Ολα Σε Ενα

Reaction score
0
Ποια είναι η γνώμη σας για τη σύγκριση μεταξύ ενός universal player κι ενός CD player?

Πιστεύετε ότι ένα universal μπορεί να είναι εφάμιλλο ηχητικά με ένα cd player?
Η κατηγορία τιμής στην οποία αναφέρομαι είναι της τάξης των 2000 - 3000euro

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά μιλάμε για φοβερή ανάλυση... :lol: :lol:

Αγαπητέ giorgos_k, η προσωπική μου άποψη είναι ότι με αυτά που ακούν τα αυτιά μου τελευταία, κανόνες στα ψηφιακά δεν πρέπει να βάζουμε. Συνεπώς ενώ υπό άλλες συνθήκες θα συμφωνούσα κι εγώ άνετα με τον S.E., τώρα κρατάω και μια πισινή.

Μόνο με μια ακρόαση θα είσαι σίγουρος... :wink:

Reaction score
5
Παρακαλώ να γίνεται μια ανάλυση πχ ότι το τάδε CD player έπαιξε στο σύστημα μου καλύτερα από το τάδε universal player. Και πιο απλά ποιο CD player έπαιξε καλύτερα το ίδιο πρόγραμμα από ένα dvd audio στην κατηγόρια τον 2000 - 3000euro?

Reaction score
0
Εγώ θα διαχωρήσω λιγουλάκι τα πράγματα...

Περισσότερο βασισμένος στην πρόσφατη συμβίωσή μου με universal AUDIO player...

Είναι διαφορετικά τα πράγματα στα audio/ video players και διαφορετικά στα αμιγώς Audio.

Το γιατί είναι απλό αν αναλογιστούμε τον αγοραστή της κάθε λύσης...

Ο αγοραστής ενός Universal Audio Player θα το συνδέσει στο Hi-Fi του και θα έχει την απαίτηση να ακούσει και τα cd του στα ίδια υψηλά επίπεδα που το έκανε έως σήμερα. Η απόδοση του μηχανήματος σε απλό audio cd είναι σημαντική, ίσως και σημαντικότερη από την συνατότητα αναπαραγωγής των λίγων SACD ή DVDA.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο το ότι τέτοια μηχανάκια παίρνουν άριστες κριτικές στην απόδοσή τους ως cd players στα διάφορα reviews!

Reaction score
3
Ποια είναι η γνώμη σας για τη σύγκριση μεταξύ ενός universal player κι ενός CD player?

Πιστεύετε ότι ένα universal μπορεί να είναι εφάμιλλο ηχητικά με ένα cd player?
Η κατηγορία τιμής στην οποία αναφέρομαι είναι της τάξης των 2000 - 3000euro
Την ίδια ερώτηση είχα κάνει και εγώ στον εαυτό μου πρίν απο έναν περίπου χρόνο. :wink:
Ακουσα διάφορα cd player,καθώς και αρκετά universal,μέχρι την τιμή που είχα θέσει σαν όριο τα 3.000 ευρώ.
Μέχρι εκείνην την τιμή,ένα αντίστοιχης τιμής ή και λίγο φτηνότερο cd player,παίζει αισθητά καλύτερα. :neutral:
Εάν όμως ξεφύγεις πάνω απο τα 5.000 ευρώ,τότε τα πράγματα αλλάζουν δραματικά. :smile:
Απο εκεί και επάνω,δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο,υπάρχει μόνο ο υποκειμενικός παράγοντας,του ποιό μου αρέσει καλύτερα,γιατί απο εκεί και πάνω,όλα παίζουν ωραία. :D

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα, universal player = το dvdplayer που παίζει και cd, sacd, dvd-audio.........άρα αν θέλω κυρίως cdplayer -προσωπικά- δεν αγοράζω dvdplayer που είναι και..κάτι άλλο.
Άλλωστε το έχω περάσει το μονοπάτι, είχα το DenonA1se (5.500euro) το οποίο ήταν (και παραμένει) από τα καλύτερα dvd-audio player, αλλά σαν cdplayer ήταν απλά καλό, όμως εγώ δεν χρειαζόμουν dvdaudioplayer αλλά καλό dvdplayer και φανταστικό redbookcdplayer.

Mac το δικό σου είναι και dvdplayer?

H μακρά ιστορία του audio έχει αποδείξει (με μικρές ελάχιστες εξαιρέσεις) ότι η φιλοσοφία του όλα σε ένα σημαίνει και όλα μέτρια ή ένα να ξεχωρίζει και τα άλλα υποδεέστερα.
Εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες μας και την ιεράρχηση που κάνουμε.
Επίσης λάβετε υπόψιν πως πολλά universal είναι και απλά dvdplayers με μετατροπές.
Πρόσφατα κυκλοφορούν συσκευές που είναι cdplayers+2καναλα-sacd, αυτά δεν είναι universal και μάλιστα συνήθως είναι εξαιρετικά και στα 2 καθήκοντα τους (π.χ. Esoteric x03 & x01, Cary 306 sacd, dCs κλπ).
Μία φοβερή εξαίρεση του κανόνα (θετική βέβαια) αποτελεί το Ayre C-5xe, καθώς και ο πρόγονος του το Ayre D-1x το οποίο με είχε καταπλήξει σε ένα εξαιρετικό setup (Avalon+Pass+Hovland) όπου πότε έπαιζε το πικάπ (Basis+Graham) και πότε το Ayre D-1x και δεν μας χάλαγε τίποτα κι από τα 2. Αλλά φυσικά πανάκριβα προιόντα.

Εν κατακλείδι δεν έχω πειστεί , δεν έχω ακούσει ακόμα το universal προιόν αυτό που στα 2000-3000 όπως το θέτει το ερώτημα ο giorgos-k , που να είναι εφάμιλλο με ένα αντίστοιχης τιμής cdplayer redbook only!

Reaction score
1
Δέστε το κι αλλιώς:
Για ταινίες, με 500 ευρώ (και πολλά λέω) παίρνεις εξαιρετικό DVD player.
Για μουσική, με 1500 ευρώ παίρνεις πολυ καλό CD/SACD player (π.χ. Marantz).
Όλη δηλαδή η φασαρία γίνεται για το DVD-A; Μα αυτό είναι πρακτικά νεκρό, με ελάχιστους και περιορισμένου ενδιαφέροντος τίτλους (εξάλλου, το DVD που λέω παραπάνω θα μπορούσε να παίζει και DVD-A).
Πρόταση μου, σ' αυτά τα χρήματα να προτιμηθούν χωριστές συσκευές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster