Οικονομικη τριαδα ηχειων (κεντρικο + surround)

Μηνύματα
553
Reaction score
994
Καλησπερα σας.
Οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα προτασεις για μια οικονομικη τριαδα ηχειων, ενα κεντρικο και δυο surround. Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω εναν pioneer vsx324 που παιζει 2 dali zenson 1 και ενα pioneer sub(s22w-k η καπως ετσι) Απο αυτο το σετ ακουω τη μουσικη μου και βλεπω τις ταινιες μου σε μια lg 42" full hd. Οπως βλεπετε δεν υπαρχει κατι το high-end και φτασμενο στο ολο συστημα οποτε δεν θελω να επενδυσω και πολυ μεγαλο ποσο. 100; 150; Αντε 200 το πολυ. Ο χωρος που (θα) παιζει το home cinema ειναι γυρω στα 15 τετραγωνικα αν και ο καναπες με τις θεσεις θεασης και το home cinema οριζουν εναν ακομα μικροτερο χωρο νοητα. Γυρω στα 2-2,30 μετρα ειναι η αποσταση απο την tv και καπου τοσο θα ειναι και η αποσταση των πισινων ηχειων. Εχω σκεφτει κατι σαν αυτο:

http://www.skroutz.gr/s/4006996/Yamaha-NS-P60.html

Αξιζει καθολου; Γενικα τετοια σετ αξιζουν; Καποια αλλη προταση;

Ευχαριστω εκ των προτερων!
 



Μηνύματα
553
Reaction score
994
Οποτε απ οτι καταλαβαινω δινω περισσοτερο βαρος στο κεντρικο ,σωστα;
Εκτος απο dali θα μπορουσα να βαλω και αλλη μαρκα; Η δεν θα ταριαζει καθολου με τα L-R και το αποτελεσμα θα ειναι χαλια; Ρωτω γιατι βλεπω πως δεν υπαρχουν αλλες "ετοιμες " τριαδουλες σναυτο το μπατζετ αλλα ισως θα μπορουσα να φτιαξω μια εγω. Για παραδειγμα:
Κεντρικο :
https://www.skroutz.gr/s/3919375/Magnat-Monitor-Supreme-Center-252.html

Surround :
https://www.skroutz.gr/s/4148170/Magnat-Monitor-Supreme-102.html
 



Μηνύματα
553
Reaction score
994
και το sub :p
Και μετα ενας ενισχυτης να τα παιξει σωστα ολα αυτα! Ε και μετα που θα χουμε φτιαγμενο τον ηχο, να μην φτιαξουμε και την εικονα;; :tongue:
Και παει λεγοντας.. Στην περιπτωση μου τωρα, αυτη τη στιγμη εκ των πραγματων δεν μπορω να φτιαξω κατι "σωστο" η τουλαχιατον οπως το θελω επομενως θα ηθελα απλα να συμπληρωσω το συστημα 5.1 πιο πολυ για την ικανοποιηση της ιδεας και της επιθυμιας μου. Επειδη ομως ειμαι σιγουρα πολυ πιο απειρος απο εσας, θα ακουσω τη συμβουλη που μου δοθηκε και θα παω για ενα κεντρικο της dali. Τωρα το αν θα ειναι το pico, η το concept η το zenaor vokal θα δειξει. Θα κανω λιγη υπομονη να παω σε οτι καλυτερο μπορω στο θεμα του κεντρικου και τα surround ας μπουν κι αργοτερα. Δεν εγινε και τιποτα θαρρω!
 


Μηνύματα
553
Reaction score
994
Επαναφερω λιγο το θεμα μου μιας και ακομα η αγορα κεντρικου δεν εχει γινει. Προς Χριστουγεννα λεω να το κανω ομως το δωρο στον εαυτο μου. Θεου θελοντος και Τσιπρα επιτρεποντος βεβαιως βεβαιως. Θα ακολουθησω τη συμβουλη που μου δοθηκε οταν πρωτοεθεσα την ερωτηση και θα κοιταξω για καποιο κεντρικο της dali μιας και αυτης της εταιριας ειναι τα δυο ηχεια που ηδη εχω. Μια βοηθεια για τα δυο παρακατω θα ηθελα

1) http://www.skroutz.gr/s/341702/Dali-Concept-Center.html

2) http://www.skroutz.gr/s/385148/Dali-Zensor-Vokal.html

Προφανως το zensor θα ταιριαζε καλυτερα, αλλα η διαφορα με το οικονομικοτερο concept θα ειναι χαωδης; Αν τωρα δεν παιζει και τοσο μεγαλο ρολο, αλλα αυριο μεθαυριο αγοραστει ενα αλλο σετ για μπροστα (zensor 3,5,7) τοτε τι γινεται; Αποτελει το zensor μια πιο futureproof επιλογη η το concept θα σταθει αξιοπρεπως;

Υ.Γ. Αν και οταν ολοκληρωθει το σετ, εννοειται οτι θα μπει και καλυτερος ενισχυτης, οποτε παρολο που ο ηδη υπαρχων μπορει να ειναι "λιγος" ακομα και μονο για την προσθηκη κεντρικου, μπορουμε να το παραβλεψουμε αυτο το εμποδιο προς ωρας.
 

Sugah

Ζαχαρούλης
Μηνύματα
1.974
Reaction score
3.326
Με μια γρήγορη ματιά, το concept είναι κατηργημένο και κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο κατάστημα να έχει ξεχάσει να το αφαιρέσει από το site.
Από εκεί και πέρα, κατά την ταπεινή μου άποψη, καλό θα ήταν να είναι τα ηχεία της ίδιας σειράς για να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά και μεγάφωνα για μεγαλύτερη ομοιομορφία στον ήχο. Αν δε, σκοπεύετε να αναβαθμιστείτε κάποια στιγμή στο μέλλον, ίσως να είναι δύσκολο να πουλήσετε το φθηνότερο κεντρικό, ενώ αγοράζοντας μεγαλύτερα ηχεία της Zensor σειράς, κάνετε τα υπάρχοντα Surround.
 

Μηνύματα
553
Reaction score
994
Αγορασα τελικα το dali zensor vokal. Σας ευχαριστω για την ορθοτατη οπως αποδειχθηκε συμβουλη να μην κανω εκπτωση στο κεντρικο. Χωρις στρωσιμο και χωρις τσιτωμα, απο τα πρωτα λεπτα χρησης του η σημασια του κεντρικου φανηκε αμεσως. Οι διαλογοι αμεσως ακουστηκαν ακριβως οπως ηθελα και ολη η σκηνη ηρθε κι εδεσε που λεμε. 100% αξιζε τον κοπο η αναμονη αλλα και το μπατζετ. Εως τελευταιου cent!

Τωρα επιστρατευθηκαν 2 jvc ηχειακια απο ενα πολυ παλιο mini hifi (του κιλου δηλαδη) και θα τοποθετηθουν για surround back.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.580
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top