Ξαφνικό πρόβλημα εστίασης σε D70 !!

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Λοιπόν όπως ξέρετε εχω μια D70 και ενώ λειτουργούσε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα εδώ και παραπάνω από 2 χρόνια, προχτές μου παρουσίασε πρόβλημα στην εστίαση!!

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τον 18-70 του κιτ, στα 18mm ο φακός εστιάζει όπου θέλει!!! Έκανα πολλά τεστ, και ο φακός εστιάζει πολύ πίσω από το θέμα!! Δε μιλάμε για πρόβλημα backfocus (που είχαν κάποιες μηχανές αρχικά απ'ότι θυμάμαι), αλλά για εντελώς out of focus ιστορία!!

Έχω δοκιμάσει τα πάντα και δε μπορώ να βγάλω άκρη, έχω φάει το ίντερνετ και τίποτα! Ο πανικός είναι ότι την Κυριακή ταξιδεύω για τις ΗΠΑ και πρέπει η γη να γυρίσει ανάποδα να έχω διορθώσει το πρόβλημα αλλιώς την έκατσα!

Στην αρχή φαντάστηκα ότι ήταν θέμα software, καθώς με το προηγούμενο firmware δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όμως έβαλα πάλι το παλιό και το πρόβλημα εξακολουθεί.

Έχω πελαγώσει, μπορεί κανείς να με βοηθήσει? Έκανα ποστ το πρόβλημα και στο dpgr αφού στην κυριολεξία καίγομαι να λυθεί, αλλά το βάζω κι'εδώ μήπως κανείς έχει καμιά ιδέα.

HEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!

Reaction score
164
Μόνο στα 18mm στο κάνει;
Καθάρισες τις επαφές στο σώμα και στο φακό μήπως είναι κάτι τόσο απλό;
Δοκίμασες με άλλο φακό για να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει το σώμα; (απίθανο το θεωρώ)
Αν τα έκανες αυτά, φοβάμαι ότι δεν έχεις επιλογή... Μιας και το σέρβις δεν το προλαβαίνεις, αγόρασε φακό... :(
Γκαντεμιά!

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Οι ηλεκτρονικές επαφές φαίνονται πεντακάθαρες, παρόλα αυτά τις έτριψα με ένα πανάκι.

Στα 70μμ δε φαίνεται νάχει πρόβλημα, ή φαίνεται μικρότερο. Δοκίμασα μόλις τώρα (έχω φέρει όλο τον εξοπλισμό στο γραφείο) τον 50/1,8 και τον 70-300/4-5,6 που έχω και οι δύο φαίνεται να εστιάζουν σωστά.

:( :( :(

Το απόγευμα θα δοκιμάσω σε ένα φίλο φωτογράφο έναν άλλον 18-70 και θα δούμε τι θα βγει.

Το πρόβλημα το αντιμετώπισε άλλος ένας, που ισχυρίστηκε στο DPREVIEW ότι του παρουσιάστηκε με το που έκανε upgrade το firmware στην έκδοση 2, αλλά δεν λέει αν τόλυσε ή όχι. Εγώ είχα βάλει το firmware αυτό πριν κανά-δυο μήνες, αλλά δεν είχα χρησιμοποιήσει τη μηχανή πχ για πορτρέτα ή κάτι με ρηχό DOF για να δω το πρόβλημα, έβγαζα κάτι τοπία και κάτι infrared. Οπότε δεν αποκλείεται να οφείλεται στο firmware. Όμως τα ξημερώματα (αφού ξενύχτησα φυσικά) έβαλα το παλιό firmware και το πρόβλημα εξακολουθεί...

:(

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα ανάμεσα στους Έλληνες επαγγελματίες. Ή είναι τόσο σπάνιο όσα και τα πρωταθλήματα της ομάδας μου την τελευταία δεκαετία.

Από το Δαμκαλίδη μούπαν να τσεκάρω επαφές, να κάνω reset, τα γνωστά. Μετά μούδωσε το τηλέφωνο να πάρω έναν "Περικλή" ο οποίος είπε "δεν ξέρουμε πρέπει να τη δούμε από κοντά = 12 εργάσιμες".

Τον ήπια μου φαίνεται...

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Άμα γίνει τέτοια ιστορία, θα φάει ένα σουτ από δω μέχρι τη Νέα Υόρκη η d70, και θα πάω σε canon...

:( :(

Reaction score
164
Δυστυχώς, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες... Καλύτερα είναι να μπλέξεις με τον Δαμκαλίδη, παρά με την Intersys...

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Γκαντεμιά. Δύο μέρες πριν το ταξίδι. :(

Θα κάνω τις σκάντζες το απόγευμα σε φίλο που έχει τον ίδιο φακό να δούμε τι θα βγει...

V

VIDEOMIX

Guest
Εαν θές σου δανείζω για το ταξίδι σου την eos1V που την έχω και κάθεται.
Θα σου δώσω και 1 η 2 φακούς, ανάλογα με το πότε επιστρέφεις, μιας και έχω γάμο τον Σεπτέμβρη στα μέσα.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Σ'ευχαριστώ πολύ Θάνο, αλλά έχω και μια φιλμάτη F60 κάπου χωμένη που θα μπορούσα να πάρω μαζί. Εξάλλου δε θα μπορούσα να δεχτώ κάτι τέτοιο. :)

Νάσαι καλά. Το θέμα είναι το γαμώτο, που έχω δώσει τόσα λεφτά και εκεί που τη χρειάζομαι περισσότερο σκάει. :(

V

VIDEOMIX

Guest
Μην μου συγκρίνεις την V μου με την 60άρα. :lol:
Ο.Κ. Είναι το θέμα των φίλμ.
Όμως την ψηφιακή μου θα την πάρω μαζί μου την επόμενη Παρασκευή που θα φύγω για διακοπές. Εαν γυρίσεις μέσα της επόμενης εβδομάδας, σου δίνω και αυτήν. Δεν την χρειάζωμαι αυτές τις μέρες.
(αν και θα μου φαινόταν περίεργο να πάς για τόσες λίγες μέρρες τόσο μακριά)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Τι θελω εγω εδω μεσα? :lol:
Δευκαλιων , ξαναπαρε στον Δαμκαλιδη , ζητησε τον Θανο Δαμκαλιδη και πες του πως εγω σου ειπα να τον παρεις και πως τον παρακαλω να το κανονισει διοτι θα τον παρει και θα τον σηκωσει :lol: :lol:
Μετα στειλε μου την αδερφη για να ξεπληρωσεις το χρεος :lol:

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Θάνο, άμα συγκρίνω την 1v με την f60 θα έπεφτε φωτιά να με κάψει, στις ειδήσεις θα με βλέπατε το μεσημέρι :lol:

Εγώ θα λείψω 6-24, και σίγουρα δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω μια τέτοια μηχανή ως δανεική. Να ήταν καμιά άλλη ντάξ', αλλά τώρα τέτοια μηχανή :p

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Μετα στειλε μου την αδερφη για να ξεπληρωσεις το χρεος :lol:
Καλά άμα σου δείξω φρέσκιες φωτό που έχω θα πάθεις 7 εγκεφαλικά και 5 λιποθυμίες...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας