Νέο Σύστημα Home Theater Βοήθεια

Reaction score
4
Χαιρετώ την παρέα. Θα ήθελα την βοήθεια σας.
Έχω ένα απλο all around 5.1 home cinema της LG. Σε γενικές γραμμές έχω μείνει σχετικά ικανοποιημένος για τα λεφτά το οποίο το είχα πάρει (500 ευρώ). Το τελευταίο διάστημα λέω να προχωρήσω σε αναβάθμιση όμως γιατί θέλω κάτι πιο καλό. Το μπάτζετ που διαθέτω είναι γύρω στα 1200-1300 ευρώ μάξιμουμ.
Για ενισχυτή σκέφτομαι τον Denon AVR-X2600H ο οποίος κοστίζει 569 ευρώ. Για ηχεία σκέφτομαι τα Magnat Monitor Supreme 1002 για L/R, κεντρικό Magnat Monitor Supreme Center 252 και για Surround ηχεία τα Magnat Monitor Supreme 102. Για sub ακόμη δεν έχω αποφασίσει ομως σκέφτομαι να πάρω το Yamaha NS-SW100 το οποίο κοστίζει 177 ευρώ.
Συνολικά πάμε στα 1174 ευρώ.
Θα είναι δυνατή αναβάθμιση? Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά?
Το σύστημα το θέλω μόνο για ταινίες/σειρές/gaming όχι για μουσική. Ο χώρος μου είναι γύρω στα 35 τ.μ

Υ. Γ. συγνώμη αν άνοιξα νέο θέμα που υπάρχει ηδη, είμαι νέος στην παρέα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Καλώς τον!

Λογικές οι επιλογές σου εκτός του sub που θα είναι πολύ λίγο. Σκέψου την πιθανότητα να πάρεις ηχεία βάσης για L-R και ισχυρότερο sub.

Reaction score
4
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Γενικά δεν έχω κατασταλάξει και όσο το ψάχνω αλλάζω συνέχεια.
Επειδή το set up μου θα είναι αποκλειστικά 5.1 σκέφτομαι επίσης και τον Yamaha RX-V385. L/R τα Dali Spector 2, κεντρικό το Dali Spector Vocal, surround ηχεία τα Dali Spector 1 και Sub το Yamaha NS-SW300. Όλο αυτό κοστίζει γύρω στα 1200+ ευρώ. Είναι καλύτερο set up αυτό ας πούμε?

Αισθητικά πάντως θα μου άρεσαν ηχεία δαπέδου όχι βιβλιοθήκης, είμαι πολύ αναποφασιστος!

Reaction score
15.548
πρεπει να βαλεις το μεγαλυτερο ποσο που μπορεις να διαθεσης για να βγαλεις ακρη και να σου γινουν προτασεις...

Reaction score
238
+1 για την άποψη L+R + sub μόνο για αρχή... Κεντρικό και surround σε δεύτερη φάση. :)

Μονόδρομος ο 2600 σε αυτά τα λεφτά.

Αντικειμενικά μιλώντας, για να γεμίσεις 35τμ θέλεις 2 αξιόλογα subwoofer. Τσέκαρε και εδώ, ξεκίνα με ένα και βλέπεις.

gid

Reaction score
10.203
Λογικές οι επιλογές σου εκτός του sub που θα είναι πολύ λίγο. Σκέψου την πιθανότητα να πάρεις ηχεία βάσης για L-R και ισχυρότερο sub.
Ακριβώς.

Ο χώρος σου είναι μεγάλος, και δεν ενδιαφέρεσαι για μουσική, οπότε δεν χρειάζεσαι "μεγάλα" ηχεία εμπρός.

Π.χ. τα 202 ως μπροστινά, και με τη διαφορά ένα μεγαλύτερο σαμπ ή (προτιμότερο) ένα δεύτερο ίδιο σαμπ. Αν η διαφορά δεν επαρκεί, τότε έναν πιο οικονομικό ενισχυτή.

Reaction score
4
Παρ'οτι το θέμα της εικόνας το κατέχω αρκετά, στο θέμα του ήχου είμαι λίγο άσχετος.. Θα συνεχίσω το ψάξιμο και θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξω σε κάτι αρκετά καλό για το budget μου το οποία όπως είπα είναι μέχρι 1200 βαριά 1300 ευρώ με ενισχυτή και ηχεία. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας ευπρόσδεκτες οποίες προτάσεις/πληροφορίες.

Reaction score
15.548
Εχεις καποιο σχεδιο προχειρο να μας βαλεις με αποσταση ακροασης και πως θα μπουν τα ηχεια σε σχεση με την θεση ακροασης ?

Reaction score
4
Την τηλεόραση την έχω στα 2 μέτρα περίπου από το σημείο που καθόμαστε οπότε αριστερά δεξιά θα μπουν τα ηχεία και στη μέση το κεντρικό. Πίσω μου έχω άλλο 1,5 μέτρο που είναι ο τοίχος και σκέφτομαι να βάλω τα πίσω surround. Ο χώρος ακρόασης δλδ είναι σχετικά μικρός, απλά προς τα δεξιά μου είναι η κουζίνα ο οποίος είναι ένας χώρος 3x3 περίπου.
Στο μπάτζετ μου είναι επίσης και ο Yamaha RX - V685.

Reaction score
4
Εδώ είναι ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο που έφτιαξα στο κινητό για να πάρετε μια ιδέα για το πως είναι ο χώρος στο περίπου.
Και 3 φωτογραφίες επίσης. Όπως είπα η απόσταση από την τηλεόραση είναι 2 μέτρα περίπου και πίσω ο τοίχος είναι γύρω στο 1,5 μέτρο. Το sub θα μπει δεξιά ή αριστερα, ανάλογα που θα βολέψει, της τηλεόρασης.

Υ. Γ. Τα "Χ" με κόκκινο που έχω κάνει στο σχέδιο είναι η θέση που σκέφτομαι να βάλω τα ηχεία.

Attachments

Last edited:

Reaction score
8
Ο 2600 είναι πολύ καλός για αυτά τα χρήματα. θα πρότεινα για l/r να κοιτάξεις και τα triangle br03 sub δες και το polk hts12 πολύ καλό και αργότερα άλλο ένα. για surround τα magnat 202 είναι πολύ καλή επιλογή κεντρικό δες της triangle

Reaction score
2.803
Όλα τα ηχεία πρέπει να είναι από την ίδια μάρκα και ίδια σειρά για να έχεις σωστό αποτέλεσμα.

Reaction score
4
Κάποιες σκέψεις που κάνω επίσης είναι να ξεκινήσω για αρχή με 2 ηχεία L/R και ένα κεντρικό μόνο και στην πορεία να προστεθούν Surround και Sub.
Έλεγα για L/R τα Dali Spector 6 και για κεντρικό το Dali Spector Vokal. Θα είναι καλό το αποτέλεσμα για αρχή τουλάχιστον?

@Kostas Kefalas το LG είναι το LHB 655 😜

@Vouncelot Τα triangle μου φαίνονται λίγο εκτός μπάτζετ μου

Reaction score
4
Και επίσης να τονίσω ότι προτιμώ γενικότερα ηχεία δαπέδου για L/R όχι βάσης. 😁

Reaction score
15.548
μπορεις επισης να παρεις 2 sub και απο πανω να εχεις ηχεια βασης ......

.......για σκεψου το.....με 2 x 10ιντσα και πανω βασης....σε παιρνει

Reaction score
8
Από Dali έχω ακούσει τα zenzor 3 και μου άρεσαν πολύ. Τα spektor είναι αν δεν κάνω λαθος μικροτερη κατηγορία . Σε σχέση με αυτό που έχεις είναι πολύ καλή αναβάθμιση. Αλλά βάλε στα σχέδια δυο subακια ;)

Reaction score
4
Denon 2600h μαζί με Klipsch R-620F για αρχή σε stereo διάταξη είναι καλά? Στην πορεία σιγά σιγά προσθέτω και τα υπόλοιπα(κεντρικό, sub και surround)
Τα Polk T50 είναι καλά τα έχει κανένας? Έχω δει που τα έχουν προτείνει μερικοί αλλά δε έχω βρει πολλά reviews.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas