ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ

Reaction score
0
Καλημέρα σας. Θα ήθελα την άποψή σας στο ακόλουθο θέμα.
Έχω ένα κεντρικό B&W Nautilus ΗΤΜ1 το οποίο οδηγούσα με έναν μονομπλόκ TAG McLAREN 125 w. Το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό και έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω άλλον ένα ενισχυτή της ίδιας εταιρίας 2*100w, με τον πρώτο να οδηγεί τα χαμηλά και τον δεύτερο τα μεσαιο-υψηλά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυποσιακό και έτσι αποφάσισα να το δηγώ με δύο ενισχυτές. Δυστυχώς όμως πρέπει να επιστρέψω τον δεύτερο ενισχυτή (2*100) και ως εκ τούτου είμαι στην αναζήτηση ενός δεύτερου ενισχυτή ό οποίος θα κληθεί να οδηγήσει τελικά τα χαμηλά. Έως τώρα έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα: 1) ROTEL 1070 (2*130w), 2) ROTEL 1080 (2*200w) (το κόστος του πρώτου καινούργιου και του δεύτερου μεταχειρισμένου είναι περίπου ίδιο).
Το ερώτημα που καταρχάς τίθεται είναι το εξής:
- τα watts του ενισχυτή που θα οδηγεί τα χαμηλά θα πρέπει να είναι αντίστοιχα με τα watts του άλλου ώστε να υπάρχει μια σχτική ομοιομορφία στηνένταση, ή θα πρέπει να επιλέξω τον πιο δυνατό ώστε να υπάρχει καλύτερη οδήγηση των απαιτητικών χαμηλών.

Είμαι ανοικτός σε άλλες προτάσεις ενισχυτών οι οποίοι θα πρέπει όμως να έχουν κόστος μέχρι ΕΥΡΩ700.

Σας ευχαριστώ.

Reaction score
239
ta watts den einai aparaitito na einai ta idia kathws mporeis na kaneis oles sou tis ruthmiseis ap to processor sou. Ta ipoloipa ixeia sou me tis enisxites ta odigas?

Reaction score
0
Το υπολοιπο σύστημα είναι:
Κύρια: B&W 802
Περιφεριακά: Β&W 601/s2
Προ: ολοκληρομένος AV ROTEL RSX965 (από τον οποίο οδηγούνται και τα περιφερικά)
Κύριοι Ενισχυτές: Classe CAM 350(μονομπλόκ)

Οι ρυθμίσεις που μπορώ (ή τουλάχιστον ξέρω) να κάνω από τον προ αφορούν στην ένταση των διαφορετικών ηχείων και όχι στο να ρυθμίσω την ένταση μεταξύ χαμηλού και μεσαιο-υψηλού στο ίδιο ηχείο. Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος σε παρακαλώ διευκρίνισέ το.

Reaction score
5
Θα σε απογοητέψω, έχεις πέντε κανάλια που πρέπει να τα χαρακτηρίζει η ομοιογένεια οδήγησης, αλλά αντί αυτού οδηγάς το κεντρικό και τα περιφερειακά με διαφορετικό ενισχυτή και αναφέρεις ότι το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό. Πώς να είναι αφού ακούγονται διαφορετικά και δεν συνεργάζονται ούτε με τα κύρια αλλά ούτε με τα περιφερειακά.

Η διπλόενισχυση του κεντρικού και μάλιστα με διαφορετικό ενισχυτή δεν είναι η λύση, αν θες να βελτιώσεις τον ήχο σου συστήνω έναν τρικανάλο για μπροστά και κάποιον από τους υπάρχοντες για πίσω δίχως αυτό να σημαίνει ότι ομοιογένεια πίσω δεν χρειάζεται.

Reaction score
0
Αντώνη καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου.

Η "σχετική" ομοιογένια μεταξύ διαφορέτικών καναλιών είναι κάτι που μπορώ να ρυθμίσω (τουλάχιστον σε επίπεδο db) μέσω του προ.

Αυτό που με απασχολεί είναι απομονόνοντας το κεντρικό κανάλι τι θα ήταν προτιμότερο: να χρησιμοποιήσω εναν ενισχυτή αντίστοιχης ισχύος με αυτόν που οδηγώ τα μεσουψηλά ( η ομοιομορφία σε αυτό αναφέρεται δηλ. μεταξύ χαμηλού και μεο-υψηλών του κεντρικού) ή να προτιμήσω έναν ισχυρότρο ενισχυτή για τα χαμηλά του κεντρικού ώστε να πετύχω καλύτερη οδήγηση.

Δυστυχώς η παράλληλη σύγκριση δεν είναι εφικτή.

Reaction score
2.477
Φίλε Mygiakis ,

Με τα λίγα που γνωρίζω αυτό που θα έκανα είναι να έβαζα 1 ενισχυτή ισχυρότερο.

Αν πάλι επιμένεις στη δυενίσχυση θα έπαιρνα 2 του ίδιου κατασκευαστή (όχι κατ΄ανάγκη ίδιας ισχύος ) με το ίδιο gain εισόδου.

Reaction score
239
Koita kapou tha mplekseis ta pragmata, twra metaksi twn 2 sistinw ton 1080 panta einai pio xrisima ta extra watt. Afto pou tha sou elega egw itan na afiseis tous monoblock giati einai krima kai na pas na pareis ena rotel 1075 i 1095 stous opoious ginontai bridge ta kanalia kai ta kaneis opws thes kai na afiseis ton olokliromeno sou san processor

Reaction score
0
Ισως έχετε που τα μπερδεύετε και εγώ όταν πηγα να το λύσω θεωρητικά δεν μου έβγαινε όμως στην πράξη βγήκε πολύ απλά και όμορφα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα.

- Ο προ που έχω ειναι πολύ ευέλικτος και μπορώ για κάποια κανάλια να δουλεύει σαν προ και για κάποια και σαν τελικός.
- Με αυτό δεδομένο οδηγεί σαν τελικός τα 2 601 όπου τα 2*90w (σαν δικάναλος) είναι υπέρ αρκετά.
- Το διπλό pre out γίνεται χάρις στη δυνατότητα που έχει ο TAG McLAREN για in και out. Έτσι ένα interconect φεύγει από το pre out του προ, πηγαίνει στο in του πρώτου τελικού, ένα άλλο interconecti φεύγει από το out του πρώτου τελικού και πηγαίνει στο in του δεύτερου.
- Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οδηγώ το κεντρικό με τον 2*200 (ROTEL1080) που σκέπτομαι να πάρω; Το θέμα είναι ότι ο TAG (όταν μόνος οδηγεί τα μεσαιο-υψηλά) έχει απίθανο αέρα, λεπτομέρια και χροιές που για να τις βρώ και την ίδια στιγμή να οδηγείται "σωστά" το ηχείο θέλω πολλά λεφτά.

Reaction score
5
Όταν αναφερόμουν για ομοιογένεια δεν είχα υπόψη μου τα db αλλά αναφερόμουν στην διαφορετική ποιότητα ήχου μεταξύ τον πολλών ενισχυτών.

Και το άλλο, βάζοντας δυο διαφορετικούς ενισχυτές θα πρέπει να έχουν την ίδια στάθμη εξόδου αλλιώς επεμβαίνεις στην απόκριση συχνότητας του ηχείου. Πράγμα το οποίο έχει γίνει και σε εντυπωσίασε. Πρόσεξε όμως, ο εντυπωσιασμός κρατά πάντα πολύ λίγο και τα πειράματα με την απόκριση συχνότητας κουφαίνουν.

Reaction score
313
Οι ρυθμίσεις που μπορώ (ή τουλάχιστον ξέρω) να κάνω από τον προ αφορούν στην ένταση των διαφορετικών ηχείων και όχι στο να ρυθμίσω την ένταση μεταξύ χαμηλού και μεσαιο-υψηλού στο ίδιο ηχείο.
Ε, τότε, επιλέγεις τελικό ενισχυτή με ρυθμιστικά έντασης για κάθε κανάλι... :wink:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis