Να πάρω plasma ή να μην πάρω;

Reaction score
1
Κοιτάζω μια plasma, συγκεκριμένα την LG 50PA5500, για την οποία έχω διαβάσει πολύ καλά reviews σχετικά με την ποιότητα της εικόνας της και πωλείται σε ιδιαίτερα καλή τιμή.

Το ζητούμενό μου είναι, αξίζει η αγορά μιας plasma τηλεόρασης; Στη γενιά αυτή, τι αδυναμίες υπάρχουν τελικά σε καθημερινή χρήση;

Ακούω συχνά για το θέμα του burn in - είναι κάτι που μπορεί να εμφανιστεί και μετά από 1 ταινία, για παράδειγμα; Ή απαιτεί πολλές ώρες χρήσης και καταπόνησης;

Τέλος, αξίζει όντως (όπως το έχω στο μυαλό μου) να την επιλέξω σε σχέση με μια Samsung UE46ES5500? Οι smart δυνατότητες δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, αφού ούτως ή άλλως θα είναι συνδεδεμένη σε υπολογιστή η τηλεόραση.

Να πω ότι θα χρησιμοποιείται κατά 70% για ταινίες/σειρές και κατά 30% για άλλα τηλεοπτικά προγράμματα και gaming. Η απόσταση θέασης είναι 2,5 μέτρα περίπου και θα λειτουργεί κυρίως βράδυ.

Reaction score
0
Απάντηση: Να πάρω plasma ή να μην πάρω;

έχω την 60αρα 60PA5500, πάρτην με κλειστά τα μάτια.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Να πάρω plasma ή να μην πάρω;

έχω την 60αρα 60PA5500, πάρτην με κλειστά τα μάτια.
Προς τα εκεί πάω κι εγώ, απλά περιμένω κάποια απάντηση και για τα υπόλοιπα, κυρίως για το θέμα του burn-in. Φταίνε κάποια άτομα που μίλησα και μου είπαν ότι με ένα 5ωρο παρακολούθησης καναλιού, το σήμα μένει μετά - υπερβολή υποθέτω, απλά θα ήθελα από κάποιον ιδιοκτήτη plasma να μου πει κάποιες λεπτομέρειες...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.672

Aν γίνει σωστό στρώσιμο στην αρχή, όχι 5 αλλά 25 ώρες να δείχνει το ίδιο, δεν παθαίνει τίποτα. Αυτά στην δική μου plasma Pioneer. To ίδιο ισχύει νομίζω και στην Pioneer του Zizik.

Από την άλλη, στη δουλειά, σε μια Philips lcd 5ετίας, υπάρχει image retention από τα διαφημιστικά που προβάλλει.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.648
Σε όλες τις plasma αν μείνει κάτι σταθερά, θα εμφανιστεί λίγο image retention.
Ανάλογα με το χρόνο και τη διαφορά φωτεινότητας, θα φαίνεται λίγο ή πολύ.
Το σίγουρο είναι πως μετά από λίγη ώρα θα φύγει.
Στην Pioneer μου, όπως γράφει και ο Γιάννης, είχα το desktop του πισιού με τις ώρες και δεν έμενε τίποτα.
Με το logo του Oppo (λευκό σε μαύρο φόντο) όμως είχα λίγο retention και αναγκάστηκα να ενεργοποιήσω το screensaver του.

Burn in είναι σχεδόν αδύνατο να πάθουν οι σημερινές plasma αν στρωθούν λίγες ώρες.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Προσυπογράφω τον ΖιΖίκο και είμαι και κάτοχος της τηλεόρασης που σε ενδιαφέρει.
200 ωρίτσες στρώσιμο και καλές θεάσεις!

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members