Να το δώσω?

Reaction score
0
Καλησπέρα!Έχω ενα ηχοσύστημα που αποτελείτε απο τα εξής:
Ενισχυτής philips fa-950,digital synthesizer philips fv-930,cd player philips cd-930,tuner philips ft930,cassete deck philips fc-950,ηχεία 1 ζευγαρι philips fb-695 και ενα ζευγαρι technics sb-cs75!Η μουσική που ακούω είναι ελληνική,λαική και Live(μπότες,πρίμα κτλ)
H ερωτησή μου ποιά είναι:Μπορω να το πουλήσω όλο μαζί γύρω στα 700€!Αν το δώσω και συμπληρώσω και κατι παραπάνω θα μπορουσα να πάρω κατι που θα ακούγεται ποιό ωραία ή ποιό ποιοτικά?Θα αξίζει η αλλαγή?Με ενδιαφέρει ενισχυτής και ηχεία μονο!Πηγή έχω pc!ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.100
Κοίτα να σε πω. Δεν συμφέρει να πουλήσεις ολόκληρο το σύστημα για 700 ευρώ, δεδομένου ότι αυτό ασφαλώς θα παίζει αξιοπρεπώς, παρά το γεγονός ότι είναι παλιό. Το ποσό αυτό είναι πολύ μικρό για να πάρεις κάτι καινούργιο και αξιοπρεπές. Μια λύση είναι τα ενεργά ηχεία που σου προτείνω (τιμή 666 ευρώ επί δύο, για ένα ζευγάρι), ή ένας ολοκληρωμένος Nad ή Cambridge, και κάποιο ζευγάρι Audio Spectrum ή Roister, ή κάποια εγγλέζικη φτηναδούρα, made in China, (λύση που δεν σου συνιστώ, πάρε καλύτερα κάτι από τους δύο πρώτους).

Reaction score
19
Ένα τέτοιο σύνολο της σειράς 900 της Philips είχα ακούσει πριν πολλλά χρόνια (χωρίς το synthesizer) στον "τότε" Λαμπρόπουλο κάτω από την Ομόνοια, την εποχή που έφερνε και τα DUAL.

Θυμάμαι ότι η σειρά 900 είχε πολύ ωραίο ήχο, αναλυτικό και ισοροπημένο, μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση (σκέψου ακόμα το θυμάμαι). Το μόνο κακό έτσι όπως το είχα ακούσει τότε ήταν ότι του έλειπε το χαμηλό. Μπορεί να έφταιγαν όμως τα ηχεία σε αυτό ή η ακουστική εμπειρία που είχα μέχρι τότε γιατί άκουγα με 12'' μεγάφωνα από τετράδρομα ηχεία. Anyway, δεν θυμάμαι τι ηχεία ήταν αυτά με το philips.

Με επιφύλαξη όλα τα παραπάνω και αυτό που γράφω παρακάτω, γιατί έχουν περάσει και 18-19 χρόνια από τότε και ήμουν και στο γυμνάσιο.

Δε νομίζω ότι θα βρείς να πάρεις κάτι παρόμοιο με 700 Ευρώ. Πολύ δύσκολο έως απίθανο. Κράτα το set-up σου ως έχει, δώσε 200-300 Ευρώ και πάρε ένα DAC για να το συνδέσεις με το PC σου και τον ενισχυτή (νομίζω μπορείς να το κάνεις),
http://whathifi.com/Review/Beresford-TC-7510/
http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/UAN/953/v/1/sp/

ή το CD 5003 της Marantz και αν θέλεις αλλάζεις και ηχεία αργότερα. Εγω μάλον αυτό θα έκανα στη θέση σου.

Και κάτι ακόμα. Η Philips έβγαζε πολύ αξιοπρεπή μεγάφωνα εκείνη την εποχή απ΄ότι θυμάμαι. Βέβαια στα ηχεία παίζει ρόλο και η καμπύνα και τα ηχεία σου δεν τα ξέρω, αλλά έχε το και αυτό στο μυαλό σου πριν αποφασίσεις.

Το καλύτερο κατά την γνώμη μου είναι να κάνεις μια βόλτα να ακούσεις ολοκληρωμένα σύνολα (ηχεία-ενισχτή) στα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, με δικά σου CD και με το δικό σου CD player (να το πάρεις μαζί σου στα μαγαζιά) για να κάνεις άμεση σύγκριση με αυτό που ακούς τώρα και να αποφασίσεις αν αξίζει να πουλήσεις αυτό που έχεις.
:605:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Συμφωνώ με την οπτική γωνία του Κ.Κόγια με κριτήριο τα χρήματα που σκοπεύεις να διαθέσεις για αναβάθμιση.
Από την άλλη, αγόρασα μεταχειρισμένα πριν δύο χρόνια τον 951 το CD-950 και το tuner σου, γιατί ήθελα ένα δεύτερο σύστημα. Τιμή: 100 Ευρώ για όλα, που είναι μεν η άλλη άκρη, αλλά δίνει μία εικόνα του τι να περιμένεις από μεταπωλήσεις παλιών μηχανημάτων.

Εντυπώσεις:
- Το tuner δεν το δίνεις.
- Αν το CD-930 μοιάζει με το CD-950 (όποιος συνφορουμίτης γνωρίζει, ας πει) το κρατάς Ο-ΠΩΣ-ΔΗ-ΠΟ-ΤΕ.
- Τον ενισχυτή ποτέ δεν τον συμπάθησα, τα GainClones (LM3886 Brian GT) μου τον καταπίνουν ζωντανό παρά την μεγαλύτερη ισχύ του, σύγκριση δε με τον παλιό καλό NAD3080 μου (άλλη κλάση βέβαια), ούτε για αστείο δεν πρέπει να γίνει. Αλλά: πιθανόν όλα να ωφείλονται στους παλιούς πυκνωτές του. Επίσης άρχισαν τα προβλήματα από το volume, να τα περιμένεις κι' εσύ.
- Ο τύπος που μου πούλησε τα μηχανήματα, είχε και κάποια ηχεία Philips τρίδρομα, ακουστικής ανάρτησης, δαπέδου, που δεν μου άρεσαν καθόλου - δεν θυμάμαι όμως τον τύπο τους. Ο γνωστός μουντός, τεχνιέντως ψοφιομπασαριστός που αρέσει στις οικογένειες ήχος της Philips εκείνης της εποχής.

Η γνώμη μου:
Κρατάς το tuner, μάλον και το CD-Player.
Kρατάς και τον ενισχυτή σε πρώτη φάση (απαραίτητος και για τον τηλεχειρισμό του tuner, έτσι δεν είναι; ).
Πουλάς τα υπόλοιπα και ψάχνεις για καλά ηχεία με όλο το ποσό που διαθέτεις.
Το αποτέλεσμα θα δείξει αν πας για αναβάθμιση και ενισχυτή.

Ελπίζω να βοήθησα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas