Οικιακος server. Τι χρειαζομαι?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Θελω να κανω εναν οικιακο server ετσι ωστε να εχω μερικους σκληρους σε σειρα, ωστε να μπορω εχω ολα τα HD μαζεμενα σε ενα σημειο. Οταν θα παρω το media player θελω να το συνδεσω και να αναγνωριζει τον server σαν εξωτερικο σκληρο. Τι χρειαζομαι? Εχω ηδη μια μητρικη και εναν επεξεργαστη Ρendium 4 στα 3,2 G. Θα χρειαστει και οθονη? Ειναι καλυτερα να τον συνδεσω στο Divico μεσω Ethernet ή USB? Χρειαζεται ειδικο λειτουργικο? Υπαρχει καποιο μηχανημα που να υποστηριζει μερικους σκληρους σε σειρα χωρις να χρειαζεται υποστηριξη λειτουργικου προγραμματος, μητρικων, κτλ? Κατι σαν εξωτερικος σκληρος αλλα για πολλους δισκους μαζι δηλαδη...

Reaction score
0
Προτείνω κάποια από τις 2 παρακάτω υλοποιήσεις:

freeNAS. Network-Attached Storage server με Software RAID (0,1,5). Απαιτεί σκληρούς ίδιας χωρητικότητας. Eίναι δωρεάν. Ρυθμίζεται μέσω web.

unRAID. Network-Attached Storage server με Software RAID (0,1,5). ΔΕΝ απαιτεί σκληρούς ίδιας χωρητικότητας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούς που έχεις. Ειδικά σχεδιασμένο για Digital Video, Digital Music, Digital Images/Photos. Αν τοποθετήσεις πάνω από 6 σκληρούς υπάρχει μικρή εφάπαξ χρέωση.

Και τα 2 λογισμικά ξεκινούν μέσω usb flash και δεν χρειάζεσαι οποιοδήποτε άλλο software / λειτουργικό. Εκτός από τα συνηθισμένα θα χρειαστείς κουτί και θήκες. Βέβαια μπορείς να δεις και έτοιμες λύσεις.

Σχετικά με την δικτύωση μην δοκιμάσεις τίποτα παρακάτω από Gigabit Ethernet.

Reaction score
0
Απάντηση: Οικιακος server. Τι χρειαζομαι?

Faethon κάποτε τα είχαμε πει από κοντά (cobra γαρ) αλλά δεν ήξερα οτι ασχολείσαι με τέτοια παιχνίδια!

Reaction score
0
Απάντηση: Οικιακος server. Τι χρειαζομαι?

Βάλε τον Μποπουτσάνα... (πιάνει το χέρι του...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.020
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos