Νέοι εκτυπωτές ΧΩΡΙΣ μελάνια!!

Μηνύματα
224
Reaction score
0
Είναι γεγονός ότι τα μελάνια είναι πλέον πανάκριβα και είναι εις γνώσιν των εταιρειών αφού πλέον εκεί έχουν μετάφερει το κέρδος τους και όχι στην πώληση των εκτυπωτών. Το καινούργιο που έχρεται να ταράξει την αγορά είναι βασισμένο σε μια εφεύρεση των Polaroid Research Labs, που επιτρέπει σε μαι νέα γενιά εκτυπωτών, να μπορεί να εκτυπώνει ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΑΝΙΑ, χρησιμοποιώντας πίεση [heat pressure on a certain kind of paper to produce the patterned colors] πάνω σε ένα νέο τύπο χαρτιού. Με αυτό τον τρόπο σε λίγο καιρό θα έχουμε εκτυπωτές που:


Δεν θα χρειάζονται μελάνια
θα είναι πιο μικροί σε μεγεθος
θα είναι 4 με 10 φορές πιο γρήγοροι

Την τεχνολογία αυτή της Polaroid χρησιμοποιήσε ήδη η ZINK , [το όνομα βγαίνει από το Zer0-ink] μια εταιρεία που πλέον έχει ήδη τέτοιους εκτυπωτές έτοιμους.

Δείτε το βίντεο: http://www.zink.com/assets/how_it_works/
 


Μηνύματα
7.461
Reaction score
3
Εντυπωσιακό πραγματικά. Αλλα μήπως μετα το κέρδος των εταιριών μεταφερθεί πάλι στους εκτυπωτές;
Οπως και να εχει ειναι σίγουρα κατι διαφορετικο.
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Αλλάξε ο Μανωλιός...και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Θερμικοί εκτυπωτές...από την ανάποδη. :happy_6:
 

Μηνύματα
45
Reaction score
9
Απάντηση: Νέοι εκτυπωτές ΧΩΡΙΣ μελάνια!!

Παίδες και κόρες, καλη(μέρα)σπέρα...
Λόγω δουλειάς (φωτογράφος) χρησιμοποιώ εδώ και 10 μήνες θερμικό εκτυπωτή της FUJIfilm printpix CX-550, ο οποίος χρησιμοποιεί θερμικό χαρτί με ενσωματωμένες χρωστικές ,χωρίς χρήση ribbon εξάχνωσης...
Η δε ποιότητα εκτύπωσης πολύ καλή...
Ήδη, από παλιότερα, όταν ακόμη η Polaroid κυριαρχούσε με την πατέντα του στιγμιαία εμφανιζομένου φιλμ, η Fuji στην Ιαπωνία, είχε αναπτύξει και βελτιώσει πολύ , το ίδιο υλικό , αλλά δεν μπορούσε λόγω της πατέντας του Polaroid,να εξάγει τα -καλύτερα ομολογουμένως- υλικά της , μέχρι που πέρασαν τα τριανταπέντε (νομίζω) χρόνια της πατέντας και όλοι μας δοκιμάσαμε την ανωτερότητα των Ιαπώνων στα στιγμιαία φιλμ και χαρτιά...
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, απ' ό,τι φαίνεται και στα θερμικά χαρτιά...
 



Μηνύματα
644
Reaction score
7
Τίποτα δεν πουλιέται χωρίς κέρδος, κανένα εργοστάσιο δεν είναι μοναστήρι ούτε έχουμε πλέον κομμουνισμό. Είτε λέγεται μελάνι, είτε χαρτί ή οπωσδήποτε θα πουλιέται για να φέρει κέρδη στους κατασκευαστές. Α και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να μειώσει τα κέρδη του για το καλό μας.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.355
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top