- Reaction score
- 725
- ίσα που φτάνουν ( βάσει ear , αλλά και σχολής harman group )Τι τα θέλεις τα 1000watts?
- ίσα που φτάνουν ( βάσει ear , αλλά και σχολής harman group )
για τα tweeter..και για ...http://inmyc.gr/2015/08/30/πανηγύρι-αγίου-μάμα/..αν εχεις καντινα με καλαμποκια ..τα θες δεν τα θες?Τι τα θέλεις τα 1000watts?
Άμα όμως θέλω να ισοσταθμίσω και καμιά βύθιση των χαμηλών δεν χρειάζομαι παραπάνω ενέργεια; Κατά τ' άλλα, μόνο 300 βατάκια χρειάζομαι...Υπόψιν ATC έχω...Καλά άσε τον ear να λέει τα δικά του.
Δεν έχει άδικο, αλλά μιλάει για ρεαλιστικές στάθμες Live performance.
Όταν εγώ θέλω να ακούσω την μουσική μου για να χαλαρώσω αργά το βράδυ , μπορεί να μην θέλω στάθμες Live performance,αλλά κάτι πιο normal. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε συνεχώς σε Live στάθμες.
Ως εκ τούτου , δεν θεωρώ ότι χρειάζονται τα 1000watts. Και αν χρειαστούν μία φορά στο τόσο δεν γίνεται και μεγάλη ζημιά.
Μιλάω εγώ που έχω διαθέσιμα 750 watts στο κανάλι και σύντομα θα γίνουν 900 με την προσθήκη άλλου τελικού , ισχυρότερου.
Εγώ λοιπόν με το ενεργό μου συστηματάκι , με αναλογικό κρόςς σπάνια παίζω με πάνω από 50 wrms. ήτοι 30 στα μπάσσα 1-5 στο midnass 1-3 στο mid και 1 στο tweeter. Και πολλά λέω. Αυτά που λέω έχουν άθροισμα 39 watts rms.
Στα μεγάλα κέφια ,δε, χτυπάω μέχρι 300watts rms , στα μπάσσα , 10-15watts στο midnass , 6-7watts στο Mid και 1-3 max 4 watts στο tweeter. δλδ 334 ολόκληρα watts στο τετράδρομο ενεργό ηχείο μου.
Και εσύ έρχεσαι και μου λές ΄'ότι βάσει των λεγομένων του ear χρειάζονται 1000watts . Μπούρδες έχω να απαντήσω εγώ.
Εκτός και μιλάμε για μεγάφωνα Σαν των atc με ονομαστική ευαισθησία κάπου στα 84DB/m οπότε πάω πάσσο. Αλλά και πάλι θα πρέπει αυτά τα μεγάφωνα να έχουν τεράστιο πηνίο φωνής και να μπορούν να διαχειριστούν μεγάλη ισχύ.
Σαν τα b&w ένα πράγμα , που λένε ότι μπορούν να φάνε 1KW αλλά το περισσότερο μετατρέπεται σε θερμότητα στις αντιστάσεις του xover .
Ημουνα νιός και γέρασα , αλλά τα ψέμματα και οι λαλακίες των κατασκευαστών ηχείων παραμένουν ίδια.
Ο MA9000 φοράει υψηλού ρεύματος τρανζίστορ εξόδου και έτσι δεν χρειάζεται κανένα ζέσταμα για να παίξει άμεσα μουσική.