Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου «παιχνιδάκια» που μου ενσωμάτωσε ο Νίκος στο MonCaso, είναι η δυνατότητα να δημιουργώ εύκολα και γρήγορα τις δικές μου ματρόσκες αναφοράς. Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Θέλουμε να βλέπουμε υλικό υψηλής ευκρίνειας από Blu-Ray δισκάκια, στη μέγιστη δυνατή ποιότητα, με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ ταυτόχρονα τα αρχεία να καταλαμβάνουν μικρότερους χώρους στους σκληρούς μας δίσκους. Τη παρακάτω διαδικασία την εφαρμόζετε όταν ριπάρετε στο σκληρό σας δίσκο τα αρχεία από ένα Blu-Ray το οποίο κατέχετε νόμιμα. Όλα όσα θα σας περιγράψω παρακάτω, μπορείτε φυσικά να τα πετύχετε και με το tsMuxer. Εγώ παρόλο που προσπάθησα αρκετές φορές, δεν κατάφερα ποτέ να κάνω το tsMuxer να δουλέψει σωστά. Το αρχείο δημιουργείται μεν κανονικά και παίζει σε όλους τους players, αλλά οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν εμφανίζονται στο Powerdvd!

Τέλος πάντων, για όσους θέλουν για τους χ, ψ λόγους να αποφύγουν το tsMuxer, ενώ ταυτόχρονα θέλουν η ματρόσκα που θα δημιουργήσουν να είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ με το πρωτότυπο .m2ts αρχείο χωρίς καμία απολύτως απώλεια στην ποιότητα εικόνας, γλυτώνοντας ταυτόχρονα τις ατέλειωτες ώρες που χρειάζεται η επεξεργασία μιας κανονικής ματρόσκας, εξοικονομώντας ταυτόχρονα γύρω στο 30-35% χώρο στο σκληρό τους δίσκο σε σχέση με τα πρωτότυπα αρχεία, ας διαβάσουν τα παρακάτω. Τη συγκεκριμένη διαδικασία μου την έδειξε ο Νίκος (Nix), όταν ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη για να συναρμολογήσει το MonCaso. Την έχω χρησιμοποιήσει ήδη κάμποσες φορές με απόλυτη επιτυχία. Δεν σας προσφέρει τίποτε παραπάνω από τη χαρά ότι δημιουργήσατε τις δικές άψογες ματρόσκες. Ο Νίκος μου έχει πει ότι θα σας φτιάξει κάποια στιγμή έναν αναλυτικό οδηγό για το πώς θα δημιουργείτε τις δικές ματρόσκες από το Α έως το Ω, με όλα τα ενδιάμεσα στάδια επεξεργασίας…

Τα προγράμματα που θα χρειαστείτε είναι δύο: το Ribot264 στην έκδοση 1.12.0 καθώς και το mkvmerge GUI στην έκδοση 2.4.1.


Ανοίγετε το Ribot264 και κάνετε κλικ στο Add...








Στο πεδίο του video κάνετε κλικ στις τρεις τελίτσες για να επιλέξετε το αρχείο .m2ts το οποίο θέλετε να μετατρέψετε σε ματρόσκα…








Σας ανοίγει το παράθυρο με τα streams για να κάνετε τις επιλογές σας. Πολλή προσοχή χρειάζεται στο πρώτο πεδίο του Playlist. Αν έχετε κάνει μερικές μετατροπές με το Ribot264, ενδέχεται να υπάρξει «μπέρδεμα» με τις περιπτώσεις Blu-Ray δίσκων όπως είναι τα Lost – season4, μια και τα αρχεία .m2ts έχουν και στα τέσσερα δισκάκια τα ίδια ονόματα, δηλαδή 00011.m2ts, 00099.m2ts, 000100.m2ts και 000478.m2ts. Έτσι λοιπόν, εσείς μπορεί να έχετε επιλέξει π.χ., το 00011.m2ts, αλλά το Ribot264 να εμφανίσει στο πεδίο του Playlist το 00099.m2ts. Σε αυτή την περίπτωση, κάνετε κλικ στο βελάκι στο πεδίο του Playlist και επιλέγετε ξανά το σωστό αρχείο που επιθυμείτε.

Το πεδίο Chapters λογικά το αφήνετε ως έχει, by default το Ribot264 θα σας βάλει κεφάλαια κάθε πέντε λεπτά. Το πεδίο video το αφήνετε επίσης ως έχει. Στο πεδίο Audio επιλέγετε τον ήχο που επιθυμείτε.

Στο πεδίο Subtitles επιλέγετε αν θέλετε κάποιον από τους υπότιτλους που περιλαμβάνονται. Εγώ επιλέγω πάντα No Subtitles, μια και θα βάλω ελληνικούς υπότιτλους. Είστε πλέον έτοιμοι και πατάτε Ok…







To Ribot264 ξεκινάει τη διαδικασία, την πρόοδο της οποίας βλέπετε στο κάτω μέρος του παράθυρου. Περιττό να σας πω ότι θα τελειώσετε στο άψε-σβήσε! Κάθε επεισόδιο του Lost – season 4 μεγέθους 10,5GB χρειαζόταν μόλις τεσσεράμισι λεπτά για να το ξεπετάξει το Ribot264 στο MonCaso! Ο χρόνος που απαιτεί το Ribot264 εξαρτάται μεν από το μέγεθος του αρχείου, αλλά δεν πάει αναλογικά, χρειάζεται κάτι περισσότερο. Έτσι λοιπόν, για το Kill Bill Vol. 2 που είναι από τα μεγαλύτερα αρχεία στην «πιάτσα», μεγέθους 41GB, χρειάστηκαν τριάντα πέντε λεπτά για την μετατροπή…








Το Ribot264 έχει πλέον τελειώσει και σας εμφανίζει το μήνυμα Done. Πολλή προσοχή σε αυτό το σημείο! Δεν πατάτε τίποτα, ούτε το Done, και ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, το αφήνετε ανοιχτό ως έχει…








Ανοίγετε το mkvmerge και πατάτε το Add για να βρείτε τα αρχεία που θα ενσωματώσετε στη ματρόσκα σας…









Το Ribot264 έχει δημιουργήσει στο root του σκληρού σας έναν φάκελο temp, μέσα στον οποίο υπάρχει ένας άλλος φάκελος που ονομάζεται Ribot264temp, μέσα στον οποίο βρίσκεται άλλος φάκελος που ονομάζεται job1, μέσα στον οποίο βρίσκονται τα δύο αρχεία, δηλαδή της εικόνας και του ήχου που χρειάζεστε! Τα αρχεία αυτά έχουν πάντα την ονομασία video για την εικόνα και audio για τον ήχο. Επιλέγετε πρώτα το αρχείο video και πατάτε «άνοιγμα». Έπειτα ξαναπατάτε add, επιλέγετε το αρχείο audio και ξαναπατάτε «άνοιγμα»…









Έχετε τώρα μπροστά σας την οθόνη του mkvmerge, με επιλεγμένα τα αρχεία ήχου και εικόνας. Πατάτε browse για να ορίσετε τον φάκελο στον οποίο θα αποθηκευτεί το τελικό αρχείο σας, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έξω από τον φάκελο temp που χρησιμοποιεί το Ribot264. Δίνετε το όνομα του αρχείου που επιθυμείτε και πατάτε «Αποθήκευση». Στο δικό μου παράδειγμα παρακάτω, το αρχείο ονομάζεται Lost4-episode5, καταλαβαίνετε ότι είναι το πέμπτο επεισόδιο της season 4 του Lost.










Πατάτε «αποθήκευση» και είστε στο παρακάτω παράθυρο, όπου στο κάτω μέρος του στο Output filename πρέπει να σας εμφανίζεται το όνομα του αρχείου και το σημείο αποθήκευσης. Είστε πλέον πανέτοιμοι και πατάτε «Start muxing». Στο παράθυρο σας εμφανίζεται η πρόοδος της εργασίας. Αν οτιδήποτε δεν πάει καλά, θα σας εμφανιστεί στο παράθυρο των «Warnings», ενώ κάνετε καμιά πατάτα, το πιθανότερο είναι ότι θα σας εμφανιστεί στο παράθυρο «Errors» και το mkvmerge θα σταματήσει να δουλεύει.









Εδώ βλέπετε ότι όλα πήγαν καλά, με το αντίστοιχο μήνυμα από το mkvmerge στο πάνω μέρος του παράθυρου. Ο χρόνος που χρειάστηκε το mkvmerge στο συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν πέντε λεπτά όπως μπορείτε να δείτε, αλλά έκανα και άλλα πράγματα ταυτόχρονα. Κανονικά το mkvmerge θα χρειαζόταν μόλις τρεισήμισι λεπτά! Ο αντίστοιχος χρόνος για το τεράστιο αρχείο του Kill Bill Vol. 2 ήταν είκοσι λεπτά. Πατάτε Ok για να κλείσετε το παράθυρο, ενώ το επόμενο παράθυρο του mkvmerge το κλείνετε με το x πάνω δεξιά.








Τώρα σας έχει απομείνει στην οθόνη ανοιχτό το παράθυρο του Ribot264 από το ξεκίνημα της διαδικασίας. Το κλείνετε με το x πάνω δεξιά στο παράθυρο. Αυτομάτως, το Ribot264 διαγράφει ολόκληρο τον φάκελο Ribot264temp με όλο του το περιεχόμενο που είχε δημιουργήσει μέσα στον φάκελο temp! Κλείνετε και το τελευταίο αρχικό παράθυρο του Ribot264 με το x και τελειώσατε!










Εδώ βλέπετε το αποτέλεσμα της δουλειάς. Το επεισόδιο του Lost από τα 10,3GB περίπου, περιορίστηκε στα 7GB περίπου, μίκρυνε δηλαδή κατά 33% περίπου, μια και αφαιρέθηκαν όλα τα άχρηστα audio streams. Η αντίστοιχη δουλειά στο Kill Bill πήγε περίπου το ίδιο, μικραίνοντας το αρχείο από τα 41GB στα 27GB, δηλαδή κατά 35% περίπου! Σας θυμίζω όμως ότι τα αρχεία της εικόνας μας έχουν παραμείνει εντελώς ανεπηρέαστα, χωρίς δηλαδή τη παραμικρή συμπίεση!











Η όλη διαδικασία μας δίνει τη δυνατότητα να αποφεύγουμε πλέον τη χρήση του Powerdvd ως player που χρησιμοποιεί άλλον video decoder για να παίξει τα Blu-Ray δισκάκια που είναι κωδικοποιημένα με τον MPEG4 – AVC αλγόριθμο, ενώ χρησιμοποιεί άλλον decoder για να παίξει τα δισκάκια που είναι κωδικοποιημένα με τον VC-1 αλγόριθμο! Έτσι απαιτεί να έχετε όχι μόνο δύο εντελώς ξεχωριστά σετ ρυθμίσεων, αλλά και να ψάχνετε κάθε φορά να βρείτε ποιος αλγόριθμος έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε δισκάκι για να αλλάξετε ρυθμίσεις! Μιλάω βεβαίως πάντα για την έκδοση 7.3 ultra.

Με αυτή τη διαδικασία ή με τη χρήση του tsMuxer, παίζετε τα αρχεία που δημιουργείτε με το TheaterTek, Media player classic, KMplayer κτλ., με τη χρήση του coreAVC σαν decoder και καθαρίσατε μια καλή με το θέμα των ρυθμίσεων!... :126:
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Μπράβο Παναγιώτη πολύ καλός οδηγός.



Υ.Γ. Ρε συ zoglair το είχε βάλει για ύπνο; :116:
 

Μηνύματα
567
Reaction score
0
Πάνο, σ' ευχαριστούμε πολύ!!!!:622::622::622:
Ματρόσκες FOR EVER και άσε το PDVD να κουρεύεται...

Ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση. Με το χέρι στην καρδιά, πόση διαφορά έχει μια καλοφτιαγμένη ματρόσκα από τους ESIR φερ' ειπείν στα 13-14GB από αυτή που έφτιαξες στα 27GB???

Καταλαβαίνω ότι στη δική σου περίπτωση το υλικό παραμένει αναλλοίωτο αλλά θα ήθελα την ειλικρινή άποψή σου ως προς την ποιοτική διαφορά, πέραν του ψυχολογικού παράγοντα ότι στην α' περίπτωση έχουμε συμπίεση ενώ στη β' όχι.
 

Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Οι Esir δεν πιάνουν μία μπροστά στον Bedroom-Vogiatzir


Υ.Γ. @gk γιατί αμφιβάλλεις; :116:
 


Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Τα εύσημα ανήκουν στον Νίκο (Nix) που κάθεται όλη μέρα κι όλη νύχτα κι ανακαλύπτει συνέχεια καινούρια κολπάκια στα HTPC… :137:


Ξέχασα να σας αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό, το προχωρημένο Αλτσχάιμερ βλέπετε… :142:


Ο παραπάνω οδηγός κάνει την υπόθεση εργασίας ότι ολόκληρη η ταινία είναι σε ένα και μοναδικό αρχείο .m2ts, πράγμα που όντως ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των δίσκων Blu-Ray. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η ταινία είναι χωρισμένη σε πολλαπλά αρχεία .m2ts, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα καρτούν;!

Λοιπόν, το Ribot264 έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται ποια ακριβώς αρχεία αποτελούν τη ταινία και να τα ενσωματώνει μάλιστα με τη σωστή σειρά στην Playlist του!!! Αυτό τουλάχιστον συνέβη στη περίπτωση του Open Season 1, και δεν έχω κανένα λόγο να μη πιστεύω ότι θα συμβεί σε όλα τα καρτούν που είναι χωρισμένα σε πολλαπλά .m2ts αρχεία, από την άλλη μεριά όμως δεν μπορώ να είμαι και απολύτως σίγουρος.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να εντοπίσετε με κάποιον player, ποιο ακριβώς αρχείο .m2ts είναι το πρώτο στη ταινία που επεξεργάζεστε. Ανοίγετε λοιπόν το Ribot264 και πατάτε στις τρεις τελίτσες του πεδίου video για να επιλέξετε το αρχείο που είναι πρώτο στην ταινία. Στην περίπτωση του Open Season 1, αυτό το αρχείο είναι το 000161.m2ts. Αυτόματα, το Ribot264 μου επέλεξε και τα 000162.m2ts και 000163.m2ts που είναι τα υπόλοιπα δύο αρχεία που περιλαμβάνουν ολόκληρη τη ταινία!!! Αυτό είναι και το μοναδικό σημείο που ανακάλυψα μόνος μου, που δεν το γνώριζε δηλαδή ούτε ο Νίκος… :126:


Συνεχίζετε με την υπόλοιπη διαδικασία όπως ακριβώς περιγράφεται στον οδηγό και είστε έτοιμοι!
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση. Με το χέρι στην καρδιά, πόση διαφορά έχει μια καλοφτιαγμένη ματρόσκα από τους ESIR φερ' ειπείν στα 13-14GB από αυτή που έφτιαξες στα 27GB???

Καταλαβαίνω ότι στη δική σου περίπτωση το υλικό παραμένει αναλλοίωτο αλλά θα ήθελα την ειλικρινή άποψή σου ως προς την ποιοτική διαφορά, πέραν του ψυχολογικού παράγοντα ότι στην α' περίπτωση έχουμε συμπίεση ενώ στη β' όχι.

Πάρα πολύ δύσκολο ερώτημα για να απαντηθεί, πίστεψέ με. Το έχω σκεφτεί κάμποσες φορές, αλλά ειλικρινά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και ξέρεις για ποιον απλούστατο λόγο; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις σύγκριση του software με τα σημερινά μέσα που διαθέτουμε. Και εξηγούμαι:

Όταν συγκρίνουμε π.χ., δύο προβολείς, τους συνδέουμε με την ίδια πηγή και με έναν switcher είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και οι δύο προβολείς λαμβάνουν ακριβώς το ίδιο σήμα, τους βάζεις λοιπόν να προβάλλουν παράλληλα σε δύο ίδιες οθόνες όπως κάνουμε στη PSA και αυτομάτως... τα προβόλια κατεβάζουν τα βρακάκια τους! :126:

Όταν θέλεις όμως να συγκρίνεις software, πες μου τι ακριβώς να κάνεις;! Εκτός πια κι αν ο ταχυδακτυλουργός Νικόλας (Zoglair) μας βρει κάποιον μαγικό τρόπο, με τον οποίο κάποιος player μπορεί να παίζει δύο διαφορετικά αρχεία ταυτόχρονα και μάλιστα να χωρίζει την οθόνη σε δύο μέρη και να προβάλλει στο αριστερό μέρος το ένα αρχείο και στο δεξί μέρος το άλλο!!! :111:

Το μοναδικό ακραίο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις δύο πηγές, π.χ. δύο ολόιδια HTPC ακριβώς ίδια σεταρισμένα, που να προβάλλουν σε δύο ίδιους προβολείς σε δύο ίδιες οθόνες! :137:

Πάλι όμως θα υπάρχει η αμφιβολία... :121:
 

Μηνύματα
567
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Το μοναδικό ακραίο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις δύο πηγές, π.χ. δύο ολόιδια HTPC ακριβώς ίδια σεταρισμένα, που να προβάλλουν σε δύο ίδιους προβολείς σε δύο ίδιες οθόνες! :137:

Πάλι όμως θα υπάρχει η αμφιβολία... :121:
Ναι, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Δεν το θεωρώ ακραίο. Για να σου πω και τη μαύρη μου αλήθεια το switcher περισσότερο με κουράζει παρά με βοηθάει και αυτό για το λόγο ότι προσπαθώ να ''παίζω'' τα μάτια μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ανακαλύψω τυχόν διαφορές:121::121:. Και πάλι δεν είμαι βέβαιος, διότι ποτέ δεν βλέπω ταυτόχρονα τα ίδια καρέ. Ενώ αν υπάρχει μια ελαφριά καθυστέρηση, των 2'' π.χ., είναι πολύ πιο ξεκούραστη η κίνηση των ματιών και πιο ασφαλή τα συμπεράσματα, μιας και θα έχεις παρακολουθήσει και στις 2 οθόνες ακριβώς τα ίδια frames. Κάτι τέτοιο με 2 PC νομίζω γίνεται.
 


Μηνύματα
1.557
Reaction score
2
Πολύ καλός οδηγός παιδιά.Τα συγχαρητήρια μου.Όντως οι Esir δεν πιάνουν μια μπροστά σας.Χαχαχαχαχα!Πάντως πραγματικά μπράβο.Χρειαζόταν ο οδηγός.
 

Μηνύματα
133
Reaction score
0
Ευχαριστουμε πολυ!!! Παρα πολυ χρησιμος οδηγος!! Τα drives και οι σκληροι θα παρουν φωτια!!
 

Μηνύματα
2.322
Reaction score
363
Πολύ ωραίος οδηγός. Μπράβο Παναγιώτη.
Ερώτηση: Γιατί στο ripbot όταν τελειώνει την επεξεργασία δεν πατάς save as mkv και να τελειώνει η ιστορία;
 

NIX

Μηνύματα
1.390
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Αν το κανεις αυτο (save as mkv) τοτε το αρχικο αρχειο θα επανασυμπιεστει.
Το ripbor ειναι προγραμμα επανασυμπιεσης σε φορμα x264,δηλαδη οτι βιντεο του εισαγεις (απο τους τυπους που δεχεται) το επανασυμπιεζει (βαση των επιλογων σου) σε μορφη x264.

Ο παραπανω τροπος,που πολυ ωραια παρουσιασε ο Παναγιωτης,ειναι μια ηπια χακερια.
Επι της ουσιας παμε στο φακελο προδηεργασιας του ripbot και του κλεβουμε τα πρωτολεια αρχεια πανω στα οποια θα πραγματοποιουσε την περαιτέρω διεργασια της επανασυμπιεσης.

Εαν καποιος δεν θελει να κρατησει μια ταινια σε μορφη "mkv-αναφορας",οπως πολυ ομορφα το θετει ο Παναγιωτης,μπορει καλλιστα να κανει τις επιλογες του (ως προς τη συμπιεση και το κοψιμο του καδρου) και να σωσει το αρχειο ως ενα πραγματικο mkv οπως αυτα που υπαρχουν ευρεως διαθεσιμα.Πραγματικο mkv εννοω το x264 αρχειο που εχει προκυψει απο ενα μπλε δισκακι αλλα εχει επανασυμπιεστει σε αρκετο μικροτερο μεγεθος του αρχικου.Ο ορος ειναι αδοκιμος αλλα φανταζομαι καταλαβαινετε το πνευμα της ορολογιας.

Πρεπει βεβαια να εχετε υποψιν οτι η επανασυμπιεση ειναι αρκετα χρονοβόρος διαδικασια και δεν εχει καμια σχεση μου τους χρονους της απλης αλλαγης μορφης.

Στο δικο μου συστημα (τετραπυρηνος intel με 2GB ram) η ολη διαδικασια διαρκει απο 9 εως 12 ωρες,αναλογως της ταινιας.Το αποτελεσμα ομως οφειλω να τονισω πως ειναι εξαιρετικο.Το ripbot κανει καταπληκτικη δουλεια και η ποιοτητα του τελικου αρχειου,ακομα και σε μειωση 50% του αρχικου αρχειου,ειναι αψεγαδιαστη.
 

Μηνύματα
2.322
Reaction score
363
Το mkv αρχείο που δημιουργείται από το mkvtool δεν είναι συμπιεσμένο;
Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Το mkv αρχείο που δημιουργείται από το mkvtool δεν είναι συμπιεσμένο;
Μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.

Σωτήρη, όχι δεν είναι συμπιεσμένο. Απόδειξη γι' αυτό είναι το γεγονός ότι έπαιρνα ακριβώς το ίδιο μέγεθος αρχείου όταν μετέτρεπα το ίδιο επεισόδιο του Lost με το tsMuxer αφαιρώντας όλα τα περιττά audio streams, με το αρχείο mkv που έπαιρνα από το ripbot264 με τη διαδικασία που περιγράφεται στον οδηγό.

Κάθε επεισόδιο του Lost από 10,3 έως 10,5GB μετατρεπόταν σε αρχείο .m2ts με το tsMuxer ή αρχείο .mkv με το Ripbot264 μεγέθους 7 έως 7,2GB...
 

Μηνύματα
1.589
Reaction score
335
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Τον οδηγό τον γνωρίζω αρκετό καιρό ,σύμφωνα με τις υποδείξεις του φίλου μου Nix !
Tα αποτελέσματα παραπάνω από ικανοποιητικά:
Ενδεικτικά μια κωδικοποίηση που έκανα ,ένα αρχείο 4,5 gb μετατράπηκε σε 2,4 gb χωρίς σχεδόν απώλειες !
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=59467

Νίκο, απλά Respect !
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.281
Reaction score
93.729
θα ήθελα τη βοήθειά σας σ' αυτό το θέμα. Ο bd driver του υπολογιστή μου είναι ο Lg GGW-H20, που όμως έχει μια περίεργη συμπεριφορά: όταν του έχω φορτώσει δίσκο bd, ενώ το anydvd τον διαβάζει και το powerdvd το παίζει, το ripbot δεν βλέπει ότι υπάρχει δίσκος στον οδηγό, και στο "Ο υπολογιστής μου" φαίνεται ότι ο Lg είναι άδειος. Έτσι, δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Άν έχω ριπάρει το bd με το anydvd στον σκληρό, μπορώ να βρω τα αρχεία stream της ταινίας, αλλά δεν είναι στη μορφή που το ripbot μπορεί να τα αναλύσει. Καταλαβαίνω πως πρόκειται για δυσλειτουργία του Lg. Μήπως γνωρίζετε κάποια λύση?:118:
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

θα ήθελα τη βοήθειά σας σ' αυτό το θέμα. Ο bd driver του υπολογιστή μου είναι ο Lg GGW-H20, που όμως έχει μια περίεργη συμπεριφορά: όταν του έχω φορτώσει δίσκο bd, ενώ το anydvd τον διαβάζει και το powerdvd το παίζει, το ripbot δεν βλέπει ότι υπάρχει δίσκος στον οδηγό, και στο "Ο υπολογιστής μου" φαίνεται ότι ο Lg είναι άδειος. Έτσι, δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Άν έχω ριπάρει το bd με το anydvd στον σκληρό, μπορώ να βρω τα αρχεία stream της ταινίας, αλλά δεν είναι στη μορφή που το ripbot μπορεί να τα αναλύσει. Καταλαβαίνω πως πρόκειται για δυσλειτουργία του Lg. Μήπως γνωρίζετε κάποια λύση?:118:

Πολύ παράξενο πρόβλημα, δεν μπορώ να δώσω κάποια λογική εξήγηση!

Εφόσον όπως λες, έχεις ριπάρει το Blu-Ray δισκάκι στον σκληρό δίσκο, μέσα στο φάκελο stream πρέπει να βρίσκονται όλα τα αρχεία .m2ts της ταινίας.

Μήπως επιλέγεις κάποιο λάθος αρχείο .m2ts; Δοκίμασες να παίξεις με κάποιον player, π.χ., Theatertek, Media player classic, KMplayer, για να είσαι σίγουρος ότι πας να εισάγεις το σωστό αρχείο .m2ts στο ripbot; :118:
 

Μηνύματα
388
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Λοιπον μου εφτιαξες τη μερα...... :119:
Πριν απο 2 χρονια ειχα ασχοληθει πολυ σοβαρα με το encoding αλλα καπου εχανες τη "μπαλα" απο τα πολλα εργαλεια που χρειαζοταν για να καταφερεις στο τελος να φτιαξεις ενα .mkv αρχειο.

Απο εχθες που "επεξα" λιγο με το Ribot264 εχω να πω οτι κανει ολα αυτα που καποτε εψαχνα ενα ενα.
Λοιπον μιας και δεν εχω κανενα BR δισκακι να κανω δοκιμες (θα βρω πολυ γρηγορα :126:) δοκιμαστε να κανετε μια ταινια encoding (δεν παμε στο βημα με το mkvmerge) με 2pass και bitrate 8000 kbps, επισης φτιαξτε το καδρο (croping) ωστε να πεταξετε την αχρηστη πληροφορια απο τις "μαυρες μπαρες" και περιμενετε μεχρι να τελειωσει...
Το αποτελεσμα πιστευω οτι δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα απο ESiR κλπ.
Αν και τωρα που ξαναμπηκα στη "πριζα" θα ψαξω να βρω καποια scripts (avs) που χρησιμοποιουν οι EuReKa και ΕSiR για να "παιξουμε" ολοι μαζι... :605:

Eχω βαλει ενα αρχειο m2ts απο την βαπτιση της κορης μου (τραβηγμενο HD 720p) να το κανω .mkv με bitrate 8000kbps και 2pass, το αρχειο θα βγει ενα dvd5 και απο ποιοτητα θα σας πω σε 1¨30 ωριτσα.
 

Μηνύματα
388
Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγός γρήγορης δημιουργίας ματρόσκας-αναφοράς…

Βρηκα και τον παλιο οδηγο που ειχα ξεκινησει καποτε... (02-03-07)
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.562
Μηνύματα
2.865.650
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top