Ξανα απο την αρχή.(WIP)

Reaction score
766
Απάντηση: Re: Ξανα απο την αρχή.(WIP)

john γεια κ χαρα...

λοιπόν, για το πόσες ίντσες οθόνη ιδανικά θα πρέπει να πάρεις, θα σου πρότεινα να ρωτήσεις το κ. Καστρούνη...

ετοιμάζομαι και γω να βάλω σταθερή οθόνη και ψαχνόμουν εκεί γύρω στις 100+ ίντσες για να χω το wow effect της μεγάλης εικόνας...όμως για απόσταση πανιού-καναπέ 3μ που θα βλέπω, ο κ. Καστρούνης μου δήλωσε οριακά τις 96 ίντσες, αλλιώς θα χω διάφορα προβλήματα θέασης...η απόσταση πανιού προβολέα θα είναι και στη δική μου περίπτωση κοντά στα 4μ...
και παρόλο που ο κ. Καστρούνης θα επιμεληθεί του setup μου (καλιμπράρισμα κλπ), μου συνέστησε λιγότερες ίντσες για σωστότερη θέαση...

απλά μια φιλική επισήμανση, πριν προχωρήσεις...

Reaction score
29
Απάντηση: Ξανα απο την αρχή.(WIP)

Ελεγα για κάπου ανάμεσα 100-110.Οχι παραπάνω.
Ιδωμεν.Ουτως η άλλως επειδή η οθόνη θα είναι DIY και η κατασκευή θα είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, που θα είναι εύκολο να αλλάξουν οι ίντσες.

Προς το παρόν, είμαι στο ψάξιμο για το αν η κατασκευή είναι καλύτερο να γίνει απο ξύλο (mdf, μελαμίνη) ή γυψοσανιδα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Και για να είμαστε και σωστοί, πρώτα παίρνουμε την άδεια της σπιτονοικοκυράς, γιατί έτσι πρέπει όταν
το σπίτι είναι ξένο!!!

Reaction score
29

Εννοείται αυτό.

Αν και ούτως ή άλλως, οτι και να κάνω κινητό θα είναι και δεν θα επεμβαίνει στο σπίτι.
Τα μόνα πιο μόνιμα ίχνη θα είναι κάποιες τρυπούλες σε τοίχους για βάσεις, κλπ, αλλά αυτές είναι εύκολα επιδιορθώσιμες.

Reaction score
29

Λοιπόν αφου αγοράστηκαν και παρελήφθησαν βασικά στοιχεία του HC, ξεκίνησα δειλά την κατασκευή του.

Τελικά ξαναγύρισα στην αρχική μου σκέψη ως προς το στήσιμο (να στηθεί στο μήκος του δωματίου κι οχι στο πλάτος), μιας και εκτιμώ οτι θα έχω καλύτερο περιφερειακό ήχο λόγω μεγαλύτερων αποστάσεων των περιφερειακών.

Εδω είναι το έπιπλο που θα στεγάσει τα μηχανήματα, καθώς και το κεντρικό ηχείο.

Δυόμιση ώρες μας έφαγε για τη συναρμολόγηση, με 2 άτομα κι εναν...εργοδηγό (θηλυκού γένους).
Τελικά ολα καλά.Εδω το βλέπουμε στημένο.

DSC_0036.jpg

Επίσης παρελήφθησαν οι βάσεις για τα κύρια ηχεία (B&W CDM-1NT) κατασκευής Μιχάλη Μελίδη, στις διαστάσεις που ήθελα.Ωραίες βάσεις και περιποιημένες.

DSC_0037.jpg

Τοποθετήθηκαν πάνω στο έπιπλο ο ενισχυτής (Pioneer VSA-AX10) καθώς και το νέο απόκτημα, το Panasonic BDT-500

DSC_0039.jpg DSC_0038.jpg

Σήμερα το πρόγραμμα έχει στήσιμο των περιφερειακών, καθώς και ταβάνιασμα του προβολέα.

Φωτο θα ακολουθήσουν αύριο.

Reaction score
29
Απάντηση: Re: Ξανα απο την αρχή.(WIP)

Οι εργασίες συνεχίστηκαν χθες βράδυ.

Τοποθετήθηκαν τα surround ηχεία και ταβανώθηκε το προβόλι.

Επόμενο στάδιο, καλώδια και κανάλια.

DSC_0040.jpg DSC_0042.jpg DSC_0041.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef