Να παρω τελικο?

Reaction score
786
Προσφατα, μου αποκαλυψαν οτι ο ενισχυτης μου "δεν κανει" για τα ηχεια που εχω βαλει στο ματι*.
Προκειται για εναν Yamaha RXV-596, 5x70w που μεχρι προτινως επαιζε αξιοπρεπως με μπροστινα B&W 602 και υπολοιπα 4Ω της Yamaha.

Δεδομενου οτι εχω δρομολογησει αγορα 5 νεων ηχειων* αλλα οχι νεου AVR, αξιζει το εξοδο να ψαξω για καποιον οικονομικο τελικο ωστε να εχω καλυτερο αποτελεσμα τουλαχιστον σε stereo προγραμμα?

Με περιπου 300Ε βρισκω ας πουμε τον Technics A900S (2x85w @ 8Ω) που ειναι και το εφηβικο μου απωθημενο. Αξιζει μια τετοια ή παρομοια αγορα? Τι κερδιζει καποιος αν βαλει εναν (μη εξωτικο) τελικο να παιζει τα L-R καναλια αντι για τον πολυκαναλο?

Και μια ερωτηση του ασχετου:
Τελικος πως συνδεεται με AVR?

* = Kef IQ, Klipsch, B&W 6, Dali Ikon κλπ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Με τον τελικό σίγουρα θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα στη μουσική. Και νομίζω ότι 300€ είναι μια χαρά. Η σύνδεση γίνεται από τις εξόδους προενίσχυσης του AVR (είναι έξοδοι σαν αυτή του sub και συνήθως βρίσκονται δίπλα σε αυτήν).

...

Reaction score
5.684
μην το σκεφτεσαι καθολου !!!
δεν θα το μετανειωσεις ποτε ...
ασε που δυσκολα θα χασεις τα λεφτα σου !

Reaction score
8
5x70;;;
ούτε 5χ30 δεν είναι

οπωσδήποτε τελικο και θα δεις μεγάλη διαφορά.
Το ίδιο έκανα και εγώ και ο ήχος είναι όχι μόνο ποιο δυνατός με επαρκές σώμα αλλά και ποιοτικότερος εφόσον οι AV αυτής της κατηγορίας δεν έχουν και τα καλύτερα τελικά στάδια

Reaction score
47
Ειναι προτιμοτερο σε μετριο AVR (SONY DA1200-500E) να προσθεσω stereo τελικο ή ολοκληρωμενο στα 1000Ε περιπου? Σκεφτομαι τα Β&W 683 και το 61 για μπροστα. Για πισω εχω QAcoustics 1030 (ισως να αλλαχθουν, οχι αμεσα ομως, για να δεσει το συστημα). Sub νομιζω περιττευει γιατι ηδη θα εχει ηδη αρκετο μπασο το συστημα.
Τελικα το ερωτημα ειναι επειδη θελω εμφαση στη μουσικη: Στερεο ολοκληρωμενος δεν θα'ναι καλυτεος για μουσικη με την προοπτικη λιγο αργοτερα να προστεθει κι ενα αναλογου κοστους CD player? Ή θεωρειτε οτι ο η προ του AVR ειναι αρκετα καλη για τον στερεο τελικο και τα 683?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
@steppewolf:
Θα πρέπει να βρείτε έναν ολοκληρωμένο που να έχει λειτουργία pass-through(δηλαδή να παρακάμπτει το ρυθμιστικο έντασης του)για να τον συνδέσετε στον avr.Δεν ξέρω ποιοί και πόσοι έχουν αυτή την δυνατότητα.

Reaction score
47
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Εχω βρει ολοκληρομενο που εχει κ μια εισοδο pass through (για να πω την αληθεια μιας κ δεν γνωριζω ακομα πολλα θεωρησα οτι ειναι κατι σχεδον στανταρ σε αυτην την κατηγορια) ωστε να μπορω να ελεγχω το πολυκαναλο μονο απο τον AVR. Τελικα ο προενισχυτης για τη μουσικη δεν παιζει τοσο σημαντικο ρολο? Δλδ πιστευετε τελικα οτι μπορει να με καλυψει ο πολυκαναλος κ να δωσω ολα τα χρηματα σε τελικο- οποτε καλυτερη οδηγηση? Και εαν ειναι ετσι, τοτε γιατι σε συστημα ξεχωριστου προ-τελικου η τιμη του προ ειναι ειναι υψηλη κ συγκρισιμη με αυτη του τελικου?

Επιπλεον, εαν αργοτερα αποφασισω να δεσω τον τελικο που θα παρω τωρα με αλλον στερεο προενισχυτη κ δεν βρω το "ζευγαρι" του (πχ αντικατασταση απο καινουριο μοντελο) εχει ιδιαιτερη σημασια για το τελικο αποτελεσμα?

Συγχωρεστε τυχον αφελειες στις ερωτησεις μου αλλα ειμαι αρχαριος.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Και εγώ αρχάριος είμαι:126:

Στο δια ταύτα,τώρα:Αν δεν ακούσετε τον συνδυασμό δεν μπορείτε να είστε σίγουρος και σχεδόν κανένας δεν μπορεί εξ αποστάσεως να σας πεί σίγουρα για το ηχητικό αποτέλεσμα(δεν ξέρει τι σας αρέσει κ.τ.λ).
Όσον αφορά τον ρόλο του προ οι απόψεις διίστανται(δεν θα γινόταν και αλλιώς σ αυτό το χώρο..).Γνώμη μου είναι πως έχει ελάχιστα μεγαλύτερη σημασία από τον τελκό αλλά περι ορέξεως....
Θέμα συμβατότητας δεν νομίζω να αντιμέτωπίσετε αν και στα 1000 που θέλετε να κινήθείτε καλύτερα να πατε σε ολοκληρωμένο.Εκτός και αν όντως είστε μετα διατεθιμένος να δώσετε άλλα τόσα μετα σε προ,οπότε ξεκινήστε με τον τελικό και έχει ο θεός και η τεχνολογία.

Reaction score
0
Θα μπορουσε καποιος που εχει συνδεσει av yamaha με ολοκληρωμενο δικαναλο να πει εαν ακουσε διαφορα? Καλο θα ηταν να γραφτουν και τα μοντελα επειδη δεν εχουμε ολοι τη δυνατοτητα της ακροασης με τα μηχανηματα μας

Reaction score
5
Φιλε μου παρε εναν καλο τελικο και εισαι οκ. Στην κατηγορια που εισαι δεν χρειαζετε να πειραματιστεις με διαφορους συνδιασμους.

Reaction score
0
Πάρε τελικο.Εγω έβαλα έναν τρικάναλο adcom σε Denon και είδα δραματικη αλλαγή προς το καλύτρερο.Μερα με νύχτα.

Reaction score
658
Αν δεν είναι της σχολής του αγλικού-γλυκού ήχου και είναι ικανοποιητικά τα συνοδά.

Reaction score
5
Θα μπορούσε άραγε ένας Behringer να κάνει την διαφορά και με 300 ευρώ να ξένοιαζε?
σε διπλανό φόρουμ πωλούνται δύο, γύρω στα 200Ε, και μάλιστα βελτιωμένοι ως προς ανεμιστήρες και πυκνωτές

αν μπορούν να οδηγήσουν ηχεία πάνελ όσο καλά λένε όσοι τα έχουν, τότε κατά μείζονα λόγο μπορούν να κάνουν τη διαφορά και για σένα

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas