Οδική βοήθεια..... Βοήθεια!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.950
Την Κυριακή που μας πέρασε ένας φίλος μου έπαθε λάστιχο στην μοτοσυκλέτα του.
Ερχόταν απόγευμα με τη συμβία του από Χαλκιδική και τον έπιασε στην κατηφόρα της Καρδίας, για όσους ξέρουν.
Εκεί υπήρχε ένα φορτηγό της Εξπρές Σέρβις. Πλησίασε τον οδηγό που στεκόταν εκεί.
Τον ρώτησε αν είχε αέρα για να φουσκώσει το λάστιχο του και να γυρίσει πίσω.
Ο οδηγός του είπε ότι έχει αέρα από κομπρεσέρ στο φορτηγό, αλλά για να του δώσει αέρα πρέπει να κάνει εγγραφή που στοιχίζει 110 € !!!

Ο φίλος μου τον παρακάλεσε να του φουσκώσει απλώς το λάστιχο ίσα ίσα να γυρίσει πίσω.
Ο οδηγός της οδικής βοήθειας αρνήθηκε να βοηθήσει και επέμενε στην εγγραφή και στα 110 €.
Φυσικά ο φίλος δεν έκανε εγγραφή και του είπε απλώς "καλά σ΄ευχαριστώ πολύ" και έφυγε.

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά αφού η μοτοσυκλέτα του δεν περπατούσε αλλά και δεν γινόταν να την εγκαταλείψει στον δρόμο.
Τελικά κάποιος κάτοικος της περιοχής προσφέρθηκε να την βάλει μέσα στην αυλή του μέχρι την άλλη μέρα που πήγε με τρέϊλερ να την πάρει.

Αυτή η εταιρία ζητάει να την αποκαλούν "Οδική βοήθεια"; Εγώ ντρέπομαι και εξοργίζομαι μαζί.
Ακόμη κι αν είχε λεφτά μαζί του δεν θα δεχόταν αυτόν τον εκβιασμό.
Το περιστατικό το ανέφερε η συμβία του και σε μια εκπομπή του ραδιοφώνου, νομίζω του ΑΝΤ1.

Ντροπή σας κύριοι της εξπρές σέρβις. Ευτυχώς δεν είμαι πελάτης σας.
Και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνω βέβαια.

HV

Reaction score
0
Καλα οντως υπερβολικος ο οδηγος αλλα ισως να παιρνει Bonus με καθε εγγραφη και για αυτο να το εκανε....Δεν τον δικαιολογω φυσικα αλλα λεμε τωρα.

Reaction score
29
Aπλά καραγκιόζης (αφήνω μια πισινή μπας και είναι μλκια(θέμα πολιτικής) της εταιρείας και οχι του υπαλλήλου).

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.476
Υπάρχει και η άλλη όψη. Προ 15ετίας περίπου, ταξίδευα για τη Θεσσαλονίκη μόνος, και αρκετά πριν την Κατερίνη ένιωσα αδιαθεσία, ατονία και εφίδρωση. (Ως απεδείχθη, είχα υπόταση). Έκανα κουράγιο μέχρι το σταθμό της Express Service στην Κατερίνη, όπου και σταμάτησα να ζητήσω βοήθεια. Χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα, με πήγαν στο νοσοκομείο της πόλης και με έφεραν πίσω στο σταθμό, όπου πήρα το αυτοκίνητο και συνέχισα το ταξίδι. Ούτε συνδρομές, ούτε εγγραφές, ούτε τίποτα. Αυτή τη χειρονομία δεν την ξέχασα ποτέ.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Οδική βοήθεια..... Βοήθεια!

Υπάρχει και η άλλη όψη. Προ 15ετίας περίπου, ταξίδευα για τη Θεσσαλονίκη μόνος, και αρκετά πριν την Κατερίνη ένιωσα αδιαθεσία, ατονία και εφίδρωση. (Ως απεδείχθη, είχα υπόταση). Έκανα κουράγιο μέχρι το σταθμό της Express Service στην Κατερίνη, όπου και σταμάτησα να ζητήσω βοήθεια. Χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα, με πήγαν στο νοσοκομείο της πόλης και με έφεραν πίσω στο σταθμό, όπου πήρα το αυτοκίνητο και συνέχισα το ταξίδι. Ούτε συνδρομές, ούτε εγγραφές, ούτε τίποτα. Αυτή τη χειρονομία δεν την ξέχασα ποτέ.

Κώστα, αν είχε υπόταση το....αυτοκίνητο όμως, θα σου ζητούσαν εγγραφή κλπ....
Η κίνησή τους ήταν μάλλον φυσιολογική και βεβαίως ανθρώπινη.
Το ίδιο πιστεύω θα κάναμε όλοι στην θέση τους!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.950
Απάντηση: Οδική βοήθεια..... Βοήθεια!

Δεν νομίζω ότι για θέμα υγείας θα ετίθετο θέμα εγγραφής.
Αυτό θα ήταν άνω ποταμών.
Εδώ μιλάμε για λίγο αέρα στα λάστιχα. Όχι καμιά επισκευή ή μεταφορά του οχήματος, στην περίπτωση μας μοτοσυκλέτα.

Κώστα κι εγώ κάποτε σ΄ένα ταξίδι ένιωσα κάτι τέτοιο και πήγα σε ένα σταθμό επισιτισμού και πήρα κάτι κλάμπ σάντουϊτς και συνήλθα. :142: :142:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.476
Re: Απάντηση: Re: Οδική βοήθεια..... Βοήθεια!

Κώστα, αν είχε υπόταση το....αυτοκίνητο όμως, θα σου ζητούσαν εγγραφή κλπ....
Η κίνησή τους ήταν μάλλον φυσιολογική και βεβαίως ανθρώπινη.
Το ίδιο πιστεύω θα κάναμε όλοι στην θέση τους!
Α καλά, να μη σου πω πού με άφησε το ηλίθιο. Έξω από το Περιβόλι Γρεβενών, στο δρόμο για Βάλια Κάλντα, γωνία λύκου και αρκούδας. Εκεί βρήκε να κολλήσει ο κωλοθερμοστάτης. (Ιταλικός φυσικά! :136:)

Reaction score
41
110 μόνο για φούσκωμα λάστιχου;
Στο φούσκωνα εγώ με το στόμα με λιγότερα...

Πέρα απ' την πλάκα τώρα θα μπορούσε να το φουσκώσει αφού δεν πρόκειται για μεταφορά και 2ον δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο.
απ' την άλλη έπεσες στην περίπτωση ανθρώπου. Άλλος μπορεί να είχε βοηθήσει. Γενικά όμως όλες οι εταιρίες έτσι δουλεύουν. Αν ήταν να βοηθάνε χωρίς χρήμα θα είχαν κλήσει.
Σου λέει μια φορά θα με χρειαστείς, πλήρωνε τώρα. Για να αναγκαστείς να κάνεις την επόμενη.
Αλήθεια αν πας έτσι χωρίς να έχεις πρόβλημα, να κάνεις εγγραφή, 110 ευρώ είναι πάλι ή δεν πληρώνεις εγγραφή;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.950
Απάντηση: Οδική βοήθεια..... Βοήθεια!

Αν ζητήσεις μεταφορά ή επισκευή εντάξει, να σου ζητήσουν λεφτά.
Αλλά μόνο αέρα με το κομπρεσέρ τους;
Να ζητάνε 110 € για τον αέρα; 110 να είναι οι ώρες τους.

VG

Reaction score
0
Οδικη βοηθεια μπορειτε να αγορασετε μαζι με ασφαλιση σε πολυ χαμηλη τιμη.
Φυσικα μπορειτε να αγοραζετε το απολυτως χαμηλοτερο ασφαλιστρο και να μην παρετε οδικη βοηθεια μαζι,ετσι σώζετε τουλαχιστον 10€ τον χρόνο!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Οδικη βοηθεια μπορειτε να αγορασετε μαζι με ασφαλιση σε πολυ χαμηλη τιμη.
Έτσι... εγώ πληρώνω μαζί με την ασφάλεια, επιπλέον του ασφαλίστρου, 30€ το εξάμηνο (δηλαδή 5€ το μήνα), ποσό αστείο μπροστά στο μπελά, και ακόμα και τον κίνδυνο, που συνεπάγεται μια ενδεχόμενη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου από οποιονδήποτε λόγο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.888
Members
38.627
Νεότερο μέλος
Athanasios1962