Ξέρετε κανένα Πρόγραμα Κατασκευής Επίπλων?

Reaction score
1
Ψάχνω για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές επίπλων κουζίνας και σου φτιάχνουν 3D αναπαράσταση μια κουζίνα υπο κατασκευή.
Αυτά τα προγράμματα είναι πολύ σπάνιο να τα βρείς σε κόπια στο εμπόριο ή στο internet γιατί δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό.
Αν έχει κάποιος κάτι υπ'όψιν του η διαθέτει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα ας μου στείλει ένα pm.
Δεν με ενδιαφέρουν τα προγράμματα γενικής τρισδιάστατης σχεδίασης όπως το autocad ή άλλα cad/cam αλλά αυτό που περιγράφω παραπάνω.
Αυτό γιατί τα συγκεκριμένα προγράμματα των σχεδιαστών κουζίνας έχουν στις database τους όλα τα προφίλ πορτών και ντουλαπιών,όλα τα είδη ξύλου σε όλα τα χρώματα και όλα τα σχέδια πάγκων κουζίνας των γνωστών εταιριών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
0
Απάντηση: Ξέρετε κανένα Πρόγραμα Κατασκευής Επίπλων?

Με το 3D STUDIO MAX (3ds max) και μερικα εξτρα templates μπορεις να κανεις ΠΑΠΑΔΕΣ και να πεφτουν τα ματια και το στομα ολων. Ειναι δυσκολο προγραμμα στην αρχη. Για πιο ευκολο δοκιμασε κατι στο στυλ του 3D Home Architect Home Design kai to poly kalo 20-20 Kitchen Design

Reaction score
1
Έχω δοκιμάσει γύρω στα 10 προγράμματα, μεταξύ των οποίων η Εστία και το Autocad (με το ειδικό extension για cabinets).

Το καλύτερο που βρήκα (συνδυασμός ευκολίας χρήσης, βιβλιοθήκης, ταχύτητας και ποιότητας rendering) είναι το kitchendraw.

Σου δίνει 30 ώρες χρήσης οι οποίες - παρότι φαίνονται λίγες - είναι αρκετές για 2-3 κουζίνες. Το χρησιμοποιούν πολλοί freelancers κουζινάδες και η βιβλιοθήκη του είναι συμβατή με τις διαστάσεις που χρησιμοποιούνται στην Ελληνική αγορά. Εχω δουλέψει το 4.3 και το 4.5. Στο site υπάρχει το 5.0 το οποίο δεν έχω δει.

Εάν σκέφτεσαι κουζίνα από το ΙΚΕΑ (δε στο συνιστώ), τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι σε αφήνει να σχεδιάσεις τη κουζίνα μόνος σου σε κάποιο από τα τερματικά που έχει το κατάστημα. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση αλλά δεμένο με τα κουτιά του ΙΚΕΑ, δεν είναι δηλαδή γενικής χρήσης.

Reaction score
1
ΟΚ
παιδιά με καλύψατε!!!
Βασικά φίλε zoglair είπες την μαγική λέξη "εστία" αυτό το πρόγραμμα έψαχνα να βρώ και δεν ήξερα το όνομά του(κάπως δηλαδή το ψιλοθυμόμουν αλλά δεν ήμουν σίγουρος).
Με αυτό είχα δει τον κατασκευαστή της κουζίνας μας, να την φτιάχνει και εντυπωσιάστηκα!!
Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο αλλά δεν ψάχνω αποκλειστικά το καλύτερο γιατί φοβάμαι οτι θα είναι και το πιο δύσχρηστο.
Θα δοκιμάσω αρχικά το kitchendraw και μετά όλα τα προαναφερθέντα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ξέρετε κανένα Πρόγραμα Κατασκευής Επίπλων?

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Πολύ χρήσιμη πηγή.

Reaction score
4
Ρε παιδιά έχουν στην δουλειά το 1992 της Infowood και μου έχει βγάλει την πίστη.
Ενώ υποτίθεται ότι έχει χίλιες δυο λειτουργίες το χρησιμοποιώ μόνο για την τριδιάστατη παρουσίαση όπου και εκεί χωλένει σε σχέση με εξειδικευμένα προγράμματα για αρχιτεκτονικά rendering. Ψάχνω να βρω πως να κάνω custom ντουλάπια ή να βάλω δικά μου χερούλια και είναι όλα πολύ δύσκολα και στην υποστήριξη κάνουν τους κινέζους.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ελληνικό forum υποστήριξης να βρίσκουμε άκρη...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos