Νotebook TURBO-X εσείς τι λέτε?

Reaction score
1
Σκέφτομαι να αντικαταστήσω το πανάρχαιο PC μου με ένα laptop.
Έχω κατ'αρχήν καταλήξει σε laptop λόγω του μικρόυ όγκου και της φορητότητας.Ξέρω κάποια απο τα μειονεκτήματά του ίσως όχι όλα αλλά νομίζω πως θα με βολέψει περισσότερο.
Σκέφτομαι να διαθέσω γύρω στα 1100 ευρώ.
Tα ποιό καλά σε δυνατότητες σ'αυτά τα λεφτά είναι τα turbo-x απο το "πλαισιο".
Σου δίνουν εγγύηση 1 χρόνο επεκτάσιμη σε 2 ή 3 και μαζί διάφορα κατα περίπτωση δώρα.
Δεν είναι τα δώρα που με πείθουν (δεν είμαι τόσο Μ@λ@κ@ς!) αλλά το γεγονός οτι έχουν πολύ καλό service και άμεσο που είναι πολυ σημαντικό για τόσο ευαίσθητα μηχανήματα.
Εκτός άλλων ένα επώνυμο με όμοιες δυνατότητες ξεπερνά κατά πολύ σε τιμή το turbo-x και οι εδώ αντιπροσωπείες μας τα λένε λίγο "χλωμά" όσον αφορά το άμεσο service και την υποστίριξη(τουλάχιστον έτσι διαβάζω σε άλλο thread του site).
Tι λέτε να κάνω?
Να το εμπιστευθώ?
Ξέρω οτι είναι Ελληνικής συναρμολόγησης αλλά δεν έχω ακούσει και άσχημα λόγια.
Έχει κανείς ιδία εμπειρία απο laptop turbo-x?

Συγκεκριμένα μ'αρέσει το μοντέλο diablo αλλά με μνήμη 1GB και σκέφτομαι να πάρω και έναν εξωτερικό σκληρό seagate 300GB για να τον χρησιμοποιήσω και για το snazio.

Για να ακούσω γνώμες για το turbo X...
Όλοι εδω, λίγο ή πολύ ασχολείστε με computer και σίγουρα παραπάνω απο μένα..πεστε την γνώμη σας...
ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!! :shock: :shock:

Reaction score
807
http://www.plaisio.gr/IWCatProductP...d=1&Product_Id=318526&Merchant_Id=1&sts_cid=3http://Αυτο εδω ταιριαζει στην περιπτωση σου.
Θα σου γραψω οσο πιο συντομα μπορω τα θετικα και τα αρνητικα των turbo-x laptop.

1)Εχουν μακραν το καλυτερο service.Αν χαλασει το λαπτοπ σου σε 3 μερες το πολυ θα το εχεις πισω (Για μενα δεν υπαρχει πιο σημαντικο πραγμα για τους φορητους)
2)Δεν ειναι τοσο ανωνυμα οσο τα θεωρει κανεις.Φορανε barebone της εταιρειας clevo που ειναι πολυ γνωστη στο εξωτερικο.
3)Εχουν σχετικα ακριβη επεκταση εγγυησης.Καλο τρικ για να μην ξεπερασεις τα 1200ε (απο εκει και περα χρεωνουν πιο ακριβα την επεκταση) ειναι για πχ να αγορασεις μονος σου καποια εξτρα μνημη κτλ.
4)Δεν εχουν μεγαλη after sale αξια.

Reaction score
453
Φίλος αγόρασε το παρακάτω σασί
http://www.plaisio.gr/IWCatProductP...d=1&Product_Id=306994&Merchant_Id=1&sts_cid=3

το οποίο έχει 17 wide οθόνη και έβαλε 2 gb μνήμη, hitachi σκληρό 100 gb στα 5400.
Τα υπόλοιπα είναι όπως τα γράφει. Του στοίχησε 1500€.
Είναι πραγματικά κομπλέ και δεν του λείπει τίποτα.
Η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή.
Στα μείον, είναι τα ηχεία του (ψιλοαπαράδεκτα, τενεκέδες), ο όγκος του και το βάρος.
Ναι μεν είναι φορητός, αλλά όχι και για να τον κουβαλάς συνέχεια.

Reaction score
1
Ο Acer aspire 5672 πως σας φένεται συγριτικάμε τον turbo x?
Έχει κανεις Αcer laptop ακούω οτι η αντιπρωσωπεία τους δεν είναι καλή.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Μακρυά από ACER. Αν πάθει το παραμικρό πάει για service Ιταλία...

Δείτε και τα Notebooks που φτιάχνει το e-shop. Έχουν πάρει 2-3 γνωστοί και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει το παραμκρό...

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:

Δείτε και τα Notebooks που φτιάχνει το e-shop. Έχουν πάρει 2-3 γνωστοί και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει το παραμκρό...
ΠΛΑΙΣΙΟ και ESHOP εχουν πολύ καλά μασινάκια φορητά.

Το βασικό είναι μονοι τους τα στηνουν και αν παθουν νατι μονοι τους τα ξεστήνουν. Αυτο είναι το Α-Ω αφου μαξιμουν wait time 2-3 μερες μονο.

Αν πάρεις SONY εχεις μεν Rolls Royce αλλά μολις χαλάσει πάει Βέλγιο ή Γερμανία νομίζω οποτε βαζεις μηνα για περίμενε!!!

Reaction score
1
Σπύρος Μπλάτσιος said:

Το ξέρω ρε γαμωτο για τα acer οτι δεν έχουν service.Κρίμα γιατι είναι σε χαρακτηριστικά φοβερά.
Μάλλον με βλέπω για turbo-x diablo. σίγουρα δεν έχουν ποιότητα σαν τα sony και HP αλλά είναι αποδεδειγμένα το service τους πολύ καλό.
Και η αλήθεια είναι οτι έχουν απ'όλα τα καλούδια.

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί πολύ με CPU ποιόν θεωρείτε καλύτερο για multimedia τον AMD turion ή τον intel dual core?

Reaction score
807
Σιγουρα ο core duo.Αλλα συγκεκριμενα ο diablo εχει μαπα οθονη.Τετραγωνη 15αρα με μονο 1024χ768 ειναι απλα απαραδεκτα χαρακτηριστικα για λαπτοπ της εποχης.
Το sirus που σου προτεινα εχει 64bit turion (μονοπυρηνος αντιστοιχος centrino) και HD monitor 1920x1200 !!!
Στα χρηματα του ειναι φοβερο!Επισης το οτι οι core duo ειναι καλυτεροι σε multimedia, δεν σημαιναι και καλα οτι οι centrino/turion ειναι για τα μπαζα.Μια χαρα τα καταφερνουν.

Reaction score
164
vadergr said:
1)Εχουν μακραν το καλυτερο service.Αν χαλασει το λαπτοπ σου σε 3 μερες το πολυ θα το εχεις πισω (Για μενα δεν υπαρχει πιο σημαντικο πραγμα για τους φορητους)
Αν το service και η εγγύηση είναι πρωτεραιότητα, τότε κοίταξε προς Dell. Εγγύηση 3 ετών, On site, με 24ωρη ανταπόκριση. Φίλου του 'εστειλαν τεχνικό από Αθήνα σε Ρόδο για να αλλάξει το m/b...
Με τα Turbo-X ξενέρωσα όταν είδα κάτι στραβά κολλημένα και μισοξεκολλημένα αυτοκόλλητα...

Reaction score
1
Που μπορώ να δω τα dell?
Το πλαίσιο δεν τα έχει αν δεν κάνω λάθος.
Είναι καλά σε σχέση τιμής/απόδοσης?

Reaction score
453
unforgiven said:
vadergr said:
Αν το service και η εγγύηση είναι πρωτεραιότητα, τότε κοίταξε προς Dell. Εγγύηση 3 ετών, On site, με 24ωρη ανταπόκριση. Φίλου του 'εστειλαν τεχνικό από Αθήνα σε Ρόδο για να αλλάξει το m/b...
Με τα Turbo-X ξενέρωσα όταν είδα κάτι στραβά κολλημένα και μισοξεκολλημένα αυτοκόλλητα...
Πιστεύω ότι τα αυτοκόλλητα είναι το μόνο πράγμα που έχει βάλει χέρι το πλαίσιο.
Παίρνει έτοιμο το μηχάνημα και βάζει ένα αυτοκόλλητο της πλάκας, το οποίο το ξεκόλλησε ήδη ο φίλος. Ούτως ή άλλως ήταν εσωτερικό κάτω από την οθόνη.
Όσο για τα dell, επειδή χρησιμοποιώ στην δουλειά desktop έχω την χειρότερη άποψη για τις motherboard που χρησιμοποιεί.

Reaction score
164
Dell δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορείς να δεις σε μεγάλη ποικιλία. Δες στη www.dell.gr, πάρε τους και κανένα τηλέφωνο.
Για τα Dell γενικά ακούγονται μουρμούρες για τα desktop, αλλά τα laptop είναι κορυφαία, ιδίως στο χώρο των γραφικών και video (από τα ελάχιστα με πιστοποίηση workstation από την Alias Wavefront και με Quadro κάρτες γραφικών)

Reaction score
14
τα DELL τα πουλάνε σε κανένα μαγαζί?

Η είναι μόνο τηλεφωνικές πωλήσεις στύλ σακογούρουνο!!!

Reaction score
164
Τα Dell δεν πωλούνται σε καταστήματα. Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει showroom στο Μαρούσι, στο ύψος της Κηφισίας.
Το δικό μου το αγόρασα με τη μέθοδο "γουρούνι στο σακί, αλλά γουρούνι με τεχνικές προδιαγραφές" και δεν το ματάνοιωσα καθόλου :)

Reaction score
1
Παιδιά πήγα σήμερα στο "πλαίσιο" και βρήκα έναν γνωστό στις πωλήσεις laptop και μου είπε πράγματι οτι acer.sony για service πάνε
εξωτερικό. Ο χρόνος επιστροφής τους απο κει είναι απο 8 μέρες εως και 1 μήνα (για τα acer κυρίως).
Ομως τι να πω οτι ξετρελάθηκα με την ποιότητα κατασκευής του acer και του tyrbo-x? ? Ψέματα θα είναι.
Εβλεπες το sony και όλα τα άλλα ήταν σαν Ψεύτικα...Φοβερή ποιότητα :shock: Εκπληκτική οθόνη!! Αλλά και τα 1800Ευρώ διόλου ευκαταφρόνητα.
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου στα acer και tyrbo-x ήταν η αίσθηση του πληκτρολόγιου.Ήταν πολύ soft και κάθε φορά που πατούσες ένα πλήκτρο νόμιζες οτι θα ξεκουμπώσει το πλήκτρο,άσε που λύγιζε όλο μαζί το πάνελ των πλήκτρων.
Παρόλα αυτά το acer 5672είναι πολύ φορτομένο και πολλά υποσχόμενο στα 1200 ευρώ.
Τι να σας πω μπορει να μου την καρφώσει και να "χτυπήσω" το sony!
Δεν ξέρω τι να κάνω----- ίσως θα έπρεπε να κάνω λίγο υπομονή. :(

Reaction score
5
Η Dell είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως σε κατασκευή υπολογιστών. Λειτουργεί με το μοντέλο 'mass customisation' & '1-to-1 marketing'.
Είναι από τις λίγες (ή ίσως η μόνη) που βγάζει κέρδος από αυτό που κάνει. Πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν το επιχειρηματικό της μοντέλο, αλλά απέτυχαν (Gateway). Άλλοι βγήκαν από την αγορά (IBM).

Αυτά τα εισαγωγικά για να πω ότι, η Dell δεν λειτουργεί μαγαζιά με βιτρίνες, αλλά βασίζεται στις καλές τιμές και στα καλά συστήματα που πουλάει μέσω internet ή μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών. Το πρώτο Dell laptop που πήρα το παρήγγειλα μέσω internet πριν 7 χρόνια περίπου.

Θεωρώ και άλλες μάρκες καλές, όπως HP, IBM (παλιά). Η Sony είχε πάντα overpriced laptops, με αδύναμες κάρτες γραφικών που προσπαθούσε να περάσει για multimedia capable...

P.S.: Δεν έχω μετοχές της Dell (δεν θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς πλέον...)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale