Νέα lcd οθόνη ...

Reaction score
0
... από την Samsung και μάλιστα στις 30 ίντσες που σαφώς είναι μεγάλη αλλά υποστηρίζεται και από πολύ καλά χαρακτηριστικά: 2,560x1,600 ανάλυση , 1,000:1 contrast ratio και το πιο καλό: the fastest response time (6ms) που σε τέτοιο μέγεθος παίζει σημαντικότατο ρόλο. Για να την αποκτήσετε πρέπει να αφαιρεσετε από τον τραπεζικό λογαριασμό σας $1,640. Θα την ζητήσετε σαν: Samsung CX305T.

HV

Reaction score
0
Ωραια αλλα ακομα και με μια 21' ιντσων δεν μπορεις καλα καλα να παρακολουθησεις τι γινεται ανετα σε ενα παιχνιδι ( αποσταση 50 εκατοστων ) οποτε σε μια 30αρα θα εχει προβλημα ενας Gamer.
Ομορφη ομως :)

Reaction score
7.067
Eκτος απο τη σχεδιαση σε CAD (και για πολυ ειδικα σχεδια) δεν μπορω να σκεφτω αλλη εφαρμογη γι αυτη την οθονη.Ενας gamer μαλλον θα ειχε σοβαρο προβλημα στα ματια του μετα απο λιγο καιρο,οι συνεχομενες εναλλαγες σε ενα παιχνιδι σε τοσο μεγαλη επιφανεια θα πρεπει να ειναι πολυ κουραστικες.

Reaction score
14
SupaCoopa said:
Ιδανικη για το σερφαρισμα σε... εκπαιδευτικα site!!
με τέτοια οθόνη σε εκπαιδευτικά sites το tennis-elbow δεν το γλιτώνεις...

Reaction score
0
σιγα τα προβληματα που θα ειχε ο gamer , υπερβαλετε, ειδικα το σχολιο γι ατην 21" απο 50 εκατοστα το αφηνω ασχολιαστο αφου παιζω σε 20" απο μικροτερη αποσταση και ειναι μια χαρα, και δε θα με χαλαγε καθολου να ειχα και μια 24". Απλα το προβλημα ειναι στην αναλυση και στο τι καρτα γραφικων θα θες να την υποστηριξεις...καθε 6 μηνες πρεπει να αγοραζεις την αιχμη της τεχνολογιας αλλιως θα βλεπεις σπασιματα συνεχεια.
Εντωμεταξυ δεν ειναι και τιποτα καινουριο, οι Dell και Apple με το ιδιο panel υπαρχουν εδω και πολυ καιρο...
Σε καθε περιπτωση για οποιον δεν ασχολειται με CAD και θελει κατι εντυπωσιακο σε μεγεθος θα προτιμουσα την Amoi 37" που θα καλυπτε και περισσοτερες αναγκες, και στα ιδια λεφτα παιζει, και αναλυση μικροτερη μεν εχει αλλα επαρκη για τα νεα formats εικονας, και πιο ευκολη για την καρτα γραφικων.

Reaction score
0
Επειδή χρησιμοποιώ εφαρμγές που απαιτύν μεγάλη επιφάνεια εργασίας, να σας αναφέρω μερικές:

- CAD (όσο αστειο και να φαίνεται, ένα σχέδιο τ κάνω στο 1/3 του χρόνου με την 20" 1680x1050 οθόνη που έχω σε σχέση με τις τυπικές 19" 1280x1024).

- Visual Studio 2005

- Cubase SX (χόμπι)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Ναι, είναι γεγονός ότι το αυξημένο πλάτος του κάδρου της ευρείας οθόνης επιτρέπει την σώρευση πολλών ραβδών εργαλείων σε κατακόρυφη θέση, προς όφελος της ευρυχωρίας καθ’ ύψος. Μήπως έχετε βρει τρόπο να γίνεται αυτό και το Office 2007; Στην beta 2 που έχω κάπου εγκατεστημένη, δεν βρήκα διαθέσιμη τέτοια επιλογή...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Νέα lcd οθόνη ...

Άλλη μία αναφορά στην εν λόγω οθόνη:
http://www.anandtech.com/displays/showdoc.aspx?i=2909&p=17

Οι 30'' πάντως είναι υπερβολή για gaming. Είχα πάει πρόσφατα στο Apple Store εδώ στο Λονδίνο και είδα και την 30αρα από κοντά. Έκατσα να τη δουλέψω λίγο. Η απόσταση πρέπει να ήταν 30 εκατοστά. Στα 10 λεπτά με είχε πιάσει ναυτία. Μιλάμε για απλό web browsing και λίγο ψάξιμο στις διάφορες εφαρμογές του MAC OS X. Δε θέλω να φαντάζομαι gaming full screen σε αυτό το monitor - ειδικά σε fast-paced game - από τόσο "μικρή" απόσταση...Πρέπει να κάθεσαι πολύ μακριά για να βλέπεις σωστά, να μη ζαλίζεσαι από την κίνηση που βλέπεις στα όρια του οπτικού σου πεδίου και να έχεις όλες τις πληροφορίες μπροστά σου χωρίς να χρειάζονται μεγάλες κινήσεις του κεφαλιού. Είχα σκοπό να πάω σε 30άρη monitor στο επόμενο desktop μου αλλά μετά το "test drive" στο apple store άλλαξα γνώμη. 24'' είναι το όριο για games (in my humble opinion πάντα, που λέγανε και στο χωριό μου).

Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, όταν δουλεύεις CAD κλπ είναι πραγματική επένδυση το μεγάλο monitor.

Επίσης, όντως υπάρχουν εδώ και καιρό 30άρια από Dell και Apple αλλά η είδηση δεν αναφέρθηκε ως το "το πρώτο 30αρη LCD". Tα specs της Samsung είναι καλύτερα (λογικό εφόσον πρόκειται για νεώτερο monitor) και, προσωπικά, εμπιστεύομαι τη Samsung ως εταιρεία απείρως περισσότερο από Dell (ειδικά) και Apple - τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με monitors.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.533
Απάντηση: Νέα lcd οθόνη ...

Εγώ έχω μία 22" widescreen 16:10 και νομίζω μέχρι 24" θα είναι καλά.
Από κει και πάνω για τόσο κοντινή απόσταση μάλλον είναι υπερβολή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab