Ναι αλλα ποιο εχει την καλυτερη εικονα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728


Για τα hd-dvd και τα blu ray τα ξερουμε και τα συζηταμε σχεδον καθημερινα.
Και για τις κυκλοφοριες που ηδη υπαρχουν.
Ποιο απο αυτα εχει την καλυτερη εικονα ομως.

Αξιζει να διαβασετε στο:
http://www.hometheaterhifi.com/volume_13_4/mrg-139-october-2006-part-4.html#The%20Lake%20House
μια σειρα(10) απο κυκλοφοριες στα νεα φορμα και να δειτε που κρυβονται οι εκπληξεις.

Πως?Ο "Δεινοσαυρος"?
Μπα, δεν νομιζω... :wink:
 

NIX

Μηνύματα
1.390
Reaction score
0
Αυτή την στιγμή πολλές ταινίες σε blu-ray βγαίνουν σε VC1(παραλαγή του mpeg4 για όσους δεν γνωρίζουν).Επειδή τα blu-ray δισκάκια όμως,είναι ακόμα μονής στρώσης και κατα συνέπεια παραπλήσια σε χωρητικότητα με το HD-DVD (25giga το blu-ray,30giga το HD-DVD) η εικόνα δεν έχει καμίο διαφορά,είτε στο ένα φορμά είτε στο άλλο.
Μένει να δούμε όταν θα βγούν τα δισκάκια blu-ray διπλής στρώσης πόσο θα ωφεληθεί η ποιότητα της εικόνας απο το διπλάσιο σχεδόν αποθηκευτικό χώρο.Επίσης,ισως στα 50giga να μην υπάρχει πρόβλημα αν χρησιμοποιηθεί MPEG2 (όπως συμβαίνει τώρα με τον συνδιασμό MPEG2 και μονής στρώσης δίσκο).Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι η εικόνα θα είναι το ίδιο καλή,όπως αν χρησιμοποιόταν VC1.
Το μεγάλο κακό με το blu-ray είναι όμως ο ήχος του.Αν και στην εικόνα οι εταιρείες αναγκάστηκαν να μεταπηδήσουν σε VC1,επειδή το μάτι δεν ξεγιελιέται εύκολα -μια κακή εικόνα με προβλήματα είναι εμφανής σε όλους- στον ήχο λόγω του οτι η sony δεν έχει υποχρεωτικό κάποιο φορμά ήχου (στο HD-DVD είναι υποχρεωτικό το dolby digital plus και απο κει και πέρα οτι θέλει ο καθένας) οι εταιρείες παραγωγής συνήθως (στο 90% των ταινιών) έχουν τον ήχο της ταινίας σε dolby digital.Λίγο τσιμπιμένο σε bitrate προς τα πάνω (640kbps έναντι 480kbps στο dvd) αλλά παρ`όλα αυτά σε κλασσικό dolby digital.
Προσωπικά θεωρώ οτι όταν μιλάμε για αναβάθμιση απο το dvd και μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το ίδιο προΐόν,αυτό θα πρέπει να ισχύει σε όλους τους τομείς και οχι μόνο στην εικόνα.Αναβάθμιση μετά απο δέκα χρόνια σε μαζικό μέσο διανομής εικόνας σημαίνει και αναβαθμισμένη εικόνα και αναβαθμισμένος ήχος και αναβαθμισμένα μενού και αναβαθμισμένα έξτρα.ΟΛΑ καινούργια.Αλλιώς δεν έχει νόημα να ξαναπληρώσω εξ ολοκλήρου και εκ νέου κάτι που έχω ήδη αγοράσει.
Μπορεί να μ`αρέσει η καθαρή και κρυστάλινη εικόνα του High Definition αλλά δεν θα ήθελα να συνοδεύεται απο τον μπουκωμένα και μουντό χωρίς δυναμικά ήχο του απλου dolby.Για να μην παρεξηγηθούμε θα διευκρινίσω οτι ο ήχος του απλού dolby digital δεν είναι κακός.Οπως δεν είναι κακό και το mp3 στα 128kbps.
Οπως επίσης δεν θέλω τα κλασσικά μενού του dvd.Μπορεί να ήταν θαυμάσια για την εποχή τους,όταν είχαμε τις κασσέττες αλλά τώρα δεν εντυπωσιάζουν κανένα.Θα μου πείτε τα μενού δεν έιναι για να εντυπωσιάσουν αλλά για να είναι λειτουργικά.Θα συμφωνήσω.Εκει έρχονται να μας βοηθήσουν τα καινούργια αλληλεπηδραστικά μενού των High Definition δίσκων.Το μενού ανακαλείτε την ώρα που παίζει η ταινία και επικάθεται πάνω στο βίντεο κάνοντας,παραδείγματος χάρην,ευκολότερο να επιλέξεις κεφάλαιο.
Ουτε θέλω το κλασσικό και άκρως βαρετό audio commentary,θέλω το καινούργιο video commentary.Σε μικρό παράθυρο την ώρα που παίζει η ταινία βλέπεις το σκηνοθέτη να εξηγεί τα δρώμενα επι της οθόνης.
Τα αναφέρω όλα αυτά,για να μοιραστω μαζί σας την άποψη μου οτι,High Definition δίσκος δεν ισούται μόνο με καλύτερη εικόνα.High Definition δίσκος σημαίνει υψηλής ποιότητας διασκέδαση.
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
Δεν εχω δει ουτε Blue-ray ,ουτε HD-DVD,φιλοδοξω να δω σημερα στην εκθεση,αλλα απ'οτι διαβαζω στα διαφορα site η πρωτη σειρα blue-ray τιτλοι θεωρουνται απαραδεκτα.Ποια δισκακια ειναι αυτα?Ειναι πολλα?
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.617
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top