ΟΔΔΥ- Απάτη στους πλειστηριασμούς αυτοκινήτων

Reaction score
1
Εχει παραβρεθεί κανείς σε πλειστηριασμό αυτοκινήτων στον ΟΔΔΥ?Αν ναι ,εδώ μπορούμε να αναρτήσουμε τις εμπειρίες μας.

Διαβάζοντας μιά προκύρηξη του ΟΔΔΥ ,πριν απο μερικά χρόνια που αφορούσε πλειστηριασμό αυτοκινήτων ,αποφάσισα βλέποντας κάποια ενδιαφέρον αυτοκίνητα ,να παραβρεθώ στη δημοπρασία.

Μιά μέρα πρίν τη δημοπρασία ,το πρωί ,πηγαίνω στην μαγούλα ,στην μάντρα του ΟΔΔΥ να δω απο κοντά τα αυτοκίνητα.
Μέσα στην σαβούρα διακρίνω ένα opel calibra 2.0 turbo 4X4 το οποίο φαινόταν σε καλή κατάσταση,με μοναδικό πρόβλημα το ότι κάποιος είχε ξηλώσει απο το μοτέρ το καπάκι της κεφαλής. Το πιθανότερο για να φαίνεται προβληματικό.
Δεν έδωσα σημασία μιάς και το υπόλοιπο αυτοκίνητο φαινόταν μιά χαρά.
Η επόμενη μέρα με βρίσκει πάλι στον ΟΔΔΥ ,μιάς και ήταν η μέρα της δημοπρασίας και είχα ήδη αποφασίσει να 'χτυπήσω' το calibra.

Η δημοπρασία ξεκινούσε στις 10 το πρωί ,και είχαμε μαζευτεί περι τα 15-20 άτομα.
Εντύπωση μου έκανε ότι κοιτάζοντας γύρω μου έβλεπα μόνο τύπους παρακμιακούς ,γλειώδεις, βρωμερούς και τρισάθλιους.
Το ξεπέρασα γρήγορα μιάς και βρισκόμουν εκεί για ένα και μοναδικό σκοπό, να αγαράσω το αυτοκίνητο.

Η τιμή εκίνησης ήταν στα 1000 ευρώ και είχα σκοπό να δώσω μέχρι και 7-8 χιλιάδες ,αν η δημοπρασία το απαιτούσε (αυτή ήταν και η τιμή του στο εμπόριο περίπου).

Εδωσα τα στοιχεία μου στη γραμματεία ,300 ευρώ σαν εγγύηση και κάθισα κάπου στη μέση της αίθουσας. Μαζί είχα και έναν καλό μου φίλο.

Οι κανόνες της δημοπρασίας απαιτούσαν να έχεις κάνει εγγραφή 10 λεπτά πρίν την έναρξη και να είσαι παρόν απο την αρχή της δημοπράτησης.

Η δημοπρασία ξεκίνησε και εγώ περίμενα υπομονετικά να έρθει η σειρά του αυτοκινήτου που με ενδιέφερε. Ηταν 20ό περίπου ,άρα θα αργούσε λίγο μιάς και έπρεπε πρώτα να δημοπρατηθούν 19 αυτοκίνητα πρίν έρθει και η σειρά του.

Η στιγμή έφτασε και εγώ στην ανακοίνωση του αυτοκινήτου απο τον πρόεδρο της δημοπρασίας σήκωσα το χέρι μου και έκανα προσφορά.

Τότε συναίβει κάτι απρόοπτο.
Ενας μουσάτος χαμογελαστός τύπος μπήκε στην αίθουσα ,κάθισε όρθιος δίπλα στη γραμματεία και έκανε προσφορά για το αυτοκίνητο.

1.Δεν είχε ποτέ εγγραφεί,διότι ήμουν εκεί απο την αρχή της διαδικασίας (απο την στιγμή που μπήκε η γραμματεία στην αίθουσα και μας ζήτησε να ξεκινήσουμε να δίνουμε τα στοιχεία μας)
2.απαγορέυεται ρητά απο τον κανονισμό ,εαν ξεκινήσει η διαδικασία και δεν είσαι παρόν απο την αρχή ,να πάρεις μέρος κατα τη διάρκεια.
3.Εάν ενοχλήσεις ,χλευάσεις,μιλήσεις κατα τη διάρκεια της δημοπρασίας σε κάποιον που δημοπρατεί ,ο πρόεδρος πρέπει να βγάλει την συγκεκριμένη δημοπρασία άκυρη (θα καταλάβετε στη συνέχεια τι εννοώ με αυτό)

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το χτυπούσαμε εμείς οι δύο.Εγώ και ο τύπος που περιέγραψα παραπάνω.
ότι προσφορά και να έκανα έκανε αμέσως 500 ευρώ μεγαλύτερη.

Σε κάποια στιγμή και ενώ το αυτοκίνητο έχει φτάσει στα 6000 ευρώ περίπου ,με σκουντάει ένας γλειώδης τυπος απο πίσω μου και μου λέει.
"Ρε φιλαράκι ,πας καλά?τι νομίζεις ότι κάνεις?ο τυπος είναι του ΟΔΔΥ και όσο και να φτάσει το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να το χτυπάει μέχρι να το πάρει ,μην είσαι κορόιδο"

Δεν πειράζει του απαντώ και συνεχίζω.

Τοτε άρχισαν να γελούνε απο πίσω και να ανταλάσουν κουβέντες με το τύπο που χτυπούσε το calibra με λόγια του στυλ.

"Ρε μητσάρα ,δεν ξέρει τι κάνει ο νέοπας ρε...και άλλα τέτοια"

Ολα αυτά με την ανοχή του προέδρουν και της γραμματείας φυσικά.
Εγινα έξω φρενών και συνέχισα να χτυπαω το αυτοκίνητο.

Κάπου στις 9000 ευρώ και βλέποντας ότι κοντεύουν να με λιντσάρουν σταμάτησα και ο τύπος το πήρε με 9.250 ευρώ.

Τότε γελώντας και ανταλλάσωντας χαιρετισμούς με τον πρόεδρο και την γραμματεία αποχώρησε απο την αίθουσα.

Εφυγα και την άλλη μέρα το πρωί αποφάσισα να καταγγείλω την διαδικασία στα κεντρικά γραφεία του ΟΔΔΥ.
Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στα κεντρικά (κάπου στη Πανεπιστημίου νομίζω) και ζήτησα να μιλησω με κάποιον υπέυθυνο,διευθυντή ίσως.
Καταγγέλοντας όλα τα παραπάνω ,η απάντηση που πήρα με άφησε ακόμη πιο άναυδο.
Ναι κύριε ,γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν κάποια ευτράπελα στις δημοπρασίες γιαυτό και προσπαθούμε να αλλάξουμε την διαδικασία.
Επειτα ζήτησα να ενημερωθώ για την συγκεκριμένη δημοπρασία ,το όνομα του κυρίου που αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Τότε μέσα στα λόγια του υπαλλήλου που προσπαθούσε να μου πεί ότι δεν μπορούσε να μου πεί όνομα,έπιασα το παρακάτω ,που με έκανε και κατάλαβα τι ακριβώς συνέβαινε στις δημοπρασίες του ΟΔΔΥ.

'Κύριε ,ναι το αυτοκίνητο με αριθμό τάδε ,το οποίο έκλεισε στα 2300 ευρώ...'(η τιμή είναι πλασματική,δεν την θυμάμαι ακριβώς,άλλα θυμάμαι ότι ήταν πολύ πιο κάτω απο την πραγματική,μπορεί και κάτω απο τα 2 χιλιάρικα)

Εκεί έμεινα άγαλμα δια τηλεφώνου ,καλημέρισα το υπάλληλο και έκλεισα τη γραμμή.

Reaction score
26.556
Απάντηση: ΟΔΔΥ- Απάτη στους πλειστηριασμούς αυτοκινήτων

ΠΑΝΤΑ ΓΛΙΤΣΑ ΗΤΑΝ.......

Reaction score
180

Καλή η προσπάθεια πάντως ......
Τα νιατα εχουν τολμη και φαντασια.......:128:

Reaction score
1.258

Και άλλος κρυφοOpelκιας !
Για την διαδικασία τι να πώ! ΑΝ δεν έρθουν οι Γερμανοί δύσκολο να γίνουμε κράτος ! Μια ζωή μια χώρα θα είμαστε !
Το εν λόγω όχημα είναι "ειδικό" δεν είναι εύκολο να το συντηρείς !
Αλήθεια , όλα αυτά Πότε έγιναν ???
Γνωρίζω αυθεντικό 4χ4 turbo που πωλήθηκε απο ιδιωτη κάτω από 5.000 € σε απίστευτα λειτουργική κατάσταση !
Είμαι opelakias τι να κάνουμε !

Reaction score
4.906

Εχω ακούσει οτι γίνονται όπως τα περιγραφεις, δηλαδή αν τυχόν καποιος νεοπας χτυπήσει ψηλά το αυτοκίνητο, το χτυπάνε φτηνότερα αλλά στο τελος το παίρνουν στην πολύ χαμηλότερη τιμή που έχει κανονιστεί. Δεν ειναι τυχαίο ότι είμαστε 80η χώρα στον κατάλογο της διαφθοράς.....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.217

Τι ???
Είναι 80η η χώρα μας; Δεν είμαστε οι πρώτοι;
Άντε ρε παιδιά να τους φάμε όλους και να πάρουμε την πρωτιά.

Reaction score
7
ναι, τα έχω ξανακούσει αυτά, το ίδιο γίνεται και στους πλειστηριασμούς σπιτιών

Reaction score
383
Απάντηση: Re: ΟΔΔΥ- Απάτη στους πλειστηριασμούς αυτοκινήτων

ναι, τα έχω ξανακούσει αυτά, το ίδιο γίνεται και στους πλειστηριασμούς σπιτιών
Οντως, φιλος μου αναγκαστηκε να λαδωσει για να παρει σπιτι γιατι αλλιως θα το επαιρνε πολυ ακριβοτερα!

Reaction score
4.906

Τι ???
Είναι 80η η χώρα μας; Δεν είμαστε οι πρώτοι;
Άντε ρε παιδιά να τους φάμε όλους και να πάρουμε την πρωτιά.
Η πρωτιά στην διαφθορά είναι κάπου στην 170η θέση (οι χωρες ειναι 202 αλλά μαλλον δεν υπάρχουν στοιχεία για όλες). Εννοείται πως στην Ευρωπαική Ένωση μας περνάνε μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία...

Reaction score
19

καλά πίστευες πως θα πας εκεί και θα κάνεις τη δουλειά σου σα να μη τρέχει τίποτα? και πως θα ζήσουν οι μαντράδες?
βρε στην Ελλάδα είσαι!

Reaction score
4.247

Η πρωτιά στην διαφθορά είναι κάπου στην 170η θέση (οι χωρες ειναι 202 αλλά μαλλον δεν υπάρχουν στοιχεία για όλες). Εννοείται πως στην Ευρωπαική Ένωση μας περνάνε μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία...
Εννοεις μας περνουσανε!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.493

Οπότε ας έχουμε ανοικτό το κινητό μας σε καταγραφή όταν συμμετέχουμε σε δημοπρασία, και εάν ανακαλύψουμε εκ των υστέρων παρατράγουδα, βουρ στον εισαγγελέα.

Reaction score
19

λες να μη τα ξέρουν και αυτοί να ζουν σε άλλο κόσμο?
Για πήγαινε να κάνεις επώνυμη καταγγελία να δεις τι θα γίνει. Α, κάνε και μια ασφάλεια ζωής πρώτα ;-)

Reaction score
0
Απλά εάν κάποιος φτάσει ψηλά ένα όχημα και κριθεί πλειοδότης μπορεί και να μην το πάρει, χάνει όμως την εγγύηση. Το όχημα όμως ξαναβγαίνει σε δημοπρασία με μικρότερη τιμή εκκίνησης αφού η πρώτη δημοπρασία απέβη άγονη. Αυτό μπορεί να γίνεται συνέχεια μέχρι τελικά να αγοραστεί από κάποιον. Έτσι είναι η νομοθεσία για τις δημοπρασίες διεθνώς. Να χτυπηθεί όμως σε μία υψηλή τιμή και να δοθεί σε χαμηλή τιμή μόνο με μία δημοπρασία αυτό καί δε γίνεται καί είναι πειθαρχικό αδίκημα για όποιον το πράξει. Όλες οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Απλά πρέπει όποιος ασχοληθεί να το μελετήσει και όχι να βγάζει εύκολα συμπεράσματα.

Reaction score
0
"Το όχημα όμως ξαναβγαίνει σε δημοπρασία με μικρότερη τιμή εκκίνησης αφού η πρώτη δημοπρασία απέβη άγονη" αυτό ειναι το σημείο που εκμεταλευονται οι γλυωδει τύποι σε αντίθεση με τα νεουδια που πανε να μπούνε στα νερα τους....

Reaction score
373
Είχα κάποτε έναν συνάδελφό μου (πριν από 15-17 χρόνια) κατά πολύ μεγαλύτερο από εμένα. Ο τύπος μου είχε πει ότι είχε 'άκρη' για να μπαίνει στους πλειστηριασμούς για ακίνητα. Μου είχε πει πως έδινε 'κάτι' στην 'άκρη' του για να μην τον χτυπούν άλλοι στις δημοπρασίες. Έτσι λοιπόν αγόραζε ακίνητα και κάποια από αυτά τα πουλούσε σε υψηλότερη τιμή για να έχει κέρδος.... Ελλαδάρααααααααα!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.199
Members
38.429
Νεότερο μέλος
manolomike