Ξανα απο την αρχή.(WIP)

Reaction score
29
Λοιπόν, κατέβασα απο το πατάρι τα απαραίτητα, για να αρχίσω να ξαναστήνω το home cinema.

Το παρόν θέμα θα δείχνει την πρόοδο καθώς και τις ερωτήσεις μου.

Ο εξοπλισμός αν και παλιότερος, θεωρώ οτι στέκεται τουλάχιστον με αξιοπρέπεια (η τουλάχιστον έτσι λεω στον εαυτό μου, για να μην αρχίσω τις αγορές σε δύσκολους καιρούς) :105:

Eνισχυτής AV :pioneer AX10
Προβολέας : Infocus ScreenPlay 7200 DLP
Κυρια ηχεία : B&W CDM 1-NT
Oλα τα υπόλοιπα ηχεία όπως και το sub είναι Klipsch
Πηγή : Πιθανόν το Philips 9600

H σύνδεση πηγής-προβολέα θα γίνει μέσω component κι αργότερα ίσως δοκιμάσω και HDMI->DVI

Oι ίντσες που λεω να παίξω θα είναι μεταξύ 100 και 120 ιντσες.

Μια φωτό του χώρου(o οποίος προφανώς είναι ανω κάτω) είναι παρακάτω.

1.jpg

Υπάρχει ελευθερία κινήσεων γενικά.

Η οθόνη σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα είναι DYI (γυψοσανιδα ή κάτι σε βαμένο mdf) και θα μπεί απέναντι στον τοίχο.

Ερώτηση.Επειδή θα βάλω και μαυρο πλαίσιο γύρω γύρω στην οθόνη, αυτό πόσο είναι καλό να το κάνω ? 5-10 πόντους ?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.546
Απάντηση: Ξανα απο την αρχή.(WIP)

Ερώτηση.Επειδή θα βάλω και μαυρο πλαίσιο γύρω γύρω στην οθόνη, αυτό πόσο είναι καλό να το κάνω ? 5-10 πόντους ?

To ιδανικότερο είναι όλος ο τοίχος που περισσεύει!:145:

Αν δεν γίνεται ή δεν σου αρέσει, 10 cm τουλάχιστον λέω εγώ.

Reaction score
29

Αμα θέλω γίνεται ολος ο τοίχος.

Αλλά αφενός είναι πολλές ιντσες (ισως δεν φαίνεται).Ισως και 130-140

Αυτο σημαίνει αφενός οτι θα υπάρχει ισως μεγάλη πτώση στη φωτεινότητα λογω μεγέθους και αφαιτέρου, επειδή καθήμενος τα αυτιά μου βρίσκονται στους 100 ποντους, θα πρέπει τα ηχεία να καλύπτουν την εικόνα στο κάτω μέρος πιθανόν.

Επίσης δεν είναι καλύτερο να υπάρχει μαυρο πλαίσιο γύρω γύρω ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Παρανόησες.Ιδανικά να είναι μαύρος όλος ο τοίχος που περισσεύει πέραν της οθόνης.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.546

Σωστά!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564

Από προσωπική πείρα, ο μαύρος τοίχος περιμετρικά της οθόνης είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά αν, όπως στην περίπτωσή μου, τον ντύσεις με μαύρο βελούδο

Reaction score
29

ΟΚ, οντως κατάλαβα άλλο.

Ναι το μαύρο βελούδο είναι μια λύση, ισως και πιο εύκολη απο το να βάψω τον τοίχο μαύρο.
Πως το προσαρμόζουμε στον τοίχο ?

Ελπίζω να μην το κολλάμε σαν ταπετσαρία, γιατί είπαμε εχω ελευθερία κινήσεων αλλά μη με κυνηγά κι η σπιτονοικοκυρά μετά :)

Y

Yiannis_B

Guest

....καλά...ελευθερία κινήσεων το λες τώρα αυτό? Εγώ νόμιζα ότι σε παίρνει να κάνεις τους τοίχους κεφαλοτύρι και να ρίξεις και καμιά μεσοτοιχία ..για άνεση χώρου βρε αδερφέ...:135:

Reaction score
29

Που ξερεις ? Με το νταπα-ντούπα που θα γίνεται εκεί μέσα μπορεί να γίνει κι αυτο :)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564

ΟΚ, οντως κατάλαβα άλλο.

Ναι το μαύρο βελούδο είναι μια λύση, ισως και πιο εύκολη απο το να βάψω τον τοίχο μαύρο.
Πως το προσαρμόζουμε στον τοίχο ?

Ελπίζω να μην το κολλάμε σαν ταπετσαρία, γιατί είπαμε εχω ελευθερία κινήσεων αλλά μη με κυνηγά κι η σπιτονοικοκυρά μετά :)
Πάρε τελάρα κόντρα πλακέ και κάρφωσέ το από την πίσω τους πλευρά με συρραπτικό. Πάντως τα τελάρα με κάποιο τρόπο (βίδωμα?) πρέπει να στερεωθούν στον τοίχο.

Reaction score
29

Σκέφτομαι και μια άλλη εναλλακτική και θέλω τη γνώμη σας.

Οπως βλέπουμε αριστερά στη φωτό, σκέφτομαι να φτιάξω ενα μεγάλο έπιπλο-οθόνη και να τοποθετηθεί εκεί.
Αυτό έχει το πλεονέκτημα οτι δεν χρειάζεται κανενός είδους επέμβαση (τρυπίματα) στον πέτρινο τοίχο, που θα ήταν και δύσκολο εξάλλου.Επίσης, έτσι πως το σκέφτομαι η οθόνη θα καλύπτεται γύρω γύρω απο μαύρο ξύλο, οπότε γλιτώνουμε και τις αντανακλάσεις.

Επίσης θα υπάρχει και μεγαλύτερη άνεση στην τοποθέτηση των κυρίως ηχείων, μιας και η οθόνη θέλω να ξεκινάει περίπου στος 80 πόντους, οπότε δεν θα καλύπτεται απο τα ηχεία τα οποία θα ανεβαίνουν μέχρι τους 100-105 ποντους

α)Υπάρχει λόγος να μην το κάνω αυτό ?
β)Αν γίνει έτσι η διαρρύθμιση, θα βλέπω περίπου απο τα 2.80 μέτρα, ενω οι ίντσες που βγάζει ο προβολέας απο τη διαθέσιμη απόσταση είναι γύρω στις 112 ίντσες με τέρμα ανοιχτό το φακό (εννοώ στην ευρυγώνια θέση του).Ας πούμε 110 ίντσες λοιπόν, για να μην πιέσω το φακό στα όρια.

Ειναι κοντινή η απόσταση λέτε ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564

Ο Infocus μπορεί να σου δώσει 110" από τα 3,63 μ. τουλάχιστον. Και αυτό μετρώντας την απόσταση φακού-οθόνης. Στα 2,8 μ. θα πάρεις 85". Αν προσθέσεις και τα 33 εκ. του βάθους του προβολέα, θα πάρεις 75". Άσε που δύσκολα θα ελεγθεί το φως που βγάζει σε τόσο κοντινή προβολή.

Όσο για το έπιπλο, αν η οθόνη βρίσκεται χωμένη μέσα, θα έχεις ανακλάσεις περιμετρικά, ακόμα κι αν το πλαίσιο είναι βαμμένο μαύρο. Μόνο με μαύρο βελούδο θα τις αποφύγεις.

Reaction score
29

Οχι ο προβολέας μπαινει στα 3.70 περίπου.
Εγω θα κάθομαι στα 2.80

Το έπιπλο θα μπορούσε εσωτερικά να ντυθεί με βελούδο πάντως.
Το έπιπλο είναι μια σκέψη για να στέκεται η οθόνη αυτόνομη χωρίς να πρέπει να τρυπίσω τον πέτρινο τοίχο που δεν είναι και λείος.

Reaction score
29

Και για να δείτε και τι εννοώ για το έπιπλο οθόνη, ιδού μερικά πρόχειρα σχέδια για να δείτε περίπου πως το σκέφτομαι.

Στα ράφια δεξιά αριστερά μπορούμε να τοποθετήσουμε τα blu ray δισκάκια μας.
Στο κάτω έπιπλο θα τοποθετήσω το κεντρικό κι απο κάτω τα μηχανήματα.

othoni2.jpg
othoni3.jpg
othoni4.jpg
othoni1.jpg

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Ωραίο φαίνεται!

Θέλει όμως πολλή προσοχή ώστε οι πιθανές αντανακλάσεις να μην καταστρέψουν την εικόνα.

Και οπωσδήποτε θα χρειαστεί μαύρο βελούδινο πλαίσιο τουλάχιστον 10 εκατοστών περιφερειακά του πανιού.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564

Έτσι μάλιστα. Δεν είναι καθόλου κακό. Υπολόγισε μόνο την απόσταση φακού-οθόνης και βρες από εδώ τις ίντσες της οθόνης που μπορείς να βάλεις.

Reaction score
29

Bγαίνει στις 110.
Απλά επειδή θα κάθομαι στα 2.80 δεν ξερω αν θεωρείται πολύ κονινή η απόσταση γι 'αυτες τις ιντσες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.564

Μια χαρά θα είσαι. Και προσπάθησε το κάτω πλαίσιο της οθόνης να βρίσκεται στος 70-75 πόντους από το έδαφος.

Reaction score
0
ψάχνω κ εγώ πως να βάλω ύφασμα στον τοίχο κ βρήκα στο δίκτυο αυτά: http://www.fabricmate.com/track_profile.php

μπαινοβγαίνει κ το πανί εύκολα για να το αλλάξεις ή να το πλύνεις αν χρειαστεί.
δεν έχω κοιτάξει αν υπάρχουν κ στην ελληνική αγορά.

Staff online

• abcd

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef