'Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα...

Reaction score
17
Καλησπέρα σας. (το θέμα αυτό πάει και σε άλλες ενότητες, ηχεία ή ενισχυτές)
Διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό τον ήχο και εικόνα και προσπαθώ να μάθω τα του χώρου σας....

Διαθέτω γύρω στα 1300 ευρώ για όλα και προσπαθώ να σπάσω το κεφάλι μου
-ποιος ενισχυτής, ποια ηχεία, "ματσάρουνε;", πως τα συνδέω μεταξύ τους.. ΠΡοσπαθώ να σκεφτω λοιπόν εάν οι κατασκευαστές με έχουνε σκεφτεί ώστε

α. να πάρω κάτι όλα σε ένα, όπως τα mico-hifi, θα ήθελα να αποφύγω ηχοσυστήματα που πουλάει ο κωτσόβολος π.χ το philips των 1000 ευρώ

β. σετάκι απο ενισχυτή, ντακ, ηχεία από τον ίδιο κατασκευαστή όπου αυτός έχει κάτσει να τοποθετήσει τις σωστές συσκευές μαζι και πιθανότατα τα δίνει και πιο φτηνά (μιας που αγοράζω 3 συσκευές αντί για μια από αυτόν).

Είτε α, είτε β θα ήθελα να έχω τα παρακάτω

1. Ηχεία με πολύ καλα ψηλά και καθαρότητα, καλή απεικόνιση χώρου, δεν με νοιάζουνε τα πολύ χαμηλά. Να παίζει με χαμηλές εντάσεις ώστε να απολαμβάνω τη μουσική από τις σιγανές εντάσεις. Τέλος δεν με νοιάζει να βγάζει πολύ δυνατό ήχο... ότι και να άκουσα είναι υπεραρκετό.Μην είναι θηρία και γομάρια. ΘΑ τα βάλω πάνω σε ραφάκι για να ακούω στο σαλόνι

2. Να μπορώ να συνδέω πάνω τα mp3/flac και να τα ακούω. Εναλλακτικά να συνδέσω logitech touch Πάνω ώστε να έχω και display.

3. Ένα χειρηστήριο για όλες τις συσκευές (ενισχυτή, πλαιερ) και να μπορώ να βρω και αντικαταστάτη

4. να μπορώ κάπως να ακούσω τον ήχο του υπολογιστή μέσω αυτού.. π.χ να δω βίντεο στο γιουντουπ :p και ο ήχος να παίζει στο στερεωφωνικό

υ.γ έχω το πλαιερ Philips DVD963SA το οποίο θα μπορούσα να το κοτσαρω σε ότι προτείνεται ώστε να ακούω και dvd-audio.

Πως ψάχνει κανείς για τέτοια σετάκια; ΚΑι που μπορώ να αρχίσωνα διαβάζω reviews για αυτά ως σύνολο; Ομολογώ το να διαβάζω αναλύσεις μόνο για ηχεία και μόνο για ενισχυτές με ταλαιπωρεί λιγουλάκι.

Ευχαριστώ πολύ

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: 'Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα...

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://athensproaudio.gr/bundles/focal-cms-50-tc-impact-twin-bundle-el-el.html

Ολοκληρωμένη πρόταση για επαγγελματικά home studios ή απαιτητικούς audiophiles που επιθυμούν ποιότητα σε συμφέρουσα τιμή. Τα Focal CMS50 μαζί με την κάρτα ήχου TC Impact Twin, αλλά και οι απαραίτητες βάσεις, καλώδια και η τσάντα μεταφοράς των ηχείων.

€ 1295.00

Τα Focal CMS50 είναι ενεργά ηχεία, συνεπώς περιλαμβάνουν τους ενισχυτές, ενώ η καμπίνα τους είναι από αλουμίνιο.

Κατά τη γνώμη μου, το παραπάνω σετάκι "παίζει" πολύ καλύτερα απ' όσο θα περίμενε κανείς από την κατηγορία τιμής του.

Reaction score
198

α. να πάρω κάτι όλα σε ένα, όπως τα mico-hifi, θα ήθελα να αποφύγω ηχοσυστήματα που πουλάει ο κωτσόβολος π.χ το philips των 1000 ευρώ
χωρις να ειμαι ιδιαιτερα γνωστης απλα απο ακουσμα και μονο, εμενα μου αρεσε πολυ αυτο το set της philips
http://www.skroutz.gr/s/272997/Philips-MCD900.html

και αλλο ενα mini denon το οποιο εχει φιλος και μου αρεσει πολυ
http://www.denon-hifi.gr/gr/Product...stems&SubId=AVMicroSystems&ProductId=DX1000BD

Reaction score
17
Νομίζω ότι ψάχνω πιο πολύ συστήμα σαν αυτά που παρέθεσε ο κ. Αρβανιτάκης, αν και νομίζω ότι οι προτάσεις του αφορούν ταινίες ενώ θα ήθελα κάτι καθαρά για ηχητική απόλαυση.

to Stratos: έχω την αίσθηση ότι θα ήταν καλύτερα να αποφύγω τα mini hi-fi. Η λογική μου είναι ότι έαν αγοράσω ενισχυτή , dac, ηχεία από ίδιο κατασκευαστή αυτός θα "θέλει" να μου δώσει και τα 3 μαζί φθηνότερα....

Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα που να αξιολογεί κατευθείαν σετάκια ώστε να γίνει η ζωή μου ευκολότερη;
Ευχαριστώ

Reaction score
17
Re: Απάντηση: 'Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα...

Νομίζω ότι τελικά η λύση σου, ύστερα από καιρό, κερδίζει. Δίνω 1300 και παίρνω τα ηχεία και αυτό το μικρό "κουτάκι" το οποίο εάν καταλαβαίνω πάω και το ρίχνω πάνω στο dvd-audio player. Σωστα;
Υπάρχει επίσης τρόπος ένας φορητός υπολογιστής να βρεί κατευθείαν τα ηχεία και να ρίξει πάνω τους τον ήχο από ένα βίντεο που βλέπω στο youtube?
Σε ευχαριστώ

Reaction score
12
απο τη στιγμη που το budget σου χωραει πολλα καλουδια γιατι να πας σε κατι ετοιμο;

τσεκαρε για ενισχυτη harman kardon hk980
ηχεια q acoustics 2050 η 1050

και για dac h το quad link η το μικρο arcam

Reaction score
17
Τι πιστεύεις ότι κερδίζω με τα χωριστά στοιχεία; Ως αρχάριος πιστεύω ότι με μια λύση όλα σε ένα κερδίζω σε
-Λιγότερες συσκευές,
-Λιγότερα καλώδια
-Λιγότερεσ σκόνες και ανάγκη για χωριστό επιπλάκι.

Βέβαια εάν η ποιότητά είναι πολύ καλύτερη σεβόμενη το συνολικό μπάτζετ πολύ ευχαρίστως να το άκουγα

Reaction score
12
Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα,ασε κατα μερος τα τραπεζακια και τα συναφη
2 καλωδια ηχειων 1 απο PC σε DAC και ενα απο DAC σε ενισχυτη δεν τα λες πολλα καλωδια

Εμενω οπως καταλαβαινεις στην ανωτερο προταση μου καθως το αποτελσμα που θα
εχεις θα ειναι πολυ ποιο ολοκληρομενο

Reaction score
5.635
Παίζουν όμως τόσο καλά τα η΄χεία αυτά;
Το Zeppelin Air παίζει εξαιρετικά! Αν μου έλεγαν να κρατήσω μόνο μία συσκευή, αυτήν θα επέλεγα.

Δεν υπάρχει review ή άποψη κατόχου παγκοσμίως που να μην το επαινεί, όχι μόνο για την ευχρησία του και την εμφάνισή του, αλλά και για τον εξαιρετικό του ήχο.

Reaction score
17
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.΄
Έχει δίκιο στο ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Εγώ χρειάζομαι κάτι απλό.. για παράδειγμα δεν πρόκεται πάνω στον ενισχυτή να συνδέσω άλλες συσκευές, έτσι η σκέψη ήτανε όττι αγοράζοντας τα όλα μέσα στο ηχείο ουσιαστικά ο κατασκευαστής μπορεί να μου ρίξει το κόστος. Επίσης πολλές φορές σκέφτομαι ότι αγοράζοντας ενισχυτές και ντακ στα 300 ευρώ το καθένα δεν μένουν χρήματα για ηχεία.

Επίσης το ασύρματο στα ηχεία μου φαίνεται χρήσιμο.
α. Ποιο εύκολο τοποθέτηση στο χώρο
β. Θέλω, αν και ακόμα δεν έχω βρει τέτοια λύση να μπορώ να χειριστώ το σύστημα από υπολογιστή. Ναι για παράδειγμα μπορώ να αγοράσω μια cd-ίερα αλλά γιατι να μην μπορώ να ακούσω στα φοβερά νέα μου ηχεία και κάτι από το υπολογιστή (flac, video youtube)

Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
17
Το Zeppelin Air παίζει εξαιρετικά! Αν μου έλεγαν να κρατήσω μόνο μία συσκευή, αυτήν θα επέλεγα.

Δεν υπάρχει review ή άποψη κατόχου παγκοσμίως που να μην το επαινεί, όχι μόνο για την ευχρησία του και την εμφάνισή του, αλλά και για τον εξαιρετικό του ήχο.
Θα προσπαθήσω να το βρω κάπου να το ακούσω... Μου κάνει εντύπωση πόσο κοστίζει σε σχέση με το πόσο καλό ήχο λες ότι βγάζει. Χρειάζεται οπωσδήποτε iphone?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Aν το δωμάτιο είναι κάτω απο 15 τμ , μπορεί να έχεις και μπάσα.

Reaction score
5.635
Re: Απάντηση: 'Ολα σε ένα νοικοκυρεμένα...

Σε 15τ.μ όχι απλά θα έχεις μπάσο, αλλά θα ψάχνεις πού είναι κρυμμένο στο δωμάτιο το subwoofer!

Reaction score
5.635
Χρειάζεται οπωσδήποτε iphone?
Όχι! Έχει ποικιλία εισόδων, μεταξύ των οποίων και usb, ώστε να το χρησιμοποιήσεις ως κάρτα ήχου-ηχεία στον υπολογιστή σου.

Επίσης διαθέτει και optical in. Το εσωτερικό του dac είναι αξιόλογο, και φτάνει μέχρι 24/96. Εγώ έχω συνδέσει το Squeezebox Touch στο optical in, κι έτσι διαχειρίζομαι τη μουσική και από την οθόνη αφής του Touch, πέρα από το κινητό.

Εναλλακτικά, συνδέω στην αναλογική είσοδο και το αναλογικό tuner Denon 1510, κι έτσι χαίρομαι και τον αγαπημένο μου σταθμό στο ραδιόφωνο μέσω του Zeppelin.

To Zeppelin Air έχει επίσης την τρομερή ευκολία της ασύρματης μεταφοράς μουσικής μέσω Airplay.

Οι ενσωματωμένοι ενισχυτές είναι της Hypex. Έπεσε πολύ δουλειά στο Zeppelin Air, γι' αυτό κι ο ανταγωνισμός έχει τρελαθεί που δεν μπορεί να το ξεπεράσει.

Έχεις δίκιο. Τα 600€ δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλα αυτά που προσφέρει, και διαπρέποντας μάλιστα στην ηχητική ποιότητα.

Reaction score
17
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Φαίνεται όντως πολύ καλό.
Ίσως θα προτιμούσα βέβαια διαφορετική αισθητική π.χ 2 ηχεία. Επίσης θα ήθελα να δω πως παίζει στις υψηλές και εάν δίνει κάποια αίσθηση χώρου (γενικά δεν ενδιαφέρομαι για μπάσα και νταπα ντούπα).

Τέλος το airplay παίζει και στο pc? ΆΡα κάποιος μπορεί μέσα από το φορητό του να το χειριστεί; Πως θα μπορούσες τέλος να κάνεις "redirect" τον ήχο του υπολογιστή youtube ή movie από το pc σε αυτο;

Ευχαριστώ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april