Οι τιμες (κυριως) των hi end συσκευων θα ανεβουν καθετα... Πολλες εταιρειες θα κλεισουν!

Μηνύματα
12.214
Reaction score
14.515
Ως εδώ! Φτάνει. Μην αγγίζεις.
Στην θεωρια είπα βρε συ, όχι στην πράξη. Στην πράξη επιβεβαιώνονται, απλώς δεν εξαρτάται απο την παρατήρηση.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Διακρινω μια ρωγμη στο μπετον.
Ανεκαθεν το προβλημα ηταν οτι δεν αρκει να γνωριζεις το σωστο.
Θα πρεπει και να σου αρεσει.
Δεν είμαι βέβαιος ποιο στοιχείο ξεχωρίζεις τώρα που να μην διακρινόταν και προηγούμενα από έναν προσεκτικό αναγνώστη...

Ό,τι μας αρέσει μπορεί κάλλιστα να μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου και με υποκειμενικά κριτήρια.
 

Μηνύματα
12.214
Reaction score
14.515
Ένα άλλο, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν είναι εμφανές, πέρα απο τις κλασικές αυξήσεις στα μέταλλα, η οποία στο κάτω κάτω κάπως αντιμετωπίζεται, έστω με αύξηση τιμών, θα είναι η έλλειψη microchips και semiconductors.

Αύξηση και έλλειψη ήδη παρατηρείται εδω και 2 χρόνια περίπου για άλλους λόγους. Είναι πλέον καθαρό ότι μια ενδεχόμενη εισβολή της Κίνας στην Ταιβάν θα γίνει (έαν γίνει) για αυτούς τους λόγους (την παραγωγή και έλεγχο αυτής).

Τώρα με τον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας το 50 % της παγκόσμιας παραγωγής Νέον (Ne) προερχόταν απο δυο εργοστάσια ένα στην Μαριούπολη (υπο τον έλεγχο πλέον των Ρώσων, εαν όχι πλήρως κατεστραμμένο) και στην Οδησσό (μελλοντικά υπό έλεγχο ίσως αλλά και ήδη δεν δουλεύει, ή π.χ. μπορεί άνετα να βομβαρδιστεί όλως τυχαίως στο μέλλον, εαν αποτύχει η εισβολή σε αυτήν).

Οπότε πάει το 50 % της παραγωής ήδη. Απο το υπόλοιπο 50 % , το 60 % παράγεται απο την Ρωσία που έβαλε περιορισμούς και ποιές χώρες θα αγοράζουν αλλά και στην διάθεση, σαν αντίποινα στην προσπάθεια της Δύσης να της απογορεύσει προιόντα νέας τεχνολογίας.

Το Νέον είναι super απαραίτητο για την ακρίβεια των λέιζερ που χρησιμοποιούνται για αποτύπωση των semiconductors. Χωρίς αυτό δεν νοείται παραγωγή και θα υπάρξει όχι μόνο τρομερή αύξηση τιμών αλλά και ελλείψεις, σε μια ήδη ταλαιπωρημένη αγορά σε αυτό το θέμα.

Η διαδικάσια air purification του αέρα ώστε να παραχθεί, είναι τόσο υψηλών απαιτήσεων που γίνεται μόνο απο εργοστάσια παραγωγής μετάλλου, σαν παράγωγο της διαδικασίας. Μέσω αυτής της διαδικάσίας εξάλλου φθήνηνε ιστορικά η παραγωγή του. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι παραγωγής του αλλά είναι πολύ πιο ακριβές και δεν υπάρχουν κιόλας πλέον. Να φτιαχτούν εργοστάσια στη Δύση , δύσκολο καθώς και όταν λήξει ο πόλεμος και ξαναρίξει τις τιμές η Ρωσία δεν θα δικαιολογούν καν την επένδυσή τους για τόσο περιορισμένο διάστημα συγκυρίας και οι επιχειρήσεις δεν στήνονται με τέτοιες λογικές μελλοντικής μείωσης της κερδοφορίας τους, εκτός του χρόνου που χρειάζεται να στηθούν. Εργοστάσια μετάλλου δεν υπάρχουν και πολλά πλέον αλλού , συγκριτικά με Ρωσία και Κίνα, οπότε θα υπάρξει λογικά μεγάλο πρόβλημα σε όλα τα ηλεκτρονικά.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.320
Μηνύματα
2.858.446
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top