Νέο Home Cinema - onkyo 609, focal sib & co

Reaction score
0
Καλημέρα,

συγχαρητήρια για το site. Είμαι στην διαδικασία επιλογής εξοπλισμού για το home cinema για το σαλόνι που είναι:
http://www.imageupload.org/?d=9744A2351

με απόσταση καναπές-οθόνη 4,5μέτρα, αριστερά μπαλκονόπορτα και πλάτος 5 μέτρα (συνολικό πλάτος χώρου 9 μέτρα). Στον δεξιό χώρο είναι η τραπεζαρία.

Λέω να πάρω τον onkyo 609 (~450 euro) και τα focal sib & co (~500 euro). Είδα ότι ο ενισχυτής είναι 160w/channel και τα ηχεία λένε recommended amplifier power μέχρι 75w. Τι λέτε?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Μιχάλης

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.988
Απάντηση: Νέο Home Cinema - onkyo 609, focal sib & co

Οι τιμές των watt που δίνουν οι κατασκευαστές ενισχυτών AV, είναι επιεικώς αισιόδοξες. Τα 160w που αναφέρει ο Onkyo, αφορούν προφανώς την οδήγηση ενός καναλιού. Όταν οδηγούνται όλα μαζί, αμφιβάλλω αν ξεπερνούν τα 50w ανά κανάλι.

Πάντως τα ηχεία κινδυνεύουν περισσότερο από υπο-οδήγηση.

Τι τηλεόραση σκέφτεσαι να βάλεις? Από τα 4 μέτρα θέλεις όσο περισσότερες ίντσες γίνεται, και σίγουρα περισσότερες από 50.

Reaction score
0

Οκ απλά έλεγε στα specs 160 W/Ch και γι αυτο λίγο μπερδεύτηκα. Κατά τα άλλα ταιριάζουν τα 2 ? Τι λέτε? Προτείνετε κάτι άλλο καλύτερο? (έχω επίσης και ένα σετ mission full range ηχεία) και θα δοκιμάσω να τα βάλω για front και τα focal ως περιφερειακα για 7.1 (αριστερά και δεξιά του καναπέ με βάσεις).

Για τηλεόραση σκέφτομαι για 55 3d led samsung ή sony αλλά θα περιμένω γιατί δεν θέλω να δώσω πάνω από 1200 - 1300. Προς το παρόν έχω μια sony 40'' 2ετίας hd-ready η οποία ή θα πουληθεί ή θα πάει δωμάτιο.

Μιχάλης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471

Mην αγοράσεις ηχεία αν δεν τα ακούσεις.

Reaction score
0

Λοιπόν πήγα σήμερα και άκουσα τα Focal Sib & Cub. Μπορώ να πω ότι δεν τρελάθηκα. Αυτή τη στιγμή ακούω μουσική κυρίως με τα Mission 732 και τα Focal μου ακουστηκαν σαν μπουκωμένα και επίσης μου έλειπε λίγο η αίσθηση του χώρου. Δεν γέμιζαν το χώρο και είμασταν και σε μικρότερο χώρο από το σαλόνι μου (20-22τμ). Μετά άκουσα τα Focal Dome και εκεί άκουσα τις υψηλές που μου έλειπαν και γέμισαν το χώρο καλύτερα αλλά τα 1350 είναι πολλα πιστεύω.

Με την μικρή δοκιμή που έκανα κατάλαβα ότι τα Mission 732 που έχω από 1996 τελικά ακούγονται πολύ καλά καθώς τα έχω διατηρήσει σε πολύ καλή κατάσταση.

Μάλλον θα κινηθώ σε αγορά πίσω ηχείων, κεντρικού και sub. Έχετε κάποια πρόταση ?

Ευχαριστώ,
Μιχάλης

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471

Kεντρικό που να ταιριάζει με τα ηχεία σου δεν υπάρχει.Αν μπορείς κοίτα για κάποιο της mission για όσο το δυνατόν προσέγγιση.

Κοστολόγιο;

Reaction score
0

Γιατί το λες αυτό? Έλεγα για τα ηχεία να πάω μέχρι 500-600 Ευρω. Ένα κεντρικό mission (e8c) που είδα είναι πάρα πολύ ακριβό.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471

Γιατί λέω ποιό;Το ότι δεν υπάρχει κεντρικό που να ταιριάζει με τα υπάρχοντα ηχεία;
Μα γιατί έτσι είναι.Βλέπεις κάποιο ηχείο που να φοράει τα μεγάφωνα αυτών που έχεις ήδη;
Η προτροπή μου προς mission είναι γιατί τουλάχιστον θα έχεις μια σχετική εξασφάλιση ως προς το ταίριασμα λόγω ίδιας εταιρίας.

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=Mission
Yπάρχουν και πιό οικονομικές σειρές απ την Ε8.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.407
Members
38.698
Νεότερο μέλος
Spiromag