Νέο πικάπ για αρχάριο

Reaction score
5
Καλημέρα παιδια! Είμαι αρχάριος στο χωρο και είπα να πάρω ένα entry level πικάπ για να ακουω καποιους παλιους δίσκους των γονιών! Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικα με αυτα τα 2 πικάπ ή και με οτιδήποτε άλλο αξιόλογο έχετε να προτείνετε σε αυτό το budget.

ika

News
Reaction score
16.777
Από το να πετάξετε τα λεφτά σας σε αυτά, δεν κοιτάτε καλύτερα στις αγγελίες ή την ΧΕ για κάποιο μεταχειρισμένο?
Αν δεν σας πειράζει η ιδέα του μεταχειρισμένου φυσικά

Reaction score
5
Ε και στο μεταχειρισμένο αμα δεν είσαι κατεχάρης μπορείς να πετάξεις τα χρήματα σου ευκολότερα... Αυτό εδώ μήπως είναι καλύτερο απο τα προηγούμενα 2?

Reaction score
12.626
Σε αυτή τη κατηγορία τιμής, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να έχεις την απαιτούμενη ποιότητα για να ακούσεις αξιοπρεπώς βινύλιο.
α) το υπόλοιπο σύστημα απο τί μηχανήματα αποτελείται;
β) τί είδους μουσικής είναι οι δίσκοι που έχεις;
γ) είναι πολλοί οι δίσκοι;

gid

Reaction score
10.191
Μεταχειρισμένο στα 100Ε μπορεί να κάνει αρκετούς μήνες να εμφανιστεί, και όταν εμφανιστεί θα πρέπει να ελεγχθεί ως προς τα αρκετά θέματα που παίζουν ρόλο στη λειτουργία του, υποθεση που απαιτεί γνώσεις, οπότε το μτχ δεν είναι και σπουδαία λύση. Θεωρώ προτιμότερο να κάνει ο φίλος λίγη ακόμη υπομονή+αποταμίευση ως εδώ. Και μέχρι εκέινη την ώρα, να βλέπει και τις αγγελίες για κάτι καλό.

Reaction score
5
Ευχαριστώ πολύ παίδες... Ε τι να κάνω, μάλλον θα περιμένω... Ήλπιζα το Dual απο amazon που εχει κεφαλη audio technica και τοσες πολλες θετικές κριτικες, οτι θα αξιζε τουλάχιστον για κατι basic, αλλα αφού ολοι λςτε οτι ειναι πεταμένα λεφτά, παει για αγορά του μέλλοντος!

gid

Reaction score
10.191
Ευχαριστώ πολύ παίδες... Ε τι να κάνω, μάλλον θα περιμένω... Ήλπιζα το Dual απο amazon που εχει κεφαλη audio technica και τοσες πολλες θετικές κριτικες, οτι θα αξιζε τουλάχιστον για κατι basic, αλλα αφού ολοι λςτε οτι ειναι πεταμένα λεφτά, παει για αγορά του μέλλοντος!
Τι ειρωνεία όμως, ε; Να προγραμματίζεις για αγορά του μέλλοντος ένα... πικάπ!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.424
.... που καποιοι ακουνε απο πικαπ και λενε οχι.. και καποιοι αλλοι διαφωνουν αλλα δε λενε τιποτα .. :onthequiet:

Reaction score
6
Καλύτερα να διαθέσεις ένα σωστό πόσο να πάρεις κάτι που θα το κρατήσεις και δε θα χαλάσει πάνω στον μήνα ούτε να είναι πλαστικό...Γενικά στην αγορά για να πάρεις ένα σωστό pick up θες από 200 με 250 ευρώ και πάνω...βέβαια αυτό είναι σχετικό για τι μπορεί κάποιος να πει ένα σωστό pick up πρέπει να έχει από 1000 και πάνω...απλά από τα 200 με 250 δεν παιρνεις πλαστικό πέρνεις πλατό με αλουμινένιο βραχίονα να διαβαζει πανω απ'όλα σωστά με σωστή κεφαλή και ξύλινο σασί...δεν θα πήγαινα σε πολύ παλιό pick up και ιδιαίτερα φτηνό για τι αν χαλάσει πρέπει να ψάχνεις να βρεις ανταλλακτικά και γενικά αν έχει πολλούς αυτοματισμούς τόσο το χειρότερο το project primary πχ είναι ένα καλό pick up για entry level καινούργιο και με ortofon κεφαλή σίγουρα θα υπάρχουν κ αλλά στην αγορά απλά αυτό το εχω ακούσει και είναι εξαιρετικό..Γενικά ο ήχος από ένα καλό pick up κατ'εμέ είναι μακραν καλύτερος από μια πηγή cd στα ίδια χρήματα...πλατό των 500 ευρώ παίζουν σαν cd των 1000...Επίσης βάζοντας καλύτερη κεφαλή η phono η καλωδίωση είναι αναβαθμίσεις που τις κάνεις μελλοντικά και αναβαθμίζουν κατά πολύ αυτό που έχεις

Reaction score
131
Μα τι λέτε στον άνθρωπο.......!!!
Πάρε φίλε μου όποιο πικαπ σου αρέσει μέχρι το ποσό που έχεις, ζήσε με την εμπειρία να παίζεις με πικαπ να σηκώνεσαι κάθε 20λεπτο να αλλάζεις πλευρά ή δίσκο να μην μπορείς να ακούσεις 20 φορές την εισαγωγή του smoke on the water και μετά αν σ' αρέσει θα δεις ότι θα βρεις λεφτά για τις πικαπαρες που σου λένε. Βλέπεις καποιούς τους νανούριζαν οι μανάδες τους με Linn & VanDenHul !!!! Οι περισσότεροι με πλαστικά ξεκινήσαμε (εγώ με Kenwood) και τώρα έχουμε 4-5 των 2-3-4000ευρω!!!! Άσε που έχει διαφορά να σπας ,ως πρωτάρης, μια ΑΤ95 από μια Koetsu!!!!

Reaction score
12.626
.Γενικά ο ήχος από ένα καλό pick up κατ'εμέ είναι μακραν καλύτερος από μια πηγή cd στα ίδια χρήματα...πλατό των 500 ευρώ παίζουν σαν cd των 1000

Για πάρε ένα καλό dac των 1000€ ( οδηγούμενο απο pc )και κόντραρέ το με ένα πικάπ 500€... Πάρε και κανένα χαρτομάντηλο όμως.

Reaction score
5.360
Θα ήθελα τη γνώμη σας
Υπάρχει η δυνατότητα να βρεις κάποιο πικάπ από συγγενικο σπίτι ή από κάποιο φίλο, για να το δανειστείς για κάποιο χρονικό διάστημα;
Γενικά υπάρχουν μηχανακια στα σπίτια παρατημένα.....
Ίσως έτσι μπορέσεις να διαπιστώσεις αν πράγματι σου αρέσει να έχεις ένα πικάπ στο σύστημα σου..
Και αν το κάνεις κέφι προχωράς μετά στην αγορά ενός καλού μηχανήματος.... Μεταχειρισμένου ή καινούργιου....

Reaction score
6
Για πάρε ένα καλό dac των 1000€ ( οδηγούμενο απο pc )και κόντραρέ το με ένα πικάπ 500€... Πάρε και κανένα χαρτομάντηλο όμως.
φίλε μη μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα! ένα cd των 1000 φοράει ένα dac που στοιχίζει 200 ευρω κ εσυ μου πας στην άλλη άκρη...μου λες να βαλεις ενα dac των 1000! σαν να σου λέω να πάμε κόντρα με ένα πλατώ με μια κεφαλή των 1000!εκει θα το συγκρίνεις δίκαια..και έλα να μου πεις μετά ποιο είναι καλύτερο εδω λεμε απόψεις δεν προσπαθούμε να αναιρεσουμε την άποψη του άλλου αν κάποιος είναι φαν τον dac η των cd Έχει καλός...Δεν πρέπει όμως να πει ότι το pick up είναι υποδεέστερο...αν πάλι κάποιος ξεκίνησε με ένα πλατό τον 50 ευρώ πλαστικό πάλι δεν είναι σωστό να πει σε κάποιον αγοραστή...ξεκινά μωρέ με ένα της πλάκας και σιγά σιγά θα ανέβεις...δώσε 50 ευρώ να ακούσεις τα δισκάκια...Αυτός όμως που θα τον ακούσει θα το πάρει...θα βάλει τα δισκάκια και θα ξενερώσει γιατί θα είναι για κλάματα ο ήχος...Και θα πει εννοείτε..Ο ήχος από το pick up μάπα...τσάμπα έδωσα 50 και 100 ευρώ...οπωτε καλύτερα σε κάποιον αρχάριο θα ήταν καλό να προτιμούμε να ξεκινήσει με κάτι αξιόλογο Όχι πανάκριβο για να εκτιμήσει και το πως ακούγετε ένα πλατό..φιλικά Νίκος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.953
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa