Νέες φήμες για το μέλλον των κινητών της Siemens

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το εβδομαδιαίο οικονομικό έντυπο WirtschaftsWoche αναφέρει ότι η Siemens βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του τμήματος των κινητών της τηλεφώνων με την κορεάτικη LG Electronics. Το νέο και πιο πιθανό σύμφωνα με τους αναλυτές του χώρου σενάριο, αποκαλύφθηκε εχθές και μέχρι αυτή τη στιγμή οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών δεν το έχουν σχολιάσει. Το έγκυρο γερμανικό έντυπο δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του, ωστόσο παρέθεσε την έρευνα της Accenture, η οποία αναφέρει πως το τμήμα κινητών της Siemens δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις διεθνείς ανταγωνιστικές πιέσεις. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη έρευνα, εκπρόσωπος της Accenture ανέφερε ότι η αγορά της κινητής μοιάζει ολοένα και περισσότερο με την αγορά των ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών, η οποία χαρακτηρίζεται από τη συνεχή πτώση των τιμών και την έντονη ανταγωνιστικότητα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι «φίλοι» των κινητών της γερμανικής εταιρίας θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως τις 27 Ιανουαρίου, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα από τη διοίκηση της γερμανικής εταιρίας τι μέλλει γενέσθαι με το τμήμα των κινητών της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σενάρια, που εμφάνιζαν την κινεζική Ningo Bird και την ιαπωνική NEC να εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς των κινητών της Siemens, έχουν ήδη διαψευσθεί από εκπρόσωπους των εταιριών. Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας, Heinrich von Pierer ωστόσο, έχει ήδη δηλώσει σε συνέντευξή του στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα ότι εφόσον δε διορθωθεί η κατάσταση, το τμήμα κινητών της εταιρίας θα πρέπει είτε να πωληθεί, είτε να κλείσει...
από το myphone.gr

Reaction score
457
και πολύ καλά έκανες Σπύρο...:)
όπως και να'χει νομίζω το μέλλον της siemens δεν θα είναι και τόσο απαισιόδοξο...
για να δούμε...

Reaction score
49
Και εγώ σκεφτόμουν να πάρω το S65 ως αντικατάσταση του ΝΟΚΙΑ 6600.
Και ακόμα το σκέφτομαι!!!

Αλήθεια, ξέρετε αν οι κάρτες μνήμης του 6600, ταιριάζουν στο S65?
Γιατί βαριέμαι την αντιγραφή του τηλεφ. καταλόγου.........

Και αυτός κυρίως είναι ο λόγος που δεν άλλαξα κινητό!!

Ααααα......και κάτι ακόμα το S65 παίζει ΜΡ3?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Γιάννη εγώ έχω το CX65 που λίγο πολύ μοιάζει με το S65. Οι κάρτες μνήμης πρέπει να ταιριάζουν (το ένα έχει MMC και το άλλο SD αλλά συνήθως τις διαβάζουν και τις δύο)

Για την αντιγραφή του καταλόγου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια θύρα υπερύθρων και να μεταφέρεις τον κατάλογο από το παλιό τηλέφωνο στο Outlook του pc σου και απο 'κει μέσω της θύρας υπερύθρων στο νέο τηλέφωνο... (αυτό έκανα εγώ για να μεταφέρω τον κατάλογο από το ΝΟΚΙΑ 6310 στο CX65)

Reaction score
457
Σπύρο είσαι λίγο λάθος...το s65 παίρνει κάρτες MMC RS (reduced size)....πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι μικρότερες σε διαστάσεις από τις κανονικές MMC...παρ'όλα αυτά όλες οι RS έχουν ανταπτοράκι στην συσκευασία που τις μετατρέπει σε MMC , και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα αντίστοιχα τηλέφωνα...
το cx65 δεν μοιάζει και τόοοοσο πολύ στο s65...στην πραγματικότηα είναι αρκετά διαφορετικά τηλέφωνα, τόσο στον σχεδιασμό και τα υλικά, όσο και στην φιλοσοφία και το κοινό που απευθύνονται...το μεν s65 είναι καθαρά business phone (high end σειρά) ενώ το cx65 ένα πολύ πολύ καλό mid range τηλέφωνο.....διαφορές υφίστανται στα υλικά κατασκευής , στην επεξεργαστική ισχύ, στην οθόνη , στην κάμερα καθώς και σε αρκετές δυνατότητες π.χ στα 3D ραφικά του s65 που στηρίζονται σε hardware acceleration και όχι σε λογισμική υποστήριξη...
Γιάννη το s65 δυστυχώς δεν παίζει mp3...προσανατολίστηκε περισσότερο στα businesss χαρακτηριστικά και η δυνατότητα αυτή κακώς για εμένα αλλά και για πολλούς high end users ( παραδοσιακοί siemensάκηδες) έμεινε απ'έξω..
τέλος για την μεταφορά του καταλόγου υπάρχουν πολλοί τρόπι που μπορείς να το κάνεις...είτε με την κάρτα μνήμης, είτε με το μπλε δόντι ,είτε με τις υπέρυθρες ,είτε ακόμα και με τον υπολογιστή(σύνδεση με καλώδιο και αντίστοιχο πρόγραμμα)...λάβε δε υπ'όψιν σου ότι το s65 δεν είναι smartphone όπως τα symbian κινητά και ίσως σε χαλάσει το γεγονός ότι θα χάσεις το multitasking και ένα σωρό εφαρμογές ...προσωπικά αν και παραδοσιακά έχω όλη την σειρά s , παραμένω με το sx1....τώα πια για μένα...κινητό χωρίς symbian, κρεβάτι χωρίς μαξιλάρι...:)
αυτά...;)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Siemens: Δεν πωλείται το τμήμα κινητών της εταιρίας ;

Η Siemens δεν προτίθεται να πουλήσει το τμήμα των κινητών της τηλεφώνων, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δηλώσεις του Ralf Heckmann, επικεφαλή του εργατικού συμβουλίου της εταιρίας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt. Ο ίδιος ανέφερε ότι ενώ έχουν ήδη γίνει αρκετές συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αυτές δε σχετίζονται με την πώληση του ζημιογόνου τμήματος κινητών τηλεφώνων, αλλά με την επίλυση των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της LG Electronics αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η κορεάτικη εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Siemens για την αγορά του τμήματος των κινητών της τηλεφώνων. Ο ίδιος ανέφερε ότι η LG δε προχώρησε ποτέ σε συζητήσεις με τη Siemens για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και ότι ποτέ δεν εκδήλωσε το ενδιαφέρον της γι αυτό. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου της LG δήλωσε σαφώς ότι η Siemens επιχείρησε να προσεγγίσει την κορεάτικη εταιρία γι αυτό το θέμα, όμως η LG Electronics «αρνήθηκε» να το συζητήσει...

Μολονότι η τελική απόφαση της Siemens θα ανακοινωθεί στις 27 Ιανουαρίου, τα σενάρια, όπως και οι δηλώσεις των εκπροσώπων διαφόρων εταιριών του χώρου, γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα. Έτσι λοιπόν, την ίδια στιγμή που εκπρόσωπος της Siemens αρνείται ότι έγιναν συζητήσεις για την πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων της εταιρίας, εκπρόσωπος της LG Electronics υποστηρίζει το αντίθετο.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα σενάρια που έκαναν λόγο για πιθανή πώληση του τμήματος κινητών της Siemens με τη Ningo Bird και τη NEC, ενώ ο Heinrich von Pierer, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας, έχει δηλώσει στο Bloomberg ότι αν δε βρεθεί λύση, το τμήμα θα πρέπει είτε να πωληθεί, είτε να κλείσει. Εις αναμονή λοιπόν του επόμενου σεναρίου.
από το myphone.gr

Reaction score
49
Νίκο ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά έχουμε και λέμε:

Καλή η MMC RS, καλό και το ανταπτοράκι, αλλά θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω αν είχα το S65 και αγόραζα μετά το 6600.
Στην περίπτωσή μου, συμβαίνει το αντίστροφο.............Οπότε..... :(

Γλυκοκοίταζα το S65 γιατί είναι από τα πολύ λίγα κινητά σήμερα που μου αρέσουν οπτικά. Βέβαια όταν το έπιασα στα χέρια μου, δεν θα έλεγα ότι ξετρελάθηκα με την ποιότητα του πλαστικού στο πληκτρολόγιό του.
Πολύ καλή οθόνη, πολύ καλή κάμερα.

Αλλά ξαφνικά μαθαίνω ότι ΔΕΝ είναι symbian, και με χάλασε.
Νόμιζα ότι είχε την πλατφόρμα του SX1 (το οποίο έχει σχεδόν το ίδιο μενού και δυνατότητες με το 6600 αλλά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μου αρέσει ή να μπορέσω να χρησιμοποιήσω αξιοπρεπώς το ανόητα διαρυθμισμένο πληκτρολόγιό του)

Το ότι το S65 δεν παίζει ΜΡ3 δεν με χαλάει ιδιαίτερα.
Το θέμα του symbian με χάλασε............

Τα περί τηλ. καταλόγου είναι γνωστά.
Έχω καλώδιο υπερύθρων(σε USB) και κατέβασα στον υπολογιστή (στο outlook) τα τηλέφωνα.......
Ή μάλλον προσπάθησα αλλά δεν κατέβηκε πλήρως.
Γιατί αν σε ένα όνομα έχεις αρκετά τηλέφωνα (που δεν συμβαδίζουν σαν ονομασία με τα αντίστοιχα του outlook) απλά ΔΕΝ θα τα βρεις στον υπολογιστή μετά!!
Το μόνο που έκανα και ήταν καλό, ήταν που εγκατέστησα στο 6600 το SeleQ (που ανακάλυψα στο myphone -το καλύτερο site κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.....-) και κατέβασα στον υπολογιστή ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Ιδιαίτερα καλό, στο ότι μπόρεσα και κατέβασα από το κινητό στον υπολογιστή και ήχους που αγοράζει κανείς αλλά είναι "κλειδωμένοι" στην εκ νέου μετακίνηση στα ΝΟΚΙΑ. Οπότε έχω αρχείο με όλα αυτά που δεν θα ήθελα να χάσω.

Το πολύ καλό είναι ότι ο τηλεφωνικός οδηγός μπορεί να αποθηκευτεί στην κάρτα μνήμης, και ακόμα και να σβήσεις τα πάντα στο κινητό, κάνεις μια επαναφορά από την κάρτα και όλα Ο.Κ.

Αλλά, οι ηλίθιες εταιρίες δεν σκέφτονται τον πελάτη.
Με αναγκάζουν έτσι να ξαναπάω στην ΝΟΚΙΑ για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω την ίδια κάρτα (άρα και τον κατάλογο των τηλεφώνων μου) αφού δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω πχ σε SONY, SIEMENS κ.ο.κ.

Reaction score
49
Ααααααα.........
Περιμένω με αγωνία το ΝΟΚΙΑ 7710 (αν δεν "κόψουν" την παραγωγή του όπως στο 7700 :roll: ) και βλέπω.......

Είναι πάντως η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ΔΕΝ αλλάζω κινητό στον 1 χρόνο. Πάντα άλλαζα λίγο πριν λήξη η εγγύηση (κάτι που δεν έκανα φέτος, πριν από 15 μέρες!!!)
Και δεν προβληματίζομαι, γιατί το 6600 με έχει ικανοποιήσει αφάνταστα πολύ.
Μία μέρα πριν λήξη η εγγύηση έκανα και αναβάθμιση (για να στέλνω επιτέλους πλήρη μηνύματα) ώστε να έχω την νεότερη των αναβαθμίσεων και όλα είναι καλά.

Και αν δεν βγει κάτι που να με εντυπωσιάσει πολύ δεν θα το αλλάξω.
Γιατί ΔΕΝ έχει ούτε μια απειροελάχιστη γρατσουνιά (σε θήκη γαρ, από την πρώτη βδομάδα........και έχω ακόμα και την ζελατίνα του εργοστασίου στην οθόνη και στην κάμερα!!!). Κάλιστα θα το πούλαγα για καινούριο.............

Α,ναι.
Μόνο κάτι με έχει προβληματίσει τον τελευταίο καιρό.
Δεν μπορώ (αρνήται το κινητό....) να διαγράψω φωτογραφίες που έχω σώσει στην κάρτα μνήμης (ενώ αυτές στην μνήμη του κινητού μπορώ κανονικά)
Μάλλον θα κάνω format στην κάρτα, και μετά θα ξανακάνω αντίγραφα ασφαλείας του καταλόγου............
Και λογικά θα διορθωθεί.
Και αν όχι, θα πάρω μια καινούρια, 64ΜΒ και τελείωσε η υπόθεση..........
Ξέρετε κάτι για αυτό το περίεργο? :? :?

Reaction score
457
Καλή η MMC RS, καλό και το ανταπτοράκι, αλλά θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω αν είχα το S65 και αγόραζα μετά το 6600.
Στην περίπτωσή μου, συμβαίνει το αντίστροφο.............Οπότε..... :(
οπότε θα πρέπει να πάρεις μια RS οι οποίες δεν είναι και τόσο ακριβές όσο ήταν κάποτε οι MMC...πληροφοριακά να σου πω ότι και οι κανονικές-απλές MMC δουλεύουν και διαβάζονται κανονικά από το s65...απλά δεν χωράνε για να κλείσει το πορτάκι.. 8)

Βέβαια όταν το έπιασα στα χέρια μου, δεν θα έλεγα ότι ξετρελάθηκα με την ποιότητα του πλαστικού στο πληκτρολόγιό του.
Πολύ καλή οθόνη, πολύ καλή κάμερα.
όσον αφορά τα πλαστικά θα σου έλεγα ότι παραδοσιακά η siemens χρησιμοποιέι από τα καλύτερα στν χώρο, και δη στην σειρά s...βρες κάποιον που το έχει αρκετό καιρό και θα καταλάβεις τι εννοώ...η οθόνη θα συμφωνήσω αρκετά καλή (αν και τα default themes την αδικούν πολύ)...η κάμερα παρά τα 1.3 MP όχι και τόσο...θόρυβος στις εικόνες,πρόβλημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού..αναμένουμε update στο firmware γι'αυτό..:)

Νόμιζα ότι είχε την πλατφόρμα του SX1 (το οποίο έχει σχεδόν το ίδιο μενού και δυνατότητες με το 6600 αλλά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μου αρέσει ή να μπορέσω να χρησιμοποιήσω αξιοπρεπώς το ανόητα διαρυθμισμένο πληκτρολόγιό του)
όλοι οι siemens fans περιμένουμε με αγωνία την δεύτερη πρόταση της εταιρείας στο symbian,αν και διαγράφεται λίγο χλωμό...πληροφοριακά και πάλι το 6600 είναι symbian 7.0 και όχι symbian 6 που είναι το sx1...αυτό βέβαια έχει να κάνει κυρίως με θέμα αξιοπιστίας και ταχύτητας εν μέρη (ακόμα το sx1 κάνει γρηγορότερο boot) και όχι με δυνατότητες τόσο....stereo mp3 και hotswaping είναι ακόμα τα ατού του sx1...

Το ότι το S65 δεν παίζει ΜΡ3 δεν με χαλάει ιδιαίτερα
να'σαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί χαλάστηκαν με αυτό... :roll:

myphone -το καλύτερο site κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα
έεεεττττσσσιιι.... :wink: :!:

Reaction score
49
Νίκο, έχεις ξανακούσει για αυτό που αναφέρω ως αναφορά την (μη) διαγραφή των φωτογραφιών από την κάρτα μνήμης στο 6600?

Μου έχει κάνει εντύπωση σαν πρόβλημα!!! :roll:

Reaction score
457
Γιάννη έχεις δοκιμάσει να διαβάσεις την κάρτα από το pc με έναν card reader..?? νομίζω από κει δεν θα έχεις πρόβλημα...τσέκαρε με δεξί κλικ αν είναι read only τα αρχεία και βουρ σβήστες όλες...:)

Reaction score
2
Γιάννη, ποτέ μα ποτέ μη λειτουργείς κινητό ή άλλη συσκευή, χωρίς να έχεις βγάλει τη ζελατίνα με την οποία έρχεται από το εργοστάσιο. Είσαι τυχερός που δε σου έβγαλε προβλήματα λόγω του στατικού ηλεκτρισμού που αναπτύσσεται στην επιφάνεια της! Αν δεις στο manual, λογικά θα πρέπει να το γράφει (ότι πριν τη θέσεις σε λειτουργία θα πρέπει να έχεις αφαιρέσει τα καλύμματα αυτά). Δεν ξέρω για τα Nokia, αλλά στα SE & Siemens, το γράφει.

Reaction score
457
Γερμανό..??? εεε...που να τα ξαναέγραφα όλα από την αρχή, σε αυτούς τους ανίδεους δεν πήγαινα ποτέ...!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ο στατικός ηλεκτρισμός σκοτώνει το κινητό αργά και αθόρυβα... Προσοχή... Αν πάτε σε service και δείτε τον τυπά να ανοίγει το κινητό χωρίς το ειδικό βραχιόλι για τον στατικό ηλεκτρισμό κάντε φασαρία!!! Μπορεί ακόμα και να σας καταστρέψει το τηλέφωνο... Και το κακό είναι ότι αυτό θα συμβεί όχι εκείνη την στιγμή αλλά πολύ αργότερα!!!

Reaction score
49
Γιάννη, ποτέ μα ποτέ μη λειτουργείς κινητό ή άλλη συσκευή, χωρίς να έχεις βγάλει τη ζελατίνα με την οποία έρχεται από το εργοστάσιο. Είσαι τυχερός που δε σου έβγαλε προβλήματα λόγω του στατικού ηλεκτρισμού που αναπτύσσεται στην επιφάνεια της! Αν δεις στο manual, λογικά θα πρέπει να το γράφει (ότι πριν τη θέσεις σε λειτουργία θα πρέπει να έχεις αφαιρέσει τα καλύμματα αυτά). Δεν ξέρω για τα Nokia, αλλά στα SE & Siemens, το γράφει.

Εντύπωση μου κάνει Κώστα αυτό που λες!!
Και στις 5 τελευταίες συσκευές που είχα (όλες ΝΟΚΙΑ: 3 Χ 7110, ένα 7650 και το 6600) δούλευαν τουλάχιστον για έναν χρόνο με την εργοστασιακή ζελατίνα στην οθόνη........

Δηλ. θα πρέπει να μην βάζουμε ούτε θήκη στο κινητό?
Έχω μια διαφανή θήκη στο 6600 που ουσιαστικά εφάπτεται στην οθόνη.......
Αυτή δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas