Νεο πακετο Internet-Σταθερο-Κινητο

Μηνύματα
7
Reaction score
0
Το Σεπτεμβριο εληξε το πακετο που ειχα στη Wind και νομιζω ηρθε η ωρα να αλλαξω εταιρια γιατι τους τελευταιους μηνες ειχα αρκετα προβληματα.Μονο σε περιπτωση που μου προσφερουν κατι πολυ καλυτερο θα παραμεινω.Για ΟΤΕ ελεγα αλλα μου φανηκε αρκετα τσιμπημενος με η χωρις ΟΤΕ TV.Anyway,

ποια ειναι ειναι η πιο αξιοπιστη εταιρια κατα τη γνωμη σας ?
ποιο ειναι το πιο συμφερον πακετο εκει εξω και ταυτοχρονα πιο οικονομικο ? ακομα και οικογενειακο (4 ατομα)
με καρτοσυμβολαια μεσα κλπ κλπ.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.002
Reaction score
84.457
Η αξιοπιστία της σύνδεσης σταθερής αφορά δύο τομείς:

1. Το δίκτυο χαλκού/οπτικών ινών μέχρι το σπίτι που είναι (σχεδόν) δικαιοδοσία ΟΤΕ.
2. Η ποιότητα των υπηρεσιών του εκάστοτε παρόχου (διασυνδέσεις internet μέσα κι έξω από τη χώρα, κέντρα, support κλπ)

Αν υπάρχει πρόβλημα στο 1, θα υφίσταται σε όλους τους παρόχους. Αν είναι επιλύσιμο, μπορεί ο ΟΤΕ να το κάνει πιο γρήγορα. Αν απλά οφείλεται σε παλαιότητα γραμμής, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μέχρι την αναβάθμιση.

Περισσότερα αργότερα.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
36.002
Reaction score
84.457
Συνέχεια...

Όσον αφορά το 2, ο ΟΤΕ θεωρείται ο καλύτερος, αναλογιζόμενοι ότι λόγω κρίσης και έντονου ανταγωνισμού, όλοι οι πάροχοι δουλεύουν οριακά σε τιμές, μίσθωση γραμμών, προσωπικό υποστήριξης κλπ.

Στην επιλογή μας πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι σε συνολικό πακέτο υπηρεσιών η τιμή μπορεί να αλλάξει αισθητά.

Προσωπική εμπειρία που τρέχει αυτή τη στιγμή:

Το καλοκαίρι έληξε το συμβόλαιό μου στον ΟΤΕ που περιλάμβανε 30άρα VDSL και ΟΤΕ TV full pack με PVR. Οι τιμές μετατράπηκαν σε καταλόγου και ανέβηκε η τιμή περίπου 30%. Λόγω απουσίας από το σπίτι το άφησα για λίγο και άρχισα τα παζάρια πριν δύο βδομάδες. Δύο φορές σε κατάστημα ΟΤΕ που έχω καλές σχέσεις με τις κοπέλες, 3-4 φορές στο 13888 και 2-3 φορές στο
2106295102 που είναι τμήμα προσφορών (κυρίως για νέους πελάτες). Τζίφος! Η καλύτερη προσφορά είχε έκπτωση 5 ευρώ το μήνα.

Οπότε πέρασα στον επόμενο τρόπο που είναι σχεδόν πάντα αποτελεσματικός: Φορητότητα σε άλλον πάροχο. Ψάχνω ποιος δίνει στην περιοχή μου VDSL μέσω καμπίνας για να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που τελικά δεν πετύχει το σχέδιο και προχωρήσει η αλλαγή. Επιλέγω HOL που έχω και στο εξοχικό και είμαι ευχαριστημένος. Επιλέγω αυτό:

Screenshot.png


Την Τετάρτη που μας πέρασε ήρθε ο courier και έβαλα τις υπογραφές. Την Παρασκευή είχα κλήση από ΟΤΕ. 8-)

Αφού η ευγενέστατη κοπέλα ξεκίνησε την κουβέντα προσπαθώντας να σπάσει τον πάγο όπως την έχουν δασκαλέψει, περάσαμε στα οικονομικά της αντιπροσφοράς. Της εξήγησα ότι έχω ζητήσει αρκετές φορές καινούργια προσφορά και μου φέρθηκαν όπως σε Σύριο πρόσφυγα στην Ουγγαρία. Μετά από 45 λεπτά στο τηλέφωνο, μου έκανε έκπτωση 20% σε σταθερό, internet και OTE TV, καθώς και έξτρα 30% έκπτωση στα δύο από τα τρία συμβόλαια Cosmote που έχω στο όνομά μου. Και το πολύ βασικό, 24μηνο συμβόλαιο και για τα δύο. Στις περισσότερες προσφορές που κάνουν δίνουν 24 μήνες δέσμευση σε τηλεφωνία/internet και 12 μήνες στο OTE TV, οπότε όταν λήξει δεν μπορείς να πετύχεις προσφορές πακέτου.

Για την ακύρωση του συμβολαίου HOL (νυν VODAFONE), ακολούθησα τις οδηγίες της και έστειλα την αίτηση υπαναχώρησης με FAX σε δύο νούμερα HOL και ένα του ΟΤΕ. Αυτά την Παρασκευή. Ισχύει ένα δεκαήμερο που μπορείς να μετανιώσεις και να ακυρώσεις κάθε νέο συμβόλαιο.

Το Σάββατο, όντας καχύποπτος, τηλεφώνησα στη HOL και ενημέρωσα ότι έστειλα τα αντίστοιχα FAX και μου είπαν ότι δεν έχουν λάβει τίποτα... Είπα στον εκπρόσωπο ότι έχω κρατήσει και τις αποδείξεις (έστειλα τα FAΧ από Γερμανό γι' αυτόν ακριβώς το λόγο). Μου είπε ότι ενεργοποίησε και αυτός ακύρωση, αλλά τη Δευτέρα καλό θα είναι να ξαναστείλω τα FAX στα ίδια νούμερα. :headbang:

Κάνουν τα πάντα για να περάσουν οι μέρες, να γίνει η μεταφορά και μετά να βαρεθείς να τους κυνηγάς.


Υ.Γ. Αν και η τιμή της HOL ή άλλου εναλλακτικού ήταν αρκετά συμφέρουσα, αν έφευγα θα ανέβαινε η τιμή του OTE TV και θα έχανα την έκπτωση στα κινητά. Συν τα 50 ευρώ για τη μεταφορά της VDSL γραμμής. Συνολικά θα ήμουν χαμένος δηλαδή.
 

Μηνύματα
2.470
Reaction score
1.745
ίσως να είναι λίγο σχετικό, οπότε το αναφέρω:
Στο μαγαζί μου στο Λαγκαδά έχω forthnet. Έχω business πακέτο, static ip.
Τη Δευτέρα που μας πέρασε ένας προμηθευτής μου έκοψε το εναέριο καλώδιο με το φορτηγό του.
Δευτέρα 8μιση το πρωϊ έγινε η δήλωση βλάβης (και η ενεργοποίηση εκτροπής στο κινητό μου).
Το συνεργείο του ΟΤΕ ήρθε την Παρασκευή το μεσημέρι (και αυτό κατόπιν πολλών τηλεφώνων στη forthnet).
Θεωρώ ότι αν ήμουν στον ΟΤΕ δε θα αργούσαν τόσο πολύ.
Αν ήταν στο σπίτι δε θα με ένοιαζε τόσο, αλλά θεωρώ τραγική την εξυπηρέτηση σε business πακέτο.
Όλη τη βδομάδα χρειάστηκε να δουλεύω από το σπίτι.
 

Μηνύματα
7
Reaction score
0
ο ΟΤΕ ειναι ο πιο αξιοπιστος απο ολους τους υπολοιπους, αυτο ειναι αληθεια

miss xfader ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση !! Η θα κανω το ιδιο που εκανες και θα παραμεινω στη wind αλλιως με βλεπω προς ΟΤΕ μερια.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.891
Μηνύματα
2.880.465
Members
37.960
Νεότερο μέλος
Paixtis25
Top