Most visitors online was 3714 , on 1 Oct 2025
Πάντως γενικός κανόνας και πολύ σωστός είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα για ένα ηχείο που ακούμε σε πολυκατάστημα. Για να κάνουμε συγκρίσεις πρέπει τα ηχεία να παίζουν σε σωστό χώρο και να τα τοποθετούμε πάντα στο ίδιο σημείο που ακούσαμε και τα προηγούμενα. Απλά το λέω, όχι ότι διαφωνώ ότι τα Dali μπορεί να ήταν καλύτερα από τα υπόλοιπα :102:. Σε πολυκατάστημα έχω μπερδευτεί κι εγώ, στο σπίτι ήταν όλα διαφορετικά. Γεγονός είναι όμως ότι σε προσιτά ηχεία δυστυχώς δεν έχουμε την επιλογή ακροασής τους σε σωστό χώρο σε αντίθεση με Hi-End ηχεία στους χώρους των αντιπροσώπων τους.Σήμερα βρέθηκα στο Saturn και είπα να ακούσω μερικά
ηχεία όπως :Heco Wharfedale Roister Dali Crystal Audio
ηχεία μέχρι 500€ και όλα δαπέδου.
Έτσι όπως έπαιξαν τα Dali Consept 6 δεν έπαιξε κανένα άλλο ηχείο.Δυνατά με καθαρά πρίμα σφιχτά μπάσα
Απλά στη θέση σου θα του ζητούσα έστω να μην τα ακούσω σε στυλ το ένα δίπλα στο άλλο σαν τοίχος από ηχεία (κλασική διάταξη σε πολυκαταστήματα), και αν άκουγα ένα ζευγάρι και μετά πήγαινα στο επόμενο θα επέμενα να αλλάξει και τη θέση τους και να μου τα έβαζε ακριβώς εκεί που ήταν και το άλλο. Άσε που παίζει και η θέση του Bass Reflex μεγάλο ρόλο αν είναι πίσω ή μπροστά. Σε ηχεία που το Bass Reflex για παράδειγμα είναι από πίσω και το ήχείο είναι κολητά σε τοίχο, έχουμε αύξηση των χαμηλών συχνοτήτων και πολλές φορές μπουμάρισμα. Πάντως να έχεις υπόψη σου ότι και μικρές αλλάγές στη θέση ενός ηχείου αλλάζουν κατά πολύ την ηχητική του ταυτότητα κυρίως σε κλειστούς χώρους με τοίχους. Επίσης μπορεί και ο δικός σου χώρος να μην είναι τέλειος, είναι όμως σίγουρα διαφορετικός από του πολυκαταστήματος...τώρα σε ότι αφορά την ερωτησή σου τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις για μια σωστή απόφαση...δυστυχώς θα σου πώ μάλλον τίποτα γιατί όπως είπα και στο προηγουμενό μου post ΔΕΝ υπάρχουν χώροι που μπορεί κάποιος να ακούσει σωστά ένα προσιτό ηχείο. Ένας λόγος που εντυπωσιαζόμαστε από τα Hi-End ηχεία εκτός του ότι μπορεί να είναι κορυφαία κατασκευαστικά είναι ότι συνήθως μπορείς να τα ακούσεις στο χώρο του αντιπροσώπου που είναι προσεγμένος. Ενώ ένα προσιτό ηχείο εκτός από τα τυπικά υλικά κατασκευής και μια συνηθισμένη σχεδίαση είναι καταδικασμένο και από το χώρο ακρόασης. Ο χώρος για μένα παίζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο...όταν αγοράσεις με το καλό ηχεία κάνε το τεστ στησιματός τους σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού σου...θα εντυπωσιαστείς από το πόσο διαφορετικά ακούγονται!Φίλε Subcode Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι τα ηχεία θα τα
ακούσεις διαφορετικά σ'ένα χώρο ακρόασης απ'ότι στο δωμάτιό
σου.Από εκεί και έπειτα όμως εμείς πάμε να συγκρίνουμε ηχεία
που παίζουν στον ίδιο χώρο (σωστός ή λάθος)με τον ίδιο ενισχυτή και ακούγοντας to ίδιο κομμάτι από το ίδιο player.Τί
παραπάνω δηλαδή να ζητήσω για να καταλήξω στην αγορά ηχείων?Συμφωνώ στο ότι ένα ηχείο δεν θα αποδώσει τα μέγιστα
σ'έναν λάθος διαμορφωμένο χώρο αλλά ούτε και το σαλόνι μου
είναι σωστά διαμορφωμένο άρα ποτέ δεν θα μπορέσω να πάρω
τα μέγιστα από το όποιο ηχείο και αν αγοράσω.
Και για να μην παρεξηγηθώ πάντα μιλάω κατά τη δική μου άποψη
και ακούγωντας με τα δικά μου αφτιά
Σίγουρα το κάθε ηχείο παίζει διαφορετικά, απλά σε τέτοιους χώρους μπορεί κάποιο ηχείο να ευνοείται από την θέση που του έχει δώσει ο καταστηματάρχης και κάποιο άλλο να αδικείται αυτό λέω. Απλά και οι πωλητές θέλουν το ζορισμά τους για να σου κάνουν τις χάρες να τα μετακινούν και να σου το στήνουν όπως το ζητήσεις.Subcode έχεις δίκιο σε ότι λες.Είναι πράγματα που τα ξέρω και εγώ.Όμως αν ένα ηχείο παίζει διαφορετικά από κάποιο άλλο τη διαφορά θα την ακούσεις όπως και να έχει το πράγμα.Αυτό λέω