Να μείνει ή να φύγει???

GTX

Reaction score
39
Έχω πάρει το mobo της EVGA με το 680i της Nvidia. Όπως έχω ξαναπεί το θεώρησα αγορά ρίσκο αλλά τελικά την έκανα. Σε γενικές γραμμές είναι ΟΚ εκτός από μερικά προβληματάκια. Το 1 πριζάκι για ανεμιστήρα (το πιο βολικό για τον πίσω ανεμιστήρα) δεν παίζει και πιθανόν και κάποιο άλλο που δεν έχω δοκιμάσει. Απ'οτι έχω διαβάσει είναι θέμα harware αφού το ένα δε παίζει σε όλους ενώ υπάρχουν και άλλοι που δεν τους παίζει κανένα. Κάτι άλλο ενοχλητικό είναι οτι τα ρεύματα που δίνεις μέσα από το bios δεν είναι σωστά, δηλαδή για να δώσεις αυτό που θες από το bios πρέπει να δώσεις παραπάνω, αυτό αν είναι σωστά αυτά που έχω βρεί στο net είναι μάλλον πρόβλημα του chipset και δεν αναμένεται να διορθωθεί με bios αλλά με revision του chipset που είναι άγνωστο πότε θα βγεί. Τέλος μέσα απο το bios δεν ελέγχει σωστά την ταχύτητα του ανεμιστήρα της CPU αφού ότι και να βάλεις παίζει στο 100%.

Οι επιλογές λοιπόν είναι οι εξής:

1. Το κρατάω μιας και τα προβλήματα είναι ψιλοασήμαντα
2. Το αλλάζω άμεσα με Striker (που τουλάχιστον θα δουλεύουν τα ανεμιστηράκια) ή με το Commando (και φεύγω και από τα προβλήματα του 680i)
3. Το κρατάω και περιμένω να βγεί κανένα καινούριο revision ή mobo αφού έχει 3 χρόνια εγγύηση πλαίσιο και θεωρώ δεδομένο οτι με τα προβλήματα που έχει θα μου το αλλάξουν όποτε κι αν το πάω πίσω.

Ακούω προτάσεις :happy_4:

Reaction score
14
το αλλάζεις με Asty ή με Delta, ή ακόμα καλύτερα με Agno η και Kri-kri... ακου εκεί ΕΒΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
7
....
3. Το κρατάω και περιμένω να βγεί κανένα καινούριο revision ή mobo αφού έχει 3 χρόνια εγγύηση πλαίσιο και θεωρώ δεδομένο οτι με τα προβλήματα που έχει θα μου το αλλάξουν όποτε κι αν το πάω πίσω.
To θεμα ειναι αν [μετα απο 1-2-3 χρονια που θα σου το αλλαξουν (;) ] θα ειναι συμβατο αυτο που θα σου δωσουν με τα υπολοιπα του συστηματος σου.... γιατι το ιδιο μεντελο δε θα σου δωσουν....

ASUS +2

Reaction score
14
1. Το κρατάω μιας και τα προβλήματα είναι ψιλοασήμαντα
Αυτό πιστεύω εγώ.
Αν το mobo "τρέχει"....δεν τρέχει μία με τα υπόλοιπα.
Σε ένα-δύο μήνες δεν θα ασχολείσαι ούτε με ρεύματα ούτε με τίποτα.

Το μόνο σημαντικό (για εμένα) είναι το 100% στις στροφές του ανεμιστήρα.
Κάτι που μάλλον σημαίνει θόρυβο.

Reaction score
7
Στο χα πεί πως η nVidia στα C2D δεν έχει βγάλει καλά πράγματα ακόμα...Ξέρω οτι θα ακουστεί περίεργο αλλά εγώ θα διάλεγα την Commando με βασικότερο λόγο τις 4 PCI!! Και επειδή γενικά σε Intel επεξεργαστες προτιμώ Intel chipsets...Για απόδοση δεν ξέρω ακόμα αλλά θα κάνω ένα τσεκάρισμα και ότι βρώ θα το ποστάρω...

Reaction score
0
Έχω το ΕΒΓΑ απο τον Νοέμβριο. Απο την στιγμή που η NVIDIA με νεο BIOS έλυσε τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν με τον SATA cntrlr, το ΜΒ είναι το ίδιο σταθερό με το 965 που είχα και σε OC ανεβάζει CPU/MEM σαφώς ευκολότερα. Θέλει λίγες δοκιμές για να μπείς στο νόημα του OC με τα NVIDIA chipsets (θέλουν ρεύματα - καλή ψύξη !-) ), αλλά μετά το MB "πετάει" (και τα 2χ16+1χ8 PCIe slots το κάνουνε όσο future-proof γινεται! :) ).

Reaction score
7
Καλό το futureproof αλλά όχι εις βάρος της παρούσας ευχρηστίας...Και το EVGA τώρα που είδα έχει 2 PCI...Στην μία η κάρτα τηλεόρασης και στην άλλη η κάρτα ήχου...Αν θέλω να βάλω έξτρα PCI πού θα την βάλω στο δάχτυλό μου?? Πόσες κάρτες PCIe x1 έχουν βγεί πια και θεωρούνται οι PCI πεθαμένες...

Reaction score
0
Κάρτα ήχου; Το SPDIF δεν σου κάνει για HTPC; Όντος τα 2 PCI δεν είναι πολλά (δέν βγάζουνε και αυτές τις PCIe DVBS2/DVBT combo να τελειώνουμε...) , αλλά είναι και θέμα του τι PC θέλεις να στήσεις. Για gaming H server/workstation τα PCIe lanes του ΕΒΓΑ είναι τρομερό πλεονέκτημα (1 PCIe x16 για Quadro, 1PCIe χ16 για HD-SDI Video card ,1 PCIex8 για SCSI/SATA RAID Controler για video array... δές πόσο κοστίζουν boards που σου επιτρέπουν αυτό το config (TYAN-SUPERMICRO...).

Γιά HTPC πάντως εγώ θα προτοιμούσα 650i ή 965 μιά και OC σε desktop case δεν είναι και ότι καλύτερο... ;-)

Επίσης, ο ανεμιστήρας της CPU ελέγχεται πλήρως, το northbridge μόνο (ναί...το χρειάζεται το ανεμιστήρι :-( )είναι μεταξύ 60% και 100%. Για την CPU βέβαια καλό είναι να βάλεις μια σοβαρή ψήκτρα με έναν αθόρυβο 12αρη και να κλείσει το θέμα θόρυβος-θερμοκρασίες :)

HV

Reaction score
0
Κρατα την , ειναι απο τις καλυτερες αυτη την στιγμη...Οχι πολυ σταθερη αλλα σε γενικες γραμμες πολυ καλη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.669
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale