Ξαναχορεύοντας με τα Tannoy του Mac..συντροφιά με τον Yamaha!

Reaction score
51
Χθές το Σαββατο είχα την τιμή να φιλοξενηθώ στην οικία του Γιώργου Αναμουρλίδη και να εντυπωσιατώ από τα όμορφα και εξαιρετικά ηχητικά σύνολα του συντονιστή της κατηγορίας.
Μαζί μου κατα παράκληση και του Mac ο δικός μου τελικός ο ψηφιακός Yamaha MX-D1.

Ο Γιώργος με την εξαιρετική ευχέρεια που τον διακρίνει μέσα σε ένα κυκεώνα από πολύτιμα και εξαιρετικά καλώδια, συνέδεσε τον Yamaha με κάποια balanced είσοδο του προενισχυτή του και τον ανάψαμε να ζεσταίνεται ενώ ξεκινήσαμε τις ακροάσεις με τον δικό του τελικό και τα εξαιρετικά Tannoy.
Ξεκινώντας και φθάνοντας γρήγορα σε πολύ ψηλα δυναμικά κατέφθασε και ο φίλτατος Andrew, ενώ κάποιος φίλτατος "administrator" μετά ετέρων συνδαιτημόνων του, δεν μπόρεσε να έρθει διότι αντελήφθην ότι τον επερίμενε "σκουπόξυλο"!!!

Αφήνοντας τα σχόλια και παραθέτοντας κάποιες photo της βραδυάς, θα επιστρέψω αργότερα για περαιτέρω σχόλια!!!

Συνδέοντας τον Yamaha!!

O McIntosh σε υψηλότατες στάθμες!!!

Ο Andrew μάλλον προσπαθεί να γλυτώσει από το woofer των Tannoy!!!

Εδώ παρακαλείται ο Andrew να βάλει λεζάντες! :mrgreen:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εγω σκουποξυλο? :lol:
Αφου σου ειπα πως δεν ειχα δει τα παιδια μου μια εβδομαδα και ειχα τυψεις.
Σε αυτο βεβαια φταινε και Κοψ με τον g.kar και τον..."αγνωστο" οι οποιοι ηρθαν και με παρελαβαν εκτακτως για γυμναστικη...σιαγωνων :lol:
Μετα την μασα , τα παγωτα ,και τοσο γελιο που να ερθω ο ερμος? :mrgreen:

Reaction score
3
Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω είναι ότι ο μουσικο γιατρός μας,αρέσκεται στο να ακούει δυνατότερα απο εμένα.
Εγώ ακούω δυνατά,όμως μόλις εχθές καταφέραμε να τερματίσουμε τα αυτιά μας και να βάλουμε πρώτη φορά σε λειτουργία το σύστημα soft clipping του τελικού,όπου σημαίνει κάτι τις περισσότερο απο 800 watt rms!!!...,δηλαδή με απλούς υπολογισμούς :roll: γύρω στα 120 db!!!..... :shock: :shock: :shock: :smile:

Doc,θα μου γκρεμίσεις το σπίτι... :smile: :lol: :lol: :lol:
Ακόμη μπορώ να πώ,ότι με τον YAMAHA,περάσαμε και τα 120db... :twisted: :twisted: :twisted: .
Λέτε να μας γράψει η τροχαία για υπερβολική ταχύτητα?... :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3
Ακόμη θέλω να ευχαρίστω για την τιμή που μου έκαναν ο Γιώργος Σάμπαλης ο οποίος έφερε και τον ενισχυτή του,καθώς και τον Andrew,ο οποίος σιγά σιγά "στρώνει",αφήνοντάς με πολλές φορές έκπληκτο με τις εύστοχες παρατηρήσεις του. :smile: :D :D
Τους άλλους,γνωστούς και άγνωστους,θα τους τιμωρήσω άλλη φορά... :smile: :lol:,γιατί πήγαν για τσιμπούσι,χωρίς εμένα... :wink: :lol:

Reaction score
51
Εγω σκουποξυλο? :lol:
Αφου σου ειπα πως δεν ειχα δει τα παιδια μου μια εβδομαδα και ειχα τυψεις.
Σε αυτο βεβαια φταινε και Κοψ με τον g.kar και τον..."αγνωστο" οι οποιοι ηρθαν και με παρελαβαν εκτακτως για γυμναστικη...σιαγωνων :lol:
Μετα την μασα , τα παγωτα ,και τοσο γελιο που να ερθω ο ερμος? :mrgreen:
Κατ'αρχάς εγώ δεν είπα κάν ο Αντρέας Κ!!! :mrgreen: :mrgreen:
Κατα δεύτερον λόγον ποιός είπε πως τα παιδιά δεν κρατούν..σκουπόξυλο!!! :mrgreen:
Εμένα ο...μικρός μου από τώρα..εκαπιδεύεται! :roll:

Εντυπώσεις!!!
Εχω την εντύπωση πως έφυγα ικανοποιημένος με την απόδοση των McIntosh και Tannoy, μιά και ακούσαμε αρκετούτσικα δυνατά!!!! :mrgreen:
Για κάποιο περίεργο λόγο η γυναίκα μαου ακόμα και σήμερα επιμένει πως όταν γύρισα χθές το βράδυ.. δεν απαντούσα στα λεγόμενα της, λες και δεν άκουγα ρε παιδί μου! :roll: :mrgreen:
Πάντως πραγματικά χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω τον George, έχει ένα εξαιρετικό ηχείο το οποίο σε μεγαλύτερο λίγο χώρο θα παρουσίαζε το μεγαλείο ενός τεράστιου χαμηλού που δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί απλόχερα στον χώρο του! Ομως σε απίστευτες για τα αυτιά μας εντάσεις, ο ήχος δεν μας κούρασε και δεν αισθανθήκαμε σημεία παραμόρφωσης άσχετα άν ο McIntosh άναψε πορτοκαλλί!
Απο κεί και πέρα τα Tannoy δείχνουν ένα τεράστιο σώμα στα μεσαία και μία λαμπρότητα έντονη που δεν κουράζει.
Εντύπωση μου έκανε ο δικός μου τελικός που μετά από 1 ώρα ζεστάματος άλλαξε (ως γνωστόν) χαρακτήρα και οδήγησε τα ηχεία με μεγάλη δύναμη και τα έφτασε σε απίστευτες ηχητικές στάθμες.
Περιμένοντας την κριτική του Mac για το θέμα αυτό θέλω να αναφέρω μόνο πως:
Ο Yamaha θέλει πολλές ώρες για να αναδειχθεί, και μπορεί να οδηγήσει (απ'οτι έχω μέχρι τώρα δεί) σχεδόν τα πάντα!
Το δικό μου συμπέρασμα απο την βραδυά είναι πως πραγματικά ο βαθύς στόχος κάθενος απο εμάς, είναι η Ικανοποίηση που και γώ έχω, πως τα μηχανήματα που με τόσο κόπο αποκτήσαμε Ταιριάζουν μεταξύ τους στον Χώρο μας και προσφέρουν αυτήν την Μουσική Απόλαυση που τόσο περιμέναμε, σε μας, την οικογένεια μας και τους φίλους μας!!
Ευχαριστώ των κο και την κα Αναμουρλίδη για την φιλοξενία και ...επιφυλάσσομαι! :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπράβο παιδιά πολύ ωραία φαίνονται τα πράγματα. Εκείνο το καλό παιδί μόνο, γιατί να το κουφάνετε, τι σας φταίει?... :lol: :lol:

p.s. Γιατρέ μου κατά την ταπεινή μου άποψη ο yamaha στο σπίτι σου όχι μόνο πρέπει πάντα να είναι στην πρίζα, αλλά να είναι πάντα σε λειτουργία (ΟΝ), ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ. Ο ήχος αλλάζει ριζικά μετά το πρώτο 24ωρο... :wink:

Reaction score
0
Απο που να ξεκινησω!!
Καταρχην , απ' τα περιβοητα Τannoy που μαζι με τα μηχανηματα της εταιριας που "βαφτισαν "τον Γιωργο Αναμουρλιδη
με καναν να καταλαβω τι εστι ματσαρισμα ,υψηλη ποιοτητα στον ηχο και τελικα τι σημαινει στην πραξη hi-end.
Επισης χτες διαπιστωσα και τι σημαινει Ενταση!:lol:
Και μιας και ανεφερα την ενταση η λεξη αυτη με παραπεμπει συνειρμικα κατευθειαν στο το μικρο τερας που ειχε φερει μαζι του ο doc .
Τον Yamaha MX-D1.
Αν δεν τον ακουγα με τα ιδια μου τα αυτια δεν θα πιστευα οτι αυτο το μικρο μαυρο κουτακι κρυβει μεσα του ΤΟΟΟΟΟΣΗ Δυναμη.
Το εβλεπες διπλα στα Τannoy και ελεγες "οπου να'ναι θα το ξεζουμισουν".
Αλλα Φευ.Το μικρο μαυρο τερας, οσο ρευμα ζηταγαν οι ρουφιχτρες Tannoy ,χαλαρα το εδινε και τους ελεγε κιολας "εχω κι αλλο". :lol:
Για soft clipping του MX-D1 δεν ξερω ,το μονο που ξερω ειναι οτι το Yamahaκι ειναι μικρο στο ματι μεγαλο στις εντασεις. :lol:
Βεβαια, ακουστικα ο ηχος Yamaha -Tannoy ηταν λιγο τραχυς, ποιο δυνατος και με περισσοτερη σκληραδα .
Οσο περναγε η ωρα ομως αλλαζε και η ηχητικη του συμπεριφορα ως προς το πιο γλυκο.
Δεν ειχε την γλυκα και το δεσιμο του Mcintosh-Tannoy.
Ομως ,απ΄οτι μας ειπε και ο doc το τερατακι ματσαρεται με λαμπατο προενισχυτη και το αποτελεσμα ειναι "σιροπι". :D
Για μενα χτες ηταν πραγματικα, "εμπειρια".

Επισης απο χτες αρχισα να πιστευω και γω στους "μυθους " του hi end.
Πραγματα που συνηθως εβλεπα με σκωπτικη ματια ,μετα το χθεσινο περιστατικο θα αρχισω να πιστευω και στα φαντασματα του ηχου.
Ζητησα απ τον mac καποια στιγμη να ακουσω τα tannoy με βινυλιο.
Και μιας και ειχαμε και "φρεσκο υλικο" απ την επισκεψη στο festival βινυλιου ηταν καλη ευκαιρια να δουλεψει η βελονα.
Βαζοντας για δευτερη φορα το Aqualung ο mac προσθεσε
- μετα απο δικη μου ερωτηση,παρακινηση τυπου "τι κανει αυτο ,κανει τιποτα mac;σιγα μην κανει!!" -
στο πλατω ενα στογγυλο χαρτι με κομματακια φελλου και μια ζελατινα πανω απο την ετικετα του βινυλιου.
Δεν πιστευα στα αυτια μου!!! :shock: :shock: :shock:
Καθαρισε ο ηχος .
Εγινε πιο αναλυτικος .
Με ενα κομματι χαρτι .
Και μαλιστα η διαφορα ηταν πολυ εντονη.
Μονο κουφος δεν θα την καταλαβαινε. :shock:
Τελικα καλυτερα να μασας παρα να μιλας.(οπως λεει και ο teacher). :wink:
Τι ηταν αυτο τελικα ρε mac;
Αμα δω και κανενα "θαυμα" με στρωμενα καλωδια εχω φυγει για Αγιο Ορος με γραμμοφωνο του Berliner .:mrgreen:

Ps.Μac το ρεκορ ειναι 75.Ποτε θα το σπασουμε;;;; :lol:

Reaction score
3.468
Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να έρθω, γιατί ως γνωστόν από τότε που μου αφαίρεσαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου δεν μπορώ να μετακινηθώ εύκολα.
Αρκέστηκα μόνο στην πρωϊνή μας συνάντηση, δηλ. στην έκθεση βινυλίου, με Αναμουρλίδη και Γ.Κοψ., καθώς και στην απογευματινή με εκλεκτούς φίλους από το φόρουμ.

MAC, το σύστημά σου το έχω ακούσει και δεν είχα καμία αμφιβολία για τον νικητή της βραδειάς.
Ο νικητής όπως πάντα είναι οι φίλοι μας και η καλή παρέα. Τα συστήματα αλλάζουν εύκολα, οι φίλοι μας είναι αναντικατάστατοι.

Σχετικά με την ακρόαση, εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω πως ακούστηκαν οι ενισχυτές σε χαμηλές εντάσεις 70-85 db maximum.
Ποιος ενισχυτής είχε τις φυσικότερες χροιές ?

Επίσης θα ήθελα να μάθω γιατί όλοι όσοι χρησιμοποιούν ψηφιακούς ενισχυτές ή class D, θέλουν λάμπα στην προενίσχυση ?
Τι είναι αυτό που προσθετει/αφαιρεί στην/από την μουσική η λάμπα ?

Ο Andrew εξέφρασε μια άποψη που εμένα κάπως με προβληματίζει για το πως ακούστηκε ο Yamaha.

Πολυ καλή η παρουσίαση της συνάντησης, με φωτογραφίες, χιούμορ και καλή διάθεση.

Και ένα ακόμα ερώτημα. Νηστικοί ακούγατε μουσική ρε παιδιά ?

Reaction score
51
.........
Σχετικά με την ακρόαση, εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω πως ακούστηκαν οι ενισχυτές σε χαμηλές εντάσεις 70-85 db maximum.
Ποιος ενισχυτής είχε τις φυσικότερες χροιές ?

Επίσης θα ήθελα να μάθω γιατί όλοι όσοι χρησιμοποιούν ψηφιακούς ενισχυτές ή class D, θέλουν λάμπα στην προενίσχυση ?

Ο Andrew εξέφρασε μια άποψη που εμένα κάπως με προβληματίζει για το πως ακούστηκε ο Yamaha.
...........
Και ένα ακόμα ερώτημα. Νηστικοί ακούγατε μουσική ρε παιδιά ?
-Ως προς το θέμα των χαμηλών εντάσεων κλπ, δεν νομίζω πως θα είμαι αντικειμενικός, διότι είπαμε πως ο Yamaha είχε μόλις 1 ώρα ζεστός!
Σ'αυτή την θέση, σαφώς υπερείχε ο McIntosh και το matching του Mac είναι εξαιρετικό για τον χώρο του.
Στον δικό μου χώρο το σύστημα Tsakiridis Alexander-Yamaha-B&W 802 Nautilus, με τον Yamaha αναμένο συνεχώς (βλέπε Τσαρουχάς) ομολογώ πως το αποτέλεσμα είναι Υποκειμενικά γλυκύτατο!! Γιαυτό και επιφυλάσσομαι!!!
-Δεν έχω παράλληλες εμπειρίες με ψηφιακούς ενισχυτές, πέρα από του φίλου μου και μέλους του Aca Tony, για να υπερασπίσω την άποψη συνδυασμού λάμπας-ψηφιακού τελικού!!!, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι σαφώς υπέρ!!!!
-Οσον αφορά το φαγητό (εγώ εδήλωσα δίαιτα)!!!, παρά τις πολλαπλές και φιλόξενες προτάσεις της οικοδέσποινας!!!
Αν και πιστέψτεμε σε τέτοια δυναμικά μάλλον χρειάζεται αυξημένη αιθυλική αλκοόλη στο αίμα και όχι γλυκόζη!! :mrgreen: :mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Πόσο σίγουρος είσαι ότι η λάμπα χρειάζεται για να καλύψει μια κακία του ενισχυτή και όχι των ηχείων? :wink:

Reaction score
3
Αρχίζω ανάποδα.
Ο Doc, μας πήρε στον λαιμό του για φαγητό,λόγω δίαιτας... :smile:
Την βγαλαμε μόνο με ξηροκάρπια και Γιάννη Περιπατητή.

Οι σχετικές παρατηρήσεις,σχόλια,κουτσομπολιά.
Κατ'αρχήν εκείνο που μας κέρδισε ήταν η καλή παρέα που κάναμε και τα διάφορα αστεία.
Δεύτερον όπως προανέφερα ο νέος Hi Endάς Andrew είναι σε καλό δρόμο.
Τρίτον,οτι βρήκα άνθρωπο που θέλει,που του αρέσει να ακούει πιό δυνατά απο εμένα... :lol:
Τέταρτον,ότι τα μικρά μεγέθη είναι το μέλλον... :wink:
Πέμπτον,ότι το σπίτι έχει γερά θεμέλια... :mrgreen:
Εκτον,ότι οι γείτονες ή έχουν κουφαθεί,ή απαξιούν να ασχοληθούν άλλο μαζί μου... :mrgreen:
Εβδομον,δεν κατάλαβα γιατί στα ενδιάμεσα διαλείμματα όπου δεν παίζαμε μουσική,φωνάζαμε για να συνενοηθούμε... :lol: :mrgreen:
Ογδοο,παίξαμε και με 1000 watt που βγάζει ο YAMAHA στα 4 ΩΜ για αρκετή ώρα και τα ηχεία δεν είπαν όχι.
Πόσα βατ να αντέχουν ακόμη άραγε? :mrgreen: :mrgreen:
Andrew,φθάσαμε μέχρι το 75 έτσι?επομένος μέχρι το 100 έχουμε και άλλα περιθώρια... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.468
- Πόσο σίγουρος είσαι ότι η λάμπα χρειάζεται για να καλύψει μια κακία του ενισχυτή και όχι των ηχείων? :wink:

Νίκο, μια ερώτηση έκανα για να μάθω. Δεν είπα ότι χρειάζεται λάμπα για να γλυκάνει ο ενισχυτής ή το ηχείο.

Reaction score
3.468
MAC, εσύ κανονικά χρειάζεσαι κι έναν κουφό δίπλα σου με remote control για να σου ρυθμίζει την ένταση.
Για να βρείς τη σωστή στάθμη θα κοιτάς το πόδι του κουφού. Μόλις αρχίσει το πόδι του κουφού να χτυπάει ρυθμικά στο πάτωμα με το tempo της μουσικής τότε θα έχεις ανακαλύψει ποια είναι η σωστή στάθμη ακρόασης για τα δεδομένα του χώρου σου. :lol:

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Ti είπες τώρα? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members