Νέος Mcintosh ma9000 integrated ενισχυτής

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.787
McIntosh MA9000 O πιο μεγάλος ολοκληρωμένος της

Την ανέβασε πολύ ψηλά την μπάρα η McIntosh παρουσιάζοντας τον πιο ισχυρό ολοκληρωμένο ενισχυτή που κατασκεύασε ποτέ. Είναι ο ΜΑ9000 με τιμή στις H.Π.Α. στα 10.500 δολάρια.
Ο νέος MA9000 έχει ισχύ 2x300Wrms, με ικανότητα να οδηγεί 2Ω, 4Ω και 8Ω φορτία. Ο ενισχυτής είναι εξοπλισμένος με phono stage για ΜΜ και MC κεφαλές, ενώ παρέχει και τις απαραίτητες ρυθμίσεις φορτίου και χωρητικότητας. Υπάρχουν δυο XLR και έξι RCA είσοδοι γραμμής, αλλά και ψηφιακό τμήμα με δύο ομοαξονικές και δύο οπτικές καθώς και μια USB.

Έχει ακόμη την MCT της McIntosh για την σύνδεση του δικού της εξωτερικού DAC, όπως είναι το DA1 που είναι 32bit σε ανάλυση και παίζει DSD256 και DXD 384kHz.

Επίσης από την MCT είσοδο μπορούμε να συνδέσουμε ακόμη το CD/SACD τράνσπορτ MCT450 της εταιρίας. Εννοείται ότι ο ενισχυτής έχει πρόσοψη από μαύρο γυαλί με τα γνωστά μπλέ αναλογικά όργανα.

Ο MA9000 φοράει υψηλού ρεύματος τρανζίστορ εξόδου και έτσι δεν χρειάζεται κανένα ζέσταμα για να παίξει άμεσα μουσική. Κατά τα άλλα έχει ακόμη ενισχυτή ακουστικών, ρυθμιστικά ισοστάθμιση σε οκτώ περιοχές και ζυγίζει 45,8 κιλά.

Ακόμη και το μονόγραμμα της McIntosch είναι γραμμένο στις ψύκτρες του ενισχυτή.

http://www.hxoseikona.gr/nea/5595-mcintosh-ma9000.html

Reaction score
29.778
- ίσα που φτάνουν ( βάσει ear , αλλά και σχολής harman group )

Καλά άσε τον ear να λέει τα δικά του.
Δεν έχει άδικο, αλλά μιλάει για ρεαλιστικές στάθμες Live performance.
Όταν εγώ θέλω να ακούσω την μουσική μου για να χαλαρώσω αργά το βράδυ , μπορεί να μην θέλω στάθμες Live performance,αλλά κάτι πιο normal. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε συνεχώς σε Live στάθμες.
Ως εκ τούτου , δεν θεωρώ ότι χρειάζονται τα 1000watts. Και αν χρειαστούν μία φορά στο τόσο δεν γίνεται και μεγάλη ζημιά.
Μιλάω εγώ που έχω διαθέσιμα 750 watts στο κανάλι και σύντομα θα γίνουν 900 με την προσθήκη άλλου τελικού , ισχυρότερου.
Εγώ λοιπόν με το ενεργό μου συστηματάκι , με αναλογικό κρόςς σπάνια παίζω με πάνω από 50 wrms. ήτοι 30 στα μπάσσα 1-5 στο midnass 1-3 στο mid και 1 στο tweeter. Και πολλά λέω. Αυτά που λέω έχουν άθροισμα 39 watts rms.
Στα μεγάλα κέφια ,δε, χτυπάω μέχρι 300watts rms , στα μπάσσα , 10-15watts στο midnass , 6-7watts στο Mid και 1-3 max 4 watts στο tweeter. δλδ 334 ολόκληρα watts στο τετράδρομο ενεργό ηχείο μου.
Και εσύ έρχεσαι και μου λές ΄'ότι βάσει των λεγομένων του ear χρειάζονται 1000watts . Μπούρδες έχω να απαντήσω εγώ.
Εκτός και μιλάμε για μεγάφωνα Σαν των atc με ονομαστική ευαισθησία κάπου στα 84DB/m οπότε πάω πάσσο. Αλλά και πάλι θα πρέπει αυτά τα μεγάφωνα να έχουν τεράστιο πηνίο φωνής και να μπορούν να διαχειριστούν μεγάλη ισχύ.
Σαν τα b&w ένα πράγμα , που λένε ότι μπορούν να φάνε 1KW αλλά το περισσότερο μετατρέπεται σε θερμότητα στις αντιστάσεις του xover .
Ημουνα νιός και γέρασα , αλλά τα ψέμματα και οι λαλακίες των κατασκευαστών ηχείων παραμένουν ίδια.

Reaction score
935
Καλά άσε τον ear να λέει τα δικά του.
Δεν έχει άδικο, αλλά μιλάει για ρεαλιστικές στάθμες Live performance.
Όταν εγώ θέλω να ακούσω την μουσική μου για να χαλαρώσω αργά το βράδυ , μπορεί να μην θέλω στάθμες Live performance,αλλά κάτι πιο normal. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε συνεχώς σε Live στάθμες.
Ως εκ τούτου , δεν θεωρώ ότι χρειάζονται τα 1000watts. Και αν χρειαστούν μία φορά στο τόσο δεν γίνεται και μεγάλη ζημιά.
Μιλάω εγώ που έχω διαθέσιμα 750 watts στο κανάλι και σύντομα θα γίνουν 900 με την προσθήκη άλλου τελικού , ισχυρότερου.
Εγώ λοιπόν με το ενεργό μου συστηματάκι , με αναλογικό κρόςς σπάνια παίζω με πάνω από 50 wrms. ήτοι 30 στα μπάσσα 1-5 στο midnass 1-3 στο mid και 1 στο tweeter. Και πολλά λέω. Αυτά που λέω έχουν άθροισμα 39 watts rms.
Στα μεγάλα κέφια ,δε, χτυπάω μέχρι 300watts rms , στα μπάσσα , 10-15watts στο midnass , 6-7watts στο Mid και 1-3 max 4 watts στο tweeter. δλδ 334 ολόκληρα watts στο τετράδρομο ενεργό ηχείο μου.
Και εσύ έρχεσαι και μου λές ΄'ότι βάσει των λεγομένων του ear χρειάζονται 1000watts . Μπούρδες έχω να απαντήσω εγώ.
Εκτός και μιλάμε για μεγάφωνα Σαν των atc με ονομαστική ευαισθησία κάπου στα 84DB/m οπότε πάω πάσσο. Αλλά και πάλι θα πρέπει αυτά τα μεγάφωνα να έχουν τεράστιο πηνίο φωνής και να μπορούν να διαχειριστούν μεγάλη ισχύ.
Σαν τα b&w ένα πράγμα , που λένε ότι μπορούν να φάνε 1KW αλλά το περισσότερο μετατρέπεται σε θερμότητα στις αντιστάσεις του xover .
Ημουνα νιός και γέρασα , αλλά τα ψέμματα και οι λαλακίες των κατασκευαστών ηχείων παραμένουν ίδια.
Άμα όμως θέλω να ισοσταθμίσω και καμιά βύθιση των χαμηλών δεν χρειάζομαι παραπάνω ενέργεια; Κατά τ' άλλα, μόνο 300 βατάκια χρειάζομαι...Υπόψιν ATC έχω...

Reaction score
725
Πολύ ομορφο και ωραιο μηχανημα...εχω την εντυπωση οτι αξιζει τα λεφτα του.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe