Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα.

Reaction score
59
Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές συνοδευόμενοι
από φωτογράφους στα μέσα του 19ου αιώνα «παθιασμένοι» οπαδοί των ταξιδιών και συνάμα σταλμένοι από τα μεγάλα έντυπα του εξωτερικού... έφταναν στην Αθήνα με τις ογκώδεις μηχανές τους και το βαρύ εξοπλισμό τους, ύστερα από ένα μακρύ, κουραστικό ταξίδι, συχνά επικίνδυνο...
έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κατά τη διαμονή τους, τη ζέστη, την έλλειψη νερού, τη σκόνη, τα έντομα, τις μεταδοτικές ασθένειες και τα προβλήματα συνεννόησης με τους ντόπιους αχθοφόρους και δραγουμάνους (μεταφραστές της εποχής).
Την τελευταία εικοσαετία του 19ου αιώνα, η φωτογραφία ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στον επόμενο αιώνα. Χάρη στην τεχνική της εξέλιξη, ιδιαίτερα με την καθιέρωση του εύκαμπτου φιλμ (1880), αποκτά τη δυνατότητα να αποτυπώνει την κίνηση, ώστε ο φακός να γίνεται μάρτυρας των γεγονότων. Εξάλλου η κυκλοφορία των πρώτων φορητών φωτογραφικών μηχανών (1889) ενθαρρύνει πολλούς ερασιτέχνες να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.

Δειτε το οδοιπορικο ΕΔΩ !

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Απάντηση: Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα.

Ίσως θα μπορούσε ο Νώε να διανθίσει τις φωτογραφίες με κείμενο από τις εμπειρίες του εκείνης της εποχής. :136::138:

Reaction score
1.458

Ίσως θα μπορούσε ο Νώε να διανθίσει τις φωτογραφίες με κείμενο από τις εμπειρίες του εκείνης της εποχής. :136::138:
Και βέβαια με κριτικές από τις πρώτες προβολές βωβού κινηματογράφου στην Αθήνα!:405:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Σπάνια φωτογραφία. Από τις πρώτες φωτογραφίες της Ακρόπολης λίγο πριν τα μέσα του 19ου αιώνα. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον λόφο του Φιλοπάππου. Το ζευγάρι που ατενίζει την Ακρόπολη είναι ο Zizik με την Αναστασία, αν κρίνουμε από τη «φράγκικη» ενδυμασία, όπως την αποκαλούσαν οι φουστανελοφόροι Αθηναίοι της εποχής (φωτογραφικό αρχείο Μουσείου Mπενάκη).....

Αργότερα νοίκιασαν ένα σπιτάκι στα Κιούρκα,πρόσθεσαν έναν προβολέα Led με ένα φακουδάκι της εποχής...και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα:105:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.424
Να πεις γιά εμένα ναι, αλλά η Αναστασία είναι 29 ετών ρε! :618::618:

Reaction score
1.458
Απάντηση: Re: Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα.

Να πεις γιά εμένα ναι, αλλά η Αναστασία είναι 29 ετών ρε! :618::618:
Α σου ρίχνω φίλε μου!Εμένα η Joyce μου είναι 26!Κι εγώ βέβαια είμαι μόνο 44!:142:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.424
Re: Απάντηση: Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα.

Εσύ όμως παντρεύτηκες... Εγώ πάλι, ποτέ! :126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.238

Ποτέ μη λες ποτέ...:119:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.424
Τα έχω γράψει πολλάκις, είμαι πολύ ανώριμος γιά γάμο. Σε 15-20 χρόνια, θα το σκεφτώ.

Reaction score
1.458
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδοιπορικό στην Παλιά Αθήνα.

Εσύ όμως παντρεύτηκες... Εγώ πάλι, ποτέ! :126:
Αυτό σωστό!

Παντρευτήκαμε,αλλά το κάναμε για να ζει η Joyce με αξιοπρέπεια και χωρίς ταλαιπωρίες εδώ στην Ελλάδα,να μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα όποτε θελει την πατρίδα της και να ξαναγυρνάει εδώ και κυρίως για να μην ξαναδούμε τις αθλιότητες και την ξεφτίλα της έννοιας άνθρωπος στην Πέτρου Ράλλη!

Αν δεν υπάρχει αγάπη,έρωτας,κατανόηση,αλληλοσεβασμός και ειλικρίνεια τα υπόλοιπα είναι απλά χαρτιά,ανευ ουσίας!Εμεις ευτυχώς τα έχουμε τα παραπάνω αλλά επίσης έχουμε και τα χαρτιά…ανευ ουσίας!:126:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.424
:444: Σωστός!

Κι εγώ θέλω να υπάρχουν όλα αυτά, αλλά πολλές φορές!

Και χωρίς χαρτιά...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας