Νέος στην παρέα - Χρειάζομαι γνώμες

Reaction score
2
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε όλοι εδώ μέσα ενημερώνοντας τον κόσμο με τις εμπειρίες σας.

Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω είναι γιατί είμαι πιστεύω ένας από τους πολλούς αναποφάσιστους που κυκλοφορούν στο forum

Έχω διαβάσει πάρα πολλά μηνύματα και πολλές αναλύσεις οι οποίες ήταν πάρα πολύ χρήσιμες αλλά δυστυχώς ενώ ξέρω τι θέλω δεν μπορώ να αποφασίσω. Θα ήθελα λοιπόν αν μπορείτε να μου δώσετε τις συμβουλές σας βάσει των αναγκών μου...

Πρώτα απ' όλα να πω, πως όπως όλοι έχω κι εγώ ένα μπάτζετ το οποίο μπορώ να το τραβήξω λίγο αν χρειαστεί . Το μάξιμουμ που θα ήθελα να δώσω είναι γύρω στα 2500. Βασικά σκεφτόμουν κάτι πιο φτηνό (κάτω από 2000) αλλά αν αξίζει είμαι διατεθειμένος να κάνω την υπέρβαση.

Για να μην σας ζαλίζω άλλο εκείνο που θέλω είναι να αγοράσω μια επίπεδη οθόνη (LCD ή Plasma) που να με "βγάλει" για τα επόμενα 10 χρόνια. Επειδή είμαι κι εγώ κολλημένος με την τεχνολογία ξέρω ότι δεν πρόκειται να την κρατήσω περισσότερο!
Με ενδιαφέρει πολύ η τεχνολογία HD και είμαι σίγουρος ότι όταν τα HD Players γίνουν πιο προσιτά θα τρέξω να αγοράσω! Άλλωστε πριν 10 χρόνια είχα δώσει 220,000 δρχ για ένα DVD Player της Pionner ενώ στο Video Club υπήρχαν μόλις 10 τίτλοι! Τότε έχτισα και το Home Theater που έχω τώρα με μια Sony Vega 32'.
Μέχρι όμως να γίνει δημοφιλές το HD (Εκπομπές στην τηλ. και ταινίες στο video club) δεν θέλω να εγκαταλείψω το μεράκι μου που είναι η παρακολούθηση ταινιών DVD τα οποία συλλέγω μανιωδώς. Τηλεόραση δεν πολυβλέπω αν και την έχω πάντα ανοιχτή καθώς μένω μόνος μου και μου κάνει παρέα . Βλέπω όμως αρκετά Superport όταν έχει παιχνίδια που με ενδιαφέρουν... Αλλά βέρα στο δεξί και τέτοια δεν πολυβλέπω.
Επειδή όμως όπως σας είπα την τηλεόραση την θέλω για 10 χρόνια και αύριο μεθαύριο μπορεί να παντρευτώ :confused:, θα φάω παντόφλα από την γυναίκα μου αν δεν μπορεί να δει βέρα στο δεξί γιατί φαίνεται χάλια... (αυτό το λεω για τις LCD που έχουν λίγο πρόβλημα με τα τηλεοπτικά κανάλια).

Να συνοψίσω γιατί σας έπρηξα

Θέλω μια επίπεδη οθόνη που θα μου δίνει αξιοπρεπή εικόνα στα τηλεοπτικά, άψογη εικόνα στα DVD και να είναι HD ready ή Full HD ακόμα καλύτερα γιατί η αγορά HD Player είναι σίγουρη μέσα στα επόμενα 2 χρόνια!

Ζητάω πολλά στα λεφτά που δίνω :confused:

Υ.Γ. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω Plasma ή LCD. Αρκεί να με καλύπτει σε αυτά που θέλω!

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας :cool:

Reaction score
0
Θέλω μια επίπεδη οθόνη που θα μου δίνει αξιοπρεπή εικόνα στα τηλεοπτικά, άψογη εικόνα στα DVD και να είναι HD ready ή Full HD ακόμα καλύτερα γιατί η αγορά HD Player είναι σίγουρη μέσα στα επόμενα 2 χρόνια!

Ζητάω πολλά στα λεφτά που δίνω :confused:

Υ.Γ. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω Plasma ή LCD. Αρκεί να με καλύπτει σε αυτά που θέλω!

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας :cool:
Πολλές lcd παίζουν σε υψηλή ανάλυση. HD ready ή και Full HD. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως παιζουν καλύτερα από την sony vega σου.
Το αντίθετο μάλιστα. Η διαφορά είναι εμφανέστατη και όχι λεπτομέρειες.
Αν θες την γνώμη μου ρώτα φίλους σου που έχουν καιρό lcd ή και plasma.
Εγώ όταν όλοι μου λέγαν πως "δεν αξίζουν μια" δεν τους πίστευα.
Τέλος πάντων, αν επιμένεις εγώ θα σου πρότεινα plasma, την Panasonic που έχει το hitec άριστη αγορά. Θα την βρείς γύρω στα 1500 ευρώ. Και περισσότερα να δώσεις (πχ για μία "καλή¨LCD) δεν θα δεις καλύτερη εικόνα.
Ελπίζω να σε βοήθησα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Νέος στην παρέα - Χρειάζομαι γνώμες

Αφού ο χρονικός σου ορίζοντας είναι τουλάχιστον 5 χρόνια τότε μία 1080p τηλεόραση είναι μονόδρομος. Future Proof!

Αν μάλιστα ακολουθείς και την τεχνολογία και σε 2 χρόνια που θα έχουν φθηνήνει πάρεις και κάποιο blu-ray ή hd-dvd τότε μόνο 1080p. Η διαφορά είναι τεράστια και θα την δεις με μία ταινία blu-ray στα χρώματα, στην λεπτομέρεια και κυρίως στο βάθος πεδίου και την ζωντάνια της εικόνας.

Στο τηλεοπτικό σήμα όπως είναι σήμερα δεν θα βρεις ποτέ καλύτερη εικόνα από μία 29άρα flat 100 HZ. Ποτέ! Άλλωστε και η εικόνα της 32άρας που έχεις σήμερα είναι υποδεέστερη από την αντίστοιχη 29άρα 4:3...

Στις 37'' θα βρεις την ΑΜΟΙ και την Sharp με πραγματικό 1080p κάτω από 2000 Ευρώ.

Σε ποιό πολλές ίντζες κοίτα το θέμα αυτό:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=30189 και επέλεξε 1080p.

Αν δεν σε ενοχλούν τα 45 εκατοστά βάθος κοίτα και την προβολική 1080p SXRD τις Sony στις 55'' στα 2400 Ευρώ...

Reaction score
0
Εγω επειδη ειμαι Philipsακιας και δεν αλλαζω με τιποτα το pixel plus ουτε και το ambilight θεωρω αλλα δες με τα ματια σου οτι το καλυτερο τηλεοπτικο σημα που εχω δει ποτε αναλογο με αυτο μιας κορυφαιας crt ειναι απο τις τηλεορασεις 42pf9831 & 37pf9731 της Philips που φορανε το νεο panel clear lcd. Δεν παιζονται.
Σε DVD απιθανη εικονα ακομα και απο scart rgb. Για HD δεν το συζηταω με HDMI απογειωνεται η εικονα.
Nai κοστιζουν λιγο ακριβα ειναι HD READY αλλά προτιμω μια HD READY με καλα ηλεκτρονικα παρα μια FULL HD με προβληματα οδηγησης του panel, ghosting, τεχνουργηματα mpeg και αλλα τετοια εξωτικα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.183
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe