Νotebook TURBO-X εσείς τι λέτε?

Reaction score
5
Καλό φαίνεται, αν και δεν είναι πολύ portable, 3.2 kg είναι αυτά, χωρίς το τροφοδοτικό πάντα...
Για το τιμολόγιο που λες, έχεις κάνει τα χαρτιά για εισαγωγές χωρίς ΦΠΑ από Ευρώπη;

Reaction score
1
Δεν με απασχολεί που είναι βαρύ...έτσι κι αλλιώς το θέλω σαν desktop replacement.
Απο το tecknikdirekt οταν αγοράζεις αν τους πεις οτι διαθέτεις corporate VAT (που σημαίνει επαγγελματικό ΑΦΜ) σου ζητάν τα στοιχεία και στην αναγραφόμενη τιμή σου αφαιρούν το 16% που είναι ο Γερμανικός ΦΠΑ.
Οταν το μηχάνημα έρχεται Ελλάδα δεν δασμολογείται γιατί προέρχεται απο χώρα ΕU 8)
Eτσι το ελληνικό δαιμόνιο δεν χάνει καιρό και έυκολα βρίσκεις έναν κολλητό σου με οτιδήποτε μαγαζί η ελεύθερο επαγγελματία,..δίνεις το ΑΦΜ του και τα στοιχεία του για να κοπει εκεί το τιμολογίο και τόπο παραλαβής το σπίτι σου.
Όταν παραλάβεις τα πράγματά σου του δίνεις το τιμ/γιο να το βάλει στην δήλωσή του και εσύ έχεις γλιτώσει το 16% ανώδυνα!!!

TRUST ME I DID IT IT WORKS!!!

Reaction score
5
Υποθέτω βέβαια πρέπει να βρεις κάποιον που θέλει να παρουσιάζει έξοδα, και πληρώνει πολύ ΦΠΑ σε προμηθευτές κλπ. Αν δεν πληρώνει περισσότερο ΦΠΑ από ότι φέρνει, τότε δεν του χρησιμεύει το έξοδο αυτό.

Reaction score
14
savvas said:
Δεν με απασχολεί που είναι βαρύ...έτσι κι αλλιώς το θέλω σαν desktop replacement.
Απο το tecknikdirekt οταν αγοράζεις αν τους πεις οτι διαθέτεις corporate VAT (που σημαίνει επαγγελματικό ΑΦΜ) σου ζητάν τα στοιχεία και στην αναγραφόμενη τιμή σου αφαιρούν το 16% που είναι ο Γερμανικός ΦΠΑ.
Οταν το μηχάνημα έρχεται Ελλάδα δεν δασμολογείται γιατί προέρχεται απο χώρα ΕU 8)
Eτσι το ελληνικό δαιμόνιο δεν χάνει καιρό και έυκολα βρίσκεις έναν κολλητό σου με οτιδήποτε μαγαζί η ελεύθερο επαγγελματία,..δίνεις το ΑΦΜ του και τα στοιχεία του για να κοπει εκεί το τιμολογίο και τόπο παραλαβής το σπίτι σου.
Όταν παραλάβεις τα πράγματά σου του δίνεις το τιμ/γιο να το βάλει στην δήλωσή του και εσύ έχεις γλιτώσει το 16% ανώδυνα!!!

TRUST ME I DID IT IT WORKS!!!

Σάββα σε παρακαλώ στείλε μου τα στοιχεία του φίλου σου καθώς και το ΑΦΜ γιατί θα τον χρειαστώ σε κάτι....

Στείλε pm ή επικοινώνησε μαζί μου. (Ζήτα τον τον Διευθυντή της Σ.Δ.Ο.Ε. στο Τελωνείο Πειραιά).
Θα είμαι στο γραφείο μου μέχρι τις 5μ.μ.

Φιλικά.!! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
164
savvas said:
...θα σου βγει πιο επώδυνα όταν γίνει διασταύρωση στοιχείων και ο φίλος σου σε κυνηγάει για το πρόστιμο...

Reaction score
1
Έχω την εντύπωση οτι λιγα γνωρίζετε για τα φορολογικά αυτής της χώρας!!

Αυτή η "διαδικασία" που περιγράφω είναι καθ'όλα νόμιμη και με τις ευλογίες του κράτους δεν εμπεριέχει καμία απολύτως παρανομία ή παρατυπία.

Πρίν κάνω οτιδήποτε ρώτησα τον πρών Έφορα Κεφαλαίου του Πειραιά (με αρχικά ονόματος Τ.Τ.) άν σου λέει κάτι αγαπητέ giotamike :wink:

Reaction score
164
savvas said:
Έχω την εντύπωση οτι λιγα γνωρίζετε για τα φορολογικά αυτής της χώρας!!

Αυτή η "διαδικασία" που περιγράφω είναι καθ'όλα νόμιμη και με τις ευλογίες του κράτους δεν εμπεριέχει καμία απολύτως παρανομία ή παρατυπία.

Πρίν κάνω οτιδήποτε ρώτησα τον πρών Έφορα Κεφαλαίου του Πειραιά (με αρχικά ονόματος Τ.Τ.) άν σου λέει κάτι αγαπητέ giotamike :wink:
Ρώτησα τον υπεύθυνο ΦΠΑ και ήταν κατηγορηματικός: Αν δεν έχεις κάνεις έναρξη ενδοκοινωτικών συναλλαγών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

GTX

Reaction score
39
savvas said:
Όταν λες καθ'όλα νόμιμη ενοείς οτι το να περνάει τα δικά σου έξοδα για δικά του ο φίλος σου είναι νόμιμο????
Δε νομίζω ε???

Το πρόστιμο πάντως είναι πολύ επίφοβο αν δεν έχει δηλωθεί σωστά η εισαγωγή. Πρέπει να έχει ανοιχτεί και λογαριασμός στο intrastat που είναι στατιστική υπηρεσία που ουσιαστικά διασταυρώνουν τα ενδοκοινωτικά τιμολόγια οι εφορίες!

Και επί του θέματος και γω πιστεύω οτι τα Dell είναι πολύ τίμια μηχανάκια. Με laptop της Dell δεν έχω δουλέψει πολύ, αλλά την έχω σε εκτίμιση σαν εταιρία. Στα desktop αν έπαιρνα ποτέ έτοιμο pc θα ήταν Dell (δε παίζουν πιο αθόρυβα). Πάντως turbo-x πολύ δύσκολα θα έπαιρνα, τι να το κάνω το καλό service, το θέμα είναι να μη το χρειαστεί καθόλου!

Reaction score
1
Όταν λες καθ'όλα νόμιμη ενοείς οτι το να περνάει τα δικά σου έξοδα για δικά του ο φίλος σου είναι νόμιμο????
Δε νομίζω ε???

Το πρόστιμο πάντως είναι πολύ επίφοβο αν δεν έχει δηλωθεί σωστά η εισαγωγή. Πρέπει να έχει ανοιχτεί και λογαριασμός στο intrastat που είναι στατιστική υπηρεσία που ουσιαστικά διασταυρώνουν τα ενδοκοινωτικά τιμολόγια οι εφορίες!

Γιατί δηλαδή το να τρώει με την παρέα του ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και να χρεώνει τον λογαριασμό στην επιχείρηση του σαν "επαγγελματικό δείπνο" είναι νόμιμο?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!
Είναι όμως αποδεκτό απο το κράτος και ενώ γνωρίζει οτι όλοι το κάνουν το παραβλέπει ή καλύτερα δεν μπορεί να το ελεγχει με ένομα μέσα.

Όσο δε για το intrasat πρέπει να γνωρίζεις οτι είναι καταχωρημένοι όλοι οι ελληνικοί φορείς που διαθέτουν επαγγελματικό ΑΦΜ και επιτρέπονται οι εισαγωγές και εξαγωγές όλων των προϊόντων (εκτός αλκοολ,καπνού και μηχανοκίνητων) σε όλο το φάσμα της ΕU.

GTX

Reaction score
39
savvas said:
Γιατί δηλαδή το να τρώει με την παρέα του ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και να χρεώνει τον λογαριασμό στην επιχείρηση του σαν "επαγγελματικό δείπνο" είναι νόμιμο?
Εγώ δεν είπα οτι είναι νόμιμο!!! Εσύ ομως είπες οτι είναι καθ'όλα νόμιμο κάτι που δεν είναι. Το αν γίνεται ή όχι δεν αλλάζει τη νομιμότητα του.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.690
Members
38.733