Ξεκινάω για ενεργό

Reaction score
523
Καλησπέρα,
Έχοντας ήδη περιπλανηθεί στο οικιακό παθητικό σύστημα ήχου με αρκετες εναλλακτικες σε ενισχυτες ηχεια πηγες κλπ...και αφού έχω τριδρομο ενεργο στο αυτοκίνητο, είπα να ξεκινησω τη δημιουργία ενός ενεργού τρίδρομου για χώρο σπιτιού.
Επειδή από τεχνική σκοπιά είμαι σχεδόν αδαής δε θα προβώ σε ιδιοκατασκευές. Ότι χρειαστεί θα το αγοράσω...
Σκέφτηκα ότι ένα καλό τριδρομο παθητικό ηχείο, με καλά μεγάφωνα αν οδηγηθεί ενεργά και με σωστό τρόπο, ίσως παιζει καλύτερα από κάποιες έτοιμες ενεργες λύσεις ηχείων...
Σε αυτό το δρόμο και εφόσον τα λέω καλά, θα ήθελα τις προτάσεις σας για τα συστατικά της αλυσίδας....
Πχ...pc dsp ενισχυτες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Μπάτζετ, μέγεθος χώρου, απόσταση ακρόασης, επιθυμητές στάθμες, ύπαρξη σαμπ και αρ τι σιξτι για αρχή..

Reaction score
523
Χώρος 4*5 αποσταση ακροασης καπου 2.5μ
Για μπάτζετ να πω για αρχη 5000 και βλέπουμε...rt60.....όταν μετρήσω..στάθμες...100db

Reaction score
523
Το ξερω αυτό φίλε μου ....αλλά όπως είπα θέλω να πειραματιστώ στην αρχή....μετά βλέπουμε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Σαμπ έχεις; θα βάλεις;
Αυστηρά δικάναλο ή σε ελκύει το 7.1?
[DOUBLEPOST=1491778721][/DOUBLEPOST]Στα 5.000€ βάζεις τα πάντα όλα μέσα;

Δηλαδή 6 ενισχυτικά στάδια, 2 ηχεία 3 δρόμων, σαμπ + ενισχυτή, κρος+ντιεσπι+7-καναλο ντακ + παρελκόμενα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Εχει κιτ έτοιμο η Linn για να τα κανεις ενεργά.
Συμφωνώ.
Κρίμα είναι να τα έχεις έτσι.
Θα είναι σημαντική αναβάθμιση για αυτά.

Και τέλος. :superman:
Δε συμφωνώ, εκτός κι αν μιλάμε για τα 20τμ.
Ειδάλλως, θέλει και σαμπ. Νομίζω ότι ένα αξιοπρεπές σαμπ, τους αξίζει, ακόμα κι αν μιλάμε για 2 μπάλες της εταιρείας. Τες πα, στην κεντρική ιδέα, συμφωνώ απόλυτα. ;)

Reaction score
523
Θα έλεγα οτι χρειάζεται εκτός από τα παθητικά ηχεία....(αυτα θα μου τα φτιαξει ελληνας κατασκευαστης)....
Σαμπ δεν ξερω αν θα χρειάζεται...θα έχω ενα δεκάιντσο σε κάθε πλευρά...αλλιώς να μη κάνω τρίδρομο...και να βάλω σαμπ...
Ίσως για να υπάρχει η δυνατότητα του 7.1 να προχωρήσω σε διδρομο με σαμπ καλύτερα?
[DOUBLEPOST=1491779237][/DOUBLEPOST]Μακάρι να ακούσω καλά πραγματα από το ενεργό....
Αυτη τη στιγμή τα 802 παιζουν σε 35τρτραγωνικά με εναν mccormack anniversary edition....και παιζουν εξαιρετικά.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
παιζουν εξαιρετικά...
Ωραία!
Αν τύχει και σου δωθεί η δυνατότητα να μπορέσεις να δοκιμάσεις και 2 τέτοια στο σεταπ, μην τα αγνοήσεις, τι ψυχή έχει μία δοκιμή; ;)

Ίσως για να υπάρχει η δυνατότητα του 7.1 να προχωρήσω σε διδρομο με σαμπ καλύτερα?
Νομίζω πως είναι καλή η ιδέα σου, να έχεις τη δυνατότητα επέκτασης.
Το 2 δρόμων θα σου δώσει δυνατότητα για απόσταση ακρόασης περίπου 1,6-1,7μ, που είναι και η μέγιστη δυνατή απόσταση ακρόασης για 7.4 στο χώρο σου.
Το .4 δεν είναι τυπογραφικό λάθος. ;)

Τέλος πάντων, η δική μου πρόταση είναι απλή και σαφής, κι εντός κοστολογίου.

Hypex. Ξεκινάς με dlcp για loudspeaker management, που θα συμπεριλαμβάνει στο βασικό σχήμα 6 κανάλια, αλλά αφού υλοποιηθεί πλήρως το βασικό πακέτο, μετά θα μπορείς με μικρό πρόσθετο κόστος να αυξάνεις τον αριθμό των καναλιών ανά 6 (12,18,24 κλπ) χωρίς όριο. Οπότε θα μπορείς να έχεις ένα πολυκάναλο προενισχυτή, κρος, ισοσταθμιση και ντακ σε 1 κουτί που τα κάνει όλα. Εισόδους αναλογικές και ψηφιακές, τηλεχειριζόμενο, οθόνη ενδείξεων, σύνδεση με πισί, στριμινγκ, τα πάντα όλα. Δυνατό εργαλείο.
Τρως 1,5 χιλιάρικο πάνω κάτω για να το ολοκληρώσεις.
7.4 με διδρομα, είναι 18 κανάλια σύνολο. 3 πλακέτες 6-καναλες. ;)

Μετά, η κορυφή στα ενισχυτικά στάδια, προφανώς της hypex. 6,5 κατοσταρικα το κανάλι, έτοιμο στο πιάτο.

Βεβαίως, για 18 κανάλια, μαζεύονται τα μπικικινια. ;)

Οπότε, ίσως να κυμανθείς εξ'αρχης σε πιο οικονομικές επιλογές της hypex. Αυτό εσύ θα το κρίνεις.

Κι έληξε το θέμα, μένουν τα ηχεία.

Εδώ έχεις μάλλον άνθρωπο να αναλάβει τα υπόλοιπα. ;)

Η δική μου προτίμηση στην επιλογή των 2 μεγαφώνων του διδρομου δορυφόρου, είναι με στόχο αφενός τη μεγάλη αντοχή τους σε ισχύ (για τερατώδες SPL) και αφετέρου το ευρύ φάσμα λειτουργίας. Τα δύο αυτά συνδυασμένα, θα σου δώσουν κάποιες επιλογές κρος, που διαφορετικά δε θα μπορείς με τίποτα να κάνεις, ασχέτως αν αυτά καθεαυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δε σε "συγκινούν". ;)

Κάτι αντίστοιχο σε έτοιμη λύση για να σου δώσω παράδειγμα, είναι αυτό, το οποίο δυστυχώς δε μπορείς να το φτάσεις με ιδιοκατασκευή, και (προφανώς) δε παλεύεται σε κοστολογιο.

Δεν είμαι "κατά" του 3-δρομου, σε μία λογική παρόμοια (νιαρφιλντ), με μονάδες παρόμοιας φιλοσοφίας της ATC ή της Klein and Hummel, ή της Adam, δηλαδή με παραπλήσια φιλοσοφία στα σημεία κρος, και πάντα με χρήση σαμπ. Απλώς ανεβαίνει πολύ το κόστος, κυρίως λόγω των ενισχυτικων σταδίων.

Προφανώς όλο αυτό το σενάριο, δείχνει ας πούμε ένα τέτοιο σα τελειωμένο πρότζεκτ, κι εννοείται πως δε μπορείς να φτάσεις το τελικό αποτέλεσμά του με ιδιοκατασκευή, ούτε (προφανώς) να το φτιάξεις φτηνότερα..

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Αλλη λυση για L/R σε τιμη τζαπα.. http://www.avsite.gr/forum/threads/diy-2-way.147701/
Το κανεις τριδρομο με ενα καλο μεσαιο θολου, αφου το γουφερ ανεβαινει ανετα ψηλα, απο ATC, Morel,
ή μικρο μιντ κωνου, 5ινσο απο Scan speak, Audio Technology, Accuton.
Αν θες πολυκαναλο, κανεις τα surround μικρα διδρομα.
Τα σαμπ σαφως επιβαλονται........................... παντα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497
Εχει κιτ έτοιμο η Linn για να τα κανεις ενεργά.

Και τέλος. :superman:
Οπως νομίζεις.

Αφού εχεις τη διάθεση και την δυνατότητα, φτιάξε και τα 802 κάποτε, και στείλε πμ να έρθω να τα ακούσω :drinks:

https://forums.linn.co.uk/bb/showthread.php?tid=29921
Με μια γρήγορη ματιά, δεν βρήκα κάπου να αναγράφεται/αναφέρεται η τιμή του kit. Υπάρχει κάπου;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.718
Με μια γρήγορη ματιά, δεν βρήκα κάπου να αναγράφεται/αναφέρεται η τιμή του kit. Υπάρχει κάπου;
Κάπου το είχαμε βρει και το είχαμε γράψει...δεν θυμάμαι :idk:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497
Κάπου το είχαμε βρει και το είχαμε γράψει...δεν θυμάμαι :idk:
Εάν θυμηθείς (εάν το βρεις κτλ), θα είναι ευπρόσδεκτη πληροφορία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.140
Μπορεις να δεις και αυτο το νημα με το πιο προσεγμενο DIY που εχω δει ποτε.
Σωστός!

Να, αυτό είναι τριδρομο μιντφιλντ.

Η θεωρία όλων αυτών είναι κοινή: ένας "δορυφόρος" 2 δρόμων κι ένα μιντ-γούφερ για να συμπληρώσει το "πακέτο" και να ορίσει αν θα είναι μιντφιλντ ή νιαρφιλντ, ή και φαρφιλντ. Και φυσικά ένα σαμπ.

Και το 802 σ'αυτήν την λογική είναι. Ένας "δορυφόρος" 2 δρόμων κι ένα ζευγάρι μιντ-γούφερ για να συμπληρώσουν το "πακέτο" και να ορίσουν ότι είναι φαρφιλντ. Και φυσικά ένα ξεχωριστό σαμπ, αναλόγως όγκου του χώρου.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo