Οι συμβουλές σας για σύστημα σχεδόν Ηι-Εnd!

Reaction score
0
Θα ήθελα τις συμβουλές των έμπειρων χρηστών του φόρουμ , σχετικά με ένα νέο ηχητικό σύστημα που σκοπεύω να αγοράσω σε λίγους μήνες (που παντρεύομαι).
Τι θέλω πάνω-κάτω:
1)Καταρχήν δικάναλο σύστημα. Δεν με ενδιαφέρουν τα πολυκάναλα και δεν συμπαθώ τα άπειρα ηχεία. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα ψηφιακά εφέ που διαθέτουν σε αφθονία κύριως ψηφιακοί πολυκάναλοι για προσομοιώσεις χώρων , επεξεργασία σήματος κτλ.
2)Ολοκληρωμένο ενισχυτή , ο οποίος να βγάζει τουλάχιστον 2Χ80 Watt σε 8Ω.
Περισσότερη ισχύς ευπρόσδεκτη, αλλά όχι λιγότερη γιατί ο χώρος δεν είναι πολύ μικρός και θέλει κάποια Watt για να μπορείς να ακούσεις και σχετικά δυνατά σε κάποιες περιπτώσεις , όχι εκκωφαντικά εννοείται (είναι κάπου 75τ.μ.) Προτιμώ ολοκληρωμένο από ζευγάρι προ-τελικό. Θεωρώ ότι σε τέτοια επίπεδα ισχύος μπορεί να με καλύψει.
3)Ως πηγή cd-player γιατί υπάρχει τεράστια δισκοθήκη. SACD δεν με ενδιαφέρουν αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής τους , δεν με χαλάει κι όλας. Εφόσον θα είναι κάποιου κόστους , θεωρώ απαραίτητο να έχει balanced έξοδο. Αντίστοιχα και ο ενισχυτής να έχει μία ή και περισσότερες τέτοιες εισόδους.

Τι σκέφτομαι πάνω κάτω.
Cd player : Denon DCD-SA1

Έχει κανείς εμπειρία από αυτό;

Άλλη σκέψη είναι το Luxman DU-50 ή
το Accuphase DP-67.

Για ενισχυτές
Accuphase E-308 ή
Luxman L-505 u

Σε αυτούς τους δύο , ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ (πάρα πολύ) το design με τα αναλογικά VU!

Από την άλλη έχω διαβάσει καλά λόγια για τον Nad M3. Είναι υποδεέστερης ποιότητας από τα υπόλοιπα μηχανήματα;

Και για ηχεία B & W , σίγουρα όχι τα κορυφαία της σειράς 800 (δεν πρόκειται να ανέβω σε τόσο υψηλή κατηγορία) αλλά ίσως κάποια 803 , 804 , ή 703 , 704 ή κάποια αντίστοιχα JBL .

Όποιος έχει γνώση αυτών των μηχανημάτων και χρόνο να γράψει , θα με βοηθούσε πολύ αν πρότεινε συνδιασμό από τα συστατικά που προανέφερα, έτσι ώστε να είναι "ταιριασμένα" μεταξύ τους και αν ξέρει και σε τι τιμές παίζουν πάνω-κάτω.

Reaction score
1
Άμα είναι τόσα πολλά, να έρθει σε εμένα το λαμόγιο να του ξεφορτώσω κανένα μηχάνημα. "happy_1" :crazy_3: "happy_1" :crazy_3: "happy_1" :crazy_3: "happy_1"

Πλάκα κάνω!!! :respect:

Ας περιμένουμε την απάντηση του ενδιαφερόμενου.

Reaction score
0
Δεν έχω βάλει κάποιο πολύ συγκεκριμένο όριο. Μηχανήματα των κατασκευαστών που αναφέρω έχω ακούσει κατά καιρούς (Accuphase , Denon , B & W και JBL όχι όμως Luxman τελευταίας γενιάς) και μου αρέσουν και αισθητικά. Η πρώτη σκέψη είναι όντως για 10-12 χιλιάδες, αλλά αν άκουγα κάτι που κάνει παραπάνω και η διαφορά ήταν ξεκάθαρη ακουστικά θα έδινα και παραπάνω (μέχρι 20 σίγουρα). Αρκεί η διαφορά να ήταν αισθητή στο αυτί. Έχω την εντύπωση ότι μέχρι τα 10-15-20 χιλιάρικα η άνοδος στην τιμή ακούγεται . Σε ακριβότερα μηχανήματα που έχω ακούσει σε εκθέσεις και αλλού (χωρίς να αφιερώσω ώρες ωστόσο) ομολογώ ότι δεν είναι τόσο εύκολα αντιληπτή.

Πέρα από το κόστος όμως θα έβαζα και κάποιους άλλους περιορισμούς. Δεν θα ήθελα να μπλέξω με λάμπες, παρόλο που μου αρέσουν. Θα προτιμούσα να αποφύγω ζευγάρι προ-τελικού , προτιμώντας ολοκληρωμένο ενισχυτή.Δεν θα ήθελα ηχεία τύπου μόνιτορ, θα προτιμούσα δαπέδου. Και δεν θα ήθελα με τίποτε ενισχυτή πολύ μικρής ισχύος κάτω από τα επίπεδα που αναφέρω.

Reaction score
1
Πρώτα να ρωτήσεις του "ειδικούς" για τις λύσεις που μπορείς να βρεις έτσι ώστε να βελτιώσεις τον χώρο σου.

Μετά να πας να ακούσεις κάποια ηχεία μέχρι τα 6000 ευρώ, όπως π.χ. Audio Physic, Von Schweikert, Bosendorfer, Marten Design, ProAc, ATC, B&W, Kef κλπ. Αν είναι δυνατόν να απαιτήσεις η ακρόαση να γίνει σπίτι σου, γιατί τα 6000 ευρώ δεν είναι και λίγα.

Αφού αποφασίσεις και κάνεις την αγορά σου... τότε τα ξαναλέμε.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Οι συμβουλές σας για σύστημα σχεδόν Ηι-Εnd!

Σωστός ο Νικόλας. :cool_4:
Το μισό budget στο ηχείο κι αφού καταλήξεις σε ηχείο χτίζεις το υπόλοιπο σύστημα γύρω από αυτό.

Μην βιαστείς και μην σε πιάσει η καταναλωτική μανία (βλ. φαγούρα στην τσέπη) που μας πιάνει όλους σε ανάλογες περιπτώσεις. Να απολαύσεις την αναζήτηση, χωρίς άγχος... :happy_2:

Reaction score
0
Θα πρότεινα να ακούσει σύστημα!

Ένα σύστημα, που ο αντιπρόσωπος ή το κατάστημα, υποτίθεται το έχει στήσει όπως ακριβώς «πρέπει» στην τιμή που το ενδιαφέρει.
Χωρίς μετέπειτα κρυφά κόστη (καλώδια ρεύματος, ενδοσύνδεσης, ηχείων, αντικραδασμικά, rack κλπ).

Όλα υπολογισμένα στην τιμή.

Προσωπικά πιστεύω ότι, αν προσπαθήσεις να ακούσεις μόνο ένα κομμάτι του συστήματος είναι η μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να υπάρχει.

Ακούς ηχεία σε ένα σύστημα, τα ερωτεύεσαι και μετά ψάχνεις να τα «παντρέψεις» με κάτι το διαφορετικό από ότι σου είχαν παρουσιαστεί κατά την αγορά τους.

Γυρνάς από εδώ και από εκεί, καταλήγεις σε κάποιο/-α συστήματα ενίσχυσης, ζητάς την επίδειξη στο χώρο σου, απογοητεύεσαι ή στον ενθουσιασμό της επικείμενης αγοράς κρίνεις βιαστικά, μετά τρέχεις αριστερά και δεξιά για να ανταλλάξεις στο καλύτερο δυνατό την εσφαλμένη σου επιλογή…

Μήπως η παραπάνω περιγραφή μας θυμίζει ΕΜΑΣ κάποια στιγμή? ;-(

Reaction score
2
Α)
1) DUEVEL BELLA LUNA 6900
2) PATHOS LOGOS 4000
3) NAIM CD5X 2600
4) ΔΩΡΟ ΚΑΛΩΔΙΑ + ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΥ +ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Β)
1) AUDIO PHYSIC VIRGO 6500
2) ASR EMITTER 1 BASIC 5600
3) PATHOS DIGIT 3300
4) ΔΩΡΟ ΚΑΛΩΔΙΑ + ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΥ +ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Λοιπόν εγώ θα προτιμούσα:

AVI LSI (2000€)
Proac Studio 140 (2200€)
Audio Analogue Maestro (2300€)

και με τα υπόλοιπα θα αγόραζα CD, πολλά CD...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Αν τώρα επιμένεις να εξαντλήσεις όλο το ποσό:

Meridian DSP5000 10400€ (ενεργά ψηφιακά ηχεία με ψηφιακό ισοσταθμιστή)
Meridian G-08 3800€ (CDplayer)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Αν τώρα επιμένεις να εξαντλήσεις όλο το ποσό:

Meridian DSP5000 10400€ (ενεργά ψηφιακά ηχεία με ψηφιακό ισοσταθμιστή)
Meridian G-08 3800€ (CDplayer)
ή το G06 για CDplayer που είνια λίγο πιο φθηνό. (έτσι κι αλλιώς θα το χρησιμοποιείς μόνο σαν transport)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
Λοιπόν, μια – δυό προτάσεις από μένα. Εάν ο προϋπολογισμός είναι γύρω στις 10000€, o Ερμής της Audio Spectrum είναι μια εξαίρετη λύση, και είναι και δαπέδου, (εφ’ όσον αυτό είναι απαιτητό). Μπορεί να οδηγηθεί κάλλιστα από τον μεγάλο ολοκληρωμένο της Audia Flight, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να οδηγηθεί από ένα CD player της κλάσης του μικρού μοντέλου της Audia Flight, ενώ πολύ καλή λύση είναι και τα Cambridge Azur. Καλύτερη λύση είναι ο Benchmark DAC1 οδηγούμενος από ένα αξιοπρεπές φτηνό Player, δίνοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εάν ο προϋπολογισμός πάει στις 20000€, η λύση λέγεται B&W 802D, ενώ κάποιο αντίστοιχης τιμής KEF της σειράς Reference είναι επίσης εξαιρετικό. Τα ηχεία αυτά μπορούν να οδηγηθούν πολύ καλά από τον ολοκληρωμένο της Audia Flight, ενώ προτιμότερη είναι η λύση των τελικών του Ιταλού κατασκευαστή, Flight 50 και Flight 100, καθένας από τους οποίους μπορεί να οδηγηθεί περίφημα με τον Benchmark, και μάλιστα σε balanced σύνδεση. Από αυτούς τους δύο ενισχυτές, ο δεύτερος μπορεί να οδηγήσει εξαιρετικά και τον Ερμή, αν τα 802D ή τα KEF κριθούν υπερβολικά ακριβά. Εναλλακτικά, εάν είναι αποδεκτή η τελείως ορθογώνια αισθητική τους, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το σύστημα δεν θα «μοστράρει» τα ενισχυτικά του μέσα στο καθιστικό, εξαίρετη λύση είναι το ενεργό ATC 50A. Πέραν των εξαιρετικών ενισχυτικών της Audia Flight, εξαιρετική λύση είναι και κάποιο ζεύγος προ-τελικού της Plinius. Αναφορικά με τα ηχεία, αφήνοντας τα εργαλεία και περνώντας στα όπλα, προτείνω αυτό. Δεν είναι όμορφο, δεν είναι φθηνό, αλλά είναι όπλο.

Μερικές γενικότερες παρατηρήσεις. Δεν υπάρχει ούτε ένα ηχείο της Audio Spectrum που να μη λειτουργεί σωστά, εντός των όριων που θέτουν τα μεγάφωνα και ο όγκος του. Το ίδιο ισχύει και για τα KEF Reference, όπως φυσικά και για τη σειρά Nautilus της B&W. Επίσης, δεν υπάρχει συσκευή της Audia Flight που να μην έχει έξοχη απόδοση μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, και το ίδιο συμβαίνει και με τις υλοποιήσεις της Accuphase. Όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί μεταξύ αυτών των μηχανών είναι σε θέση να αποδώσουν έξοχα, χωρίς τη γνωστή γραφική παραφιλολογία για «στησίματα», «ματσαρίσματα», «αστρωσίλες», βουντού, αρωματικά βότανα, αγριολούλουδα, και άλλα τέτοια, και με οποιαδήποτε σωστά καλώδια, οιασδήποτε τιμής.

Reaction score
0
με τα υπόλοιπα θα αγόραζα CD, πολλά CD...
CD υπάρχουν ήδη πολλά. Κάποια που αγόρασα σε ταξίδι το καλοκαίρι , μαζί με άλλα που μου είχαν στείλει από το crotchet.co.uk τα περασμένα χριστούγεννα, είναι ακόμη στα σελοφάν και δεν τα έχω ακούσει.

Αν υποθέσουμε ότι έπαιρνα π.χ. τα B&W 803D και τα έβαζα με έναν NAD M3 και για πηγή το Marantz SA-7S1 ή το Denon DCD-SA1 , θα ήταν πολύ υποδεέστερα των ηχείων αυτά τα σύνολα ενισχυτή-πηγής;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Οι συμβουλές σας για σύστημα σχεδόν Ηι-Εnd!

Αν υποθέσουμε ότι έπαιρνα π.χ. τα B&W 803D και τα έβαζα με έναν NAD M3 και για πηγή το Marantz SA-7S1 ή το Denon DCD-SA1 , θα ήταν πολύ υποδεέστερα των ηχείων αυτά τα σύνολα ενισχυτή-πηγής;

Τα 803D είναι μία πολύ καλή λύση. Για ενισχυτές όμως δεν θα κοίταγα και τόσο στην NAD. Δες καλύτερα τους Audia. Από πηγές πάλι καλά πας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι βιάζεσαι λίγο φίλε Μπάμπη.
Πρέπει να κατασταλάξεις πρώτα στα ηχεία και ταυτόχρονα κατά τις ακροάσεις να δεις ποιός είναι ο ιδανικός τρόπος οδήγησής τους. Τα ηχεία είναι ο κυριότερος κρίκος. Ο βασικός χαρακτήρας τους παραμένει ο ίδιος ανεξαρτήτως συνοδών και ειδικά πηγής, η επιλογή της οποίας πρέπει να γίνει τελευταία. Όλα μαζί δεν γίνεται.

Επί του πρακτέου τα 803D με τον NAD δεν τα έχω ακούσει, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι από τα σετάπ που συνηθίζονται. Ο αντιπρόσωπος συνηθίζει να δένει καλά την σειρά 800 με τα ενισχυτικά της classe. Ο NAD φαίνεται ικανός να τα οδηγήσει αλλά το ίδιο και μερικές εκατοντάδες άλλοι ενισχυτές. Μην κοιτάς την τιμής τους. Εδώ αναρωτιούνται αν ο NAD οδηγεί τα MAXX2 ή τα Peak Consult El Diablo. Φυσικά την οδήγηση την αντιλαμβανόμαστε αλλιώς στα χαρτιά και αλλιώς στο αυτί.

...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Οι συμβουλές σας για σύστημα σχεδόν Ηι-Εnd!

Λοιπόν εγώ θα προτιμούσα:

AVI LSI (2000€)
Proac Studio 140 (2200€)
Audio Analogue Maestro (2300€)

και με τα υπόλοιπα θα αγόραζα CD, πολλά CD...
εναλακτικα (μια που αυτο εχω)
pathos classic mkiii
proac studio 140
naim cd 5x

Reaction score
250

Αγαπητέ Φίλε Μπάμπη

Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα το παρακάτω σύστημα :

Η επιλογή δεν έχει γίνει μόνο με βάση προδιαγραφές και τεχνικά

χαρακτηριστικά ή πληροφορίες από τα media αλλά κυρίως με

σχολαστικές-επίπονες δοκιμές στην πράξη από εμένα .

1) Ηχεία : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=40148

(διάβασέ το όλο σχολαστικά!)

2) Προενισχυτής : http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=40905

(διάβασέ το όλο επίσης με προσοχή)

εναλλακτικα

αυτός:http://www.dared.gr/display.php?lang=EL&model=DL-2000

(αξιόπιστος,όμορφος,με εξαιρετική υλοποίηση και υλικά,

λειτουργικός και εξαιρετική τιμή σε σχέση με τον αναταγωνισμό)

3) Πηγή : ή αυτήν http://www.shanling.com/images/new/CD-T200C_3.jpg

(παρέχει SACD , εξαιρετικό λαμπάτο ενισχυτή ακουστικών και

εξόδους λαμπάτες ή "καθαρά" τρανζιστοράτες)

ή αυτήν http://www.bluenote.it/product.php/idp=46/id=1

(απίστευτη ευκαιρία στην τιμή του ! Οι φωτογραφίες είναι άθλιες.

στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εμφανίσιμο!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.017
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos