Οικονομικη λυση

Reaction score
8
Θελω να φτιαξω ενα συστηματακι οικονομικο με πολυκαναλο ενισχυτη και ενα ζευγος ηχειων με ενα κεντρικο.
Δωστε καμια προταση γιατι εχω μπερδευτει με τους συνδυασμους.
Επιβαλλεται να παρω και sub ή δεν ειναι απαραιτητο και το αφηνω για αργοτερα;

Timaras

Reaction score
2.153
Φίλε Social όταν λες ένα ζεύγος ηχείων με ένα κεντρικό
εννοείς ότι τα περιφεριακά τα έχεις?Όταν λες οικονομική λύση μέχρι πόσα χρήματα είσαι διατεθημένος να δώσεις?

Reaction score
8
θελω ηχεια μπροστα με ενα κεντρικο,για πισω το αφηνω για αργοτερα.
Βασικα ελεγα να παρω ενα SONY DAV-DZ860W αλλα επειδη διαβαζω οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο μια ολοκληρωμενη λυση ειπα να ξεκινησω να το στησω σιγα σιγα.
Τωρα για to budget δεν θελω κατι ακριβο αν γινεται μεχρι 1000ε και πιο κατω ακομη καλυτερα.

Timaras

Reaction score
2.153
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Harman Kardon AVR-255:Πολύ μουσικός,δυνατός και απ'ότι
φαίνεται τον έχουν προτιμήσει πολλοί εδώ στο forum τώρα
τελευταία και σε καλή τιμή
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502567

Denon AVR-1909:
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=761

Τώρα για ηχεία έχουν συζητηθεί πολλά τον τελευταίο καιρό
όπως:
Ψωράλ Indiana Line HC
http://www.indianaline.it/prodotti.php?action=listProduct&brand=72&category=75

Wharfedale diamon 9
http://www.wharfedale.co.uk/range.php?range_id=3

Reaction score
6
Το sub μπορεί και αργότερα αν δεις αυτά που κατεβαίνουν χαμηλά (35Ηz) και παίζουν δυνατά (91 dB ευαισθησία) και λόγω αυτού του τελευταίου ταιριάζουν με όλους τους Α/V.
http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=281

Υπολόγισε 550 για τα main και 200 για το κεντρικό.

Reaction score
34
για ταινιες θα εισαι μια χαρα. Με την μουσικη θα κανεις καποιες υποχωρησεις στην ποιότητα καθως τα συγκεκριμενα ηχεια κατεβαινουν μεχρι 120hz και χρειαζονται την συνοδεια του sub με οτι συνεπάγεται αυτο σε θεμα ταχυτητας και αποδοσης μουσικης. Στην κατηγορια τιμης τους τα βρίσκω πολυ value for money. Αν δεν κανω λαθος το συγκεκριμενο σετακι είχε πολυ παραπανω πριν λιγο διαστημα.

Timaras

Reaction score
2.153
Η τιμή του πακέτου είναι καλή αλλά τα ηχεία δεν θα τα ευχαριστηθείς στις ακροάσεις μουσικής.Γενικότερα θα έλεγα
να προτιμήσεις ηχεία ξύλινης καμπίνας που μπορούν να κατέβουν
όσο το δυνατόν χαμηλότερα για να μην χρειάσεσαι το sub στις
μουσικές ακροάσεις

Timaras

Reaction score
2.153
Φίλε Social για τα Ψωράλ τα 505 να υπολογίζεις γύρω στα 320€
και για το κεντρικό γύρω στα 130€.
Ψάξε στο forum έχουν ξανασυζητηθεί τα εν λόγω ηχεία

Timaras

Reaction score
2.153
Σήμερα βρέθηκα στο Saturn και είπα να ακούσω μερικά
ηχεία όπως :Heco Wharfedale Roister Dali Crystal Audio
ηχεία μέχρι 500€ και όλα δαπέδου.
Έτσι όπως έπαιξαν τα Dali Consept 6 δεν έπαιξε κανένα άλλο ηχείο.Δυνατά με καθαρά πρίμα σφιχτά μπάσα

Reaction score
7
Σήμερα βρέθηκα στο Saturn και είπα να ακούσω μερικά
ηχεία όπως :Heco Wharfedale Roister Dali Crystal Audio
ηχεία μέχρι 500€ και όλα δαπέδου.
Έτσι όπως έπαιξαν τα Dali Consept 6 δεν έπαιξε κανένα άλλο ηχείο.Δυνατά με καθαρά πρίμα σφιχτά μπάσα
Πάντως γενικός κανόνας και πολύ σωστός είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα για ένα ηχείο που ακούμε σε πολυκατάστημα. Για να κάνουμε συγκρίσεις πρέπει τα ηχεία να παίζουν σε σωστό χώρο και να τα τοποθετούμε πάντα στο ίδιο σημείο που ακούσαμε και τα προηγούμενα. Απλά το λέω, όχι ότι διαφωνώ ότι τα Dali μπορεί να ήταν καλύτερα από τα υπόλοιπα :102:. Σε πολυκατάστημα έχω μπερδευτεί κι εγώ, στο σπίτι ήταν όλα διαφορετικά. Γεγονός είναι όμως ότι σε προσιτά ηχεία δυστυχώς δεν έχουμε την επιλογή ακροασής τους σε σωστό χώρο σε αντίθεση με Hi-End ηχεία στους χώρους των αντιπροσώπων τους.

Timaras

Reaction score
2.153
Φίλε Subcode Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι τα ηχεία θα τα
ακούσεις διαφορετικά σ'ένα χώρο ακρόασης απ'ότι στο δωμάτιό
σου.Από εκεί και έπειτα όμως εμείς πάμε να συγκρίνουμε ηχεία
που παίζουν στον ίδιο χώρο (σωστός ή λάθος)με τον ίδιο ενισχυτή και ακούγοντας to ίδιο κομμάτι από το ίδιο player.Τί
παραπάνω δηλαδή να ζητήσω για να καταλήξω στην αγορά ηχείων?Συμφωνώ στο ότι ένα ηχείο δεν θα αποδώσει τα μέγιστα
σ'έναν λάθος διαμορφωμένο χώρο αλλά ούτε και το σαλόνι μου
είναι σωστά διαμορφωμένο άρα ποτέ δεν θα μπορέσω να πάρω
τα μέγιστα από το όποιο ηχείο και αν αγοράσω.

Και για να μην παρεξηγηθώ πάντα μιλάω κατά τη δική μου άποψη
και ακούγωντας με τα δικά μου αφτιά

Reaction score
7
Φίλε Subcode Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι τα ηχεία θα τα
ακούσεις διαφορετικά σ'ένα χώρο ακρόασης απ'ότι στο δωμάτιό
σου.Από εκεί και έπειτα όμως εμείς πάμε να συγκρίνουμε ηχεία
που παίζουν στον ίδιο χώρο (σωστός ή λάθος)με τον ίδιο ενισχυτή και ακούγοντας to ίδιο κομμάτι από το ίδιο player.Τί
παραπάνω δηλαδή να ζητήσω για να καταλήξω στην αγορά ηχείων?Συμφωνώ στο ότι ένα ηχείο δεν θα αποδώσει τα μέγιστα
σ'έναν λάθος διαμορφωμένο χώρο αλλά ούτε και το σαλόνι μου
είναι σωστά διαμορφωμένο άρα ποτέ δεν θα μπορέσω να πάρω
τα μέγιστα από το όποιο ηχείο και αν αγοράσω.

Και για να μην παρεξηγηθώ πάντα μιλάω κατά τη δική μου άποψη
και ακούγωντας με τα δικά μου αφτιά
Απλά στη θέση σου θα του ζητούσα έστω να μην τα ακούσω σε στυλ το ένα δίπλα στο άλλο σαν τοίχος από ηχεία (κλασική διάταξη σε πολυκαταστήματα), και αν άκουγα ένα ζευγάρι και μετά πήγαινα στο επόμενο θα επέμενα να αλλάξει και τη θέση τους και να μου τα έβαζε ακριβώς εκεί που ήταν και το άλλο. Άσε που παίζει και η θέση του Bass Reflex μεγάλο ρόλο αν είναι πίσω ή μπροστά. Σε ηχεία που το Bass Reflex για παράδειγμα είναι από πίσω και το ήχείο είναι κολητά σε τοίχο, έχουμε αύξηση των χαμηλών συχνοτήτων και πολλές φορές μπουμάρισμα. Πάντως να έχεις υπόψη σου ότι και μικρές αλλάγές στη θέση ενός ηχείου αλλάζουν κατά πολύ την ηχητική του ταυτότητα κυρίως σε κλειστούς χώρους με τοίχους. Επίσης μπορεί και ο δικός σου χώρος να μην είναι τέλειος, είναι όμως σίγουρα διαφορετικός από του πολυκαταστήματος...τώρα σε ότι αφορά την ερωτησή σου τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις για μια σωστή απόφαση...δυστυχώς θα σου πώ μάλλον τίποτα γιατί όπως είπα και στο προηγουμενό μου post ΔΕΝ υπάρχουν χώροι που μπορεί κάποιος να ακούσει σωστά ένα προσιτό ηχείο. Ένας λόγος που εντυπωσιαζόμαστε από τα Hi-End ηχεία εκτός του ότι μπορεί να είναι κορυφαία κατασκευαστικά είναι ότι συνήθως μπορείς να τα ακούσεις στο χώρο του αντιπροσώπου που είναι προσεγμένος. Ενώ ένα προσιτό ηχείο εκτός από τα τυπικά υλικά κατασκευής και μια συνηθισμένη σχεδίαση είναι καταδικασμένο και από το χώρο ακρόασης. Ο χώρος για μένα παίζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο...όταν αγοράσεις με το καλό ηχεία κάνε το τεστ στησιματός τους σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού σου...θα εντυπωσιαστείς από το πόσο διαφορετικά ακούγονται!

Timaras

Reaction score
2.153
Subcode έχεις δίκιο σε ότι λες.Είναι πράγματα που τα ξέρω και εγώ.Όμως αν ένα ηχείο παίζει διαφορετικά από κάποιο άλλο τη διαφορά θα την ακούσεις όπως και να έχει το πράγμα.Αυτό λέω

Reaction score
7
Subcode έχεις δίκιο σε ότι λες.Είναι πράγματα που τα ξέρω και εγώ.Όμως αν ένα ηχείο παίζει διαφορετικά από κάποιο άλλο τη διαφορά θα την ακούσεις όπως και να έχει το πράγμα.Αυτό λέω
Σίγουρα το κάθε ηχείο παίζει διαφορετικά, απλά σε τέτοιους χώρους μπορεί κάποιο ηχείο να ευνοείται από την θέση που του έχει δώσει ο καταστηματάρχης και κάποιο άλλο να αδικείται αυτό λέω. Απλά και οι πωλητές θέλουν το ζορισμά τους για να σου κάνουν τις χάρες να τα μετακινούν και να σου το στήνουν όπως το ζητήσεις.

Timaras

Reaction score
2.153
Ναι έτσι είναι.Μακάρι όλοι να ήταν τόσο εξυπηρετικοί και να σου έκαναν τη χάρη αυτή χωρίς πολλά λόγια ή ακόμη και από μόνοι τους (να θεωρήταν δεδομένο) αλλά δυστηχώς δεν γίνεται πάντα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale