Οδηγία για τις συνθέσεις HTPC

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Θα ήθελα να κάνω μια παράκληση προς όλους του φίλους του forum με αφορμή τις συνθέσεις HTPC που γράφονται.
Καλό θα ήταν να έχουν μια μορφή που να είναι εύκολο για όποιον τις διαβάζει να παίρνει τις βασικές πληροφορίες, χωρίς να είναι αναγκασμένος να ανοίγει για κάθε κομμάτι και μια ιστοσελίδα.
π.χ.
Επεξεργαστής/CPU : Intel Core2 Duo E8400 (link κατασκευαστή ή ηλ. Καταστήματος ή παρουσίασης)
 


gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Παρατηρώ ότι πολλά θέματα δεν ακολουθούν την οδηγία και δυσκολεύουν τους άλλους αναγνώστες στο να έχουν μια γρήγορη και σαφή άποψη για την σύνθεση.
Είναι απαράδεκτο να υποχρεώνεις τον άλλον να ανοίξει αρκετά links μόνο και μόνο για να δει τον κατασκευαστή και το μοντέλο.

Συνθέσεις οι οποίες δεν ακολουθούν την οδηγία θα κλειδώνονται.
Ο συντάκτης θα πρέπει να στείλει pm στους διαχειριστές για να του δώσουν το δικαίωμα να διορθώσει τη σύνθεση και έπειτα να ξεκλειδωθεί το θέμα.
 


Μηνύματα
43
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγία για τις συνθέσεις HTPC

Ποια η φόρμα που πρέπει να κοιτάμε για να έχουμε ένα καλό htpc? Μπορεί να φτιαχτεί ένας καινούργιος οδηγός για αρχάριους(όπως εμένα)?
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Απάντηση: Οδηγία για τις συνθέσεις HTPC

Αγαπητέ mpampis81, σε αυτό το θέμα δεν γράφουμε για συνθέσεις HTPC, αλλά για το πώς πρέπει να τις παρουσιάζουμε έτσι ώστε να είναι εύκολα και γρήγορα κατανοητές από όλους.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.920
Reaction score
7.992
Όπως πάνε τα πράγματα, το htpc αντικαθιστά σιγά σιγά όλα τα ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής ήχου.

Σκέπτομαι λοιπόν να δούμε τους τρόπους βελτίωσης των τμημάτων του, ώστε να έχομε όσο αυτό είναι δυνατόν ένα πραγματικά hi end (αν είναι σωστός ο όρος) μηχάνημα αναπαραγωγής.

Το προσωπικό μου htpc παρατηρώ ότι ηχητικά δεν διαφέρει από ένα καλό cd player αφού και τα δύο είναι συνδεδεμένα στο ίδιο dac.
Παρουσιάζει όμως προβλήματα τα οποία χωρίς να ενοχλούν δυσκολεύουν τον χρήστη ως προς την σύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα.

Έτσι ξεκινάμε ένα ένα τα θέματα που μπορούμε να βελτιώσουμε.

α. Μηχανικός θόρυβος.
Έχομε εδώ με σχετικά εύκολη διαδικασία, επιτυχία σχεδόν 100%. Οι λόγοι αναφέρονται παραπάνω, αν όμως έχει κάποιος απορίες, εδώ είμαστε να τις λύσουμε. Το δικό μου πχ σύστημα, είναι τελείως αθόρυβο διότι δεν υπάρχει πλέον τμήμα του με μηχανική κίνηση.

β. Θόρυβοι από κάποιο κομμάτι του συστήματος , εξ αιτίας του htpc μας.
Εδώ ζορίζονται τα πράγματα. Τέτοιοι θόρυβοι μπορούν να παρουσιαστούν από το τροφοδοτικό πχ, από το motherboard ή και από άλλα τμήματα.

Ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων είναι η απομόνωσή του από το υπόλοιπο σύστημα. Με ποιόν τρόπο? μα με την οπτική έξοδο σύνδεσης. Έτσι γλιτώνουμε μια για πάντα από όλα, αφού με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης, δεν υπάρχει πρόβλημα με τις γειώσεις κλπ θέματα. Είναι όμως ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης ως προς την ποιότητα απόδοσης ήχου από μία πχ usb έξοδο??? Αν μας απαντήσει κάποιος ειδικός εδώ.

Και πάλι προσωπικά, ενώ έχω συνδέσει το μηχάνημά μου μέσω οπτικής, έχω την εντύπωση (ψυχολογικά ή όχι) ότι ο ήχος από την έξοδο usb είναι καλύτερος από αυτόν της οπτικής.

Περιμένω την γνώμη σας.

Α αν συνδέσω μέσω usb παρουσιάζεται θόρυβος στα ηχεία, αρκετά ακουστός και εκνευριστικός, με υπεύθυνο τον Τελικό μου.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
κανε υπομονη να σου δωσω κατι για δοκιμη μηπως σου κοψει ολους τους θορυβους
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.299
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top