

Θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ μια κρούση στον πωλητή για ενδεχόμενη αντικατάσταση, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι:
1) θεωρείται "φυσιολογικό"
2) στην ελληνική αγορά, μια τέτοια ανταλλαγή επαφίεται στην κρίση του εμπόρου
3) κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι το επόμενο κομμάτι δε θα έχει το ίδιο ή χειρότερο πρόβλημα.

Καλύτερα μην το κάνεις θέμα στους κατόχους: όπως είπες κι εσύ, άμα κολλήσει το μάτι, δεν ξεκολλάει. Είναι πιθανό, αν δε βλέπουν με χαμηλό φωτισμό, να μην το προσέξουν καν.
Ρώτα εσύ στο μαγαζί και με γεια στους γονείς! :126:

Reaction score
2.237
Ναι αυτό είναι το φαινόμενο που φαίνεται και στη φώτο.

Πλάκα πλάκα το πρόσεξα αφού κατέβασα τα παντζούρια για πιο "κινηματογραφική αίσθηση" τρομάρα μου. Πιο πριν (όπως και στη συνέχεια σε φωτεινά πλάνα) δεν είναι αισθητό. Ο πατέρας μου ήδη το είδε κατόπιν επισήμανσης (δεν σκέφτηκα να προσφύγω στο avsite πρώτα!!) και δεν του πολυάρεσε. Από την άλλη σκέφτομαι ότι εκεί που θα στηθεί τελικά (στήθηκε προσωρινά σε μένα, 20 εκατοστά μπροστά από την 42άρα πλάσμα από την οποία είναι μόλις 5 εκ. φαρδύτερη και 3 εκατοστά κοντύτερη!!!!) θα είναι μεγαλύτερη η απόσταση θέασης (οπότε ίσως είναι λιγότερο αισθητό το φαινόμενο) και οι συνθήκες θέασης θα είναι μονίμως φωτεινότερες, αφού πάντα ακόμη και σε ταινίες οι γονείς μου θέλουν λίγο φως.

Θα το σκεφτώ, θα το κουβεντιάσω μαζί του, και θα δω περί επιστροφής. Εφόσον είναι σύνηθες και μπορεί να προκύψει και χειρότερης συμπεριφοράς τηλεόραση είμαι διστακτικός στην επιστροφή. Υποθέτω επίσης ότι δε μπορούν να γίνουν πολλά σε επίπεδο ρυθμίσεων για να μετριαστεί το φαινόμενο. ή όχι;

Κατά τα άλλα, για να λέμε και τα θετικά, σε επίπεδο ευκρίνειας, λεπτομέρειας (και στα γράμματα σε χρήση οθόνης pc π.χ.), φωτεινότητας είναι εξαιρετική (σε σχέση πάντα με την Πάνυ μου), ενώ και σε θέμα χρωμάτων είναι πολύ συμπαθητική, (αρρύθμιστη φυσικά, δεν κατέω πράμα από σωστές ρυθμίσεις). Επίσης τώρα που γράφω αυτό το ποστ τη βρίσκω και αισθητά πιο ξεκούραστη στο μάτι. Στην κίνηση με ξενίζει λίγο, εμένα τουλάχιστον που έχω συνηθίσει στην πλάσμα, δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια αλλά έτσι συμπεριφέρονται οι περισσότερες lcd που έχω παρακολουθήσει.

Τα μενού πολύ όμορφα, οι συνδέσεις μπόλικες, το 3d εντυπωσιακό, λίγο κουραστικό στην αρχή, αλλά συνηθίζεται νομίζω εύκολα και ευχάριστα, και σε ταινίες με πολλά 3d εφέ (όπως π.χ. το ταξίδι στο κέντρο της γης) πολύ έντονο. Το media player δεν το δοκίμασα ακόμη, ούτε τις δικτυακές δυνατότητες, για τις οποίες θα ανοίξω μάλλον άλλο θέμα, καθώς έχω πολλές απορίες σχετικά με τις DLNA συσκευές, όπως π.χ. το ps3. By the way έπαιξα και λίγο GT5 3D και έχει το γέλιο του. Δεν φαίνεται πάντως να κάνει πλήρη χρήση των 3D δυνατοτήτων, θα ψάξω να βρω κάτι με εντονότερο το 3D εφέ.

Α! Και το μέγεθος που μου φάνηκε μεγαλούτσικο στο χώρο μου (που έχω συνηθίσει 5" λιγότερες) το συνήθισα γρήγορα. Πολύ φοβάμαι ότι η 42 άρα θα αρχίσει τώρα από φυσιολογική να μου φαίνεται μικρή!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa