'Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα...

Reaction score
5.635
Μιλάμε για όλα σε ένα. Τα όλα σε ένα υπάρχουν για να γεμίσουν τον χώρο με μουσική και όχι για κριτική ακρόαση. Αν θες δύο παραδοσιακά ηχεία πάμε αλλού. Εννοείται ότι δύο απομακρυσμένα ηχεία δημιουργούν καλύτερα σκηνή.

Για να το προτείνουμε πάντως το Zeppelin Air όλοι ανά την υφήλιο, σίγουρα δεν είναι ντάπα-ντούπα. Έχει κρυστάλλινες υψηλές και οι φωνές βγαίνουν με όγκο και υπόσταση.

Μέσω του προγράμματος Airfoil μπορείς να στείλεις τον ήχο από οποιοδήποτε πρόγραμμα, είτε Mac είτε Windows, από τον υπολογιστή ασύρματα στο Zeppelin Air!

Reaction score
17
Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Οι προτάσεις σας είναι πολύ καλές και για αυτό θα τους δώσω τη δέουσα σημασία.

Εγώ με το όλα σε ένα νοικοκυρεμένα, είχα στο μυαλό μου κατασκευαστή που να έβαζε player, dac, amplifier μαζι ώστε πάνω στο ράφι να έχεις μια μαζεμένη συσκευή + ηχεία. Θα μου άρεσε επίσης να μπορώ να χρησιμοποιώ το ίδιο σύστημα ασύρματα ώστε να ακούω κατευθείαν και ήχο από το φορητό. Η λύση σου ομολογώ ότι είναι αρκετά κοντά σε αυτό που θέλω.

Reaction score
122
Απάντηση: Re: Απάντηση: 'Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα...

Νομίζω ότι τελικά η λύση σου, ύστερα από καιρό, κερδίζει. Δίνω 1300 και παίρνω τα ηχεία και αυτό το μικρό "κουτάκι" το οποίο εάν καταλαβαίνω πάω και το ρίχνω πάνω στο dvd-audio player. Σωστα;
Υπάρχει επίσης τρόπος ένας φορητός υπολογιστής να βρεί κατευθείαν τα ηχεία και να ρίξει πάνω τους τον ήχο από ένα βίντεο που βλέπω στο youtube?
Σε ευχαριστώ
To ''κουτί'' αυτό (πομπός και dac μαζί) έχει πολλές εισόδους. Mια από αυτές είναι usb ειδικά για σύνδεση με pc/mac για ασύρματο streaming όλων των ήχων.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.447

Reaction score
17
Ευχαριστώ πολύ. ΊΣως αυτό που βέβαια θέλω (με εξαίρεση zepellin air) να μην γίνεται. Εάν καταλαβαίνω καλά αυτό το κουτάκι στέλνει ασύρματα προς τα ηχεία. Δεν λαμβάνει όμως από άλλες πηγές. Δηλαδή πρέπει να παω να βάλω εκεί στο πλαι το φορητό υπολογιστή και να το συνδέσω με ενσύρματο καλώδιο.

Πόσο εξωπραγματικό είναι μια συσκευή η οποία μπορεία να δέχεται ασύρματα streams (0,1) από φορητούς υπολογιστές (οι οποίοι προφανώς θα τρέχουνε προφανώς και αντίστοιχο software). Έτσι κάποιος μπορεί να ακούει από το ηχοσυστημά του μέχρι και τα κλικ του ποντικιού του. Ξέρω ότι ίσως να το κουράζω το θέμα αλλά θα ήθελα αυτό το χαρακτηριστικό πάρα πολύ

Reaction score
17
Ευχαριστώ πολύ. Γνωρίζεις εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με wifi? Θα μπορούσα ίσως να ρωτήσω και στο θέμα με τα dacs υποθέτω ότι κάποια λύση θα ήτανε ένα dac και με wifi interface ώστε να έχεις την ευελίξία να "ρίχνεις πάνω του" ότι θες

Ως παράδειγμα δίνω το παρακάτω που βρήκα στο ιντερνετ
http://audioengineusa.com/Store/Audioengine-D2/D2-24-Bit-Wireless-DAC

αν και εγώ θα ήθελα να μην έχει δικό του τρανσμίττερ.

Reaction score
296
έτσι οπως σε κοβω θα εχεις και θεμα καλαισθησιας, δε νομιζω οτι επαγγελματικα ηχεια θα ταβαζες ευκολα στο σαλονι σου. και αυτο ειναι μια καλη λυση:
http://www.audioevolution.gr/preowned_focus.asp?id=288
στην αρχικη σου λιστα αφαιρεις το ντακ, προσθετεις ομως ραδιακι που ισως να μην το γλυτωσεις. αγοραζεις με τα ρεστα ενα ζευγαρακι ευκολα ηχεια βασης και 1 μεταχειρισμενο ντακ.

Reaction score
17
Ναι έχεις δίκιο. Θα ήθελα ότι πάρω να φαίνεται ωραίο.. να μην υπάρχουν χιλιάδες συσκευές σκόρπιες και λίγα σχετικά καλώδια. Προφανώς θα δω κάπου και για επιπλάκι να τα βάλω. Ομολογώ όμως ότι θα ήμουνα αρκετά διατεθειμένος να ανέβω στα χρήματα ώστε να σας δώσω λίγο μεγαλύτερη ευελιξία.

Το μεγαλύτερο θέλω μου όμως είναι να μπορώ να χρησιμοποιώ το νεο ηχοσύστημα και μέσω υπολογιστή.
Έκατσα λίγο και έψαξα τι υπάρχει και βρήκα την τεχνολογιά
airplay: όπου σύμφωνα με αυτήν μπορεί το τραγούδι του πλαυερ σου να ακουστεί μέσω των ηχείων σου. Χρήσιμο αλλά δεν μπορώ π.χ να παίξω μια ταινιά στον υπολογιστή και το ηχοσύστημα να απαράγει τον ήχο ή να δω ένα βιντεο στο γιουτουμπ και ο ήχος να αναπαραχθεί στο στερεωφονιό. Είναι τόσο δύσκολο χαρακτηριστικό αυτό που ψάχνω;

Reaction score
17
Φαίνεται ότι δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία στο παραπάνω. Ήθελα να προσθέσω τα παρακάτω:

1. Με το όλα σε ένα νοικοκυρεμένα, ουσιαστικά προσπαθώ να περιορίσω την ανάγκη για χωριστό έπιπλο όπου θα έχει ενα ράφι για dac, ένα για ραδιόφωνο, ένα για ενισχυτή, ένα για player. Θα μπορούσα να τα μαζέψω όλα αυτά σε 2 συσκευές, συμπαθητικού πλάτους, ώστε η μια να πατούσε πάνω στην άλλη;

2. Σαν τη συσκευή που μου πρότεινες υπάρχει και αυτη εδώ
http://www.whathifi.com/Review/Naim-Uniti/specs
Να υποθέσω ότι οι συσκευές αυτές (όλα σε ένα νοικοκυρεμένα) λέγονται media servers

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.661
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april