Οι πρώτες μου Dual Layer Εγγραφές και το Yamakawa 365

Reaction score
5
OK λοιπόν…… έφυγαν ενενήντα κάτι ευρώ από τη τσέπη μου για 10 Verbatim DVD+R DL και χθες από τις 9 το βράδυ έως και τη 1 τα ξημερώματα έκανα τεστ με 3 άδεια δισκάκια και την ταινία UNDERWORLD.

Πρώτο Τεστ

- Ρίπαρα το DVD στο σκληρό με το dvd decrypter (iso – read) και κατέληξα με ένα iso-mds αρχείο μεγέθους 7.40GB περίπου.
- Έκαψα το DVD+R DL με το dvd decrypter (iso – write) και το recorder απροβλημάτιστα έγραψε το δισκάκι σε 47 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου finalizing) με ταχύτητα 2.4Χ. Το bitsetting ήταν DVD ROM.

Αποτέλεσμα?

- Στο dvd recorder PLEXTOR 708 έπαιξε χωρίς πρόβλημα
- Στο dvd rom Pioneer 121 έπαιξε χωρίς πρόβλημα.
- Στο μαμά recorder LG GSA-5120D έπαιξε χωρίς πρόβλημα.
- Στο Yamakawa 365 ενώ πήγαινε να ξεκινήσει, κόλλαγε πριν δω κάποια εικόνα ή μπει στο μενού. Κόλλαγε τόσο πολύ που έπρεπε να το κλείσω από το κουμπί.

Επανέλαβα το test κάνοντας un-check όλα τα remove που είχε το dercypter ώστε να μην πειράξω καθόλου το αρχικό δισκάκι….. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

[size=]Δεύτερο Τεστ[/size]

- Ρίπαρα το main movie μόνο με το dvd shrink (το οποίο αφαιρεί το layer break) και το shrink δημιούργησε ένα Image iso στο σκληρό.
- Έγραψα το iso με το Nero 6.6.0.1 (νέο) το οποίο το συμπεριφέρθηκε άψογα προσθέτοντας νέο layer break και μετά από 39 λεπτά το δισκάκι ήταν έτοιμο σε ταχύτητα 2.4X.

Αποτέλεσμα?

- Στο dvd recorder PLEXTOR 708 έπαιξε χωρίς πρόβλημα
- Στο dvd rom Pioneer 121 έπαιξε χωρίς πρόβλημα.
- Στο μαμά recorder LG GSA-5120D έπαιξε χωρίς πρόβλημα.
- Στο Yamakawa 365 ξεκίνησε να παίζει ΑΝΕΤΑ και στο σημείο που άλλαζε το layer (53 λεπτά μετά) κόλλαγε πεισμωμένα (έπρεπε να το κλείσω από το κουμπί για να ξεκολλήσει)

Οπότε κύριοι δεν είναι τα πράγματα τόσο εύκολα όσο περίμενα ………
Είτε δεν κάνω κάτι σωστό στην εγγραφή….. (θα έπρεπε να δοκιμάσω κάτι άλλο) είτε το yamakawa έχει πρόβλημα με τα DL……

Θα ήθελα όσους ανέφεραν ότι το yamakawa δεν έχει πρόβλημα, να μου επιβεβαιώσουν ότι είδαν ολόκληρο το δισκάκι……. Και όχι μόνο την αρχή ότι απλά διαβάζει το Player το δισκάκι. Έτσι θα καταλάβω αν κάνω κάτι λάθος ή αν φταίει όντως το Yamakawa.

Reaction score
7
Το δοκιμασες σε αλλο DVDp?
Επειδη τα DVD των υπολογιστων θα τα παιζουν σιγουρα...

Δεν αποκλειεται να ειναι και να φταιει ενα κενο € ή γεματο στις ρυθμισεις.

Θελει τεστ, αλλα με 10Ε το τεστ....

(Ξερω, ξερω οτι εχεις το μικροβιο του ''Που θα μου παει, θα το καψω και θα παιξει τελικα)

Reaction score
5
Βασικά δεν θέλω να πιστέψω ότι το Yamakawa δεν παίζει DL ......

Δεν θέλω να το πιστέψω διότι δεν έχω εναλλακτική (dvi κτλ κτλ)......

Άλλωστε μέλη του φόρουμ ανέφεραν ότι έπαιζε κανονικά....

Πάντως το δισκάκι δεν έφταιγε (έκαψα 3!!!!!!!!!!!!!!)......

Reaction score
7
Δε λεω οτι φταιει, απλα ισως να θελει καποια ειδικη ρυθμιση στην εγγραφη...

Το θεμα ειναι το γραμμενο DL να πλησιαζει τις προδιαγραφες των εργοστασιακων-ταινιων που ειναι ετσι κι αλλιως DL...
Απο τεχνικης αποψης ΟΛΑ τα DVDp μπορουν να διαβασουν DL DVD.

Reaction score
5
Δε λεω οτι φταιει, απλα ισως να θελει καποια ειδικη ρυθμιση στην εγγραφη...
μετά από πολύ ψάξιμο..... μάλλον φταίει το βλαμακάβα

Το θεμα ειναι το γραμμενο DL να πλησιαζει τις προδιαγραφες των εργοστασιακων-ταινιων που ειναι ετσι κι αλλιως DL...
Απο τεχνικης αποψης ΟΛΑ τα DVDp μπορουν να διαβασουν DL DVD
Έχω την εντύπωση ότι τα εμπορικά dvd έχουν δύο πρεσσαρισμένες στρώσεις και όχι 2 στρώσεις εγγραφής ..... κάπως έτσι τέλος πάντως :wink:

Reaction score
0
Συνονόματε θα ήθελα να σου πω να σταματήσεις να καις τα δισκάκια εάν δεν σιγουρευτείς ότι το LG στην version που έχει, υποστηρίζει το bitsetting στα double layer δισκάκια. Μη βιαστείς να μου πεις ότι το διάβασες και έχει τον χαρακτηρισμό DVD-ROM, αυτό δεν είναι πάντα σωστό.
Και αυτό στο λέω γιατί στο δικό μου το Nec 3500 με την version που φοράει απο την μαμά του (2,16) ή την επόμενη (2,17) δεν υποστηρίζει τα Ritek D01 (TRAXDATA στην Ελλάδα), γράφοντας ένα Ritek είχα τα ίδια προβλήματα με εσένα, α οποία λύθηκαν με αναβάθμηση της version .
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ NEC 3500 ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ RITEK ΜΟΝΟ VERBATIM, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ VERSION (2C8, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ), ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ RECORDERS ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ BITSETTING ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ DOUBLE LAYER.

Reaction score
2
Δωσε αν μπορεις το link για το firmware toy NEC 3500... και πες μας εντυπωσεις απο το συγκεκριμενο recorder.

Reaction score
5
Συνονόματε θα ήθελα να σου πω να σταματήσεις να καις τα δισκάκια εάν δεν σιγουρευτείς ότι το LG στην version που έχει, υποστηρίζει το bitsetting στα double layer δισκάκια. Μη βιαστείς να μου πεις ότι το διάβασες και έχει τον χαρακτηρισμό DVD-ROM, αυτό δεν είναι πάντα σωστό.
Έτσι και αλλιώς θα σταματήσω.... ήδη χάλασα πολλά λεφτά.... Το lg πάντως είναι σίγουρα DVD+R DL DVD-ROM bitsetting και το είδα από το dvddecrypter αλλά Και το dvdinfo (άλλωστε η έκδοση firmware που έχει "Α104" είχε κυκλοφορήσει γι'αυτό το λόγο). Πιστεύω ότι φταίει κάτι γενικά στην εγγραφή των DL και ότι η LG θα κυκλοφορήσει firmware που να το διορθώνει (όπως έκανε και στην εσωτερική έκδοση του drive μου ....που είχε προβλήματα με DL).

Αν κάψεις ακόμα τρία για να δοκιμάσεις Yamakawa είναι σαν να το αγοράζεις ξανά!
To ξέρω..... και πονάει :) :)

By the way.... ΕΚΑΨΕ ΚΑΝΕΙΣ DL ΔΙΣΚΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ YAMAKAWA 365???? ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΜΩΣ "ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ" ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ο ........ ? Θέλω να αποκλείσω τη πιθανότητα του να φταίει το yamakawa..... Αν κάποιος τα κατάφερε ..... ας μας πει πως έγραψε το δισκάκι..

Reaction score
7
Μπορεις να αλλαξεις το bitsetting kai σε απλα (single layer) και πως ?
Το bitsetting ισχυει κανονικα και για τα μονης στρωσης και αλλαζει με τον ιδιο τροπο αρκει να υποστηριζει την αλλαγη αυτη το DVD recorder.
Αν την υποστηριζει, τοτε το NERO το εμφανιζει σαν επιλογη στο DISC INFO παραθυρο του.

Reaction score
0
@ SteliosFan

ΝΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ DL ΤΟ YAMAKAWA 365 Μην ανησυχείς, άλλωστε το γράφω και στο τεστ για τα DL που έχω κάνει(και το έχω δει ΟΛΟ).

@ toxotis70

http://www.cdrinfo.com/forum/forceddownload.asp?file=0;82999

H version αυτή υποστηρίζει auto bitsetting και στα SL και σταDL και υποστηρίζει και τα διισκάκια της Ritek(είναι OEM TDK 1616).
Προσοχή σε αυτές τις αλλαγές version μετά χάνετε την εγγύηση.

Reaction score
5
ΝΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ DL ΤΟ YAMAKAWA 365 Μην ανησυχείς, άλλωστε το γράφω και στο τεστ για τα DL που έχω κάνει(και το έχω δει ΟΛΟ).
Ok λοιπόν στέλιο...... επειδή είσαι συνονόματος και επειδή το όνομα μας προέρχεται από το "στύλος" που σημαίνει βασίζομαι :mrgreen: σε εμπιστεύτηκα και αγόρασα το NEC 3500......

Μου έχουν μείνει 4 verbatim DL δισκάκια..... Μόλις το πάρω τη δευτέρα θα σου πω εντυπώσεις..... αλλά δεν αγχώνομαι διότι όπως έγραψες , με το decrypter , verbatim δισκάκια και nec 3500 το yamakawa δεν θα "μασάει" :)

Reaction score
0
Μαζί με τα καλορίζικα σε εσένα, να απαντήσω και στον φίλο toxotis 70 για τις εντυπώσεις μου απο το 3500.

Για μένα, αλλά και για το σύνολο των ασχολουμένων παγκοσμίως το NEC 3500 είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο recorder στην ποιότητα εγγραφής . Τα δισκάκια που γράφει είναι σχεδόν άριστα σε καλές μάρκες , και πολύ καλά σε μάπα δισκάκια (Princo, Bulkpaq AN31-32), σκανάρωντας τα δισκάκια με το Nero CD-DVD Speed έχω ποιότητα απο 90% και πάνω. Ο προγραμματιστής-ές της NEC έχουν κάνει φοβερή δουλειά στο calibration του laser σχεδόν στο σύνολο των κυκλοφορούντων δίσκων.
Μην ξεχάσω να σου πω, να το βάλεις ως master στον δίαυλο IDE.

Αν αγοράσεις και ένα δισκάκι YUDEN T02 (THAT'S 8X) θα δεις ότι μπορείς να το γράψεις Χ 16 έτσι για να κάνεις και ένα φτηνό πείραμα μετά το ακριβό, το δισκάκι θα παίζει αλλά δεν είναι για να γίνεται συστηματικά.

Επειδή διαβάζουν όμως και άλλοι να πω πως την μεγαλύτερη υποστήριξη ως recorder's έχουν τα LITEON (επίσημη και ανεπίσημη), είναι αξιόπιστα μηχανήματα με πολύ καλή τιμή και ποιότητα. (αγοράζεις ένα 1633 με λιγότερα από 70 ευροπουλάκια το κάνεις 1653 και έχεις DL X4 και άλλα πολλά).

ΥΓ. Ότι θέλεις να ρωτήσεις στην διαθεση σου.
ΥΓ1. Και μια και είσαι συντονιστής να κάνω και εγω μια ερώτηση, εάν θέλουμε να ανεβάσουμε σε ένα post μια φωτογραφία πως το κάνουμε; Θελω να ανεβάσω ένα scanning DL και δεν ξέρω πως;

Reaction score
5
ΥΓ1. Και μια και είσαι συντονιστής να κάνω και εγω μια ερώτηση, εάν θέλουμε να ανεβάσουμε σε ένα post μια φωτογραφία πως το κάνουμε; Θελω να ανεβάσω ένα scanning DL και δεν ξέρω πως;
χμ...... να σου πω την αλήθεια.... δεν το ξέρω.... Θα σου απαντήσει καλύτερα ο webmaster ή ο Κος Ανδρέας Κ.

Τα λέμε από Δευτέρα σε αυτό το topic που θα κάνω την πρώτη DL εγγραφή μου με το nec[/img]

Reaction score
5
Λοιπόν συνονόματε.....

Καταρχήν ευχαριστώ που μου έστειλες το firmware και το κείμενο :)

Έκαψα το Underworld σε verbatim DVD+R DL 2.4x με ταχύτητα 4x σε 25 λεπτά (8GB) και το Yamakawa 365 διάβασε το δισκάκι πιο γρήγορα και από commercial δίσκο.....

Δεν είδα ολόκληρη τη ταινία , αλλά πέρασα chapters το πήγα στη μέση , στο τέλος , πάλι στην αρχή και το yamakawa ήταν ΑΨΟΓΟ!!!!

Βρήκα λύση στο πρόβλημα μου και σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :)

Reaction score
0
Η δική σου χαρά είναι και δική μου, δυστυχώς δεν πρόλαβα πιό γρήγορα μπας και γλύτωνες κανένα δισκάκι.
Γιατί εμείς όλοι είμαστε θύματα της διαμάχης κάθε φορά των εταιρίων πιο φορμά θα επικρατήσει έναντι του άλλου(ποιος πληρώνει δικαιώματα σε ποιον)

Yamakawa 365 διάβασε το δισκάκι πιο γρήγορα και από commercial δίσκο.....
Λοιπόν Στέλιο σε εσένα και στα άλλα παιδιά όταν το δισκάκι πάρει τον χαρακτηρισμό "DVD-ROM" , το player το βλέπει σαν commercial δίσκο, γιαυτό και η μεγάλη συμβατότητα ακόμα και με player πρώτης γενειάς( εγώ έχω ένα panasonic A-350 για τσεκάρισμα, και ένα PS 2 motherboard version 1)
Οι δίσκοι (+) υπερτέρουν τεχνολογικά απο τους(-), ακόμα και τα εργοστάσια προτιμούν να παράγουν + παρά -.
Αλλά είπαμε ο πόλεμος ανάμεσα σε DVD Forum (-) kai DVD Alliance (+) καλά κρατεί αν και τα θηρία του DVD Alliance (Philips- Sony-HP-Verbatim) τον τελευταίο χρόνο έχουν κάνει τρομερά άλματα, ήδη έχουν εγκρίνει τις προδιαγραφές για τα DVD+RW X8 και στην επόμενη συνεδρίαση θα εγκρίνουν το 8Χ για τα Double Layer(15 λεπτα τα 8.5 GB), οι άλλοι ακόμα ψάχνονται για το DVD-R DL x2 ο χρόνος τελειώνει και αυτοί ούτε ένα recorder δεν έχουν παρουσιάσει (πλην Pionner ενος πειραματικού μοντέλου blu ray recorder που λένε ότι θα γράφει και DL X 2).

Με το Decrypter το έγραψες;

Reaction score
5
Χθες ξενύχτησα ...... και κάτωθι αναφέρω κάποια results όσον αφορά το drive.

Πλεονεκτήματα
1) Άψογες και γρήγορες Dual Layer εγγραφές..... σε 25 λεπτά το δισκάκι έτοιμο.
2) Compatibility. Με το αυτόματο bitsetting (thanx stelio) το δισκάκι παίζει απροβλημάτιστα στο παλιό μου sony Dvp-ns400 και στο yamakawa 365.
3) Αθόρυβο.

Μειονεκτήματα
1) Σαφώς πιο αργό από το Plextor 708 8x που είχα στις Single Layer Εγγραφές. Αντί να ξεκινάει στα 6x και να συνεχίζει / τελειώνει στα 8x , το nec ξεκινάει στα 4x , συνεχίζει στα 6x και τελειώνει στα 8x με αποτέλεσμα να χρειάζομαι 10 λεπτά για single layer ενώ το plextor χρειαζόταν μόνο 8.
2) Κατά την εγγραφή (2-3 φορές) το device buffer πέφτει στο 1% και ξανανεβαίνει με αποτέλεσμα πτώση της ταχύτητας για λίγο.

Reaction score
7
Στελιο, φωτογραφιες μπορεις να ανεβασεις στο αλμπουμ αν την εχεις στον υπολογιστη σου.

Αν ειναι απο εξωτερικο site και εχει link τοτε βαζεις το link...

Αν δυσκολευτεις στειλτη μου στο mail να την ανεβασω εγω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@