Νεοπας που εχει χασει την μπαλα..

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Νεοπας που εχει χασει την μπαλα..

44 είναι οι μοίρες για Αθήνα και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο quality.
Αφού το σταθεροποιήσεις εκεί προσπάθησε δεξια - αριστερά με αργες κινήσεις. Επίσης δοκίμασε να περιστρέψεις το LNB στον άξονα του δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα.

Reaction score
4

εξαρτάται βέβαια και απο την γωνία offset. τέτοιο είναι το πιάτο?

Reaction score
0

Πρώτα από όλα τα μπράβο μου για την προσπάθεια σου ,πολύ καλύτερη από την δική μου πριν πολλά πολλά χρόνια !:116:
Το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια στην εγκατάσταση σου !
Αφού πιάνεις ήδη σήμα από hotbird ,κουβαλάς δέκτη-τιβι στο μπαλκόνι και με μικρές και σταθερές κινήσεις (περιμένεις λίγο να κλειδώσει στην συχνότητα ο δέκτης κάθε φορά) προσπαθείς να πάρεις το μεγαλύτερο quality που μπορείς.
Μόλις πιάσεις το μέγιστο σήμα ασφαλίζεις το κάτοπτρο.
Μην προσπαθείς με μοίρες , τζάμπα θα παιδεύεσαι !
Ο παραπάνω τρόπος είναι διαχρονικός !
Τελικα ετσι το εκανα.. επιασα hotbird 60 ποιοτητα μεγιστο και μετα εβαλα εναν αλλον δεκτη (Skymaster φθηνιαρικο) και εδειχνε 71!
Astra καταφερα να πιασω μονο με τον Skymaster γυρω στα 57 ποιοτητα, και μετα χωρις να κουνισω το πιατο εβαλα παλι τον DRAKE αλλα δεν επιανε τπτ.. Αρα λογικα αμα βαλω κανα καλο δεκτη θα πιανει καμια 80-90 αρα πιστευω..

Reaction score
385

Τελικα ετσι το εκανα.. επιασα hotbird 60 ποιοτητα μεγιστο και μετα εβαλα εναν αλλον δεκτη (Skymaster φθηνιαρικο) και εδειχνε 71!
Astra καταφερα να πιασω μονο με τον Skymaster γυρω στα 57 ποιοτητα, και μετα χωρις να κουνισω το πιατο εβαλα παλι τον DRAKE αλλα δεν επιανε τπτ.. Αρα λογικα αμα βαλω κανα καλο δεκτη θα πιανει καμια 80-90 αρα πιστευω..
Το ότι λέει ο ένας 57 και ο άλλος 71 δεν σημαίνει τίποτα, ο καθένας έχει δικό του τρόπο μέτρησης ποιότητας σήματος.
Εσύ παίρνεις το ανώτερο που σου δίνει ο κάθε δέκτης μεμονωμένα.
Από τον astra με αυτό το πιάτο θα πιάνεις μόνο κάποιες ισχυρές του συχνότητες ενώ στον Hotbird δεν θα έχεις πρόβλημα.
Πάντως δεν ενδείκνυται για παράκεντρες λήψεις.
Μην ξεχνάς και την στροφή του lnb που ανάφερε ο Πάνος, θα σου δώσει κάποιες μονάδες παραπάνω.
Good Luck !

Reaction score
4

τι τετοιο?
Offset λέγονται τα πιάτα που δεν είναι απόλυτα στρογγυλά, αλλά μοιάζουν με "αυγό". Δηλαδή η κάθετη διάστασή τους είναι ελαφρά μεγαλύτερη απο την οριζόντια... πχ 1.65 χ 1.55.

Αυτά τα πιάτα χρησιμοποιούν μικρότερη γωνία ανύψωσης απο τα κανονικά για να σκοπεύσουν ενα δορυφόρο. Πχ μπορεί να έχεις 44 μοίρες ανύψωση με ένα κανονικό και με ένα offset να έχεις μόνο 25.
Είναι ιδανικά για περιοχές κοντά στον ισημερινό (όπως η Αίγυπτος, και λιγότερο η Ελλάδα) ή όταν χιονίζει πχ. και το χιόνι δεν κάθετε εύκολα πάνω, κτλ κτλ...

Reaction score
0

Ναι ετσι ειναι.. ειναι 80 χ 85 ή 85 χ 90 αν βαλουμε και το γυρω-γυρω "φτερο".. Το εχω βιδωσει περ στις 41 μοιρες.. εκει πιανει το μεγιστο δυνατο quality..

Reaction score
385

Έχω την εντύπωση πως τα συγκεκριμένα κάτοπτρα έχουν πολύ μικρή απολαβή σήματος και ουσιαστικά αποδίδουν σαν 60-70άρια!
Δηλαδή με ένα αντίστοιχο σιδερένιο πιάτο θα είχες καλύτερα αποτελέσματα.
Τα συγκεκριμένα είναι καλά γιατί είναι σχεδόν "αόρατα" και δεν χτυπούν στο μάτι σε κάποιους περίεργους γείτονες.
Όπως και να έχει για τον hotbird φτάνει και περισσεύει.

Reaction score
0

Ε ναι.. Ειναι λογικο οτι τα σιδερενια εχουν καλυτερη απολαβη, ασχετα τι μ ελεγε ο τυπος στα καρφουρ.. Αλλιως ολοι θα ειχαν διαφανες πιατα.. Εγω πρωτη φορα ειδα τετοιο πραγμα.. Νομιζα οτι ειναι καποιο προστατευτικο καλυμα.. ειδα και την τιμη στα 9 ευρω, λεω σιγουρα ειναι καλυμα..

Reaction score
0

Guys βοηθεια.. Πηρα εναν μεταχειρισμενο commander ir 5000 και ειναι κλειδωμενος!!! παω στο μενου να τον ξεκλειδωσω αλλα ζηταει κωδικο προσβασης και το τηλεχειριστιριο δεν κανει τπτ.. εβαλα και καινουργιες μπαταριες, δοκιμασα και Universal τηλεκοντρολ αλλα τπτ.. Θα τον καθαρισω γαμωτο!!! Τον πηρα και τηλεφωνο κ μ λεει δεν ξερει..

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

δοκιμασε 0000 ή 9949... όταν σου ζητάει κωδικό.

Reaction score
0

Δεν δεχεται καμια εντολη απ το τηλ/ριο.. :'(

Reaction score
0

Μήπως έχει πρόβλημα το τηλ/ριο??

Reaction score
0

Οχι.. το τηλ/ριο δουλευει μια χαρα.. Ο δεκτης δεν δεχεται..

Reaction score
0

Παίδες πολύ ωραίο το thread και λύνει πολλές απορίες για εμάς τους αρχάριους.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εγώ είναι, απο πού μπορώ να προμηθευτώ απρογραμμάτιστη κάρτα smartcard Zeta (irdeto), για να την προγραμματίσω εγώ.

Reaction score
4.909

Παίδες πολύ ωραίο το thread και λύνει πολλές απορίες για εμάς τους αρχάριους.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εγώ είναι, απο πού μπορώ να προμηθευτώ απρογραμμάτιστη κάρτα smartcard Zeta (irdeto), για να την προγραμματίσω εγώ.
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Σχετικά με το ερώτημα μαλλον έχεις μπερδέψει τα γράμματα της αλφαβήτα σε ότι αφορά την κάρτα.
Αν πάντως πρόκειται για zeta (οπότε και...σου βγάζω το καπέλο!), προφανώς δεν πωλούνται απρογραμμάτιστες, αφού πωλούνται μόνο με κάποια συνδρομή πακέτου και το ανάλογο κόστος. Προσοχή και στους κανονισμούς του φόρουμ σε περίπτωση που θελήσεις να επεκτείνεις το θέμα γιατι υπάρχουν σαφή όρια σχετικά με τα ερωτήματα που άπτονται της πειρατείας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.937
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm