Μετά απο 1 χρονο και παραπάνω... πληρους απραξιας στο Φορουμ αυτο αλλα και στην επιλογη και αγορα Home Cinema ηρθε η ωρα να αποφασισω.
Πηγα και ακουσα προχθες τους: Yamaha RXV-1500 και Denon RV-2106 αντιστοιχα με ηχεια τα Dali Suite 2.8 και Klipsch RF-35.
Για subwoofer εχω καταληξει στον Yamaha YST-515.
Kεντρικό θα ειναι καποιο απ τα παραπάνω δυο προαναφερθεντα.
Περιφερειακά κατι ανάμεσα σε Β&W ή μέχρι 300-400 Ευρώ το πολύ.
Η ακροαση εγινε διαδοχικά: ο ενας ενισχυτής με τις 2 μαρκες ηχειων και αντιστοιχα ο αλλος ενισχυτης. Επισης ειχα την επιλογη να αλλαξω ενισχυτες κατα τη διάρκεια των μουσικών κομματιών για να δω διαφορες.
Κατέληξα στα εξης:
Οπωσδηποτε τον Denon ο οποιος ειναι οντως πιο μουσικος και πιο εκφραστικος.
Απο ήχεια: αν και τα Klipsch ειναι (λενε) ασυγκριτα στο ειδος του και ξεπερνανε καθε αλλο ειδος ... εμένα δεν με συγκινησαν καθολου γιατι πριμάρουν πολυ, "σφυρίζουν" στις χαμηλές και το μπασο τους ειναι ανυπαρκτο.
Τα Dali απ την αλλη, αν και με μονο 90 db ευαισθησια σε σχεση με το πλουσιο 98 db των Klipsch ... μου αρεσαν καλυτερα στ αυτια μου.
Λετε να παρω τα Κlipsch βασιζομενος στα τεχνικα χαρακτηριστικα του και ο,τι ακουω απο αλλους;
Ή να ακουσω και καποια αλλη μάρκα ηχείων πριν αποφασισω;
Χώρος: 35τμ (12τμ ενέργος χώρος) - ενιαία 2 σαλόνια και κουζίνα)
Χρήση: 60% μουσική - 40% ταινίες
Προϋπολογισμος: 2300-2500 Ευρώ
Πηγα και ακουσα προχθες τους: Yamaha RXV-1500 και Denon RV-2106 αντιστοιχα με ηχεια τα Dali Suite 2.8 και Klipsch RF-35.
Για subwoofer εχω καταληξει στον Yamaha YST-515.
Kεντρικό θα ειναι καποιο απ τα παραπάνω δυο προαναφερθεντα.
Περιφερειακά κατι ανάμεσα σε Β&W ή μέχρι 300-400 Ευρώ το πολύ.
Η ακροαση εγινε διαδοχικά: ο ενας ενισχυτής με τις 2 μαρκες ηχειων και αντιστοιχα ο αλλος ενισχυτης. Επισης ειχα την επιλογη να αλλαξω ενισχυτες κατα τη διάρκεια των μουσικών κομματιών για να δω διαφορες.
Κατέληξα στα εξης:
Οπωσδηποτε τον Denon ο οποιος ειναι οντως πιο μουσικος και πιο εκφραστικος.
Απο ήχεια: αν και τα Klipsch ειναι (λενε) ασυγκριτα στο ειδος του και ξεπερνανε καθε αλλο ειδος ... εμένα δεν με συγκινησαν καθολου γιατι πριμάρουν πολυ, "σφυρίζουν" στις χαμηλές και το μπασο τους ειναι ανυπαρκτο.
Τα Dali απ την αλλη, αν και με μονο 90 db ευαισθησια σε σχεση με το πλουσιο 98 db των Klipsch ... μου αρεσαν καλυτερα στ αυτια μου.
Λετε να παρω τα Κlipsch βασιζομενος στα τεχνικα χαρακτηριστικα του και ο,τι ακουω απο αλλους;
Ή να ακουσω και καποια αλλη μάρκα ηχείων πριν αποφασισω;
Χώρος: 35τμ (12τμ ενέργος χώρος) - ενιαία 2 σαλόνια και κουζίνα)
Χρήση: 60% μουσική - 40% ταινίες
Προϋπολογισμος: 2300-2500 Ευρώ