Οι νεες LCD της Toshiba

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Τρεις νεες LCD παρουσιαζει η Toshiba
Προκειται για τις 42WL58P, 37WL58P και 32WL58P , αντιστοιχων ιντσων

Κοινα χαρακτηριστικα:

Facts & Figures
· LCD TV devices in the 16:9-Format:
42WL58P, 37WL58P and 32WL58P
· Screen diagonals of 107 cm, 94 cm
and/or. 82 cm
· Dissolution: 1366x768 pixel
· HD ready
· 2 hd mixing CCIT places
· PIXEL processing III for brilliant
Image quality
· Colour management function for separate
6-Farben-Einstellung
· Integrated Slimline loudspeaker system
with Onkyo technology
· Further models in the 16:9-Segment
(17WL56G, 20WL56G and 23WL56G) and
in the 4:3-Segment (15VL56G and 20VL56G)

Reaction score
0
Brightness ? 500cd/m2
Contrast ? 600:1
Δεν ειναι λιγο χαμηλα αυτα τα νουμερα...ποσο ρολο παιζουν?
Ειναι οντως made in Turkey?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αθηνά συζητούσαμε για την 9830 της Philips που έχει ανάλυση 1920Χ1080... γι' αυτό έγραψα ότι οι συγκεκριμένες είναι χαμηλής ανάλυσης...

Από την στιγμή που βγαίνουν πλέον τηλεοράσεις 1920Χ1080 καλύτερα είναι (θα έχουν ασφαλώς καλύτερη εικόνα...) να περιμένεις λίγο να παρουσιάσουν όλες οι εταιρίες τα νέα τους μοντέλα...

Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι η μεγαλύτερη δυνατή που μπορεί να δώσει ένα σήμα High-Definition. Για πολλά χρόνια ακόμα δεν θα δούμε τηλεοπτικό σήμα μεγαλύτερης ανάλυσης από 1920Χ1080. ’ρα αγοράζοντας μια αντίστοιχης ανάλυσης τηλεόραση είσαι καλυμένη τουλάχιστον από πλευράς ανάλυσης δηλ. ευκρίνειας και δυνατοτήτων...

Θα μου πεις δεν υπάρχει σήμερα τέτοιο τηλεοπτικό πρόγραμμα παρά μόνο 1 δορυφορικό κανάλι... όμως πολλά μεγάλα ευρωπαικά κανάλια ετοιμάζονται και σε λίγους μήνες θα έχουμε πολλές επιλογές έστω και δορυφορικές... Από την άλλη τα νέα High Definition players θα βγουν κάποια στιγμή στην αγορά και μαζί τους και ανάλογης ανάλυσης ταινίες... Το μέλλον είναι High-Definition με ανάλυση 1920Χ1080.

Όπως έγραψα και αλλού νομίζω ότι η αγορά τέτοιας τηλεόρασης είναι μια επένδυση για τουλάχιστον 5 χρόνια...

Αφού λοιπόν μέχρι σήμερα δεν έχεις κάνει (όπως και εγώ) τέτοια αγορά, γιατί να μην περιμένεις 1-2 μήνες ακόμα ώστε να πάρεις μια από τις καινούργιες που θα καλύπτουν πλήρως το High-Definition?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτή βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη... Ο αντίλογος είναι ότι σήμερα μια τηλεόραση 1366Χ768 και πολύ καλή εικόνα θα δώσει και μάλλον αρκετά πιο φθηνή θα είναι από τις επερχόμενες μιας και αποσύρονται σιγά-σιγά...

Reaction score
41
Αθηνά συζητούσαμε για την 9830 της Philips που έχει ανάλυση 1920Χ1080... γι' αυτό έγραψα ότι οι συγκεκριμένες είναι χαμηλής ανάλυσης...

Από την στιγμή που βγαίνουν πλέον τηλεοράσεις 1920Χ1080 καλύτερα είναι (θα έχουν ασφαλώς καλύτερη εικόνα...) να περιμένεις λίγο να παρουσιάσουν όλες οι εταιρίες τα νέα τους μοντέλα...

Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι η μεγαλύτερη δυνατή που μπορεί να δώσει ένα σήμα High-Definition. Για πολλά χρόνια ακόμα δεν θα δούμε τηλεοπτικό σήμα μεγαλύτερης ανάλυσης από 1920Χ1080. ’ρα αγοράζοντας μια αντίστοιχης ανάλυσης τηλεόραση είσαι καλυμένη τουλάχιστον από πλευράς ανάλυσης δηλ. ευκρίνειας και δυνατοτήτων...

Θα μου πεις δεν υπάρχει σήμερα τέτοιο τηλεοπτικό πρόγραμμα παρά μόνο 1 δορυφορικό κανάλι... όμως πολλά μεγάλα ευρωπαικά κανάλια ετοιμάζονται και σε λίγους μήνες θα έχουμε πολλές επιλογές έστω και δορυφορικές... Από την άλλη τα νέα High Definition players θα βγουν κάποια στιγμή στην αγορά και μαζί τους και ανάλογης ανάλυσης ταινίες... Το μέλλον είναι High-Definition με ανάλυση 1920Χ1080.

Όπως έγραψα και αλλού νομίζω ότι η αγορά τέτοιας τηλεόρασης είναι μια επένδυση για τουλάχιστον 5 χρόνια...

Αφού λοιπόν μέχρι σήμερα δεν έχεις κάνει (όπως και εγώ) τέτοια αγορά, γιατί να μην περιμένεις 1-2 μήνες ακόμα ώστε να πάρεις μια από τις καινούργιες που θα καλύπτουν πλήρως το High-Definition?
Και καλά παίρνουμε ένα HD panel. Τι κόστος απαιτείται από κει και πέρα για αν βλέπουμε πχ. το HD1 και όποια άλλα ευρωπαϊκά κανάλια. Δε νομίζω να είναι free-to-air.
Δηλαδή απαιτείται και δορυφορικός εξοπλισμός ο οποίος που κυμαίνεται σε €.

Έχω την εντύπωση οτι θα καθυστερήσουν όλα αυτά τουλάχιστον στην Ευρώπη. Ακόμα και ταινίες σε τέτοιο format.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αυτό που ξέρουμε για την ώρα είναι η συνδρομή για το γερμανικό hd πακέτο στα 12 Ευρώ το μήνα και η κάρτα του euro1080 στα 200 Ευρώ άπαξ μέχρι το 2010 και σίγουρα 3 κανάλια...

Τώρα ο δορυφορικός εξοπλισμός είναι ένα κόστος αλλά και χωρίς αυτόν θα έχεις κορυφαία ποιότητα εικόνας...

Είπαμε όλα αυτά με την λογική ότι κάνουμε αγορά με προοπτική τουλάχιστον 5 χρόνια...

Reaction score
0
με ενδιαφερει η 42αρα αλλα η ιντερσυς λεει τον αλλο μηνα.Οσον αφορα τις σκεψεις του Χρηστου για το 1080p δεν υπαρχει καναλι στον κοσμο σημερα που να εκπεμπει σε αυτη την αναλυση .Ολα ειναι 1080i και ολες οι 720p καλυπτουν αυτη την αναλυση (γιαυτο και λεγονται hdready).Tωρα αρχιζει να εμφανιζεται ο ορος true hidef εννοωντας την 1080*1900.Και τα πρωτα πανελ.(προχτες η texas instruments ανακοινωσε και το τσιπακι για τα προβολια)
πρωτη ηταν η sharp με την 45αρα τωρα ειναι η philips με τη σειρα 9830 και ηδη η samsung και η sony ανακοινωσαν δυο 46αρες.Το μεχρι στιγμης μυστικο ειναι πως καμμια απο αυτες δεν δεχεται το 1080p απο εξωτερικη πηγη αλλα εχουμε εσωτερικες μετατροπες αρα εξαρτηση απο το scaler της τηλεορασης.
Ενα δευτερο ειναι πως δεν πιστευω πως η διαφορα στην εικονα μεταξυ των δυο αναλυσεων ειναι ορατη σε αυτες τις ιντσες η και να ειναι δεν ειναι αναλογη με τη διαφορα στην τιμη.
Η 42αρα philips θα εχει γυρω στα 5700 ενω η αντιστοιχη toshiba υπαρχει στο ιντερνετ στα 3000.Χωρις να εχω δει καμμια απο τις δυο δεν πιστευω πως δικαιολογειται τετοια διαφορα τιμης μονο απο το πανελ (γιατι αν πουμε για το κιτσοειδες ambilight ξεφευγουμε)
Απλα η ιντερσυς εχει υποβιβασει πολυ την toshiba και ετσι η σαρανταδυαρα που θα επρεπε (στα λεφτα που ζηταει) να ειναι το αστερι του φθινοπωρου ειμαι σιγουρος πως θα περασει απαρατηρητη

Reaction score
41
Αυτό που ξέρουμε για την ώρα είναι η συνδρομή για το γερμανικό hd πακέτο στα 12 Ευρώ το μήνα και η κάρτα του euro1080 στα 200 Ευρώ άπαξ μέχρι το 2010 και σίγουρα 3 κανάλια...

Τώρα ο δορυφορικός εξοπλισμός είναι ένα κόστος αλλά και χωρίς αυτόν θα έχεις κορυφαία ποιότητα εικόνας...

Είπαμε όλα αυτά με την λογική ότι κάνουμε αγορά με προοπτική τουλάχιστον 5 χρόνια...
Τελικά από ότι φαίνεται και σύμφωνα με τα παραπάνω, όποιος θέλει native HDTV πρέπει να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του 1ο) για εξοπλισμό, δορυφορικά (που σίγουρα θα είναι ακριβότερα από τα απλά) 2ον) για συνδρομή σε όποιον/ους εκπέμπουν σε HD. Δηλαδή άλλο ένα πάγιο στο κεφάλι σου.

Έχω τη γνώμη οτι είμαστε μακριά ακόμα από HD TV.
Εξού και το ρητό "Η νέα τεχνολογία ποτέ δεν ήταν φτηνή" που ισχύει στην περίπτωσή μας.
Άσε ας φτηνήνει πρώτα και σε ...5χρόνια τα ξαναλέμε. Ας αρκεστούμε στο σημερινό 1366x768. Εμένα μου φαίνεται μια χαρά.

Reaction score
0
http://translate.google.com/transla...oshiba+37Z1000&hl=en&lr=&client=safari&rls=en

Νεα LCD  ανακοινωθηκε απο την Toshiba σειρα Ζ1000...Καλα τι γινεται!
Κυκλφορει τον Οκτ στην Ιαπωνια.

The 47v, the 42v and 37v type load the full HD liquid crystal panel of the 1920 x 1080 dot. All both model wide field of vision angle of up and down left and right 178 degrees is actualized. In addition all model loaded also the digital broadcast tuner.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&u=http://www.phileweb.com/news/d-av/200509/28/13871.html&prev=/search%3Fq%3Dtoshiba%2B37Z1000%26hl%3Den%26lr%3D%26client%3Dsafari%26rls%3Den

Νεα LCD ανακοινωθηκε απο την Toshiba σειρα Ζ1000...Καλα τι γινεται!
Κυκλφορει τον Οκτ στην Ιαπωνια.

The 47v, the 42v and 37v type load the full HD liquid crystal panel of the 1920 x 1080 dot. All both model wide field of vision angle of up and down left and right 178 degrees is actualized. In addition all model loaded also the digital broadcast tuner.
Μέχρι τα Χριστούγεννα όλες οι μεγάλες εταιρίες θα έχουν βγάλει τηλεοράσεις με πάνελ 1920Χ1080 για να προλάβουν την αγορά των εορτών...

Μάλιστα όταν θα αρχίσει ο ανταγωνισμός θα πέσουν και οι τιμές αρκετά... Έγω πάντως θα κάνω υπομονή 2 μήνες ακόμα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88