Νεος. Συμβουλές?

Reaction score
0
Για χαρά σε όλους

Αποφάσισα να αγοράσω ένα σύστημα home theatre.
Θέλω την γνώμη σας γιατί η εμπειρία μου είναι μέχρι τα logitech Z5400 που έχω στο pc μου.
Διαβάζοντας τα διάφορα ποστ είδα ότι προτείνουν αρκετοί τα wharfedale και τα crystal audio.
Δυστυχώς τελειώνω πολύ αργά από την δουλεία και δεν έχω καθόλου χρόνο για ψάξιμο. Πρόλαβα το Νακα στο κλείσιμο για πάρω μια ιδέα αλλά μου είπε ότι για να ακούσω τα ηχεία που θέλω πάνε με ραντεβού. Συζητήσαμε και λίγο και έχω μερικά μερικές προτάσεις και θέλω την γνώμη σας. ,
Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1200-1300 για ηχεία και ενισχυτή.
Θέλω οπωσδήποτε sub γιατί όταν βλέπω dvd στο pc και είναι dts που αναλαμβάνουν τα logitech όλη την απκωδικοίηση το sub δίνει ρέστα.
Με ενδιαφέρει μόνο home theatre και καθόλου μουσική. Μόνο στο αμάξι ακουω ράδιο και εκέι μόνο σταθμούς ειδήσεων.
Ο χώρος είναι γύρω στα 70 τμ ενιαίος αλλά το νοητό τετράγωνο το home theatre δεν ξεπερνά τα 18τμ.
Πείτε μου λοιπόν τη γνώμη σας για τα ακόλουθα:

1. Ηχεία

Α. Ηχεία wharfedale 9.5-9.1-9cs-subYamaha YST-SW515(Θα με καλύψει αυτό το sub?)
B. Crystal Audio Plasma
C. To ολοκληρωμένο σύστημα ηχείων που έχει το πλαίσιο JBL Set Ηχείων 5.1 Northridge (Η τιμή στο site είναι λάθος, πέρασα απο μεταμόρφωση και τα είχε 900κάτι.)

2. Ενισχυτής

Στο θέμα του ενισχυτή δεν με ενδιαφέρουν τα 6 ή 7 κανάλια, παρα μόνο τα 5. Τον ενισχυτή τον θέλω να τον συνδέσω με το dvd μέσω coax και το dvd με την τηλεόραση μέσω scart. Όποτε θέλω να μου πείτε αν θα δώ διαφορά μεταξύ

Α. RX-V359
B. RX-V459
C. RX-V559
D. RX-V659

Ενας πωλητής μου είπε ότι θα δώ μεγάλη διαφορά με τα ανωτέρω ηχεία της wharfedale μεταξύ του RX-V359 και του RX-V659.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751
bend καλως ηρθες!
Αν εισαι ετοιμος να δωσεις τα ευρω των JBL ,ΔΩΣΤΑ!;)
Αυτο που σου ειπε ο πωλητης ισχυει.Ειναι θεμα ισχυος.

Reaction score
0
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=26174103&product=896632
Δίνω το λίνκ για να σιγουρευτούμε ότι λέμε τα ίδια.

Επειδή και να μου εξηγήσεις δεν θα καταλάβω πολλά πες μου αν κάνω λάθος στο συμπέρασμα ότι οι δυο ενισχυτές στο θέμα απόδοσης μου φαίνονται ολόιδιοι αφού ο ένας είναι 5χ100 και ο άλλος 7χ100. Αφού λοιπόν τα δυο παραπάνω δεν θα τα χρησιμοποιήσω και αν ψιλοκαταλαβαίνω δεν μεταφέρουν την πλεονασματική ισχυ στα άλλα κανάλια έχω λάθος στη σκέψη ότι για τις δικές μου ανάγκες οι δύο ενισχυτές είναι το ίδιο?

Σε ευχαριστώ.

Reaction score
14
1) A ή Γ. Προτιμώ το Α. Πέρα από την απόδοση δίνω σημασία και στο έπιπλο.
Στην ερώτηση σου για το sub η απάντηση είναι....με τα μπούνια!

2) Δ δαγκωτό.
Τα νούμερα που αναφέρει το marketing leaflet της Yamaha είναι για τα πανηγύρια.
Πέρα από αυτό ο μικρότερος με τον μεγαλύτερο ενισχυτή που αναφέρεις δεν
έχουν απολύτως καμμία σχέση...όχι μόνο στην ισχύ αλλά σε πολλά άλλα
καθοριστικά πραγματα...όπως θα καταλάβεις στην πορεία.

Reaction score
50
bend καλωσήρθες κατ' αρχήν! Εφόσον σ' ενδιαφέρει κατ΄αποκλειστικότητα το home cinema κι εμένα γνώμη μου είναι ότι τα JBL είναι μια καλή πρόταση. Όσο για τους ενισχυτές, πιστεύω πως πράγματι θα δεις διαφορά. Το σκεπτικό που αναφέρεις έχει μια λογική... αλλά σε ιδανικό κόσμο :) Κι αυτό γιατί οι ονομαστική ισχύς που αναφέρει κάποιος κατασκευαστής πολύ λίγο έχει να κάνει με την πραγματικότητα (αυτό εξαρτάται κι απ' την εταιρία και το μοντέλο για να μην παρεξηγούμαστε). Πάντως συνήθως όσο πιο φτηνό το μοντέλο τόσο πιο πολύ απέχουν οι προδιαγραφές. Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά αμφιβάλλω ιδιαίτερα αν ο 359 μπορεί να βγάλει 100 Watt και στα 5 κανάλια ταυτόχρονα. Εδώ που τα λέμε ούτε ο 659 θα μπορεί, αλλά τουλάχιστον θα'ναι πιο κοντά στις προδιαγραφές, δηλ. θα οδηγεί τα ηχεία πιο άνετα. Άσε που έχω την εντύπωση (χωρίς να'μαι σίγουρος, κοίταξέ το στις προδιαγραφές) ότι μόνο ο 659 έχει εξόδους προενίσχυσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς κάποια στιγμή να του προσθέσεις ένα εξωτερικό τελικό ενισχυτή ο οποίος θα βοηθήσει να οδηγήσεις τα ηχεία σου καλύτερα.

Τώρα, ως προς το sub τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα. Ενώ για τα ηχεία λαμβάνουμε υπόψη κατά βάση το μέγεθος του χώρου που θα περικλείουν, στο sub συνήθως παίζει ρόλο ο συνολικός χώρος. Τώρα βέβαια επειδή δεν έχω δει και τη μορφολογία του χώρου σου ακριβώς, δε σημαίνει ότι θα 'πρεπε να πάρεις sub που να καλύπτει και τα 70 τετραγωνικά, πάντως δε νομίζω ότι ένα μικρό sub θα καλύψει τις απαιτήσεις σου. Αυτό σημαίνει ότι αν θες ν' ακούς έκρηξη και να... τρέμει ο καναπές θες κάτι καλύτερο. Τώρα το πόσο καλύτερο, εξαρτάται απ' τις απαιτήσεις σου, το χώρο σου και φυσικά το ποσό που θες να διαθέσεις. Δεδομένου του budget σου όμως νομίζω ότι για την ώρα μάλλον σε κάτι σχετικά συμβιβαστικό θα πρέπει να καταλήξεις. Τα Yamaha πάντως είναι μια καλή πρόταση για τη χαμηλή κατηγορία τιμής.

Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Μέσα στην εβδομάδα θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να πάω σίγουρα για το 659 και για τα ηχεία θα κανoνίσω με τον ΝΑΚΑ να ακούσω τα wharfedale και να αποφασίσω.

Σύντομα κοντά σας με ατελείωτες ερωτήσεις για το στήσιμο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.470
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO