Ντύσιμο για diy ηχεία

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
122
Καλησπέρα σε όλους

Έχω φτιάξει δύο κολώνες με 16αρι mdf, με πρόβλεψη για ένα 7ιντσο και ένα Tweeter στην καθεμία, το πρόβλημα μου είναι ότι το mdf που είναι κατασκευασμενες οι καμπίνες αφενός βάφεται δύσκολα αφετέρου το βάψιμο δεν κρύβει τυχόν ατέλειες οπότε γενικά θα ήθελα να το αποφύγω.
Τι άλλες επιλογές υπάρχουν?

Το ιδανικό θα ήταν καπλαμάς, αλλά δεν έχω ιδέα πως δουλεύεται/εγκαθίσταται, και σκέφτομαι πως αν το πάω σε μάστορα θα μου γδαρει το κορμάκι στο οικονομικό κομμάτι.
Ιδέες και σκέψεις ευπρόσδεκτες!

Reaction score
603
Καλησπέρα σε όλους

Έχω φτιάξει δύο κολώνες με 16αρι mdf, με πρόβλεψη για ένα 7ιντσο και ένα Tweeter στην καθεμία, το πρόβλημα μου είναι ότι το mdf που είναι κατασκευασμενες οι καμπίνες αφενός βάφεται δύσκολα αφετέρου το βάψιμο δεν κρύβει τυχόν ατέλειες οπότε γενικά θα ήθελα να το αποφύγω.

Το ιδανικό θα ήταν καπλαμάς, αλλά δεν έχω ιδέα πως δουλεύεται/εγκαθίσταται, και σκέφτομαι πως αν το πάω σε μάστορα θα μου γδαρει το κορμάκι στο οικονομικό κομμάτι.
Ιδέες και σκέψεις ευπρόσδεκτες!
Καλο θα ηταν να ανεβασετε μερικες φωτογραφιες για να εχουμε μια εικονα και να παρετε περισσοτερες ιδεες.
Ο καπλαμας συνηθως πρεσαρετε στο mdf οταν ειναι σε μορφη φυλλου, μπορει ισως να τοποθετηθει και στην ηδη υπαρχων κατασκευη, αλλα σιγουρα με περισσοτερη δυσκολια και αναλογα με το σχεδιο της καμπινας επιτυχια.
Επισης θα μπορουσατε να το ντυσετε με δερμα ή δερματινη της επιλογης σας. (ομορφο/οικονομικο)
Υπαρχει και η βαφη με plasti dip spray, με ωραιο αποτελεσμα και ευκολη αφαιρεση του χρωματος αν δεν ειναι αρεστη.
Καλη συνεχεια στην κατασκευη σας...

Reaction score
1.213
Aυτοκολλητο βινυλιο, η μαλλον ψηφιακη εκτυπωση σε αυτοκολλητο βινυλιο : p

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Καλησπέρα σε όλους

Η πρώτη μου απορία, διαβάζοντας το μήνυμα σου, έχει να κάνει με το <<πρόβλεψη για ένα 7ιντσο>>.
Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας <<πρόβλεψη>>?
Ρωτάω γιατί, όπως έχει χιλιοειπωθεί εδώ μέσα, μια καμπίνα και στη συνέχεια ένα ηχείο, <<χτίζεται>> με βάση υπολογισμούς που αφορούν ένα συγκεκριμένο μεγάφωνο.
Δεν γίνεται να φτιάξεις μια καμπίνα και μετά να τοποθετήσεις κάποιο άσχετο μεγάφωνο.

Σχετικά με το βάψιμο τώρα, το mdf δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως θέμα.
Αν θες να κρύψεις ατέλειες η λύση είναι στοκάρισμα και τρίψιμο.
Μετά περνάς τη βάση του χρώματος (αστάρι) και τελευταίο το χρώμα.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
660
τρίψιμο ,στοκάρισμα με σιδηρόστοκο ,σουλφασέρ και σπρέυ αυτοκινήτου μονής

vassilis1984

"Επαγγελματίας"
Reaction score
122
Πρόβλεψη εννοώ ότι έχει γίνει μελέτη σε λίτρα, εκτόνωση και Crossover για να μπει ένα συγκεκριμένο 7ιντσο, πρόκειται για το peerless 830 883.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ο καπλαμάς εφόσον ακούω για πρεσα μάλλον δεν γλιτώνει τον μάστορα οπότε και το επιπλέον κόστος.

Η δερμάτινη θα μου αρεσε αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορέσω να την εφαρμόσω στις γωνίες χωρίς να φαίνονται τα κοψίματα.

Με βλέπω για την πεπατημένη λύσης της βαφής λόγω κόστους.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.262
Η δερμάτινη θα μου αρεσε αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορέσω να την εφαρμόσω στις γωνίες χωρίς να φαίνονται τα κοψίματα.
Ρώτα σε ενα ταπετσέρη αυτοκινήτων, αυτοί που περνάνε ταπετσαρίες αυτοκινήτων, μην νομίζεις πολλά (να μην πω όλα) τα δερμάτινα σαλόνια αυτοκινήτων που η αντιπροσωπία τα χρεώνει χρυσάφι είναι περασμένα αφού έγινε η εισαγωγή του αυτοκινήτου σε ντόπιο μάστορα.

Reaction score
523
Πρόβλεψη εννοώ ότι έχει γίνει μελέτη σε λίτρα, εκτόνωση και Crossover για να μπει ένα συγκεκριμένο 7ιντσο, πρόκειται για το peerless 830 883.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ο καπλαμάς εφόσον ακούω για πρεσα μάλλον δεν γλιτώνει τον μάστορα οπότε και το επιπλέον κόστος.

Με βλέπω για την πεπατημένη λύσης της βαφής λόγω κόστους.
Υπάρχουν ετοιμες γωνιές για όλες τις διαστάσεις φίλε... ή όπως σου πρότειναν ταπετσέρης αυτοκινήτων...

Reaction score
5
Υπάρχουν ετοιμες γωνιές για όλες τις διαστάσεις φίλε... ή όπως σου πρότειναν ταπετσέρης αυτοκινήτων...
Καλησπέρα μπορώ να σε βοηθήσω φιλέ μου δουλεύω σε καπλαμαδες
[DOUBLEPOST=1495308491][/DOUBLEPOST]
Μπορείς να κάνεις παπάδες αν θέλεις
[DOUBLEPOST=1495308648][/DOUBLEPOST]
IMG_20170129_203339.jpg
IMG_20170129_203339.jpg

Reaction score
5
[DOUBLEPOST=1495308648][/DOUBLEPOST]
View attachment 75107 View attachment 75107
Σού στέλνω ένα ηχείο που έχω περάσει καπλαμα καρυδιά Αμερικής
[DOUBLEPOST=1495308924][/DOUBLEPOST]
Σού στέλνω ένα ηχείο που έχω περάσει καπλαμα καρυδιά Αμερικής
IMG_20161207_180914.jpg

Reaction score
7.089
μια προσιτη λυση οικονομικα,γρηγορη και αρκετα εμφανισιμη,ειναι να το ντυσεις με καποιο υφασμα (δεν θα καλυψεις τα μεγαφωνα,θα φτιαξεις αλλη σιτα με ηχοπερατο υφασμα). Κατι σαν τα ηχεια της definitive technology δηλαδη (αν και αυτα καλυπτουν με το υφασμα και τα μεγαφωνα).Θα χρειαστεις και δυο επιφανειες για καθε ηχειο για να καλυψεις το πανω και κατω μερος εκει που θα διπλωνεται το υφασμα.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
5
μια προσιτη λυση οικονομικα,γρηγορη και αρκετα εμφανισιμη,ειναι να το ντυσεις με καποιο υφασμα (δεν θα καλυψεις τα μεγαφωνα,θα φτιαξεις αλλη σιτα με ηχοπερατο υφασμα). Κατι σαν τα ηχεια της definitive technology δηλαδη (αν και αυτα καλυπτουν με το υφασμα και τα μεγαφωνα).Θα χρειαστεις και δυο επιφανειες για καθε ηχειο για να καλυψεις το πανω και κατω μερος εκει που θα διπλωνεται το υφασμα.

IMG_20170609_215221.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster